Väst köper journalister som desinformerar om kriget i Syrien? Några från Sverige? Massor av exempel på ”fake news” i svenska media.

8
1825

Vi har många gånger rapporterat om den osakliga rapporteringen om kriget i Syrien. Här ytterligare, kompletterande material

Relaterat.
Boston Globe ”Media felinformerar allmänheten om Syrien”. Massor av svenska exempel.
New York Times förfalskar historien om USA:s stöd till terroristerna i Syrien – som fortsätter än idag!
DN:s Peter Wolodarski desinformerar grovt.
Fader Daniël:Media ger ”fake news” om kriget i Syrien – samt andra 15 ”fake-”exempel
Stackars Syrien. False flag förleder,förvanskar fakta
Kemgasattacken i Syrien och journalistikens kollaps
DN:s ”fake news”-attack på Swedish Doctors for Human Rights” (The Indicter) 1/5 2017
Debatt i Läkartidningen om SWEDHR, gasattacken i Syrien mm 28/4 2017
Vanställd kritik i DN, Expressen och Aftonbladet av fredsorgansationen SWEDHR om Syrien. 22/4 2017
Stora brister i SvT:s rapportering om Syrien
Gasattack? De vanliga lögnerna mot Syrien före fredsmöte?
Min kommentar i Washington Post, som hyllade terroristvännen White Helmets
White Helmets och CNN medger falsk videopropaganda
Skavlan marknadsför terroristvännen ”White Helmets”
Aftonbladet desinformerar om Syrien
Amnesty: Ny partisk och otillförlitlig rapport om Syrien
Artikel av mig i Flamman 19/11 2015:Syrienkriget är en av USA planerad intervention
Lögner om Syrien
Stödjer också Ordfront terroristerna i Syrien?

Sveriges Syrien-bistånd går bl.a. till terrorister som orsakar flyktingvåg
Så blev svenskt bistånd stöd till terror i Syrien
Se aktuella dokumentärfilmer om Syrien! ABF 24/1
FN-rapporten om gasattacken i Syrien i april håller inte

Föregående artikel”Chockerande behandling av Assange” – anser också internationella advokatsamfundet
Nästa artikelUSA:s nederlag i FN:s säkerhetsråd
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

8 KOMMENTARER

 1. Issa Touma filmfotograf från Aleppo bor mitt i krigszonen mellan öst-väst Aleppo och filmade från sitt fönster när kriget bröt ut filmen: 9 Days-From My Window in Aleppo är en ren betraktarfilm, som vann pris och har 5,9 miljoner tittare på YouTube. han säger att han vägrar välja sida, men att på hans gata började inte kriget med en fredlig demonstration utan med tunga vapen och muskulösa skäggiga män.Han fick ett konstnärsstipendium av Gävle kommun och var där ca ett halvår. Kanske tack vare att han var där som Vänsterpartiet i Gävle bjöd in Patrik Paulov för att föreläsa om sin bok ”Syriens tystade röster”, Patrik Paulov skrev att han blev glatt förvånad över inbjudan.Issa Touma talade också på ABF-huset i Stockholm och visade sin film: Greetings from Aleppo.Den innehåller en skarp kritik mot svenska journalister, Issa sa att han blev chockad av att se en journalist gråta i svenska TV när Aleppo blev befriat. Han anmärkte även på att man intervjuade en person som han personligen känner och som inte varit i Aleppo på 15 år som någon expert på Aleppo. Han berättar om oljepengarna som Gulfstaterna pumpar in i Syrien, och menar att vi syrier vet att någon demokrati kan aldrig komma från Gulfstaterna.Se hans film på länken nedan, vilken SVT:s journalister borde se, som tycker att det vet mer om vad människor i Syrien vill än de som bor där. Synd att inte många har tittat på den.

  https://www.youtube.com/watch?v=HYtjaY5mM_0  

 2. Anders, USA med anhang behöver knappast ”köpa” journalister för att desinformera om Syrien. Västmediernas journalister skulle knappast drömma om att ta ett steg utanför åsiktskorridoren. Jobb och karriär hänger löst. Det behövs inga öppna hot eller särskilda påpekanden. Signalerna är sublima men fullt tydliga för den som är i journalistbranschen. Och talet om rysk påverkan och Putinkramare från mcchartyisterna tjänar som en varning för den som inte lyssnar ordentligt.

  • England betalar i alla fall för sin propaganda.
   Brittiska regeringens hemliga propagandakampanj i Syrien. De betalar medborgarjournalister för att föra fram brittisk propaganda. En spekulation som inte står i artikel kan vara att muslimska brödraskapet har fungerat som mellanhand mellan regeringen och medborgarjournalister. Det finns en stor grupp av muslimska brödraskapet från Syrien lever i exil i England.

   https://www.middleeasteye.net/news/revealed-british-government-covert-propaganda-campaign-syria

  • Gekaufte Journalisten Udo Ulfkotte. (Köpta journalister)

   ”Jag har varit journalist i cirka 25 år och utbildades till att ljuga, förråda och att inte säga sanningen till allmänheten. Men när man ser den senaste månaden hur de tyska och amerikanska medierna försöker föra krig mot folket i Europa, att föra krig mot Ryssland, är detta en vändpunkt utan återvändo.”

   Udo Ulfkotte annonserade att han tänkte komma med fler avslöjanden. Kort efter att boken kom ut avled Udo Ulfkotte under oklara omständigheter. Inget tyder på att de svenska mainstream-journalisterna skulle ha en mindre undergiven relation till USA än de tyska. Inget tyder på att dom inte står under maktens hot på samma sätt, att dom en dag inte kommer att tillåts leva vidare om dom skriver om sanningen.

   Jag ser dessa lögner varenda dag på Schibsteds, Bonniers, SVT och SR. Det finns ingen som helst förankring i verkligheten som jag lever i här i Kina.

 3. SVT berättar om krisen mellan Palestinier och Israel på ett proisraeliskt sätt som skiljer sig helt ifrån tidigare om åren.Bara ett exempel på att man inleder artikeln(7/3-20) med att beskriva konflikten som ”två parter som vill ha samma land” istället för att Israel vill med våld stjäla palestiniernas land och fördriva dess ägare.När artikeln kommer in på krigets fasor så koncentrerar man sig kring en raket från Gaza som slog ner utan att skada ngn och en stor bild på högtalarna som varnar israelerna med sin signal.Bosättningarna visas upp som små oansenliga prickar och ingen bild på hur mkt mark som muren innesluter.Angående 1967 års krig så sägs det att länderna runtom attackerar Israel men det börjar med att Israel bombar ut Egyptens flygflotta med hjälp av flygfoton från USA. ”terrorstämplade” Hamas ska enligt artikeln inte erkänna Israel men Hamas har offentligt sagt att de erkänner 1967 års gröna linjen-gränser för Israel,alltså ännu en lögn på lögn.Läs denna propaganda och fake news som har blivit SVT:s nya giv som är så grov att alla som är lite äldre och har följt konflikten eller rättare sagt övergreppen och morden på palestinierna,ser igenom denna falsifikation. https://www.svt.se/special/gransland-israel-palestina/ Allt detta apropå fake news i svensk massmedia.

 4. Det som är märkligt med min SVT artikeln här ovan är att journalisten heter Samir Abu Eid och är född här i Sverige med palestinsk fader och svensk moder.När man får en journalist med palestinska rötter skriva proisraeliska lögner,så kan den falska indoktrineringen inte bli mkt bättre.Han har fått flera utmärkelser och det är lätt att förstå när ”man” har en ”golden goose.Rättelserna som jag gör är korrekta och har inget med tolkningar eller politiskt käbbel att göra.Denna köpta journalist representerar den ultimata paradoxen,tyvärr.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here