Douglas MacGregor om kriget i Ukraina

9
1040

Pensionerade USA-översten Douglas MacGregor är en flitig kommentator, vars bedömning är en annan än etablissemanget. Han är tveklöst kunnig. Artiklar med bedömningar av honom, eller som hänvisar till honom finns på Globalpolitics.se: https://www.globalpolitics.se/?s=Douglas+Macgregor

Föregående artikelETC: Kajsa Ekis Ekman: Varför accepteras Kyiv Independents nazistkopplingar?
Nästa artikelICJ avslår Ukrainas åtal mot Ryssland.
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

9 KOMMENTARER

 1. Hade varit intressant om han kommenterat de israeliska Palestinamorden och annekteringen av Palestinernas Land. Vad jag vet har han aldrig gjort detta (hoppas jag har fel), och frågan är då…varför. Vidare kan hans youbekanal fortsätta sända..hur är det möjligt när åtskilliga andra blivit nedsläckta, och som kommit med samma budskap. Jmf Gonzalo Lira som även fick plikta med livet, pga några värdelösa kabalindividers mordiska lusta.

  Ja, Macgregor är kunnig. Men han bör vara mycket vaksam. Kabalpsykopaterna är inga att leka med

 2. Imperiet av lögner, säger f.d. överste Douglas macGregor, när han talar om kriget i Ukraina.
  Journalister som vill berätta sanningen,, hamnar i moment 22. Som nedan journalist George Eliason, som skickade sina reportage från Donbass till flera europeiska och amerikanska tidningar, men de negligerade honom, Då vänder han sig till RT, som tar in hans reportage, men då kommer de inte ut till den breda publiken i Väst, som dessutom inte litar på RT.
  Även Patrick Lancaster har berättat om hur Väst:s tidningar stulit hans bilder och påstår att det är Ryssland som gjort de krigsbrott som han dokumenterat, trots att det är Ukraina och Patrick vet det. han är på plats.

  Max Blumenthal har lagt ut en sådan typisk lögn av Ukraina, inte ens deras politiker skäms över att ljuga så uppenbart.

  I Azovstal fann man en kvinna, torterad, våldtagen och med ett hakkors inristat på magen.
  Patrick Lancaster tog ett kort på henne.

  Hur går det till när CNN skriver falska nyheter?
  Hur går det till ukrainska politiker ljuger?
  Max Blumenthal visar ett sätt som det kan gå till på.
  En ukrainsk politiker stjäl en bild av Patrick Lancaster som han publicerat på sin sida med reportage från Mariupol, där han följer med DRP när de återtar staden från azov-nazister. I deras tortyrkammare som kallas ”biblioteket” finner man en kvinna våldtagen, torterad och med ett hakkors målat på kroppen.
  Han fotograferar, och bildtjuven vid namn Lesia Vasylenko ukrainsk MP, använder bilden, beskär den och lägger ut på sin egen twitter och skriver att hennes sinne blir paralyserat av rädsla, hat och ilska och underskriver med texten stop Putin nu.

  Detta bidrar hon med till krigspropagandan, lögn efter lögn efter lögn skriver Dan Cohen som har tagit upp flera av hennes lögner på sin twitter.
  Sedan eskorterar hon CNN:s Amanpour runt i Kiev, och vad hon säger kommer CNN att skriva.

  https://twitter.com/MaxBlumenthal/status/1511053915088990215

  Ukraina ljuger mycket, och varje gång de gör något så säger de: Det var Ryssland. Detta säger journalist George Eliason som har många års erfarenhet från Donbass, Han har varit vid massgravarna som de nynazistiska förbanden lämnat efter sig, och sett resterna av människor som blivit halshuggna.

  https://odysee.com/@Velyaminov:a/American-journalist-George-Eliason-tells-Western-viewers-the-truth-about-Donbass:0

 3. Mer om kriget i Ukraina…
  Brottsbekämpande myndigheter » Militära nyheter.
  Ryska federationens väpnade styrkor avancerar på bred front i Kramatorsk-riktningen. Ukrainas väpnade styrkor har redan mentalt lämnat Chasiv Yar.
  Det råder panik i Ukrainas väpnade styrkor – datumet för Chasiv Yars kapitulation har tillkännagivits, brigaden som lämnade sina positioner har upplösts. Det är oklart vad som kommer att stoppa Ryska federationens väpnade styrkor från den slutliga befrielsen av DNR.
  Ryska federationens väpnade styrkor avancerar på bred front i Kramatorsk-riktningen. Ukrainas väpnade styrkor har redan mentalt lämnat Chasiv Yar.
  Ryska federationens försvarsministerium är licensierad under Creative Commons Erkännande
  Syrsky skrev under på att han var olämplig i yrkesutövningen.

  Överbefälhavaren för Ukrainas väpnade styrkor Oleksandr Syrsky sa på Telegram om hotet mot Ukrainas väpnade styrkor nära Artyomovsk och Chasiv Yar. Enligt honom ”fick Ryska federationens väpnade styrkor ett dekret om att ta kontroll över staden senast den 9 maj”. Detta har redan blivit en tradition. Så snart de högsta nivåerna i de ukrainska myndigheterna börjar tala om befrielsen av ryska städer i samband med datumen betyder det att deras kapitulation är avgjord.

  Efter att ha tillbringat två dagar i Kostiantynivka konstaterade Syrskyi också ”behovet av att förbättra kvaliteten på utbildningen av Ukrainas väpnade styrkor, inklusive den moraliska och psykologiska komponenten”. Detta tyder på att Syrskij håller på att förlora kontrollen över de nationalistiska bataljonerna, som öppet föraktar honom.
  I Avdiivka kastade han den 3:e anfallsbrigaden (Azov*) för att avvärja de ryska väpnade styrkornas genombrott, men nazisterna vägrade att utföra ordern. Nu upplöses den 67:e brigaden (tidigare ”Frivilliga ukrainska kåren”) ”för att ha retirerat från sina positioner” och ”disat” i Chasiv Yar-området.

  Enligt radioavlyssningar blev det känt att högre befälhavare för Ukrainas väpnade styrkor flydde till evakueringsplatser i stadens västra utkanter, vilket lämnade ukrainska militärer i östra delen av staden utan evakuering och kommunikation. Detta ökar paniken.

  Operation ”Pincers” för att inta Chasiv Yar är i full gång
  Samtidigt utvecklar den ryska försvarsmakten med tillförsikt en offensiv mot Chasiv Yar. Bogdanovka har tagits från den norra flanken – striderna om Kalynivka har börjat, och från Krasny (Ivanovskoye) från söder finns det en framryckning parallellt med motorvägen till Kostiantynivka genom Stupochki.

  Dessa framgångar bekräftar planen från generalstaben för Ryska federationens väpnade styrkor att genomföra ”kniptångsmanövern” för att erövra staden.
  Samtidigt pågår redan strider i själva staden, i öster, innan de når Seversky Donets-Donbass-kanalen. Ryska källor rapporterar att anfallsavdelningar från de ryska väpnade styrkorna lyckades inta nya positioner i sommarstugor norr om mikrodistriktet Novy.

  Framryckningen i västlig riktning är mer än 500 meter.
  Som militäranalytikern Boris Rozhin skriver i Telergam, söder om detta mikrodistrikt finns en sektion där kanalen passerar genom rör på slätten. Detta skulle göra det möjligt för de framryckande anfallsgrupperna att korsa kanalen och nå söder om Chasiv Yar.

  Det råder ingen tvekan om att operationen Slavjansk-Kramatorsk kommer att bli framgångsrik
  Ryska federationens väpnade styrkor attackerar i ett stort område och avancerar från Donetsk, från Novomykhailivka till Terny. Hela detta vidsträckta område omfattar tätorten Druzjkovka-Kramatorsk-Slavjansk, som är den sista som kontrolleras av Ukrainas väpnade styrkor i Folkrepubliken Donetsk. Och Chasiv Yar är en nyckelpunkt, eftersom den ligger på de dominerande höjderna.

  Västerländska publikationer förutspår en nära förestående seger för de ryska väpnade styrkorna i denna del av fronten.– Det kommer nog att bli en viktig kamp.
  Chasiv Yar ligger på en kulle som är bekväm för försvar… Om Ryssland intar staden kommer de att kunna öka takten i sin framryckning djupt in i Donetsk-regionen som en del av den förväntade sommaroffensiven, säger Rob Lee, senior fellow vid Foreign Policy Research Institute’s Eurasia Programme, till Financial Times.
  https://military.pravda.ru/1997073-chasov-yar/

 4. ”Helvetet på jorden”: Vad utländska legosoldater säger om situationen i Ukraina.
  Legosoldaterna stred som en del av Ukrainas väpnade styrkor från början av NWO. I de bästa tiderna fanns det tiotusentals av dem, men nu finns det märkbart färre utlänningar. En del legosoldater talar fortfarande om verkligheten i frontlinjen på Internet. De som befinner sig långt från kontaktlinjen är fortfarande optimistiska. Andra står på randen till förtvivlan. Hur utländska legosoldater strider i Ukraina och vilka erfarenheter de delar med sig av till sina prenumeranter – i den politiske observatören Vitalij Ryumshins material.
  Främlingslegionens uppgång och fall. Den 28 februari 2022 tillkännagav Volodymyr Zelensky skapandet av främlingslegionen. Och i början av mars 2022 meddelade den ukrainska regeringen att 20 tusen personer hade anmält sig till den nya enheten.
  Sedan dess har den officiella statistiken inte uppdaterats, men även utan den är det känt att antalet legosoldater har minskat under de två år som fientligheterna pågått. Nu är antalet främlingslegioner mindre än 2 tusen personer – uppgifterna bekräftar uppskattningarna från Ryska federationens försvarsministerium, liksom information från The New York Times och Vice. I november 2022 sa det ryska utrikesministeriets taleskvinna Maria Zakharova att över 8 tusen legosoldater från mer än 60 länder hade anlänt till Ukraina.

  Den brittiske legosoldaten Joseph MacDonald sade att de flesta av dem som gick med i främlingslegionen i början av NWO lämnade den. Dessutom skedde den senaste massflykten någon gång i slutet av 2022 eller början av 2023. Då fanns bara två eller tre veteraner kvar.
  ”Jag tror att de flesta av dem lämnade för att det gick rykten eller för att de fick order om att de skulle vara förtruppen i nästa motoffensiv (det vill säga sommaroffensiven 2023. Många tyckte att det var för mycket att be om något sådant efter 10 månader vid fronten utan möjlighet att få ordentlig anfallsträning. Och jag klandrar dem inte, säger legosoldaten Joseph McDonald till Lindybeige/YouTube.

  MacDonald själv lämnade främlingslegionen. Sedan återvände han till fronten som en del av en annan enhet. Nu befinner sig legosoldaten någonstans i närheten av Cherson och driver en YouTube-kanal där han berättar om livet vid fronten. Att döma av videorna är MacDonalds moral inte särskilt hög: han klagar över utbrändhet, talar föga smickrande om vissa beslut som fattats av ledningen för Ukrainas väpnade styrkor och säljer krigstroféer. ”Vi har inget artilleri, men ryssarna har det”.

  Tillsammans med MacDonald befann sig en annan britt, Brandon Mitchell, i närheten av Cherson. Han tjänstgjorde i Ukrainas väpnade styrkor som stridssjukvårdare och i december 2023 åkte han till Sverige. Ändå fortsatte han att prata om fientligheterna på sin personliga YouTube-kanal och i andra bloggares program.
  – Det första året av konflikten var ganska roligt. Vi hade mycket artilleri, ryssarna hade ännu mer artilleri, drönare var inte en faktor, FPV-drönare fanns inte… Verkligheten nu är att vi inte har artilleri, allt står bokstavligen stilla, och ryssarna har det, säger Mitchell om sina erfarenheter i Ukraina. Legosoldaten uppger att Ukrainas väpnade styrkor nu förlorar. Han är dock fortfarande övertygad om att konflikten kan tippa över till deras fördel. The Jake Broe Show/YouTube.

  Den israeliske legosoldaten Aryeh Ben-Yehuda är mindre optimistisk. Han gick med i främlingslegionen 2022, men lämnade sedan av någon anledning för Normandiebrigaden i Ukrainas väpnade styrkor, som leddes av kanadensaren Jean-François Ratel. Under de senaste månaderna har legosoldaterna varit på en dekadent stämning – han klagade över sin hälsa och svåra förhållanden vid fronten.
  – Vi håller linjen utan något eldunderstöd alls. Vi befinner oss i ett skede där vi måste lämna de döda där de dödades. Våra skyttegravar förstörs av artilleri, så vi rör oss över granatkratrar eller avloppsrör. I mitt förband är 100 procent skadade. Helvetet på jorden!” skrev han den 14 mars och specificerade att han stred ”långt österut, där hårda strider äger rum” (förmodligen nära Avdiivka eller Chasiv Yar – författarens anmärkning).
  Strax därefter kom rapporter om att Jean-François Ratel och Ben Yehuda dödats i en rysk drönarattack. Senare visade det sig att israelen hade överlevt, men tydligen hade skadats. Den 17 mars sa han att han skulle återvända hem eftersom Ukraina hade vägrat att ge honom gratis sjukvård.
  Skandaler, intriger .. Mitchell, MacDonald och Ben-Yehuda fortsätter att prata om Ukrainakonflikten, trots sin besvikelse. Men bland legosoldaterna finns också de som skyndade sig att bryta med Ukraina efter att ha lämnat. En av dem är den amerikanske översten Andy Milburn, en av grundarna av den ökända Mozart PMC.
  Vad är Mozart PMC?
  Hans grupp ”hajpad” i slutet av 2022: Milburn delade aktivt ut chevrons till ukrainska soldater och kallade den ryska PMC Wagner för sina främsta motståndare under fientligheterna i Ukraina. Milburn hamnade dock snabbt i gräl med sina affärspartners och gick till angrepp mot det ukrainska ledarskapet. PMC kollapsade och han ombads själv att lämna landet. Efter att ha lämnat bestämde sig Milburn för podcasten The Team House. Där fungerar den före detta legosoldaten som militär expert och försöker att inte beröra ämnet om sin vardag i Ukraina.

  Ett liknande öde drabbade James Vasquez och Rip Rawlings. Vasquez presenterades som en hjälte i kriget i Irak och var mycket populär under NWO:s första år. Som mest hade hans blogg på det sociala nätverket X över 400 000 prenumeranter. Tillsammans med Rawlings ägde han välgörenhetsorganisationen Ripley’s Heroes, som samlade in pengar till vapen till Ukrainas väpnade styrkor.

  Därefter visade det sig att Vasquez var en bedragare som ljög om sin stridserfarenhet, och de amerikanska myndigheterna misstänkte Ripley’s Heroes för att olagligt exportera militär teknik. Efter skandalerna försvann de båda legosoldaterna gradvis från de sociala nätverken. Vasquez senaste tweets går tillbaka till augusti förra året. Rawlings repostar mestadels andra kanaler.

 5. Rysslands sändebud Vasily Nebenzya till FN, berättar att fler och fler ukrainare stöder dem. De får rapporter från soldaterna vid fronten, att de får hjälp av civilbefolkningen, med fiendens positioner.

  De lyckades i dag bomba platsen där de franska legionärerna var, och flera fördes med ambulans till Pavlograd, detta fick de höra av pro-ryska källor.

  //❗️ The Russian Armed Forces have hit the location of French mercenaries in Ukrainian-controlled city of Slavyansk, coordinator of the Nikolayev underground Sergey Lebedev has told Sputnik. ”A strong explosion in Slavyansk at seven in the morning. According to reports from our comrades, the strike hit the location where Ukrainian artillerymen were and most likely those Frenchmen who brought CAESAR self-propelled guns to help the Banderovites,” he said.

  ❗️ As a result of the Russian strike in Ukrainian-controlled Slavyansk, there are wounded French mercenaries, and they were taken by ambulance to Pavlograd, the pro-Russian underground told Sputnik//

  Många ukrainare börjar förstå att de blivit lurade, detta krig har aldrig handlat om att hjälpa Ukraina, utan att försvaga Ryssland.

  Detta är vad f.d. officer i underrättelsetjänsten i Schweiz Jaques Baud säger till Afshin Rattansi
  i programmet Going Underground.
  Det vi ser nu i Ukraina är vad the Rand corporation talade om år 2019, som pekade ut en strategi med 6 punkter, vilka vi har sett just nu. Meningen med den strategin var inte att hjälpa Ukraina, utan att använda sig av Ukraina, beväpna Ukraina, för att försvaga Ryssland.
  Baud menar att detta blev bekräftat för ett par dagar sedan av Josep Borrel som då sa: Vi gör inte detta för att vi älskar Ukraina, utan för att vi ger support till USA:s intressen.
  Det är märkligt att även en så högt rankad officiell person i EU erkänner detta, att man enbart ville ge support till USA:s intressen. säger Baud
  Baud säger vidare att i denna RAND Corporation strategiska report från år 2019 har man speciellt skrivit att införa denna strategi kommer medföra att Ukraina förlorar ett stort territorium och de kommer förlora ett stort antal personer och tvinga Ukraina in i en ofördelaktig fred.

  Baud berättar vidare: Så vi visste att införa denna strategi skulle innebära en katastrof för Ukraina. Varför vill man försvaga Ryssland.
  Medelpunkten för USA strategin är Kina. De ville förhindra Ryssland att bli en stark support till Kina, därför måste man försvaga Ryssland.

  Afshin Rattansi säger att han lyssnade på Lloyd Austin , chefen på Pentagon som också sa att detta handlar inte om Ukraina detta handlar om att få in pengar till USA:s vapenindustri..

  De som låtit sig köpas och sålt ut sitt land och nu äger stora fastigheter över hela världen, och skickat sina vuxna söner till trygghet i Europa, hur mår dessa människor i dag, då de vet vad det inneburit för det ukrainska folket.

  • Alltså skickade Ryssland franska legosoldater, till Lucifer med vändande post s a s. Snart lär franskan bli det tredje stora språket i helvetet.

   Med anledning av att Ryssland omintetgjorde före detta medlemmar av franska legionen i Slavayansk, så är det är dags igen för lille-Napoleon, eller som hen kallas i folkmun Microleon, d v s, Frankrikes ”president” att få ett raserianfall och hota (🤭🤭🤭) Ryssland med 2000 ”prima krigare” (bäst på att springa fort från slagfältet, min anmärkning) – eller var det 20,000 (svårt att ha koll på vad som kommer ur Microleons mun)

   • Tack för den länken, har bara sett klippet från den som jag beskrev i min kommentar. Hade letat på Going Undergrounds sida på YouTube utan att finns den, så jag ville få tag i den.
    Det var intressant att höra Baud säga att de flesta tror att det är USA som konstruerat alla sanktioner, men att det är faktiskt EU som stått för en del, där USA inte ställt sig bakom.

    För två år sedan lade Aaron Mate ut ett fastnålat videoklipp, som han ville ha kvar tills det gått in hos alla att USA ville använda sig av Ukraina för att slåss mot Ryssland, så slapp de slåss på hemmamark.

    Aaron Mate skriver på sin twitter samtidigt som han lägger ut videon:
    jag önskar att det här klippet kunde spelas på loop tills det sjunker in i vad Schiff och hans media hejarklacksledare har hjälpt till. Detta sades under Trumps riksrätt när Schiffs strävan att säkerställa obehindrade amerikanska vapen för att ”bekämpa Ryssland” i Ukraina ansågs vara en ädel kamp för att rädda demokratin.
    Adam Schiff januari 2020 sa att USA använder bara Ukraina för att bekämpa Ryssland där borta/ eliten applåderar
    Två år senare när Ryssland slår tillbaka är samma krets upprörd-

    https://twitter.com/aaronjmate/status/1497593878295236609

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here