Går det åt skogen för fredsaktivisten och presidentkandidaten Tulsi Gabbard?

22
1541

Föregående artikelSkripal: Tio osanna eller osannolika punkter
Nästa artikelLider u-länderna av Stockholmssyndromet?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

22 KOMMENTARER

 1. John McCains dotter blir ett försumbart problem för Tulsi Gabbard. Fredstankarna kommer att bli ett större problem i valkampen. Vapenindustrin är spridd som gödsel över hela USA och ingen vill bli av med jobbet.
  Frånsett lite mycket Aloha verkar hon vänligt saklig, retorikfri och socialt ärlig. Troligen därför intermedia inte släpper fram henne i ljuset. Att Tulsi måste anpassa sig, till de sanningar som sitter som spikar i huvudet på hjärntvättade amerikaner, får vi fortfarande självgående europeer ha överseende med.

  • Vapenindustrin kan bygga upp ett konventionellt amerikanskt försvar på egen mark också. Jobb kan även delas genom lägre arbetstid, vilket är logiskt i en allt mer datoriserad och automatiserad värld. Nationaliseringen av USA som Trump påbörjat kan även hjälpa till att möjligjöra ett gott liv för alla amerikaner under Gabbard om det blir en statlig skatt i alla stater som är lika för alla i USA, d.v.s. inga skatteparadis.

 2. Hon kan vara vilseledd av massmedia som alla andra, eller helt enkelt inser hur svårt hon skulle få om hon sade typ ”Syriens folkvalde president” som leder koallitionen Nationella fronten i Syriens parlament, vilket vore att säga exakt vad som står på Wikipedia.

  Jag tror hon bedrar sig om hon tror att hon gynnas av att följa elitens agenda, när folket idag är så pass medvetet. Då kan hon få alternativa medier emot sig, vilket vore dåligt för Gabbard. Det vore bättre att säga sanningen med hänvisning till trovärdiga källor, annars legitimerar hon USA-regimens fortsatta lögner inför USA:s folk, samt krigsförbrytelse mot Syriens demokrati.

  Hon kunde även peka på det faktum att endast terrorister tjänat på ev. kemgasattackerna massmedialt och att det därför är ologiskt att Assad eller ryssarna ligger bakom dem.

  • Enligt den amerikanska bloggerskan Caitlin Johnstone (inte släkt med den även utmärkte skribenten Diana Johnstone) gör amerikanska ”progressiva” ständigt detta grundfel som du påtalar. De faller till föga för mediernas narrativ och rättar endast mindre detaljer. Vissa gör det av beräkning, andra av ängslan och några kanske omedvetet. Gabbard vädjar till sina landsmän att sanktionerna drabbar det syriska folket och därför bör avskaffas, att USA slösar sina pengar och soldaters liv i Syrien, men hon törs inte gå på full attack mot medierna och påpeka: ni ljuger 24/7 om Syrien. Vad vågar hon säga om Israel under valrörelsen ?
   Caitlin Johnstones artiklar kan varmt rekommenderas, speciellt som läsning för äldre läsare eftersom hon representerar den unga generationen med fräscha synpunkter.
   Den oräddaste beskrivningen om Syrien för amerikansk publik kommer från delstatssenatorn i Virginia, Richard Black, men han hör till gubbarna och kan inte nämnvärt påverka valrörelsen.

 3. Tulsi verkar ha lagt den olyckliga eftergiften till narrativet i The View bakom sig och har i the CNN Town Hall meeting krävt bevis för Assad’s påstådda brott. På kontrafrågan om hon inte litar på CIA’s uppgifter om Assads skuld till gasning har hon vackert riposterat med Irakkriget och ”bevisen” (som Colin Powell höll upp i handen) och som USA och CIA bedrog världen med. Case closed.
  Moderatorn Dana Something försökte förgäves tysta publikens applåder.

  Sen var hon med i Tonight Show hos Stephen Colbert som var lika korkad och aggressivt pro-war som Megan McCain, men jag råder alla att läsa kommentarerna under Youtube videon om ni kan. Verkligen mycket upplyftande då Tulsi har nästan 100 % stöd. Verkar som amerikanska folket fått nog av MSM, MIC och narrativet om evigt krig. Man hoppas att Tulsi får leva och att anti-krigsvågen blir en tsunami.

  • Man kan alltid hoppas, men då får Gabbard nog både skaffa sig ett mycket gott beskydd, samt skärpa sig och INTE legitimera krigsförbrytelse mot Syriens demokrati. Hon sklle ex. kunna välja att uttrycka sig mer neutralt, ex. ”Det finns två generella åsikter om Assad. 1. Att Assad är folkvald ledare för sitt lands parlamentariska koallition Nationella fronten. 2. Västmedias och fundamentalisternas åsikt, d.v.s. att han måste bort.” Och på en fråga om vilken åsikt hon själv har skulle hon kunna säga att ”Med tanke på vad USA och västmakterna har gjort de senaste decennierna, så tyder evidensen på att västmedia ljuger för folket dygnet runt, samt att Assad och Rysslands medier kan vara mer sanningsenliga mot folket i USA och väst, även om också de säkert kan ljuga ibland”.

   • Det är väljare i USA hon skall övertyga, inte Svenska. Vi är väl i och för sig lika korkade. Har samma ägare till tvättmedlet av våra hjärnor. Skilnaden är 8 partier i det politiska informationsflödet i stället för ett som låtsas vara två. Det är alltid fler än de redan frälsta som skall övertygas.

 4. Martin G: Visst, det skulle ju vara trevligt om hon gjorde, men i vilken debatt då? Som Torsten J sa ovan, det är USA väljare hon skall övertyga. Om hon fördjupade sig i utläggningar om Assad av denna typ i MSM Tulsi-hatattack program som The View, CNN Town Hall Presidential meeting eller i Late Show hos Stephen C. skulle tittarnas attention snabbt gå förlorad och de unisont illasinnat inriktade intervjuarna få övertaget.
  Tulsi måste väga varje ord på guldvåg och kryssa genom minfält. Ja, så länge hon nu satsar på sin presidentkandidatur. Skulle hon säga att en åsikt är, att Assad är en omtyckt ledare för det syriska folket skulle hon brännas levande i USA. Och vilken svensk politiker skulle kunna säga något sådant utan att lynchas för den delen heller. Hon måste linda in allt. Men, tja, hon har väl inte ens 1 % i polls så snart är kanske hennes intensivt motarbetade kampanj över. Drömmen om ett nytt fredligare USA lär inte bli sann.

  Hon har fått Noll, Nada stöd av någon av de progressiva demokraterna, men Tulsi har avgått från DNC 2016 för Bernies skull, hon har stöttat Ilhan Omar från rasistiska 9/11 angrepp, stöttat Warren ang. FB censur. Tulsi är den enda presidentkandidaten som stöttat vikten av Wikileaks, hon var den första i kongressen som gick ut och tog avstånd från den planerade kuppen mot Maduro, hon har tagit den farligaste striden av dem alla – den mot militärindustrin och hon har öppet hängt ut CIA som ansvarig för Syrienkriget (se Late Show häromdagen, finns på Youtube). Ett oerhört sanslöst mod och något som kan leda till plötslig död. Är det inte gott så av henne? Hon är bara en människa

 5. Martin Gustavsson: Sorry glömde att få med. Javisst har du rätt i att Tulsi hoppar runt lite i Assad och ” brott mot sitt folk” frågan, och detta även om hennes huvudsynpunkt är att USA inte skall syssla med Regime Change war i Syrien då Al Assad inte är en fiende/fara för USA oavsett om kemvapen använts eller ej.

  Pressad av MSM har hon ena gg sagt att hon är osäker på om Assad har använt kemvapen, och den andra gg att rapporter säger att båda sidor använt dessa vapen. Hon borde hålla sig till det förstnämnda (som hos CNN Town Hall) – att bevis krävs (riktiga oberoende bevis, inget av Deep State drängar)

  • Tulsi har stöd i USA, bl,a från Jimmi D i länken nedan. (500000 tittare) . Hela tiden presenteras nya presidentkandidater under det TG inte kommer fram i journalistiken. Det gäller även här i Sverige. Den som inte ser att vi inte har samma nyhetskälla som Tulsi, måste vara helt ointresserad av nödvändig information. USAs folk och vårt eget har därmed samma grundproblem, styrd information, fake news eller utebliven. Jag vet, att många skarpare hjärnor än min, läser denna blogg. Kan ingen formera någon form av meddelande till Noam Chomsky, Jimmi D, eller någon mig okänd med samma syn på Tulsi ? Direkt stöd kan förmodligen skada mer än nytta. Om jag passerat Bloggens syften ber jag om ursäkt, men ber ändå om en kommentar om den sista delen från vår duglige redaktör.
   https://youtu.be/lZSGZINjvbs

   • Wow, vilken video! Jimmy Dore kom hit!! Svenska media är rena guldgruvan. All skit som går att gräva fram om media i USA blir nästan ännu värre här, för vi har ingen Jimmy Dore.
    Tack för den Torsten.

    • Jag har redan skapat en svensk Jimmy Dore Show på Archive.org i ogv- och ogg-format, samt publicerat kreationerna på olika öppna fria WordPress-bloggar. Öppna fria system är otroligt mycket bättre än Youtube anser både jag och Richard stallman och hela FSF.org-rörelsen, men visst kan man lägga upp kreationerna på tuben och Zucker-boken också.

     Vill du eller någon annan sitta i studion så är ni varmt välkomna! Är ni många som vill medverka så kan jag även komma till er. Då sparar vi miljö och pengar tillsammans.

     Kreationerna kommer Anders Romelsjö, sedan kunna länka till utan att tvinga folk att köra monopolkapitalets ofria dolda skripts på sina datorer, eller båda delar, om han vill fortsätta med monopolkapitalistiska plattformar parallellt.

     • Ja inte så dumt Martin, men en svensk Jimmy Dore väntar vi fortfarande på. Det borde gå att översätta det amerikanska talkshow-konceptet även till Sverige.

 6. Tulsi ! Hon säger den ena sanningen efter den andra, har det någonsin hänt tidigare. Sanningsögonblicken, ett vidgat synfält för folket som går i msm’s ledband, rent av en chock !
  Vi håller tummarna för henne. Här ett exempel rakt upp och ned vad skattepengen har gått till.
  Sarah Abdallah på Twitter: ”Tulsi Gabbard: The CIA was using American taxpayer dollars to provide weapons and training equipment to terrorist groups like Al-Qaeda and ISIS to get them to overthrow the Syrian government. #Syria.
  https://twitter.com/sahouraxo/status/1105815875188342784

  • Hon kunde åtminstone ha hållt tyst. Förstår någon av dem kopplingen neoliberal kapitalism och imperialism & krig?

   • Omsvängningen till att stödja krigshetsaren Biden är dramatisk och man kan inte utesluta att hon eller hennes familj blivit hotade. Om så, faller misstanken direkt på krigsindustrin, ni vet dom där snälla farbröderna som sosseledningen i Sverige vill att vi skall samarbeta med mot den hemska ryssen.

 7. @Jan Nybondas
  Enig. Richard Black är väl rikemansklubbens sista alternativ att klänga sig fast vid, när deras lögner faller ihop som ett korthus, exempelvis p.g.a. Gabbard eller någon annan som vågar kliva fram för USA:s folk.

  @Gunnar
  @Torsten Johansson
  Jag tror att ni har fel. Trump lindar inte in någonting. Han behöver inte göra det. USA:s folk litar inte längre på lögnmedia. I ren förvirring litar de på det som medierna bespottar mest, nämligen Trump. Men det är bara ytterligare en extremkapitalist som arbetar för de allra rikaste och är med i rikemansklubbarna. Folket vet om det, men de gör som nästan varje SD-röstare. De tror att de proteströstar, detta i brist på självförtroende långsiktighet, konstruktivitet och positivitet.

  Den osminkade sanningen kommer göra USA:s folk fria, inte att skönmåla lögnerna.

  @Anders
  Jag har stängt av Facebook-, Twitter- och Google-skripten, medelst NoScript, men det verkar som om jag då inte kan svara folk som loggar in i ditt kommentarsfält med dessa plattformar. Skripten saboterar din sida. inte konstigt. Det är välkänd okänd ofri dold sabotageprogramvara.

  Detta kan vara en del av den det problem jag berättat om tidigare. Om du är motiverad att lösa problemet vet jag inte, men jag tror att det kan vara viktigt för allas vår framtida frihet och demokrati, enligt vad jag har förstått genom den fria programvaru-rörelsen.

  Stirra dig inte blind på statistiken, i ren girighet, från dessa plattformar! Du kan precis som i mitt RSS-feed-fall vara dold för dina riktiga följare och vara utsatt för robotiserade besökare som lurar dig att tro att finanskapitalets ofria plattformar ger läsare. Det är sannolikt en ren illusion. Plattformarna kan rentutav vara beordrade att mörka dig. Jag bara lagt en sista post på Facebook. Först dök besökstalen, men sedan växte de igen.

  Du kan även ha ”närvaro” på dem om du vill det, men helt utan att köra deras skripts på din hemsida. Ungefär så här bör du i så fall gå till väga enligt Stallman: https://stallman.org/facebook-presence.html

 8. Jag ber om ursäkt för en låång utläggning nedan, men jag har levt för Tulsi de sista 4 åren och jag hoppas ni ursäktar mig. Jag sörjer nu.

  Jag har varit en Hardcore anhängare av Tulsi sedan 4 år tillbaka och så gick man på The Sucker Blues, att man aldrig lär sig. Jag sörjer med Tulsi’s få riktiga supporters att också hon gick över till Mörkrets sida. Men, alla hatiska gaphalsar, huvudsakligen vilsna och ursinniga Bernietards, som öser sin vrede över henne kan vänligen hålla käften då deras älskade Bernie för länge sedan sålt sin stjärt till DNC ”…. Joe is a friend of mine …. Joe kan slå Trump” och Bernie attackerar dom inte på samma ursinniga sätt. Dom är båda sell-outs och även Bernie kommer snart att endorsa Joe.

  Intervjun med Jimmy Dore igår/i natt var hjärtskärande, så ledsen Jimmy, Tulsi’s främste och viktigaste anhängare, blev. Jag/vi såg en Gabbard man aldrig sett tidigare. På Dore’s fråga om hur hon kunde supporta/endorsa Biden som ju står för motsatsen till allt Tulsi säger sig stå för – blev hon defensiv och nästan militäriskt aggressiv och gav inget svar (hon bara hänvisade till hennes tidigare announcement).
  Hon skämdes uppenbarligen och stod med byxorna nere. Hennes värsta framträdande någonsin.
  Att hon gjort en Deal stod smärtsamt klart för oss alla. E Tu Tulsi.

  Jag och förmodligen de flesta av hennes fans hade verkligen hoppats att hon i nuvarande läge, hade vägrat att stödja Biden som presidentkandidaten och hänvisat till vad DNC gjort mot henne sedan dag 1 av hennes kampanj. Hon har ju liksom de flesta andra av primärvalskandidaterna avgivit en skriftlig Pledge till DNC om att i slutänden stötta den utsedda. Detta är DNC’s sedvanliga spelregler för Spelet.
  Men, hennes möjligheter att sitta i Kongressen för en ev. nästa period hade försvunnit då hon hade blivit korsfäst av DNC och utsparkad ur det demokratiska partiet. Hon hade förföljts till dödsdagar.

  Ändå, ändå hade jag hoppats hon brutit sig lös och startat en fredsrörelse för framtiden och ev. börjat lägga grunden för ett tredje parti ihop med sådana som Jessie Ventura, Tim Canova, Jill Stein och kanske Bernie.
  Men detta är min och har varit mångas fantasi, och orättvist. Tulsi har faktiskt hela tiden sagt att hon är en livslång demokrat (varför vet jag inte då det uppenbarligen numer är ett pissparti) och att hon kommer att stödja den utsedda kandidaten samt aldrig starta ett Tredje parti. Hon säger att hon vill förändra partiet inifrån (möjligen tillbaka till en inbillad drömtid under JFK?).

  Men, i värsta fall om hon nu ändå skulle uttrycka support för den utsedda kandidaten (blir Joe om han inte blivit inlagd på hem innan November) så kunde hon gjort det på mest avmätta sätt möjligt och inte som nu i spypåse-fram panegyriskt hyllande vis av Bidens (icke-existerande) förtjänster. Det var nog detta som sved mest för de flesta. En Deal alltså.
  Tulsi förlorade i ett slag majoriteten av sina supporters och hon är nu BARA EN AV DE ANDRA i Spelet.
  Hon kan nu fortsätta som politiker i en ev. ny kongressperiod och vara inne i DNC värmen. Förhoppningsvis kommer hon fortsatt att stå för bra saker …. Men, hon är nu en såld kvinna. En knähund som sitter fint för DNC och Hillary Clinton. Republikanerna kommer med DNC’s sammanbrott att styra USA och världen i årtionden framöver, och vi kan bara hoppas att Donald inte startar WW3.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here