Event 201. Bill och Melinda Gates förberedde sig redan hösten 2019 på pandemi

21
11093
Bill Gates - Photo: Dfid.gov.uk, CC BY 2.0
”Speaking ahead of the Gates Foundation’s Living Proof project launch with One International”. – Bill Gates – Photo: Dfid.gov.uk, CC BY 2.0

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett år sedan och idag” återpubliceras denna artikel som verkar vara aktuell i högsta grad…
Nyligen har vi publicerat en lång artikel om Bill Gates verksamhet, uppdelat på 3 avsnitt.
Bill Gates lömska filantropi – Del 1.
Bill Gates lömska filantropi – Del 2
Bill Gates lömska filantropi – Del 3.

Dessutom denna artikel Rockefeller och Bill Gates – monopolkapitalister med pandemier som affärsidé. Gates nu störste bidragsgivare till WHO.


Utdrag ur denna artikel av William F. Engdahl har jag i mars 2020 fått översatt av ”Ivan” som kallar det ”Kort utdrag ur lång artikel om Bill och Melinda Gates”Bill och Melinda Gates: Coronavirus and the Gates Foundation Har bearbetat den något.

Vill betona att jag anser att detta inte innebär eller bevisar att Bill Gates har något med den aktuella pandemins uppkomst att göra.

Vidare ser jag att Pål Steigan publicerat en video om detta, som jag laddat ned.


Event 201. Bill och Melinda Gates förberedde sig i höstas på pandemi.

Troligen har ingen har varit mer aktiv när det gäller att främja och finansiera forskning om vacciner som syftar till att hantera coronavirus än Bill Gates och Bill och Melinda Gates Foundation. Från att sponsra en simulering av en global pandemi med coronavirus, bara veckor innan Wuhan-utbrottet tillkännagavs, till finansiering av ett flertal företagsinsatser för att framställa ett nytt vaccin mot det uppenbarligen nya viruset. Vad innebär det?

Vi måste erkänna att Bill Gates åtminstone är profetisk. Han har hävdat i flera år att en global mördare-pandemi kommer att komma och att vi inte är beredda på det.

Den 18 mars 2015 höll Gates ett TED-föredrag om epidemier i Vancouver. Den dagen skrev han på sin blogg. ”Jag höll bara ett kort tal om ett ämne som jag har lärt mig mycket om på senare tid – epidemier. Ebola-utbrottet i Västafrika är en tragedi – när jag skriver detta har mer än 10 000 människor dött. ” Gates tillade sedan. ”Så hemskt som denna än epidemi har varit, kan nästa bli vara mycket värre. Världen är helt enkelt inte beredd att hantera en sjukdom – till exempel en särskilt virulent influensa – som smittar stort antal människor mycket snabbt. Av allt som kan döda 10 miljoner människor eller mer, är epidemi troligtvis överlägset.”

Samma år 2015 skrev Bill Gates en artikel för New England Journal of Medicine med titeln ”The Next Epidemic: Lessons from Ebola.” Där talade han om en speciell klass läkemedel som ”innebär att ge patienter en uppsättning specifika RNA-baserade konstruktioner som gör det möjligt för dem att producera specifika proteiner (inklusive antikroppar). Även om detta är ett mycket nytt område är det lovande eftersom det är möjligt att en säker terapi skulle kunna utformas och införas i storskalig tillverkning ganska snabbt. Mer grundläggande forskning liksom framstegen för företag som Moderna och CureVac kan så småningom göra denna strategi till ett viktigt verktyg för att stoppa epidemier . ” Moderna och CureVac får båda idag medel från Gates Foundation och leder ledningen för att utveckla ett godkänt COVID-19-vaccin baserat på mRNA.
2017 och grundandet av CEPI.

En global influensaliknande pandemi är faktiskt något som Gates och hans stiftelse har ägnat många år med att förbereda sig för. Under Davos World Economic Forum initierade Gates 2017 något som kallas CEPI, Coalition for Epidemic Preparedness Innovations, tillsammans med regeringarna i Norge, Indien, Japan och Tyskland, tillsammans med Storbritanniens Wellcome Trust. Dess uttalade syfte är att ”påskynda utvecklingen av vacciner som vi kommer att behöva vida utbrott” av framtida epidemier .  Han noterade vid den tiden att ”Ett lovande område inom vaccinutvecklingsforskning använder framsteg inom genomik för att kartlägga DNA och RNA för patogener och göra vacciner”.


Event 201.

År 2019 gick Bill Gates och stiftelsen vidare med sina pandemiska scenarier. I en Netflix-video presenterades ett kusligt imaginärt scenario. Videon, som ingår i serien ”Explained”, föreställde sig en våt marknad i Kina där levande och döda djur staplas och ett mycket dödligt virus uppstår som sprider sig globalt.

Gates framträder som en expert på videon för att varna, ”Om du tänker på något som kan komma med som skulle döda miljoner människor, är en pandemi vår största risk.” Han sa att om ingenting gjordes för att bättre förbereda sig för pandemier skulle den tid komma när världen skulle se tillbaka och önskar att den hade investerat mer i potentiella vacciner. Det var veckor innan världen hörde tal om fladdermöss och en levande våt marknad i Wuhan Kina .

I oktober 2019 samarbetade Gates Foundation med World Economic Forum och Johns Hopkins Center for Health Security för att anta vad de kallade en ”fiktiv” scensimulering med några av världens ledande personer inom folkhälsa. Den fick titeln Event 201.

Som webbplatsen beskriver det simulerade Event 201 ett ”utbrott av en ny zoonotisk coronavirus överförd från fladdermöss till svin till människor som så småningom blir effektivt överförbar från person till person, vilket leder till en allvarlig pandemi. Patogenen och sjukdomen som den orsakar modelleras till stor del på SARS, men den är mer överförbar i samhällsinställningen av människor med milda symtom”.

I scenariot Event 201 har sjukdomen sitt ursprung i en grisodling i Brasilien, som sprids genom låginkomstregioner och exploderar i slutändan till en epidemi. Sjukdomen sprids via flygresor till Portugal, USA och Kina och sedan vidare så att inget land kan kontrollera den. Scenariot innebär att inget möjligt vaccin är tillgängligt under det första året. ”Eftersom hela mänskligheten är mottaglig ökar det kumulativa antalet fall exponentiellt under de första månaderna av pandemin och fördubblas varje vecka.”
Scenariot slutar sedan efter 18 månader när det fiktiva coronaviruset har orsakat 65 miljoner dödsfall. ”Pandemin börjar sakta av på grund av det minskande antalet mottagliga människor. Pandemin kommer att fortsätta i någon takt tills det finns ett effektivt vaccin eller tills 80-90% av den globala befolkningen har smittats. ”

Föregående artikelKina nya medielag. För att motverka utländsk infiltration?
Nästa artikelUSA:s aggressivitet mot Ryssland och Kina
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

21 KOMMENTARER

  • Att få influensavaccination kan öka risken för andra andningsvirus, ett fenomen som kallas virusstörningar.
   Om du planerar att rusa ut och få ett influensavaccin, kanske du vill läsa det här abstraktet och också dela med dina provaccinvänner. Det verkar som att få ett influensavaccin kommer att göra dig mer benägna att infektera coronavirus. Min tolkning av detta är att när du får (eller ditt barn) en vaccination, är ditt immunsystem artificiellt försvårat av vaccinet så att det inte reagerar normalt på sekundär utmaning. Detta är ett av de saknade elementen i påstådd vaccinforskning. Ett vaccin ”stör” immunsystemets normala processer. Den första meningen i abstrakt säger, all vaccination kan öka risken för andra andningsvirus, ett fenomen som kallas vaccininterferens” Vänligen läs. Mitt hjärta går till de miljoner barn vars immunsystem har manipulerats av tvångsvaccination.
   Influensavaccination och andningsvirusinterferens bland försvarsdepartementets personal under influensasäsongen 2017-2018

   Vaccin – Jan. 2020: SYFTE:
   Testnegativa studiedesign används ofta för att beräkna effektiviteten för influensavaccin. Virusinterferensfenomenet strider mot det grundläggande antagandet av den testnegativa vaccineffektivitetsstudien att vaccination inte förändrar risken för infektion med annan andningssjukdom, varför potentiellt partisk vaccineffektivitet resulterar i en positiv riktning. Denna studie syftade till att undersöka virusstörningar genom att jämföra status för andningsvirus bland försvarsdepersonal baserat på deras influensavaccinationsstatus. Vidare undersöktes individuella andningsvirus och deras associering med influensavaccination.
   RESULTAT: Vi jämförde vaccinationsstatus för 2880 personer med andningsvirus utan influensa med 3240 personer med pan-negativa resultat. Jämfört med vaccinerade med icke-vaccinerade patienter var det justerade oddsförhållandet för virus utan influensa 0,97 (95% konfidensintervall (CI): 0,86, 1,09; p = 0,60). Dessutom jämfördes vaccinationsstatusen för 3349 influensafall med tre olika kontrollgrupper: alla kontroller (N = 6120), icke-influensapositiva kontroller (N = 2880) och pan-negativa kontroller (N = 3240). De justerade OR: erna för jämförelserna mellan de tre kontrollgrupperna varierade inte mycket (intervall: 0,46-0,51).
   SLUTSATSER: Mottagande av influensavaccination var inte förknippat med virusstörningar bland vår befolkning. Undersökning av virusinterferens av specifika andningsvirus visade blandade resultat. Vaccin härledda virusstörningar var signifikant associerade med coronavirus och humant metapneumovirus; emellertid var signifikant skydd med vaccination inte bara förknippat med de flesta influensavirus utan också parainfluensa, RSV och icke-influensavirusmyntfektioner.
   https://healthimpactnews.com/2020/dr-rowen-flu-vaccine-may-make-you-more-susceptible-to-coronavirus/

     • I denna rapport tar vi en inblick i Event 201, som ägde rum i NYC den 18 oktober 2019. Event 201 är en pandemisk övning på hög nivå som drivs av Johns Hopkins Center for Health Security i samarbete med World Economic Forum och Bill och Melinda Gates Foundation.

      Detta är extremt fascinerande eftersom denna pandemiska simuleringsövning av coronavirus ägde rum cirka 6 veckor innan den första sjukdomen från coronaviruset faktiskt rapporterades i wuhan Kina! Vilket sammanträffande om man tror på sånt. En annan fascinerande anslutning, är det faktum att inte bara Bill och Melinda Gates Foundation Delta i och hjälpa till att inrätta pandemi simulering av en coronavirus utbrott, men de råkar bara finansiera den grupp som äger patentet till den dödliga coronavirus och redan arbetar på ett vaccin för att lösa den nuvarande krisen. Återigen en otrolig tillfällighet…

      I denna rapport kommer du att se bilder inifrån evenemanget som medlemmarna i emergency epidemic board i denna simulering, som består av representanter från stora banker, FN, Bill och Melinda Gates Foundation, Johnson och Johnson, logistiska kraftverk, media samt tjänstemän från Kina och USA: s CDC bara för att nämna några. Denna simulering innehåller också nyhetsrapporter som tillverkades bara för denna övning, var vänlig och kom ihåg det eftersom de är kusligt lik rapporter som vi för närvarande ser om detta verkliga coronavirusutbrott.
      https://www.youtube.com/watch?time_continue=17&v=mx8xKcQMTRs&feature=emb_logo

 1. Gates han har tjatat om saken minst sedan 20/2-2017, precis som jag har tjatat om beredskap. Att Gates tjatade om saken i höstas bevisar ingenting, mer än att han är extremt intelligent. Att ingen lyssnar på honom är i vart fall inte hans fel.

  Översättning – Bill Gates: En ny typ av terrorism kan utplåna 30 miljoner människor på mindre än ett år – och vi är inte beredda

  Visserligen är jag efter tre decennier av brutalkapitalism allt fattigare, men Jag har inte fått några pengar av miljardären Gates för att säga det, och får väl heller inga donationer p.g.a. det stödet. Jag säger det för att det är sanningen.

  Gates är heller inte skyldig till att folket röstar för brutalkapitalismen i val efter val, han är enbart en av oss alla i detta system.

  • Man behöver inte vara extremt intelligent för att fatta att beredskap saknas på många (= de flesta) områden. Det räcker med att ha båda fötterna på jorden, att vara lyhörd för vad fackfolk säger och att läsa mer än max rubrikerna på den information som faktiskt finns.
   Problemet är att folk vill inte betala för att exempelvis underhålla fördämningar, fast alla vet att det blir tusenfalt dyrare när de brister. Den korkade närsynta girigheten kostar många liv förutom enorma summor.
   Sen får man offra lite tid på att läsa annat än sportsidor eller tantsnusk (typ Damtidningen).

   • Att fatta, innebär att man också gör rätt, eller hur? Så följaktligen måste man vara extremt intelligent för att fatta.

    I Sverige var det bara 7 individer 2018 i Sverige som både fattade OCH gjorde rätt, d.v.s. röstade på ett parti som valsamverkar för att komma förbi 4%-spärren OCH är för en mycket hög beredskap.

    Jo. Man kan undra vad folk läser när de röstar som de gör… Får jag gissa på kortsiktig girigbuks-medias repeterade osanningar och algoritm-styrda och robot-smittade sociala media-plattformar som censureras av främmande makt, eller rentutav ideologiskt käbbel från medeltiden som inte anpassas till rådande verklighet?

    Varför gör inte folk rätt? För att de är ointelligenta och tänker fel, naturligtvis.

    • Brottstycken ur boken ”Den Genetiska Manipulationens Dolda Agenda” v F.William Engdahl (2013).
     Världens mäktigaste människor kan inte vara vid sina sinnens fulla bruk. Eller också är de fullblodspsykopater, fast det kanske är samma sak. Det är väl bara att konstatera att när vi nås av rykten framöver om vad som kan vara på gång, så är sannolikheten stor att det faktiskt också är på gång, och inte en konspirationsteori utvecklad i en galnings hjärna. Det är en verklighet utvecklad i många galningars hjärnor.

     Rockefeller Foundations intention har sen första världskriget varit att få makten över livsmedelsproduktionen i världen. Att det GMO utsäde man tillhandahöll skulle komma att förstöra både folkens hälsa och deras möjligheter att stå på egna ben, att så och skörda, doldes med vackra ord.
     Författaren F.William Engdahl redovisar en ohyggligt cynisk, extremt girig och maktgalen process, som varit på gång ett antal decennier och som vi idag börjar ana den fruktansvärda vidden av, och som tack och lov också nu börjar avslöjas av allt flera. Dessutom börjar protesterna bli allt starkare.
     Engdahl är en ledande analytiker av den nya världsordningen. Han är en amerikansk ekonom och geopolitisk analytiker.
     Enligt Engdahl hade agroindustrin, vid sidan av läkemedelsindustrin ”blivit den näst mest lönsamma industrin i Amerika… Och nästa fas innefattade utan tvekan fusioner mellan jättarna inom läkemedels- och agroindustrin.

     Biologisk krigsföring är ett ohyggligt område som den mäktiga eliten under ledning av Rockefeller Institut fortfarande utvecklar i största hemlighet. I hemlighet har exempelvis strålningsexperiment utförts på fångar, sjukhuspatienter och amerikanska soldater.
     Under tidigt 1900-tal ”matade man nya patienter med mjölk från kor som man visste hade tuberkulos.
     Det är lätt att tro att detta inte sker längre, men Engdahl och andra författare visar att det tvärtom pågår alltmer cyniska och sofistikerade forskningsmetoder.

     Henry Kissinger fick i uppdrag att utreda frågan om det som kallades ”överbefolkningen” i världen, något som oroat familjen Rockefeller sen tiden för första världskriget.
     En ”topphemlig promemoria” utarbetades, NSSM 200-policyn, en text som hölls hemlig i nästan 15 år tills privata rättsliga åtgärder av organisationer, som var associerade med katolska kyrkan, tvingade fram ett frisläppande år 1989.
     De grymma idéerna bakom dokumentet doldes i begrepp som ”valfrihet” och ”hållbar utveckling” samt ”den gröna revolutionen”.
     I klartext kunde det handla om ”sterilisering eller svält”.

     Familjen Rockefeller och deras vänner beundrade Hitler och Tyskland för att de så öppet arbetade med sina eugeniska experiment. Där kunde man öppet med tillåtelse från högsta ledningen (Himmler), utföra experiment på ”de mest skilda rasgrupper”.
     Henry Kissingers vision verkar vara en av de mest betydelsefulla faktorerna bakom GMO utvecklingen. Att kontrollera människor. Även att kontrollera befolkningsmängden.

     Författaren bekräftar dessutom rykten som florerat och som har känts alltför osannolika. Ett exempel är Bill Gates och hans s.k. filantropiska verksamhet, hans ”enorma insatser” för världens fattiga. Hans insatser när det gäller vaccin i utvecklingsländerna har utsatts för ”Kontrollerar du oljan, kontrollerar du nationer. Kontrollerar du livsmedlen, kontrollerar du människorna.”

     Författarens presentation går inte dölja bakom etiketter som ”konspirationsteori” och liknande. Därtill är hans fakta för sakliga och tunga och hans referenser för noggrant redovisade i omfattande fotnoter till varje kapitel, för att kunna viftas bort. Trots det kommer det sannolikt att finnas människor som säger: ”Jag tror inte. Jag vill inte tro. Jag vill inte höra. Jag vill inte veta.”

     Bill Gates talar om ”nya vacciner som skulle minska planetens födelsetal”. På en TED-konferens 2010 håller han tal om detta och säger: ”Först av allt har vi befolkningen. Världen i dag består av 6,8 miljarder människor. Vi är på väg upp mot cirka 9 miljarder. Om vi nu gör ett riktigt bra jobb när det gäller nya vacciner, hälsooch sjukvård och tjänster för reproduktiv hälsa, kanske vi kan sänka den med 10 eller 15 procent”.

     Rockefeller Foundation och Gates Foundation startade år 2006 ett stort projekt som kallades ”Green Revolution in Africa” med FN:s förre generalsekreterare Kofi Annan (!) i ledningen.

     Engdahl nämner många kända namn som finns med och styr GMO-hanteringen bakom kulisserna. De namn som återkommer om och om igen är, förutom familjen Rockefeller, Henry Kissinger och Bill Gates, bankfamiljen J.P. Morgan, Bushfamiljen, Donald Rumsfeld, med flera.
     Henry Kissinger var ”familjen Rockefellers skyddsling” och i hans roll som utrikesminister och presidentens nationelle säkerhetsrådgivare, ”var Kissinger på väg att göra livsmedel till en central del av sin diplomati tillsammans med en global oljepolitik” Dessa personer har skapat hemliga organisationer som exempelvis Trilaterala kommissionen, som är en mäktig global krets, samt det New York-baserade Council on Foreign Relations, CFR. Ambitionen var att skapa vad f.d. USA-presidenten och ledamoten i Trilaterala kommissionen, George H.W.Bush senare kom att kalla ”en ny världsordning”.

 2. Sanningen avslöjade om den dödliga 1918 spanska influensan: Det var faktiskt bakteriell lunginflammation.
  https://www.winterwatch.net/2019/05/the-truth-revealed-about-the-deadly-1918-spanish-flu-it-was-actually-bacterial-pneumonia/

  USA inträdde världskriget i april 1917, den spirande läkemedelsindustri hade något de aldrig haft tidigare: ett stort utbud av mänskliga försökspersoner. Under krigsåren 1918 till 1919 ballonerade den amerikanska armén till 6 miljoner män, varav 2 miljoner skickades utomlands. Rockefeller Institute for Medical Research utnyttjade denna nya pool av mänskliga marsvin för att genomföra vaccinexperiment.

  Läs ”Godfather of vaccines Free Admits to Unethical Skulduggery Under Legal Deposition”
  I januari 1918 administrerades vacciner till soldater vid Ft. Riley, Kansas. Strax därefter erbjöds vaccinet av divisionens kirurg till lägret i stort. Det vaccin som användes gjordes i laboratoriet vid The Rockefeller Institute. Mellan 21 januari och 4 juni 1918 rapporterade Dr. Frederick L. Gates ett experiment där soldater fick tre doser av ett vaccin mot bakteriellmeningit. Vaccinerna var spitboldoser av ett vaccinserum härstammat från hästar.
  Detaljerna finns i en rapport från Dr. Gates: ” Antimeningitvaccination och observation mot aglutininer i blodet hos kroniska Meningokockbärare .”
  Gates skrev att män i experimentet visade influensaliknande symtom, inklusive hosta, kräkningar och diarré, efter att ha fått vaccinet. Dessa symtom är en katastrof för män som bor i kaserner, reser med tåg till Atlantkusten, seglar till Europa och lever och slåss i skyttegravar.
  Därefter, strax före frukosten på måndagen den 11 mars, började den första vågen av den 1918 så kallade influensan. Vid middagstid hade lägerkirurgen Edward R. Schreiner över 100 sjuka män på händerna, alla uppenbarligen ”lider av samma sjukdom.”
  Från Dr. Gates rapport:
  Reaktioner … Flera fall av tarmens löshet eller kortvarig diarré noterades. Detta symptom hade inte stött på tidigare. En noggrann undersökning i enskilda fall framkallade ofta informationen om att män som klagade över effekterna av vaccination led av mild coryza, bronkit etc. vid injektionstillfället.
  Ibland inleddes reaktionen av en kyla eller kylig känsla, och ett antal män klagade över feber eller feberupplevelser under följande natt.
  Nästa frekvens kom illamående (ibland kräkningar), yrsel och allmän ”värk och smärta” i lederna och musklerna, som i några få fall särskilt var lokaliserade i nacken eller ländryggen, vilket orsakade styv nacke eller styv rygg. Några injektioner följdes av diarré.
  Reaktionerna simulerade därför ibland uppkomsten av epidemisk meningit och flera vaccinerade män skickades som misstänkta till bassjukhuset för diagnos.
  Enligt Gates, injiceras de slumpmässiga doseringar av experimentell bakteriell meningit vaccin i soldater. Efteråt hade några av soldaterna symtom som kännetecknades som ”simulerad” meningit, men Dr. Gates fortsätter den fantastiska påståendet att det inte var någon meningit.

  1918 var ”influensa” ett utbrott för en sjukdom av okänt ursprung. Felkorrigerande termen ”Spanska influensa” har aldrig korrigerats. Whodathunk? Det hjälpte till att dölja pandemins ursprung. Om det fanns någon verklig rättvisa i denna värld, skulle den kallas ”Rockefeller-pandemin.”
  Genom någon underlig coinkydink har till och med modern teknik inte kunnat fastställa den mördande influensastammen från denna pandemi. Den ”spanska influensan” attackerade friska människor i sin huvudsak. Bakteriell lunginflammation attackerar människor i deras främsta. Influensa attackerar de unga, gamla och immunkomprometterade.
  I själva verket var bakteriell lunginflammation den verkliga mördaren – och tusentals obduktioner bekräftar detta. Forskare tittade på mer än 9 000 obduktioner, och ”det fanns inga negativa (bakteriella) lungkulturresultat.”

  Enligt ett National National Institute of Health-dokument från 2008 var bakteriell lunginflammare mördaren i minst 92,7% av obduktionerna av dem som dog av så kallad ”spansk influensa” mellan 1918 och 1919.
  Så ett experimentellt anti-meningoccic serum som härstammar från hästar injicerades i soldater som skulle komma in i de trånga och osanitära livsvillkoren för krig. Vad kan eventuellt gå fel?
  Institutet sade att det distribuerade bakterieserumet till England, Frankrike, Belgien, Italien och andra länder under första världskriget. I slutändan dödade dessa Rockefeller Institute kvävningar 50 till 100 miljoner människor via bakteriella lunginfektioner från 1918 till 1919.

  En artikel från 2008 på US Centers for Disease Control: s webbplats beskriver hur sjuka WWI-soldater kunde passera bakterierna till andra genom att bli ”moln vuxna.” ”Slutligen, under korta perioder och i varierande grad, blev drabbade värdar” moln vuxna ” som ökade aerosoliseringen av koloniserande bakteriestammar , särskilt pneumokocker , hemolytiska streptokocker, H. influenzae och S. aureus.
  Dr. Carol Byerly beskriver hur ”influensan” reste som en löpeld genom den amerikanska militären. (Ersätt ”bakterier” för Dr. Byelers ”influensa” eller ”virus.”): Fjorton av de största träningslägren hade rapporterat influensutbrott i mars, april eller maj, och återhämtade infekterade trupper bar viruset med sig ombord på fartyg till Frankrike. När soldater i skyttegraven blev sjuka evakuerade militären dem från frontlinjerna och ersatte dem med friska män. Denna process förde kontinuerligt viruset i kontakt med nya värdar – unga, friska soldater där det kunde anpassa sig, reproducera sig och bli extremt virulent utan risk för att bränna ut.

 3. Historisk dokumentär om 1918 svininfluensa eller spanska influensan och den roll som första världskriget i att sprida sjukdomen bland trupper gör det till en världsomspännande pest av förödande proportioner. Videon täcker var det började, hur och var det spred sig, symtomen, hur det påverkade Amerika och om det kunde hända igen.
  https://www.youtube.com/watch?v=UDY5COg2P2c

 4. I spåren på Coronaviruset.
  Ukrainas president Volodymyr Zelensky har föreslagits att skapa en Nato-militär bas i Ukraina.
  En petition dök upp på hemsidan för den officiella Internet närvaro av ordföranden.
  ”Jag rekommenderar att man skapar en marinbas för permanent utplacering av Nato-alliansflottan i Mariupol. På grund av det ständiga hotet och felaktigt beteende från det aggressiva landet Ryssland ”, säger dess författare, en viss Makara Alexander Georgievich.

  Medordförande för församlingen av slaviska människor på Krim Roman Chegrinets kallade detta förslag dumt. Enligt honom, med samma framgång är det möjligt att registrera en framställning med ett förslag att flytta lanseringsplattan för USA-skyttlarna från Cape Canaveral till Ukraina för att skydda sig från ”rymdhoten för invasionen”, rapporterar RIA Novosti .

  Chegrinets betonade att denna framställning är ett försök att åter prata om, och återväcka intresse för Ukraina igen. ”Efter chocken som världen kommer att drabbas av i samband med koronaviruset kommer Ukrainas tema, som inte har varit intressant på länge”.
  https://lenta.ru/news/2020/03/28/nato/?utm_referrer=https%3A%2F%2Fzen.yandex.com

 5. Vad gäller att varna var inte Gates den ende eller ens den förste.

  För årtionden sen beklagade en svensk överste vars namn jag har inte på tungan just nu (han bor nära Uppsala, har varit sommartalare i SR P1 och föreläser ibland för pensionärer) att territorialförsvaret hade lagts ner.
  Som bekant ingick utbildning i reparationsarbete av kraft- och telefonlinjer samt sjukvård i civilförsvarsdelen. Inte så få sjukbäddar – inklusive värnpliktig bemanning – ingick i planeringen och förrådshållningen.

  Också för årtionden sen begärde den franska regeringen rapporter om hanteringen av följderna av ABC-vapen och epidemier. Inte en gång, utan flera gånger, med några års mellanrum.
  Icke ett enda av dessa rapporter ledde till någonting annat än att de samlade damm på något ministerium, vilket en av de rapportförfattarna som lever än påpekade när han anklagades i medierna för diverse ”brott” och ”inkompetens” i samband med covid. (ungefär som de som anklagade en fysiker, författaren av en av de första böckerna om klimatfrågan – 1982 – för att inte vara bevandrad i ämnet).

  I nyare tid har vårdfolk varnat högljutt för den pågående slakten av sjukhusinfrastrukturen. Strejker och banderoller på sjukhus, och nedslagna demonstrationer i bl. a. Frankrike.
  INGEN kunde påstå att man inte visste att vårdapparaten inte klarar en kris. Den var ansträngd redan under en helt vanlig lugn dag.

  Det finns diplomerade idioter som tror att Toyota-metoden kan tillämpas i vården. Det är lika korkat som att tro att en damms utskov som är byggt för hundraårsfloden skall klara tusenårsfloden.

  EUs regelverk, baserad på flummig ekonomisk teori (marknaden är helig, och fixar allt, bara allt privatiseras), gör att elsystemet inte klarar rejäla förbrukningstoppar och vårdsystemet inte klarar en blygsam epidemi.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here