Magdalena Andersson får fin utmärkelse av Atlantic Council – Nato:s stöttepelare

12
962

Utrikesminister Ann Linde talar på en scen.

Bildtext: Utrikesminister Ann Linde höll tal under Atlantic Council Global Citizen Awards i samband med mottagandet av Magdalena Anderssons utmärkelse. Foto: Regeringskansliet

The Atlantic Council tillkännagav 19 september att det elfte Atlantic Council Global Citizen Awards kommer att hedra Republiken Indonesiens president Joko Widodo, Republiken Finlands president Sauli Niinistö, Sveriges statsminister Magdalena Andersson, Googles och Alphabets vd Sundar Pichai samt den Oscarsbelönade skådespelaren och humanisten Forest Whitaker. https://www.atlanticcouncil.org/news/press-releases/atlantic-council-to-honor-heads-of-state-artistic-and-business-leaders-at-11th-atlantic-council-global-citizen-awards/

Pristagarna kommer att uppmärksammas vid en ceremoni i kväll den 19 september, i anslutning till FN:s generalförsamlingsvecka i New York. Evenemanget hyllar unika personer som förkroppsligar begreppet globalt medborgarskap och har traditionellt samlat en internationell publik på hög nivå bestående av nuvarande och tidigare statschefer, FN-ambassadörer, medlemmar av den amerikanska administrationen, globala företagsledare och världsberömda artister.

”Begreppet globalt medborgarskap får ny betydelse och blir alltmer angeläget när vi har gått igenom en period av pandemier, Putins krig i Ukraina och en mängd andra utmaningar och möjligheter runt om i världen”, säger Frederick Kempe, ordförande och vd för Atlantic Council. ”Genom att belysa dessa anmärkningsvärda personer hoppas vi kunna uppmärksamma deras ledarskap samt inspirera andras bidrag till att forma en bättre global framtid.”

President Niinistö och statsminister Andersson kommer båda att uppmärksammas för sina länders historiska beslut att gå med i Nato efter Rysslands invasion av Ukraina. Detta val är ett viktigt bidrag till alliansens säkerhet och kapacitet och till den transatlantiska enigheten. Den norska utrikesministern Anniken Huitfeldt kommer att överlämna priset till de båda ledarna, som kommer att tas emot personligen av Finlands utrikesminister Pekka Haavisto respektive Sveriges utrikesminister Ann Linde.

Årets evenemang kommer också att innehålla hyllningar till den avlidne Shinzo Abe, Japans tidigare premiärminister och mottagare av Global Citizen Award 2016, samt Hennes Majestät drottning Elizabeth II.

Evenemanget är officiellt och öppet för pressen.”

Regeringen mycket stolt.

Regeringen skriver ”Atlantic Council skriver i sin motivering att de båda ländernas historiska beslut att ansöka om Natomedlemskap bidrar till alliansens säkerhet och förmågor samt till ökad transatlantisk enighet. Prisceremonin skedde i anslutning till mötet i FN:s generalförsamling i New York på måndagen. Den norska utrikesministern Anniken Huitfeldt överlämnade utmärkelsen till statsminister Magdalena Andersson och president Sauli Niinistö, som representerades på plats av utrikesminister Ann Linde respektive Finlands utrikesminister Pekka Haavisto.

Utmärkelsen delas ut varje år till personer som verkat för ett ökat transatlantiskt samarbete vilket spelar en viktig roll för att ökad frihet, fred och välstånd för alla människor i Europa och Nordamerika.” Statsministern mottagare av Atlantic Council Global Citizen Awards.

Newsvoice.

Vad är Atlantic Council?

Atlantic Council är en av USA:s mäktigaste tankesmedjor Atlantic Council är nära lierad med personer och instanser i den djupa staten i USA, har goda relationer till Vita huset. Den har som mål att stärka alliansen mellan USA och Europa, samt är en viktig stöttepelare till Nato. Den har varit involverat i alla amerikanska politiska och militära krigsäventyr under de senaste 50 åren och har arbetat i decennier för att täcka CIA-sponsrade underminerande operationer, dödande och politiska manipulationer i alla världens hörn. Den är självklart sponsrat av kraftfulla krafter som vapentillverkare, oljebolag och andra stora affärsintressen, samt får finansiering från mer än 25 USA-vänliga regeringar runt om i världen.

Den får ekonomiskt stöd av 25 regering och alla de stora vapenproducenterna och bankerna. Atlantic Council

Bland 24 bidragsgivare till Atlantic Council från Sverige finns i den näst högsta kategorin (250 000 – 999 999 dollar)
3 från Sverige:
Marianne and Marcus Wallenberg Foundation
Saab North America, Inc.
Swedish Ministry for Foreign Affairs

Den gav nyligen ett fint pris till Madeleine Albright som är känd för sitt uttalande 1996 att en halv miljon döda barn till följd av USA:s hårda embaro mot Irak var värt priset, medan 8-åriga Bana lanserades som en propagandist för ”rebellerna” och mot presidenten i Syrien av sina föräldrar. Sverigestödda Atlantic Council ger pris åt ansvarig för massmord och terroristutnyttjat barn.

 

Madeleine Albright är känd för sitt uttalande 1996 att en halv miljon döda barn till följd av USA:s hårda embargo mot Irak var värt priset, medan 8-åriga Bana lanserades som en propagandast för ”rebellerna” och mot presidenten i Syrien av sina föräldrar.

Källa: Mäktigaste Nato-siten Atlantic Council uppmärksammar mig och min blogg. Smickrande?

___________________________________________________________

Atlantic Council uppmärksammar inte bara Magdalena Andersson utan också mig.

Atlantic Council har uppmärksammat mig och bloggen! Gud ske lov kritiserar man mig. Ett beröm hade fått mig att lägga av, och överväga att hoppa i sjön.

Detta i rapporten Kremls trojanska hästar.

Rapporten inleder: Denna rapport är den sista delen av ett treårigt projekt som försökte avslöja ett mindre diskuterat element i Kremls politiska krigföring: odlingen av politiska allierade i Europas kärna. Syftet med projektet är att uppmärksamma Västeuropa, där alltför länge det ryska hotet antingen förnekades, ignorerades eller förbises. Som nu är känt stoppar Kremls tentakler inte i Ukraina, Georgien eller Östeuropa. De når långt och djupt in i kärnan i västliga samhällen. Att erkänna det pågående hotet är det första steget att motverka dess effekter och bygga långsiktig motståndskraft.

Avsnittet Sweden FERTILE SOIL FÖR INFLUENCE OPS? har skrivits av Henrik Sundbom Frivärld.

Huvudsponsor för Frivärld är ”Stiftelsen Fritt Näringsliv som bildades 2003 av Svenskt Näringsliv tillsammans med Näringslivets Fond (Näfo). Syftet var att skapa en hållfast bas för opinionsarbete för marknadsekonomi och fri företagsamhet.” Fritt näringsliv.

Bild: Henrik Sundbom.

Henrik Sundbom skriver bland annat ”Onlinepublikationer fungerar på liknande sätt till dem som finns till vänster och bland konspirationsteoretiker. De mest framträdande är vänsterbloggen Jinge.se och online-tidningen Newsvoice, två av Sveriges vanligaste siter för ryska berättelser. Båda bygger broar mellan dem längst ut till höger och dem längst ur till vänster. Anders Romelsjö, redaktör för Jinge.se, är vice ordförande för en liten och föga känd organisation kallad Svenska Läkare för Mänskliga Rättigheter (Swedish Doctors for Human Rights), vars medlemmar ofta förekommer i ryska statsmedia som uppgivna experter på kemisk krigföring. De förklara Ryssland fri från skuld och skriver ned de Vita hjälmarna i Syrien.127 (”Gasattacker förnekas med hjälp från svensk läkargrupp,” Dagens Nyheter, 21 april 2017, https://www.dn.se/nyheter/sverige/ gasattacker-fornekas-med-Hjälp-fran-svensk-lakargrupp /).

Rapporten hedrar också med misstänkliggörande kritik riksdagsledamöterna Valter Mutt, Mp och Stig Henriksson V samt Agneta Norberg ordförande i Sveriges fredsråd, samt inte minst Tord Björk, aktiv antiimperialist och miljökämpe.

Min kommentar. Bloggen Jinge.se fungerar nu främst som arkiv med flera tusen artiklar. Det är riktigt att denna blogg i flera artiklar med fakta påvisat att de Vita hjälmarna är en av främst regeringarna i USA och Storbritannien sponsrad grupp som nära samarbetar med terroristorganisationer i Syrien. Ordföranden Marcello Ferrada de Noli i SWEDHR har intervjuats några gånger i ryska media. Medier i Väst attackerar kritiken mot de kontroversiella Vita hjälmarna.

 

Några artiklar om Vita hjälmarna.
Några andra artiklar om detta.
OPCW förfalskade rapporter för att skylla på Syriens regering i stället för Väst-stödda jihadister!
OPCW har manipulerat uppgifter om gasattacken i Douma. 31/5 2019.
Gasattacken i Douma i Syrien våren 2018 var arrangerad säger ledande USA-expert.
Vad är och vad gjorde OCPW? Är OPCW jävig?
USA-skandal hos OPCW – mottagare av Nobels fredspris 2013.
“Gasattacken i Douma” – lögner för ett krig.
Inte heller OPCW menar att Syriens regering orsakat gasattack.
OPCW rapport kvaddar uppgifterna från Vita hjälmarna, USA & Co om nervgasattack i Duoma, Syrien.
Falsk rapport om gasolyckan i Khan Sheikhoun av läkare från UOSSM som utbildar White Helmets
Tidigare och kommande (?) gasattacker (av terrorister) i Syrien
Svensk expert slår hål på Frankrikes rapport om gasolyckan
Framstående USA-expert:Skedde verkligen en gasattack i Syrien som beskrivits?
Håller USA:s bevis för att Syrien stod bakom giftgasangrepp i Khan Shaykhoun?
Medietystnad när Trumps bevis för gasattacken i Syrien sågas
Rebellerna utförde gasattacken i Ghouta – indikation från FN:s inspektörer
Väst hindrar FN att undersöka gasincidenten i Syrien
Varning till president Trump från säkerhetsexperter i USA
Vem orsakade gasattacken i Syrien?
Storbritanniens ambassadör – Syrien orsakade inte gasattacken
Har Pentagon tränat terrorister i användning av kemiska vapen?
IS och al-Qaida firar USA:s attack och går till angrepp i Syrien
Rapporten om gasattack kom innan Syrien bombade terroristers gaslager
Kemgasattacken i Syrien och journalistikens kollaps
Syrien bombade terroristfabrik för kemiska vapen i Idlib, har tidigare informerat FN om terroristers kemiska vapen
Gasattack? De vanliga lögnerna mot Syrien före fredsmöte?
Seymour Hersh: Obama stoppade Syrien-anfall pga. bevis om att rebellerna utförde gasattacken i Ghouta, Damaskus
Hur Turkiet planerade gasattacken i Syrien med USA:s hjälp
Syriens rebeller planerar ny gasattack
Hersh: Obama stoppade Syrienanfall pga bevis om att rebellerna utförde gasattacken i Ghouta
FN-rapporten om gasattacken i Syrien håller inte.

USA ger nytt stöd till White Helmets, terroristernas bästa vän
TV2 visar ”The last men in Aleppo” – propagandafilm för terroristvännen White Helmets (Vita hjälmarna)
Stora massmedia tolererar inte kritik av White Helmets
Min kommentar i Washington Post om White Helmets
White Helmets får en Oscar
Forum för levande historia, Rio Bio och Margot Wallström stödjer terroristvännen ”White Helmets
Vilka är Vita hjälmarna?
White helmets: Ska al Qaidas skyddslingar få Nobels fredspris
Nobelpriskandidaten White Helmets: Fin hjälporganisation eller med på anfallskrig och imperialism?
Vita hjälmarna:Hjältar eller terrorister?
Kriget i Syrien: Ett hundratal artiklar

Föregående artikelRyssland uppmanar EU att behandla USA som misstänkt för sabotage av rörledningar
Nästa artikelKriget mot Tyskland har just gått in i sin hetaste fas
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

12 KOMMENTARER

 1. Det finns NOLL bra att säga om detta. Alla som är lite insatt i detta vet vad dessa korrupta idioter håller på med och jobbar med. Och varför dessa ständiga attacker mot oliktänkande. Jings eller Global politics,fan är detta. Konspiration eller andra vidriga ord nämns för att man inte tål att höra lite sanning och andra tankar. Åt skogen med deras pris jag skäms som svensk och jag skäms att vi går in i Nato på detta sätt som de blivit

 2. Ja – Du sköna nya värld!

  Nu är Sverige helt fritt att sätta gasen i botten och delta i Washingtons våldsetablissemangs militära filantropi runt om i världen: med det undslipper sig busar och bråkmakare i Vietnam, Afghanistan eller Irak onödig svensk freds- och rättvisepolitik.

  Kanske kommer en rättfärdighetens dag då mottagarna av denna anti-europeiska och anti-svenska utmärkelse kan med stolthet i en tid av klar insikt och tanke kan kasta tillbaka denna utmärkelse med principiell svensk bravur på de krigsförbrytelsehyllande institutioner och personer som delar ut den.

  Omvandlingen av ett fritt utrikespolitiskt Sverige till en otränad röst i den amerikanska doakören är nu ett lika ärofyllt som skamligt faktum.

 3. Det är tydligt att Andersson har drabbats av hybris. En spion skryter normalt inte med sina framgångar i sitt arbete för främmande makt. Det är även ovanligt att agentens utländska överordnade officiellt ger sina spioner utmärkelser.

  Jänkarna anser tydligen att Andersson kan slängas på sophögen nu när de har en ny svensk regering som ska tuktas. Fast, den är nog redan tuktad…

  Nåja, här finns ytterligare ett bevis att lägga till den ansenliga högen med bevis för Anderssons arbete mot Sverige.

  • Nja, vi skall nog inte överskatta de svenska och europeiska politiska förmågorna!

   Dagens svenska politiker förstår sig inte på geopolitik, inte europeiska politiker heller. Sedan 1945 är det andra som sköter den verksamheten.

   Denna nya europeiska politiska klass är enbart fylld av värderingar, men är geopolitiskt helt dövblinda, rentav senila.

   Blåsta av Washington helt enkelt. Europa är tyvärr återkoloniserat av en gammal urartad koloni, vars vita nykristna och konservativa småborgarklass byggt upp en falsk nation på idel folkmord och krig på eget territorium.

 4. Tack för Bloggen och dess väl underbyggda och alltid aktuella innehåll. Speciellt viktigt nu när tidigare världsordning är satt i gungning.

   • Ja! Global Politics är superviktigt i dessa tider!

    Vi måste alla alltid kunna tänka två och tre tankar och jämföra parallella världs- och motivbilder samtidigt. Alla resonemang, öppna diskussioner och fri debatt liksom kritiskt tänkande är faktiskt inte anti-liberal konspirologi och knasliberalernas ”anti-amerikanism”!

    Jag delar ovanstående skribentens sympati och uppmuntran. Håll fanan högt Anders och må vi nu hålla ihop och sköta oss och vara hyfsade och välfostrade och inte gnälla på varandra i dessa svåra och oroliga tider, då världshistoria och nutidspolitik formar vår världsdel så allvarligt från alla håll som idag!

    Det knakar i Washingtons takstolar i dag. Det märks nu som allvarligast i Nord- och Östeuropa, då det gamla amerikanska feltänkandet för vår världsdel slutligt gått sönder. Europa är på väg in i sin post-amerikanska epok, och det värker för alla.

    Nu är det som allra viktigast att ett nytt Europa byggs av européer för européerna och att strävan måste vara att frihet och de-amerikanisering av vår kontinent är huvudsaken för allas vår framtid och självständighet! Må det öppnas en NordStream 3 & 4 också med honung, förståelse och kärlek mellan östra och västra Europa! Vår världsdel måste andas med båda sina lungor!

    • Tack. Flera verkar tycka om Globalpolitics.se. Antalet besök på bloggen är mer än 75 % jämfört med januari-september 2021.

     • Ja, du har verkligen fått in rätta stuket på bloggen nu.
      Jag tror det finns många som känner som ’oss’ om jag får generalisera och letat efter forum som bekräftar vad det tror, känner eller vill tro på istället för den våldsamma propagandan från medier och Public Service som jag kan tycka ofta är både osmaklig och rent av otäck krigshets som man annars bara förväntar sig från liberala delen av medierna som ex vis Dagens Nyheter och Expressen.

      Jag har inte kollat, men förut var din blogg och Thoralfs blogg ganska lika i antal besök men nu känns det som du rejsat i från honom med hästlängder både i besök och kommentarer.
      Förmodligen en kombination att det gått bra för den ene och mindre bra för den andre.
      Men jag hoppas inte Thoralf ger upp.
      Thoralf har många bra poänger samtidigt som han ibland kan ge mig direkt avsmak.
      Men han behövs definitivt.
      Han gick all in i senaste kommunvalet men lyckades inte övertyga väljarna så nu försvinner han från kommunfullmäktige.
      En plats som han nog verkligen gillat.
      Han har till och med fått beröm av sina politiska motståndare så en aktiv och duktig politiker är det verkligen.
      Men så är det. Det är tyvärr inte alltid som idogt arbete lönar sig.
      Eller otack är världens lön?

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here