En USA-journalist menar att Putin skapar stereotyper om USA. Har Putin något svar på det?

2
1624
Föregående artikelVad som verkligen hände med Ryanair-flygningen i Vitryssland – skedde efter instruktionsboken
Nästa artikelRyanair-bombhot i Vitryssland – ”västerländska” medias berättelser stämmer inte med fakta
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

2 KOMMENTARER

 1. Clare Daly har gjort mig uppmärksam på att EU-parlamentet tillåter alla som förtalar Ryssland, få tillåtelse att stå upp inför EU-parlamentet och säga precis vad de vill utan bevis, vilket hon fördömer. Nu sist var det en person som heter Khodorkovsky som EU tagit i sin famn.
  Läste en artikel av en italiensk professor i sociologi Pino Arlacchi, uppvuxen med en far som var antifascist och hade tillbringat två år i ett nazistiskt arbetsläger, då han vägrade gå med i republiken Salo när han tjänstgjorde som officer i den italienska armen. Han deporterades till Tyskland och återvände med ett intensivt hat mot vapen och krig. P.Arlacchi växte upp i ett hus utan skjutvapen i ett land där präster gick runt beväpnade.
  Alla dessa Putin kritiker borde läsa hans artikel, och förstå vilka kriminella oligarker som USA gynnades av då de kunde plundra Ryssland på dess naturtillgångar i lugn och ro, för det rådde kaos i landet då Putin skulle ta över makten. P.Arlacchi menar att den felaktiga information som medier utöver i fallet Khodorkovsky är skandalös, då Khodorkovsky var en av de mest fruktade oligarkerna på 90-talet, vars offer inte kan kallas att vittna eftersom de har försvunnit eller tystnat. Man får aldrig glömma att många av morden på journalister i Ryssland står oligarkerna för, vilket även Max Blumenthal påpekat att morden på journalister minskade i och med Putin kom till makten Informationen drivs till stor del av vissa PR-företag som finansieras av Khodorkovsky själv och är mycket aktiva i Europa. Han skriver att han vet hur man känner igen en mafioso, och kan bekräfta att Khodorkovsky var en av de farligaste maffia medlemmarna. I stället för att ångra sig återlämna bytet gömt i ett skatteparadis och be om förlåtelse finansierar det PR-kampanjer.
  P. Arlacchi menar att det var de europeiska och amerikanska bankerna som stal pengarna från ryska maffian och hjälpte till att föra ett stort land till randen av kollaps. Detta slutade med Putins ankomst, vilket orsakade hans impopularitet bland anglo amerikanska storföretag och deras tidningar som plötsligt blev förtjusta i Khodorkovsky.
  Han skriver: Den kriminella eliten närmast Jeltsins vänliga oligarker är Cosa Nostras chefer. Samma grymhet, samma politiska arrogans, maskerad av en mycket överlägsen grad av rikedom, utbildning och social status.
  Bedrägeriet med ”lån för aktier” är den ryska kapitalismens grundande. Vilket bidrog till konsolideringen av en politisk-maffia-oligarki som genererade den största katastrofen som Ryssland lidit sedan nazistinvasionen 1941, fattigdomen gick från 2% till 40 % på 1990-talet. Kriminella gäng av olika slag strövade runt i landet. Plutokratin som blomstrade under Jeltsin var ett kraftsystem utan framtid, som måste fortsätta stjäla och korrumpera för att överleva.
  1999 kom Vladimir Putin till makten, bakom honom fanns de bitar av KGB som inte hade gått samman i det kriminella kitteln i det postkommunistiska Ryssland. Putin satte oligarkerna inför ett alternativ: återinträde i finansiell makt, utan ingripande i politiken, i utbyte mot regeringens avsägelse av att återfå stulna varor från privatiseringar eller totalt krig och ingen straffrihet för de brott som begåtts (massaker, mord stölder, bedrägerier, kidnappningar, utpressning, skatteflykt i överflöd).Putins förslag delade maffiafronten. Vissa oligarker accepterade det, andra hånade det och gjorde det ödesdigra misstaget att underskatta styrkan hos den tidigare KGB-ledaren, för att undvika arresteringsorder sökte Berezovsky tillflykt i Storbritannien varifrån han finansierar antivirus aktiviteter med godkännande av engelsk underrättelsetjänst Khodorkovsky tänkte istället utmana Putin politiskt finansiera partier som är fientliga mot honom i hopp om att störta honom.
  Khodorkovsky är en mycket rik man med mycket pengar utomlands. Han kan betala framstående lobbyister och kända PR-företag. (Förmodligen var det dessa som lyckades lobba in honom för att tala i EU, typiskt att det är endast Clare Daly som med kraft reagerar på hans framträdande i EU-parlamentet.)
  Pino Arlacchi har mött ryssar som är tacksamma för att det finns en person i Europa som förstår situationen i Ryssland.
  .

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here