”Hög tid att granska Sveriges Syrienbistånd”

6
1510

I kvälls-serien “Aktuella artiklar för ett år sedan och idag” återpubliceras denna artikel. Tyvärr har ingen ändring skett. Och “naturligtvis” sker ingen diskussion i våra etablerade, stora medier.


”Hög tid att granska Sveriges Syrienbistånd”

Denna artikel harr publicerats som insändare på SvD. ”Hög tid att granska Sveriges Syrienbistånd”
Den är skriven av Patrik Paulov frilansjournalist, författare till boken ”Syriens tystade röster” (Karneval förlag 2019)

Jag återger inledningen och avslutningen samt anför ett par länkar i ämnet under “Relaterat”.

Inledningen: I flera andra europeiska länder är tystnaden bruten om hur bistånd gynnat terrorister i Syrien. Men i svenska medier och bland våra folkvalda politiker råder tystnad, skriver journalisten Patrik Paulov.

I augusti 2012 bjöd dåvarande utrikesminister Carl Bildt in syriska oppositionella att hålla möte på Hässelby slott i Stockholm. Det var startskottet för ett omfattande svenskt engagemang till stöd för den så kallade demokratiska oppositionen i Syrien.

Under de sju år som gått har det framkommit att den svenskstödda oppositionen allierat sig med terroristorganisationer. Med tanke på terrorismens förödande följder i Syrien och övriga världen borde det vara en viktig fråga att dra fram i ljuset. Men i svenska medier och bland våra folkvalda politiker råder tystnad.

I flera andra europeiska länder är tystnaden bruten. Här har det under de senaste åren förts en bitvis livlig debatt om syriska oppositionsgruppers samarbete med väpnade extremister och terrorister, och om hur europeiskt bistånd i vissa fall gynnat de sistnämnda.


Avslutningen
“Tystnaden kring Syrienbiståndet måste brytas. Det är hög tid att på allvar granska Sveriges stöd till den syriska oppositionen, vilka krafter som gynnats och vilka följder det fått för det krigs- och terrordrabbade syriska folket.”

Relaterat.
Syriens tystade röster. Unikt reportage.
Så blev svenskt bistånd stöd till terror i Syrien.
Föregående artikelRysslands utrikesminister Lavrov säger att Moskva kan stoppa dialogen om EU inte respekterar Ryssland
Nästa artikelKöp Fredsalmanackan!

6 KOMMENTARER

  1. Detta får du skriva om: Ubåtsjakten 2014 där man påstod att ryssland hade skickat in miniubåtar, beviset för det verkar inte finnas enligt ny artikel av SvD!

    Att Försvarsmakten hösten 2014 självsäkert fastslog att Sverige kränkts av en ”bekräftad ubåt” kan bero på politiska påtryckningar. Det avslöjar SvD-journalisten Jonas Gummesson. I efterhand visade det sig att det bärande ”beviset” för en ubåt egentligen var ”ett svenskt föremål i vattnet av människan skapat”.
    – En politisk härdsmälta, säger experten och författaren Mattias Göransson
    https://nyheteridag.se/uppgifter-politiska-patryckningar-bakom-felaktiga-bevis-om-bekraftad-ubat/

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here