32 poliser har dödats i tjänsten under 120 år i Sverige. I Nicaragua mördades 24 poliser under tre månader 2018 av den CIA-finansierade högeroppositionen!

5
808

Polismordet i Göteborg tilldrar sig stor uppmärksamhet nu av ganska naturliga skäl.
32 poliser har dödats av våld i tjänsten under 120 år i Sverige. Svenska polismorden är fortfarande olösta. Det är Aftonbladet som i nyligen kom med den skakande uppgiften att 32 svenska poliser har dödats i tjänsten sedan år 1900, trist för offren och deras familjer.

Men visste du att I Nicaragua mördades 24 poliser under tre månader 2018 av den CIA-finansierade högeroppositionen!

Över till Nicaragua, april-juli 2018. Artikeln är skriven av Dick Emanuelsson i Tegucigalpa.


För Karla Torres Hernández, hustru till polismannen GABRIEL VADO i staden Masaya blev tortyren, skotten mot benen, de avklippta fingrarna och det slutliga antändandet av Gabriels kropp ett trauma svårt att övervinna för Karla.

Alla poliser i Nicaragua hade beordrats av regeringen Daniel Ortega att förskansa sig på sina polisstationer medan förhandlingarna om socialförsäkringssystemet skulle lösas med oppositionen. Denna skulle i gengäld riva sina barrikader.

I stället fördubblades dessa och flyttades allt närmare polisstationerna som dag och natt utsattes för all slags beskjutning.

De flesta av de 24 mördade poliserna i Nicaragua 2018 förlorade livet under denna beskjutning. Ytterligare cirka 500 poliser skottskadades.

Den svenska presskåren blundade

Svenska journalister så som Lars Palmgren, Erika Brenner eller Jönsson på DN och deras ”vänner” i de sociala medierna beskrev denna opposition som ”fredliga obeväpnade studenter offer, för Ortega-diktaturen”.

Men verkligheten kommer alltid i kapp lögnen och dessa ”änglar” var själva verket beväpnade kontrakterade gangstergäng eller trasproletärer som för alkohol eller narkotika befolkade barrikaderna. Det är en enorm kvalitativ skillnad mellan Motståndets ”Den 1:a Linjens” ungdomar i Cali, Colombia eller det chilenska folkupprorets ungdomar 2019.

Allt med stöd från Uribe, Piñera och Trump till terroristerna

Att den paramilitäre Gudfadern ALVARO URIBE eller Chiles SEBASTIAN PIÑERA, för att inte tala om självaste DONALD TRUMP 2018 uttalade sitt FULLA STÖD till vad de kallade för ”befrielsehjältarna i Nicaragua mot diktaturen Ortega”, lät sig fotograferas och twittrade som aldrig förr, är kanske överflödigt att tillägga. Det är samme Uribe som nu rasar mot det genuina motståndet i dagens Colombia, eller Piñera, som inför miljoner protesterande chilenare i november 2019 påstod att ”vi befinner oss i krig”. Eller Trump, som intensifierade sitt ekonomiska folkmordskrig i hela världen under sin mandatperiod. Cynism och dubbelmoral är två ord som denna dödskalletrio representerar.

Bildtext: Felix Maradiaga, mottagare av 88 000 dollar årligen från CIA till sin ”NGO”. På bilden vid  Nikky Haley stol. Hon var USA:s och Donald Trumps FN-ambassadör. Maradiaga lade fram de nicaraguanska terroristernas plan för att störta den folkvalda sandinistregeringen i Managua. Han är nu föremål för åklagarmyndigheternas undersökning om penningtvätt. Under den liberala Enrique Boloñaregeringen (2002-2006) var han chef för landets försvarsdepartement.

USA-reportrarna Max Blumenthal och Ben Norton från The Grayzone intervjuade polisänkan Karla. Och detta är den skakande berättelsen om hur hennes man slutligen översköljdes av bensin som antändes och som filmades av mördarna som publicerade den makabra terroristhandlingen på nätet, en aktion som den inblandade prästen i Masaya avrådde sina allierade att göra. Han begrep det enorma intrycket videon skulle ge på opinionen och visa dem kontrarevolutionära oppositionens verkliga antihumana karaktär.

CIA-finansierade journalister

Men samma nämnda journalister som försvarade och hyllade terrorn i Masaya i synnerhet och i Nicaragua i allmänhet, är nu de som gråter krokodiltårar när nicaraguanska ”journalister” som manipulerade opinionen 2018, nu avslöjas att det året ha tagit emot checker på sammanlagt 260.000 dollar, vid den tidpunkten cirka 2,5 miljoner kronor eller 132 års arbete för en nicaraguan med minimilön. Utbetalare: USAID& CIA &EU.

De namngivna journalisterna är nu tysta som musslor. Vad hade hänt om elva svenska journalister hade tagit emot motsvarande summa från Putins motsvarighet till USAID? Vems skattelagar ska följas i Nicaragua, USA:s eller Nicaraguas? Enligt svensk lagstiftning kan mottagande av utländska ekonomiska medel röna ett straff på upp till sex års fängelse.

De nämnda svenska journalisterna skrev heller inte en rad när samma terroropposition besköt och brände ned två sandinistiska radiostationer, Radio Ya och Radio Nicaragua. I det förstnämnda fallet klarade sig som av ett mirakel 21 journalister från att brännas inne.

 

Relaterat
Orkandrabbade Nicaragua: Nästa politiska dråpslag för USA och den latinamerikanska högern efter vänsterns seger i Bolivia
Ordfront: Strunt eller sanning om Nicaragua?

Föregående artikelStora risker i Peter Hultqvists försvarspolitik.
Nästa artikelXi Jinpings tal vid hundraårsjubileet för Kinas kommunistiska parti

5 KOMMENTARER

 1. ”Enligt svensk lagstiftning kan mottagande av utländska ekonomiska medel röna ett straff på upp till sex års fängelse.”
  Vilken lag och vilken paragraf?

  • Det finns ett flertal lagar som ska skydda Sverige mot utländsk påverkan och kontroll. Alla ignoreras idag av både den svenska regimen och dess media som uppenbart styrs av utländsk makt, nämligen USA. Bara att läsa innantill vad dom publicerar. Det kan gå till så att CIA sätter in pengar via ett par konsultbolag i ett av Bonnies många företag i USA. Bonniers har stora operationer i alla stater i USA. Dom pengarna går osynligt in i vinsten, vinsten sänds till Sverige, och pengar ur vinsten går till tidningar som DN för att publicera anti-Kina propaganda. Inget av detta syns i redovisningen. Detta är inte ett verkligt fall, utan bara att illustrera.

   En lag är Lag (2009:396). Den svenska säkerhetslagen.

   >>>”högförräderi som innebär att någon, med uppsåt att riket eller en del av det, med våldsamma eller annars lagstridiga medel eller med utländskt bistånd, ska läggas under främmande makt eller bringas i beroende av sådan makt eller att del av riket på så sätt ska lösryckas, begår en handling som innebär en fara för uppsåtets förverkligande.”

   >>>”- att riket eller del därav ska, med våldsamma eller annars lagstridiga medel eller med utländskt bistånd, läggas under främmande makt eller bringas i beroende av sådan makt eller att del av riket på så sätt ska lösryckas, – döms för högförräderi till fängelse på viss tid, lägst tio och högst arton år, eller på livstid -”

   Alltså ” med utländskt bistånd”, pengar, ”bringas i beroende av sådan makt”. Sverige står ju idag i tydligt beroende av USA. Att svenska flygplan nu till exempel skall tillverkas ”i samarbete” med Storbritannien betyder att delar av verksamheten kommer att flyttas och förläggas utanför Sverige, och Sverige har inte längre kontroll och har ”bringas i beroende” av USA-UK. Kontrollen kommer nu att flyttas till axelmakterna USA-UK. Det pågår ett i små steg krypande projekt att låsa in Sverige under USA-UK kontroll, vilket förmodligen var en anledning till Brexit. Makt kartellen USA-UK stärks, EU försvagas, med avsikten att stänga ute Kina. Plotten fungerar inte bra för Frankrike, Tyskland, men även Italien, vill tydligt närma sig Kina. XiJinping har just haft en konferens med Merkel och Macron som båda tydligt ville närma sig Kina. De som styr Sverige har inte tillräckligt med IQ för att fatta vad som pågår, och är helt upptaga med att ”demokratiskt” bekämpa varandra.

 2. Tyvärr visar det här åt vilket håll vårt land Sverige verkar vara på väg.

  Har lyssnat på två intressanta filmer den här helgen.
  Ett samtal och ett litet föredrag.
  Samtalet var med SD före detta gruppledaren Mattias Karlsson numera chef för en konservativ tankesmedja.
  Det var ett intressant samtal där man fick veta lite mera om utvecklingen inom SD än vad som brukar framgå av SVT, Expo och liknande medier.
  Mattias har kallats ”chef-ideolog” men det är en titel han fått av partiets belackare.
  Det visste jag inte.

  Fördraget på c:a 22 minuter vill jag verkligen rekommendera.
  Det var 22 minuter som bara försvann.
  Föredragshållaren var författaren och litteraturhistorikern Richard Sörman som föreläste om humanismen, dess historia samt hur den genom tiden uppfattats.
  Sörman har franskt litterärt 1600-tal som specialområde.
  Upplysningens tid då samhället ännu inte hunnit bli politiserat där istället de kristna religiösa idéströmningarna fortfarande dominerade kulturlivet.

  https://youtu.be/UJxIL-o-s6c?t

  https://richardsorman.wordpress.com/om-mig/

 3. Tyvärr är det inte bara högersidan som kommer med lögner eller misstolkningar. De vandaler som blandade sig med”fredliga” demonstranter och som fängslades pga av de kriminella handlingar de utflört beskrivs av vänstersidan som politiska fångar. Därmed inte sagt att protester här i Chile är obefogade, men ordning och demokratiska principer måste bibehållas. Annars har Piñera rätt när han kallar det för (inbördes-) krig.

 4. Vännen Dick har som alltid en enkel världsbild. Det är CIA mot folket. Vad som enligt min åsikt hände i Nicaragua 2018 var en protest mot en nyliberal pensionsreform som drevs av alliansen Ortega-företagare-kyrkan och högerpartiet Liberalerna bakom förre presidenten Alemán. Mot sig hade de en lika brokig skara bestående av högersinnade, företagare, sandinister som ha tillbaka ursprungsidealen som drev FSLN att göra revolution och de vanliga ungdomar som alltid dyker upp numera i demonstrationer. En del av dessa ungdomar har andra mål för protesterna dvs maximal förstörelse. De är ofta betalda infiltratörer från regeringarna som har allt att tjäna på att fredliga demonstrationer misskrediteras. I Colombia bl.a har dessa infiltratörer filmats när de körs till demonstrationerna av polisen. Samma sak i andra länder. Det mest kända exemplet är regeringsagenten Gunnar Ekbergs bombhot mot ett israeliskt flyg för att misskreditera palestinarörelsen (https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Gunnar_Ekberg).
  För mig är Ortega en ny Somoza som krossar all opposition och alla legala demonstrationer. Mot sig har han som sagt en brokig skara där en del står för en legitim kritik mot nyliberalismen och en annan del är infiltratörer kanske från CIA, kanske från Ortega eller varför inte bägge. Jag försöker alltid välja folkets sida när de protesterar mot den nyliberala kapitalismen och oavsett land. Det kan gälla pensioner i Sverige eller Nicaragua ełler som nu frågan om marknadshyror. Fast man skulle ju också kunna beskriva alliansen V, Kd, M, L och SD för ett misstroendevotum som en allians betald av CIA för att störta vänsterregeringen S, Mp och C. Bevisbördan bör ligga på den som framför det påståendet.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here