Ukrainas president Zelensky ville tillåta nynazister att attackera Donbass i april

3
1048
Zelensky

 

Läsaren ”M” har skickat mig denna text som kommentar. Men tillåtelse av ”M” publiceras detta som artikel nedan. Källorna är
https://www.donbass-insider.com/2021/03/16/if-russia-intervenes-the-ukrainian-army-will-have-to-abandon-its-offensive-in-the-donbass/ och https://www.donbass-insider.com/2021/06/02/azarov-zelensky-wanted-to-allow-ukrainian-neo-nazis-to-attack-the-dpr-and-lpr-in-april/

Man må beakta att Azarov var premiärminister 2010-2014 under Janukovitj.

Azarov – Zelensky wanted to allow Ukrainian neo-Nazis to attack the DPR and LPR in April


Azarov:  Zelensky ville tillåta ukrainska nynazister att attackera DPR och LPR i april

I en intervju med Govorit Moskva (”Moskva talar”) hävdade den tidigare ukrainska premiärministern Nikolay Azarov att Vladimir Zelensky i april i år hade planerat att låta ukrainska nynazister attackera DPR och LPR (Donetsk och Lugansk folkrepubliker), och att denna plan avbröts efter Rysslands militära utbildning vid dess gräns.

I mars i år väckte intensifieringen av den ukrainska arméns beskjutning av DPR och LPR och de medieförberedelser som inletts i Ukraina oro för en offensiv mot de två Donbass-republikerna. Nikolay Azarov, den tidigare ukrainska premiärministern, bekräftade verkligheten i dessa planer för en offensiv mot Donbass och förklarade varför det inte ägde rum.

”Zelensky hade planer och det fanns hotheads som ville genomföra dem. Det fanns till och med planer, de hade planerat attacker i tre olika riktningar för att nå gränsen, etc.” sade den tidigare ukrainska premiärministern.

Enligt Nikolay Azarov var det de ukrainska nynazisterna som var tvungna att ta hand om Donbass-problemet (särskilt att utplåna DPR och LPR) för Zelensky.

”De har koncentrerat en grupp på 136 000 trupper till avgränsningslinjen, över 500 stridsvagnar, missilsystem och så vidare. Så generalstaben … Tja, generalstaben består inte av idioter i Ukraina. Om vi antar att all underrättelseinformation finns för att utföra tre strejker samtidigt, på mycket kort tid, så att Ryssland inte har tid att ge hjälp, nå gränsen och sedan meddela världen att vi har, så att tala, återställde Ukrainas territoriella integritet. Det var planen”, tillade han.

Men de ukrainska myndigheterna, ledda av Zelensky, hade uppenbarligen underskattat den ryska reaktionen på en sådan plan att attackera DPR och LPR.

”De ryska federationernas manövrar, inklusive landning av stora styrkor, fick dem att nyktra till. De borde naturligtvis ha förstått det, de borde ha sett det komma. Man kommer ihåg hysterin som omgav dessa manövrer.  Det är därför Ryssland har organiserat manövrer och visat vad som skulle hända i händelse av en konflikt. I det här fallet är det nödvändigt att notera att det var detta tillvägagångssätt som garanterade säkerheten” [för DPR och LPR – redaktörens anmärkning], avslutade Nikolay Azarov.

Denna information bekräftar att det ukrainska medierna Strana publicerade information om den ukrainska arméns planer för en offensiv i Donbass, och det faktum att den skulle behöva ge upp den om Ryssland ingrep.

Föregående artikelDe förfärliga – Lukashenko och Putin pratas vid
Nästa artikelNedvärderar EU faran av 5G för hälsan och för miljön?
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

3 KOMMENTARER

 1. Natos upprustning av Ukraina under Sea Breeze 2021 är för framtida konflikter i Donbass
  Med deltagande av USA, Kanada, Storbritannien, Nederländerna, Rumänien, Bulgarien, Grekland, Turkiet, Lettland och andra partnerländer inom Nato, Ukrainas försvarsministerium och USA: s europeiska kommando kommer att hålla massiva gemensamma övningar från 28 juni till juli 10. Dessa övningar är faktiskt så enorma att de involverar cirka 4 000 militärpersonal, 40 stridsfartyg, fartyg och hjälpfartyg, 30 flygplan och över 100 pansarfordon.

  Även om den gemensamma militära utbildningen Ukraina och Nato, kallad Sea Breeze 2021, utan tvekan syftar till att förbättra samverkan mellan deltagare i ett hypotetiskt krig mot Ryssland, är det mest alarmerande faktum att den ukrainska militären och de högerextrema miliserna kommer att tillhandahållas med avancerade vapen och ammunition under övningarna – detta skulle vara dolt för Ryssland.

  Sea Breeze 2021-övningen kommer när Ryssland fördömer Natos aktiviteter som har blivit frekventa de senaste åren nära dess västra gräns. Nato för sin del säger att man vill begränsa så kallad rysk aggression genom att skicka rekognoseringsfartyg, flygplan och drönare till Svartahavsområdet.

  Den 19 mars lanserade Nato Sea Shield-21-övningarna i Svarta havet. Övningarna hade mer än 2400 soldater, 18 krigsfartyg och 10 flygplan. Den 17 mars kom den spanska fregatten Méndez Núñez in i området och visade sitt stöd för Ukraina och Georgien efter att Nato redan hade stärkt sin närvaro där i några veckor. Den 25 februari gick de spanska och grekiska gruvjägarna Tajo och Evropi också in i Svarta havet. I början av februari lämnade två amerikanska jagare, USS Donald Cook och USS Porter, Svarta havet efter att ha deltagit i militära manövrer. Dessa är bara några få exempel på Nato-verksamhet i Svarta havet som syftar till att pressa och begränsa Ryssland.

  Efter en mest respekterad eldupphör under andra halvan av 2020 har konflikter ökat sedan tidigt 2021 mellan Nato-stödda ukrainska militärer / höger-höger miliser och Donbass lokala försvarsstyrkor. Samtidigt ökade spänningarna med Moskva, som sände ut tiotusentals soldater nära den ukrainska gränsen, vilket väckte rädslan för en storskalig militäroperation. Ukraina anklagar Ryssland för att leta efter en förevändning för att invadera det, medan Moskva ständigt försäkrar att det inte ”hotar någon” utan är berett att svara på någon provokation.
  Uppmuntrad av detta västerländska stöd tillkännagav Ukrainas president Vladimir Zelensky förra månaden sina planer på att bygga två hela marinbaser i södra delen av landet ”för att skydda Svartahavsregionen.”

  Efter den gemensamma insatsen 2020 militära övningen i Mykolaiv-regionen i södra Ukraina, som deltog av 450 brittiska fallskärmsjägare, sa den ukrainska utrikesministern Dmytro Kuleba att han skulle vilja att britterna stannade där. Han betonade att Storbritannien alltid har stött Ukrainas kamp för självständighet och hjälpt till att motstå ”rysk aggression.”

  Hittills har London inte svarat på Kievs anrop, men fortsätter att arbeta aktivt i denna region mot Ryssland, särskilt när British Navy-fartyg regelbundet besöker Svarta havet. Det militära tekniska samarbetet mellan de två länderna expanderar dock.

  Tidigare i år undertecknade Zelensky ett avtal med ett brittiskt kreditföretag. Enligt sina villkor kommer britterna att bygga NATO-kompatibla missilbåtar för den ukrainska flottan. Innan Kuleba hade ingen tanken på en brittisk bas i Mykolaiv-regionen. Utplacering av utländsk militär infrastruktur är förbjuden enligt artikel 17 i den ukrainska konstitutionen, även om man nådde en särskild överenskommelse för Ryssland att ha en bas i Sevastopol när Krim fortfarande var under ukrainsk suveränitet. Teoretiskt sett kan ukrainerna göra ett undantag för britterna om de ville.

  Även om det är osannolikt för britterna att ha en permanent bas i Ukrainas Svarta havs territorium, kommer de verkligen inte att undvika att militarisera landet. Det är av den anledningen att Nato, särskilt USA och Storbritannien, kommer att beväpna Ukraina under skenet att de behöver specifik utrustning för Sea Breeze 2021-övningar.
  Tidigare i år, när det verkade som om ukrainska och azerbajdzjanska militärens samtidiga operationer skulle inträffa i deras respektive konfliktzoner, avskräckt Rysslands snabba mobilisering för att svara på alla aggressioner mot ryska passinnehavare i Donbass sådana idéer.

  NATO insåg snabbt att Ukraina hade liten chans att lyckas och försenade militära operationer mot Donbass tills bättre förberedelser kunde göras. Det verkar nu som att Nato arbetar mot detta mål genom att oändligt genomföra militära övningar med Ukraina. Nu använder de Sea Breeze 2021-övningar för att hemligt leverera högteknologisk utrustning till Ukraina. Rysslands mobilisering tidigare i år avslöjade bristerna i Ukrainas militär och Nato försöker nu kompensera för dessa brister, vilket tyder på att en ny konflikt i Donbass bara har försenats och inte avskräckts.
  https://www.globalresearch.ca/nato-rearming-ukraine-under-sea-breeze-2021-guise-future-conflict-donbass/5746942

 2. Ryssland gör bäst i att se till att Ukraina bryts i små självständiga enheter (likt pytte små nationer Latvia, Estonia och Litauen), och det snarast möjligt. Hela östra Ukraina kan ansluta sig till moderlandet Ryssland precis som Krim. polacker och ungrare få gärna kriga om de västra delarna. Världen bli kvitt Ukraina-problemet för gott

 3. Är detta en ny propagandafilm, som skall ge förståelse för nynazister i Ukraina???
  Som skall visa att samhället var värre än dem.
  ”Rhino” av Sentsov. Sentsov har skrivit manuskript och är filmdirektör.
  Rhino som är huvudfigur är en nynazistisk ledare.
  Sentsov själv hade kopplingar till ”the right sector” under maidan och efteråt..
  Den har valts ut till pris i en filmfestival, påminner om propagandafilmer för terrorister i Syrien.
  Skall detta upprepas i Ukraina.
  Den är gjord med polska och tyska filmskapare och finansierad av Europa.
  Nedan en trailer från filmen.

  https://www.youtube.com/watch?v=o5mcOeXUtMU

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here