Bidens tal till nationen: Skamligt hyckleri, en sista spik i USA:s kista

20
1376

En betraktelse av SIMPLICIUS The Thinker. den 20 oktober. Är det så illa?

Källa: https://simplicius76.substack.com/p/bidens-address-to-nation-shameful?utm_source=post-email-title&publication_id=1351274&post_id=138120570&utm_campaign=email-post-title&isFreemail=true&r=103ae5&utm_medium=email

Översättning: Rolf Nilsson.

Video

______________________________________________

Ja, då var det dags. Ikväll markerar det som mycket väl kan vara den sista sucken från le siècle Américain (det amerikanska århundradet, ö.a.).

Bidens motbjudande tal till nationen var fyllt av en aldrig tidigare skådad brist på självmedvetenhet. Uppblåst av hybris visade det det nakna ansiktet av USA:s kallsinniga och förnedrande servilitet till globalisterna som har kapat, inte bara USA:s utrikespolitik, utan även dess inrikespolitik – och allt däremellan.

Du måste befinna dig i någon form av drogad apati  för att inte märka det hemskt rangliga hyckleriet som flödade från Bidens mun ikväll. I samma mening fördömde han utan ironi Putins ”barbariska invasion” av en mindre granne samtidigt som han bad om tiotals miljarder till Israel för att … genomföra en barbarisk invasion av sin mindre granne.

Hur är det möjligt för så många människor att vara så sömniga att de inte ser det uppenbara hyckleriet i detta? Vi ska tro att Putins ”grymma och orättvisa” bomber dödar ukrainare medan Israels ”rättfärdiga” bomber bara helt ”oavsiktligt skadar palestinierna”.

Vid ~2:50 in i talet har han till och med mage att jämföra Hamas med Ryssland genom att ”de båda vill förinta en granndemokrati”. Detta är ’gaslighting’ av historiska proportioner (psykologisk manipulation av en person, vanligtvis under en längre tidsperiod, som får offret att ifrågasätta giltigheten i sina egna tankar, verklighetsuppfattning eller minnen och som vanligtvis leder till förvirring, förlust av självförtroende och självkänsla, osäkerhet om ens emotionella eller mentala stabilitet och ett beroende av förövaren, ö.a.) – och Biden älskar historiska pretentioner, trots allt jämförde han sig med Abraham Lincoln under talet.

Det är ett välkänt och etablerat faktum att Israels enda mål är att helt avlägsna palestinierna från Gaza och skicka dem till Egypten, vilket är den bokstavliga definitionen av att förinta ett grannland, eftersom Gaza följaktligen kommer att upphöra att existera. För det andra, med tanke på att hela FN har erkänt Palestina som en nation, medan Israel vägrar att erkänna palestinierna deras nationalitet, innebär det att det per definition är Israel som försöker att bokstavligen utrota en nation inom sina egna gränser; och inte bara försöker, utan faktiskt redan har gjort det.

Här är en mycket gammal tidning som visar att Israels planer alltid var att driva palestinierna från Gaza till Sinai, och de från Västbanken till Jordanien:

 

Nu riktar Israel medvetet in sig på sjukhus, moskéer och kyrkor för att beröva norra Gaza alla bekvämligheter, minnesmärken eller kulturella platser som är värda att leva kring, för att tvinga palestinierna att flytta söderut.

Ja, gott folk – det här är på riktigt. De gör inte ens några försök att dölja det längre:

Allt handlar om ren förstörelse och målmedvetet folkmord för att fördriva palestinierna i en ny Nakba.

Men Bidens hycklande paralleller fortsätter.

Han hånar Putin för att han hävdar att Sovjetunionen skapade Ukraina – det vill säga, i grund och botten försvarar han det faktum att Ukraina har ett rättmätigt mandat att existera trots att det är en ganska konstgjord konstruktion. Nåväl, även Palestina styckades upp och dess rester förvandlades till godtyckliga, konstgjorda stater – så borde inte de också ha rätt att existera? Vad ger Israel rätt att förneka Palestina dess egen lagliga rätt till statsbildning, som är inneboende i den ursprungliga delningsplanen som bekräftats av FN?

Han fortsätter med att säga att Ukraina bara försöker befria sitt land från inkräktaren – hallå? Vad tror ni att palestinierna försöker göra? Inte bara i omedelbar mening, med tanke på att Israel är på väg att inleda en landinvasion bokstavligen in i deras land, Gaza, utan i vidare mening, eftersom staten Israel själv existerar på historisk och nedärvd palestinsk mark. Intressant nog tilldelades den judiska staten 62 procent av marken i Palestina när delningen genomfördes 1947, trots att palestinierna var 2 gånger fler än judarna. Det där är rättvisa!

Men Biden gör ett klumpigt jobb med att knyta ihop det hela. Du förstår, det är ett monumentalt misslyckat försök till klassisk, skolboksmässig gaslighting. Biden börjar med att argumentera för ett rasistiskt arabiskt folkmord och avslutar sedan sitt motbjudande inlägg med att visa ”hur mycket han älskar muslimer” genom att åberopa den utbredda ”islamofobin” i Amerika, namnge det muslimska barn som nyligen dödades i Chicago på grund av händelserna i Israel, etc.

Detta är klassisk gaslighting. Det är den misshandlande mannen som slår sin fru och sedan försöker kärleksbomba och manipulera henne till att tro att han gjorde det av kärlek och medkänsla för henne. ”Det är för att jag bryr mig så mycket om dig som jag måste slå dig besinningslöst!”

Så varför började jag med öppningen att detta är den sista spiken i Amerikas kista? Det var inte bara sensationalism – jag menade det. Det beror på att vid detta avgörande historiska ögonblick – som Biden själv exakt definierade som brytpunkten – stämplade Biden för alltid USA:s plats på fel sida av historien. Han avslöjade för världen i stort att USA:s moraliska ställning har sjunkit; han avslöjade det nakna ansiktet av USA:s fullständiga moraliska förfall och degenerering.

I morgon kommer han att göra en banbrytande begäran om enorma 74 miljarder dollar för att stödja folkmord, både i fortsättningen av den barbariska ukrainska slakten av civila, som har pågått i nio år, och Israels barbariska etniska rensning av Palestina.

Denna brytpunkt kan vara en ”point of no return” för världen. Många inser nu att världen verkar vara på väg mot en mycket mörk vändning. Det blir alltmer sannolikt att USA inte ens kommer att ha några val 2024, eller om de har det så kommer de att innebära en social omvälvning utan motstycke och ett potentiellt inbördeskrig. Detta är vad jag menade med den sista spiken. Händelserna är utom kontroll och det finns en stor chans att ”ingenting någonsin kommer att bli detsamma” igen om Israel faktiskt trycker på avtryckaren och Biden får sina pengar.

Det finns fortfarande en chans att förnuftet segrar och att vi avvärjer vissa fatalistiska möjligheter. Men på ett eller annat sätt övergår den moraliska fördärvligheten som vi bevittnar i västvärlden till feber nu. Världen har tröttnat på det uppenbara hyckleriet, dubbelmoralen och den direkta rasismen hos elitisterna i Borrells ”Europeiska trädgård”.

Vi har nu upprepade gånger sett dem avhumanisera alla som inte håller med om deras narrativ. Ryssar får avhumaniseras som orcher, syrier, palestinier, etc., kan dödas efter behag och stämplas som ”terrorister” utan att en tår fälls. I Europa får Koranen brännas öppet som ”yttrandefrihet”, men nu fängslas alla som protesterar mot Israel med en palestinsk flagga för att ha ”brutit mot” någon slags lag:

https://www.theguardian.com/politics/2023/oct/10/people-supporting-hamas-in-uk-will-be-held-to-account-says-rishi-sunak?utm_source=substack&utm_medium=email

Läs det igen och tänk igenom det: det är helt lagligt att bränna Koranen som ”yttrandefrihet”, men det är olagligt att bära en palestinsk flagga eftersom det är ”okänsligt” mot det israeliska folket.

Världen är trött på västvärldens hyckleri och dubbelmoral. Det är därför jag anser att dagens tal markerar en avgörande punkt som vi kan se tillbaka på en dag, många år i framtiden. Biden är den perfekta symbolen för ”sista presidenten” – en sjuk, sönderfallande, geriatrisk, feg och amoralisk, medicinskt påverkade, marionett som representerar de dödligt sjuka sista dagarna i hans fallande imperium.

Detta är de skrämmande bilderna av en pervers nation i förfall. Och alla ser att kejsaren inte har några kläder. Jag lämnar er med ett urval av kvällens tal från flera medier. Lägg märke till ”gilla”-siffrorna:

 

 

 

 

Föregående artikelNato för med sig död till Libyen ett decennium efter sitt barbariska angrepp
Nästa artikelDr Gabor Mathé talar ut om Israel och Palestina. Kan ses nu!
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

20 KOMMENTARER

 1. ”For much of the world, including growing numbers of citizens in Western countries, witnessing figures such as Joe Biden, Ursula Van Der Leyen, and Olaf Scholz act as accomplices to barbarism by repeating the crude Jewish lie that the Israeli air strike that destroyed the Christian al-Ahli Arab Hospital and killed all the women and children inside was a product of Palestinians firing rockets at themselves, rather than the Israelis doing exactly what they have been promising they would do, is an insult to everybody’s intelligence.

  The Biden administration’s decision to deploy American aircraft carriers and troops, along with at least $10 billion dollars in military aid, makes us a direct accomplice in the obscene cruelty we are watching in real time. This flagrant violation of the supposed rules and laws the United States and other Allied powers imposed on the world after WWII exposes the whole “rules-based liberal order” as a cynical fraud. Both the immediate and long-term ramifications of decisions like this are bound to resonate for decades, and none of it would be happening if Israel ceased to exist and the Jewish lobby did not stain our hands with the blood of the innocent.”

  https://www.unz.com/estriker/four-ways-the-destruction-of-israel-can-benefit-the-west/

 2. Jag vill beteckna vad händer är en fortsättning på vårt/västs koloniala arv där brutaliteten fortsättningsvis sker lika kraftfullt utifrån /Kung Leopolds vålnad/ med samma mörka hjärta, genom tortyr och mord bryta ned ett folk till förnedring och underkastelse.
  Klart att varje tänkande humanist måste reagera över en verklighet där brottslingen också sitter som domare över den man förtycker och mördar.

 3. Helt allvarligt så kan jag EJ minnas någon amerikansk president som varit lika oduglig, bedrövlig, okunnig och senil som Biden. Det är HELT otroligt hur denna senila clown ständigt dessa 3åren, inte ens kunnat ha en vecka fritt från dumheter, feltal, okunnighet, förvirrad, men alltid skyddas han av medierna. Man säger som oftast vad som gäller. MEN inte vad och hur denna högst förvirrade och okunniga clownen uttalar sej. Kan EJ sätta ihop meningar, glömmer till höger o vänster jämt, blandar ihop siffror, ord och även länder. Det är HELT otroligt måste jag säga men även så otroligt tragiskt tråkigt och skämmigt att lyssna på denna högst senila clownen

  • Han är nog inte så senil. Agerar som en bra representant för USA-imperialismen liksom tidigare presidenter. Bra att konkret kritisera vad han gör och säger.

 4. Ny världsordning?
  USA:s president Joe Biden sa under ett tal inför valet att mänskligheten behöver en ny världsordning, rapporterade Vita husets presstjänst .
  Enligt den amerikanske ledaren kommer Washington med tillräcklig fräckhet och självförtroende att kunna ena världen på ett sätt som aldrig tidigare har gjorts.

  ”Vi tillbringade 50 år under efterkrigstiden där det fungerade ganska bra, men nu har ångan liksom tagit slut. Det verkar som om ångan har kommit ut. Vi behöver en ny, ny världsordning”, sa den amerikanske ledaren.
  Biden uttryckte förtroende för att att ena mänskligheten på nya villkor ”kommer att vidga utsikterna för fred, inte minska dem.” USA:s president specificerade inte vilka dessa villkor skulle vara.

  USA:s president har redan talat om behovet av att skapa en ny världsordning. Han uppgav detta till exempel efter starten av Rysslands specialoperation i Ukraina 2022.
  ”Som en hög militärtjänsteman berättade för mig vid ett hemligt möte häromdagen, dog 60 miljoner människor mellan 1900 och 1946. Och sedan dess har vi etablerat en liberal världsordning, och detta händer inte. Många människor dör, men det finns inget i närheten av kaos. Och nu är tiden då allt förändras… Det kommer att bli en ny världsordning, och vi måste leda den, sa Biden.

  Regelbaserad ordning: Rysslands president Vladimir Putin har upprepade gånger i sina tal uttalat att västländer, med USA i spetsen, talar om behovet av att uppträda i enlighet med en ”regelbaserad ordning”. Till exempel, i oktober 2022, under ett möte med Valdai-klubben, noterade Putin att detta ger väst möjligheten att leva utan regler överhuvudtaget.

  I juli i år, vid toppmötet mellan Ryssland och Afrika, noterade presidenten att Ryssland och Afrika liknar varandra genom att de inte accepterar den så kallade världens ”regelbaserade ordningen”.

  ”Det är i allmänhet oklart vilka dessa regler är, vem som skapade dem och hur de skapades. Det är tydligt att de används av enskilda länder för sina egna själviska intressen och förändringar på grund av politiska förhållanden”, betonade Putin.

  Tidigare i veckan, i en intervju med China Media Corporation , sa statschefen att politiska eliter i USA pratar ”om sin exceptionalism”, vilket är en fortsättning på ”kolonialt tänkande.” Det ”koloniala förhållningssättet”, sa Putin, uttrycks i västvärldens krav att upprätthålla en ”regelbaserad ordning”. Samtidigt ställde Putin en retorisk fråga: ”Har du någonsin sett dessa regler?” och svarade omedelbart: ”Nej.” Faktum är, enligt presidenten, att ingen någonsin skrev dessa regler.

  Uttrycket ”regelbaserad internationell ordning” dök upp i diplomatisk vokabulär på 1990-talet. Den australiensiske diplomaten Ben Scott hävdar att konceptet uppstod efter kollapsen av socialistiska stater och är baserat på idén om spridningen av en liberal ordning. Västländer anser att Ryssland, Kina och ett antal andra länder bryter mot denna ordning.

  Ett nytt skede i historien
  Sommaren 2022 varnade den ryske presidenten för en ny era.

  ”Oavsett hur de västerländska och så kallade överstatliga eliterna försöker bevara den existerande ordningen, kommer en ny era, ett nytt skede i världshistorien, och endast verkligt suveräna stater kan säkerställa en hög tillväxtdynamik”, sa han.

  Förra veckan tillkännagav Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov världens majoritets önskan att leva inom ramen för en ”multipolär arkitektur”. Ministern betonade att den behöver stärkas. Som Lavrov noterade bekräftade diskussionen vid den 78:e sessionen i FN:s generalförsamling att världen upplever betydande förändringar. Enligt honom skapas en ny, mer rättvis multipolär världsordning framför våra ögon.

  Chefen för det ryska utrikesdepartementet uttryckte åsikten att västländer – särskilt USA – vill ”använda neokoloniala metoder för att bromsa sakers naturliga förlopp och behålla sin svårfångade dominans.” Samtidigt strävar enligt ministern 85 % av världens befolkning efter en mer rättvis fördelning av världens fördelar och en gradvis demokratisering av det internationella livet.
  https://www.gazeta.ru/politics/2023/10/21/17765815.shtml?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

 5. 22 oktober 2023, 11:33
  Det ryska utrikesdepartementet meddelade antalet personer som avsade sig ryskt medborgarskap 2023
  Ryska utrikesministeriet: 4,4 tusen människor avsade sig ryskt medborgarskap 2023

  Direktören för det ryska utrikesdepartementets konsulära avdelning Alexey Klimov sa att cirka 4,4 tusen människor avsade sig ryskt medborgarskap 2023. Hans ord rapporteras av RIA Novosti .
  Samtidigt, som Klimov påpekade, under de första nio månaderna av 2023 beviljades 15,1 tusen personer ryskt medborgarskap utomlands. Diplomaten klargjorde att de flesta av dem är barn födda i blandade äktenskap. Enligt honom bekräftade ryska utländska myndigheter under samma period medborgarskap vid födseln för 12,5 tusen barn.

  Dessförinnan föreslog ordföranden för Rysslands utredningskommitté (ICR), Alexander Bastrykin, att migranter skulle berövas ryskt medborgarskap om de vägrar att delta i en speciell militär operation (SVO) i Ukraina .
  Den 21 oktober rapporterade Rysslands schackförbunds (RFF) president Andrei Filatov att organisationen skulle skriva på tioårskontrakt med idrottare så att de inte skulle ändra sitt idrottsmedborgarskap.
  https://www.gazeta.ru/social/news/2023/10/22/21552559.shtml

 6. Självpropagandan – den farligaste propagandan, eftersom de tror på den själv.

  Undertecknad såg talet och president Biden verkade inte fullständigt närvarande; det var en trött pensionär som betraktade sorgset vad förmodligen de amerikanska Förenta staterna borde varit för 50-60 år sedan. Hans tankekraft och mentala närvaro är nog det sämsta jag sett hos en ledande politiker på många decennier. Det är tveksamt om han ens läste något tal skrivet i förväg, i alla fall kan han knappast ha följt taltexten fullständigt.

  Den vite mannens börda att sköta världen och som de amerikanska Förenta staterna som någon slags enda nödvändiga nation i världen, som måste tillämpa sin militära filantropi överallt är helt enkelt pinsam pseudo-religiös och anti-politisk just självförhärligande självpropaganda.

  Det här är en politiker som borde gått pension för 10 år sedan. Att en sådan här åldringsförvirrad och politiskt närmast slagrörd person besitter en både mäktig krigsmakt liksom en kärnvapenportfölj är inget annat än helt oacceptabelt.

   • Det är helt enkelt ofattbart, bara hans ännu mer tilltagande stelhet i ansiktet är mycket oroväckande, Biden ser mer och mer ut som mumifierad, det tyder inte på god, åtminstone politisk, hjärnhälsa (nu är jag ingen medicinare). Bidens ännu märkligare motkandidat Trump verkar å andra sidan närmast föryngrad, rörlig, aktiv och kvickt talför, men knappast klokare, efter sina fyra år och nutida alla konflikter kring sig som president.

    Vita huset är helt klart numera ett rent ålderdomshem för såväl amerikansk politik som tilltagande åldrade politiker.

    Att Sverige och stora delar av Europa av idag tyr sig närmare detta lands alltmer seniliserade och dysfunktionella politiska system är fullkomligt oförklarligt.

 7. Ofattbara fasor tillfogas Gaza av den israeliska staten, med stöd av västerländsk imperialism. 

  Attackernas vildhet markerar en kraftig upptrappning från Israel. De har länge följt policyn att ”klippa gräsmattan” – gå in i Gaza en eller två gånger varje årtionde för att förstöra det och sätta tillbaka allt motstånd. 

  Marken har förberetts för ett folkmord
  Kriget är inte bara med Hamas, kriget är med alla civila.

  Markinvasionen skulle kunna ske utan att Gazaborna ens kan berätta för världen vad som görs mot dem.

  Organisationer som Human Rights Watch rapporterar att Israel återigen använder vit fosfor – ett kemiskt vapen, vars användning utgör ett krigsbrott.

  När Israel fortsätter sitt barbariska angrepp, blundar USA och EU:s ledare  och ignorerar Israels krigsförbrytelser – de stöder dem aktivt. 

  Stödet är inte bara ideologiskt. Storbritannien har utplacerat militär personal till östra Medelhavet ”för att stödja Israel och återställa regional stabilitet”. Tyskland har erbjudit militärt stöd till Israel. USA ökar sitt militära bistånd och flyttar militära fartyg och flygplan närmare Israel.

  • Frågan är vilket slutresultat Israel och dess vasaller förväntar sig? JG tror ingen vare sig vet eller vill veta.

   Den enklaste slutgiltiga lösningen är väl och bränna av två-tre av de helt internationellt olagliga israeliska kärnvapnen över Gazaremsan så är ju det israeliska palestinaproblemet löst för evig tid.

   • Johan deN, usch vilken hemsk lösning du föreslår, det bästa är att avsluta ockupationen, men det är inte lönsamt för västimperialisterna. 

    Decennier av israelisk ockupation av de palestinska områdena har under tiden tillfogat det palestinska folket omätlig skada och lidande. Ockupationen har också orsakat betydande skada på Israels sociala struktur, sammanhållning, ekonomi, internationell ställning, säkerhet, moraliska ställning och mer. Ockupationen borde upphöra, och ju förr desto bättre.

    Det finns inga enkla lösningar på konflikten, men militära är absolut det sämsta. Våld föder bara mer våld. 

    Hycklande västländer, fortsätter att bekänna sig för att stödja palestiniernas rätt till en stat, men utan att formellt erkänna en sådan stat.

    Många utländska regeringar har formulerat sin politik om konflikten i syfte att minimera potentiell skada på deras diplomatiska, geostrategiska eller ekonomiska intressen. Den globala uppmärksamheten är också kort. Så snart en våldscykel tar slut kommer världens fokus att glida bort från Israel-Palestina till nästa kris.

    Nästa kris närmar sig Kina.
     

    • Bästa Carina och alla läsare, ”lösningen” med användande av israeliska illegala kärnvapnen är självklart inte vare sig mitt förslag eller någon lösning. Tyvärr finns säkert över 200 illegala kärnvapenstridsspetsar i Israels arsenal. Under denna Gazakris har åtminstone inte jag hört en endaste röst någonstans i hela världen yttra sig om detta ödesvapen och just det israeliska innehavet av detta.

     Jag var helt enkelt själsligt skyldig att ta upp det. Nu har jag skrivit om det en tredje gång.

     Tänk tanken. Israeliska statsledningen består sedan många decennier inte av boklästa politiker utan militärer. De har bara en lösning på allt: militärt våld.

     Och nej, jag är inte anti-judisk; jag bryr mig inte om folks religion och vad de stått ut med i historien. För egen del är Israel som stat fullt legitim INOM de gränser som internationell lag tillåtit fram till kriget 1967.

     • Johan, dina gissningar är en aningen överdrivna och Israel har faktiskt yttrat sig angående domedagsvapen.
      Vems förslag är ”då” det du så tydligt skriver, inte tomtens Johan …väl?!
      ”Den enklaste slutgiltiga lösningen är väl och bränna av två-tre av de helt internationellt olagliga israeliska kärnvapnen över Gazaremsan så är ju det israeliska palestinaproblemet löst för evig tid”.
      Jag tolkar det som en JdN-åsikt!

      Kinesisk försvarsentreprenör säger att tillförlitligheten hos den israeliska kärnvapenangreppskapaciteten är ”tvivelaktig”

      När kriget mellan Israel och Hamas rasar i Gaza har internationella organisationer uttryckt sin oro över en utvidgning av konflikten, som har potential att involvera kärnvapen.

      Attacken mot Israel avslöjade också en svaghet i dess militära försvar, där många ifrågasatte om Israel fortfarande kunde försvara sig med konventionella vapen.

      I ett inlägg den 9 oktober på den sociala medieplattformen X, tidigare känd som Twitter, uppmanade den israeliska lagstiftaren Revital Gotliv regeringen att släppa lös ett ”domedagsvapen” som bärs av Israels Jericho ballistiska missiler.

      Men omfattningen av Israels kärnkraftskapacitet – och om landet skulle kunna använda dem effektivt i strid – är fortfarande en öppen fråga.

   • Viktigt att uppmärksamma något alla vet men ingen i Väst önskar öppet tala om.
    Det är ju som nämnts en iakttagelse praktiskt möjligt att utföra.Om så vad händer sedan?
    Ett helvete brakar loss för tid och evighet.
    En fråga som ständigt borde vara belyst med ett varnande exempel för globala makthungrigas mål att styra varje hörn av område från norr till söder, öster och väster. Det är samma mönster och intresse, alltsedan det koloniala förtrycket hämtade näring i Västeuropa.
    Det begäret saknar alltid landgränser och respekt för det levande livet.Är det då märkligt att hat växer fram med kraft från den som ständigt blir fråntagen sitt mänskovärde.

    • Ikväll 22 oktober kom tydligen det israeliska kärnvapenhotet i alla fall -som jag som tydligen enda person tycks ha nämnt och misstänkt. Israels ekonomiminister (av alla politiker!) Barkat hotar med ”att utplåna Iran och Libanon från jordens yta” om Hizbollah öppnar en ny krigsfront från norr.

     Hamas har nu redan vunnit PR-kriget i detta militära kriget. De har avslöjat genom ett klassiskt våldsdåd det sanna ansiktet hos den stat den angripit. Klassiskt. (Jag sympatiserar alltså inte med någondera parten).

     • Johan de N, hur det kommer sluta var frågan, svaret är:
      De värsta grymheter ett folk kan bli utsatt för är där USA är inblandad, där krig förekommer av fascister och vi vet att soldater är övervägande män som, ja inte endast i krig, kan utföra extrema våldshandlingar. När USA talar….är det illavarslande!!!

      Israel-Palestina konflikten
      USA säger att de kommer att hämnas om amerikanska styrkor attackeras i Mellanöstern
      Den amerikanske diplomaten Blinken talade när risken för att konflikten sprider sig över Mellanöstern ökar.

      Publicerad den 22 oktober 2023
      Al Jazeera

      USA:s utrikesminister Antony Blinken sade i söndags att Washington är beredd att hämnas om amerikanska trupper blir måltavla under kriget mellan Israel och Hamas, eftersom möjligheten att konflikten sprider sig över Mellanöstern ökar.

      Blinken, som talade under en intervju på NBC:s Meet the Press, sa att han förväntar sig att kriget kommer att eskalera genom inblandning av ombud från Iran, och tillade att USA:s president Joe Bidens administration är beredd att svara om amerikansk personal blir måltavla för något sådant. fientligheterna.

      ”Vi vidtar åtgärder för att se till att vi effektivt kan försvara vårt folk och reagera beslutsamt om vi behöver”, sa Blinken och noterade att ytterligare militära tillgångar hade utplacerats till Mellanöstern, inklusive två stridsgrupper för hangarfartyg.

      Den amerikanske diplomaten sa också att Israel inte vill styra Gazaremsan efter kriget med Hamas närmar sig sitt slut, enligt hans diskussioner med israeliska tjänstemän.

      Men han betonade att efter kriget kunde det inte bli någon återgång till status quo.

      ”Du [Israel] kan inte vara i en position där du ständigt utsätts för hotet om de mest fruktansvärda terrorattackerna från Gazaremsan”, sa Blinken. ”Så något måste hittas som säkerställer att Hamas inte kan göra detta igen, men som inte heller återgår till israelisk styrning av Gaza, vilket de inte vill och inte har för avsikt att göra.”

      I helgen ökade det israeliska flygvapnet sina attacker igen som förberedelse för en markoffensiv mot Gaza. Det är för närvarande oklart vilken plan Israel har för perioden efter att den förväntade markoffensiven är avslutad.

      Samtidigt höll USA:s president Biden på söndagen ett samtal med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu för att diskutera situationen i Israel och Gaza, sade Vita huset. Biden pratade också med påven Franciskus på söndagen.

 8. Jag har svårt att se och tror på(Av de jag sett dessa 3åren)Att denna okunniga clownen leder världens vidrigaste och största imperialismen. Han måste HELT klart ha ett lag omkring sej som sköter det viktigaste är jag säker på. Från frugan, till medier och övriga högt uppsatta medarbetare. Han har sina ”goda år” bakom sej tyvärr. Annars har åldern EJ betydelse när man är 80årsåldern i många fall. Det är inte där riktiga problemet är, även om det också råkar stämma in på just Biden just nu faktiskt. Det måste vara andra som leder detta laget med denna högst snurriga clown. Hans fru, Pentagon, flertalet medierna som skyddar hjälper han. Och övriga högt uppsatta medarbetare självfallet. Det är för ofta, för MYCKET, och ständigt ALLA dessa tabbar som varit under dessa snart 3åren. Vore EJ förvånad om även den gamla goda vännen Obama också är med på ett hörn för att dra i trådarna. Tyvärr ser jag ingen ledare i honom. Det är korta snabba klipp man får se när han EJ uttalar sej fel åt höger o vänster. Förvirrad och helt snurrig. Men sitta 1timme och ta normala frågor om det ena och andra har han ingen chans utan att göra bort sej. Nu vill och begär denna krigskåta och livsfarliga krigsbrottslingen ca TUSEN miljarder till fortsatta krig. Han tänker utnyttja denna ”Palestina konflikt” till kongressen där han begär och tänker pumpa in YTTERLIGARE 1000Miljarder till fortsatta krig och konflikter mot Ryssland och Palestina-Israel. Krigsindustrin applåderar som ALDRIG förr. Hur fan kan det gå till på detta sätt, där medierna och övriga EU vasallerna bara hakar på när gäller detta. Vart är Fred och förhandlingar någonstans? Varför finns ingen som helst MINSTA ”Diplomatiska pengar”istället. Är detta de rätta när de ser ut som de gör i världen idag? Att pumpa in YTTERLIGARE dessa häpnadsväckande 1000Miljarderna MYCKET pengarna till fortsatta Krig, Förödelse, Konflikter som riskerar att urarta åt skogen som vi ALDRIG tidigare bevittnat. Det finns EJ Freds sökeri/ Freds försök, Diplomatiska pengar i sikte ALLS. Det är HELT mera krig, utöka konflikter, blodspillan som gäller idag. De överallt detta hos oss som följer denna krigskåta livsfarliga krigsbrottslingen, från medierna, politikerna, EU länderna till amerikanska krigsindustrins största applåder. Ledarna i världen som vill ha Fred, söker förhandlingar, diplomati och även ”Diplomatiska pengar” finns HELT utanför Usa Nato EU världen. Denna krigskåta och livsfarliga klantskallen Biden behöver stoppas. Skjuta till YTTERLIGARE 1000Miljarder till fortsatta Krig och vapen när dessa pengar OCH övriga EU clownernas pengar också för den delen HELT klart behövs på andra akuta situationer/platser. Det finns flertalet andra punkter och områden som dessa och övriga EU clownernas pengar behövs MYCKET akut till

 9. https://www.youtube.com/watch?v=F6fnhal_NYs

  Den kvinnliga kongressledamoten Ilhan Omar är en av de ytterst få i USA som vågar protestera. Bara tre minuter långt men starkt och mycket modigt med tanke på den miljö hon befinner sig i.

  Läs även kommentarerna där många säger att de aldrig förr hållit med henne men nu gör det till hundra procent. Känner inte till bakgrunden men gissar att hon hållit en sk. woke-profil i politiken.

  Ja, vem var det som skrev Bidens tal för inte var det Biden själv ? Blinken, Sullivan, Nuland ? Man kunde skratta sig fördärvad men skrattet fastnar i halsen när man inser vilka förstörelsevapen dessa dårar sitter på. Hoppet står till generalerna som även de är alltmer ideologiskt orienterade.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here