Mexikos president: Lägg ned ”USA:s Kolonialministerium”, OAS!

2
1060
Luis Almagro, OAS´ generalsekreterare gillar inte Mexikos president som han anser vara en ”kuppmakare”!

Tillägg 220728: Mexikos president Andres Manuel Lopez Obrador har uppmanat USA:s president att släppa anklagelserna mot Wikileaksgrundaren som riskerar 175 år i ett amerikanskt fängelse.
Mexikos president har avslöjat innehållet i ett personligt brev som han överlämnade till sin amerikanska kollega under deras möte förra veckan. https://www.rt.com/news/559205-mexico-obrador-biden-assange-letter/

Dick Emanuelsson rapporterar från Tegucigalpa, huvudstad i Honduras att Mexikos president säger: Lägg ned ”USA:s Kolonialministerium”, OAS!

Mexikos president MANUEL LOPEZ OBRADOR (AMLO) vill avveckla det organ som Che Guevara döpte till ”USA:s Ministerium för Koloniala Angelägenheter”, OAS, de Amerikanska Staternas Organisation. Han dundrade mot USA:s kriminella blockad mot Kuba och aviserade att han i veckan kommer att skicka två lastfartyg med förnödenheter till Kuba.

AMLO var så tuff i sitt inlägg på konferensen i helgen om ”El Bicentenario”, jubileet som högtidlighöll de 200 åren sedan befrielsen från den spanska kolonialismen, att han betecknade OAS som en ”lakejorganisation”. Var och en får dra sin egen slutsats VEM Almagro och hans OAS är ”lakej” för.

MEN DET ÄR ORGANISATIONEN som den gamle folkpartisten ERIK JENNISCHE och ”demokratikämparna”, som har en reserverad plats i TV-kanalernas morgonprogram alltid hänvisar till när de dundrar mot de stater som inte anser sig vara ”lakejer” till Vita Huset.

I Latinamerika blir de allt färre, dessa stater och ”lakejer”. Limakartellen, som skapades som ett verktyg för att störta den venezuelanska regeringen har inte ens namnet ”Lima” kvar efter valet av Pedro Castillo som ny president.

Men Maduro sitter orubbat kvar och uppmanar venezuelanerna att delta i regional- och kommunalvalen i november. Och nästan hela oppositionen deltar, med undantag för damen med dåliga franska nerver, Marina Machado och pellejönsen JUAN GUAIDÓ som i sin bipolära situation inte vet varken in eller ut. Kanske hans väninna Ann Linde kan ge honom ett råd.

I NOVEMBER OCH NÄSTA ÅR blir det fler val där Vita Husets lokala ”lakejer” i Nicaragua, Honduras, Chile eller Brasilien kommer att gråta blod när ”Kolonialministeriet” faller samman. Då hjälper inga CIA-dollar.

 

Föregående artikelHälsa Diplomat-Talibanerna välkomna!
Nästa artikelPressmeddelande – Dokumentation från manifestation för Julian Assange 3 juli då han fyllde 50 år. Tal och film. Stödkommittén för Julian Assange

2 KOMMENTARER

  1. En alldeles utmärkt idé! Alla Latina Amerikas revolutionära/socialistiska rörelser/krafter bör samlas kring och bedriva den. Det är själva pelaren av Monroe doktrinen vi pratar om. Rämnar det så …

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here