Kärnvapen mot Ryssland – tyska tankar om tredje världskriget?

6
2239

 

Denna text har jag fått översatt av ”M”. Tack ”M”! Från en artikel i Southfront och en i RT. Är den för överdriven eller vill vi hellre blunda?


Kärnvapenoption mot Ryssland – tyska drömmar om tredje världskriget

Trots att hon bara sitter tillfälligt på grund av det kommande regeringsskiftet drar den tyska försvarsministern Annegret Kramp-Karrenbauer åt eskaleringsskruven mot Ryssland ytterligare.

Den 21 oktober, vid sidan av NATO-toppmötet i Bryssel, gav hon en intervju till Deutschlandfunk radio där hon hotade Ryssland med användning av kärnvapen om landet inte böjde sig för Natos riktlinjer. Östersjöregionen och Svarta havet utnämndes specifikt som möjliga krigsmål.

Ministern håller utan tvekan också ett öga på de 20 kärnvapen som förvaras på flygbasen Büchel i Rheinland-Pfalz, Tyskland. Även om det inte officiellt är en kärnvapenmakt, är dessa amerikanska kärnvapen tillgängliga för Tyskland i händelse av krig och ska släppas över Ryssland av Bundeswehr-flygplan.
Southfront.

Ryssland kallar till sig tyske militärattachén efter att Berlins försvarsminister föreslår att Nato borde hota Moskva med kärnvapenmissiler
Ryska tjänstemän har hållit ett brådskande möte med den tyska ambassadens militärattaché i Moskva och uttryckt oro över en rad kommentarer från landets försvarsminister som de säger kan förvärra redan ansträngda relationer.

I ett uttalande som släpptes på måndagen avslöjade försvarsministeriet att Berlins sändebud tidigare samma dag ”ombads att infinna sig inför huvuddirektoratet för militärt samarbete.”
Under mötet ”uppmärksammades den tyska försvarsministern Annegret Kramp-Karrenbauers kommentarer om kärnvapenavskräckning mot Ryssland, och en diplomatisk not överlämnades.”
RT.

Regeringens partiledare blåser ”oansvariga” kommentarer från den tyske försvarsministern efter hennes uppmaning till Nato att ”hota” Ryssland
Uppmaningar om konfrontation med Ryssland från den tyske försvarsministern var slarviga och inflammatoriska, har chefen för ett av landets regerande koalitionspartier sagt, efter att Berlin sagt till Nato att fräckt hota Moskva.

På måndagen anklagade den parlamentariska ordföranden för Tysklands socialdemokratiska parti (SDP), Rolf Mützenich, Annegret Kramp-Karrenbauer, som är ansvarig för landets militära styrkor, för att ha provocerande kommentarer. Enligt honom skulle Natos hot mot Ryssland med sina kärnvapenstyrkor tända lågorna i de försämrade internationella relationerna mellan Moskva och det USA-ledda blocket.

”Försvarsministerns senaste slutsatser om användningen av kärnvapen i händelse av en konflikt med Ryssland är oansvariga”, sade han.

”Fru. Kramp-Karrenbauers kommentarer skiljer sig inte från de lika ogrundade hoten från den ryska sidan”, fortsatte Mützenich och tillade att sådana uttalanden bidrog till ”upptrappningsspiralen”. RT.

Föregående artikelApellmöte kl 12 idag! Global kampanj för kärnvapenförbud pågår! Skriv på namninsamlingen! Kom med!!
Nästa artikelRapport från Assange-manifestation i torsdags i Stockholm. Hör talen, se alla fina banderoller!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

6 KOMMENTARER

 1. Alla fattar hur galet det är och i Tyskland är damens anseende inte särskilt gott. Frågan man däremot borde ställa sig är: Vem tror att hon kom på detta medan hon städade sitt arbetsrum ?

  Det är det som borde oroa: Någon har varit och viskat i hennes öra. Detta bör du säga innan du går.

  Men det finns inte många politiker i Tyskland som har som valtema att stänga de amerikanska baserna, vissa stora som mindre städer, som Ramstein.

  Samtidigt erfar vi att Turkiet har sålt drönarbombare åt Ukraina som bombat bränsledepåer i Donbass med dem. Det kan dra ihop sig till något otäckt.

  • Ryssland har redan svarat Ukraina på upptrappningen av konflikten i Donbass.
   Korotchenko: Rysslands andra anfall kommer omedelbart att placera Ukraina under en ogenomtränglig kupol.
   Ryssland har redan gett Ukraina ett kraftfullt energislag som svar på upptrappningen av konflikten i Donbass. Vi talar om uppsägningen av leveranser av termiskt kol till Ukraina, som träder i kraft den 1 november. Utan ryska resurser kommer Ukrainas energisystem inte att hålla ens ett par veckor. Om de ukrainska myndigheterna inte tar antydan och provocerar fram ett återupptagande av aktiva fientligheter i landets sydöstra del, kommer Ryssland att slå ett andra slag som bokstavligen kommer att skära av Ukraina från omvärlden. Chefredaktören för tidskriften National Defense, militärexpert Igor Korotchenko delade denna åsikt med värdarna för den politiska talkshowen 60 Minutes, och betonade att Moskva redan tydligt har visat sin beredskap att utsätta det tidigare nämnda andra slaget, vilket kommer att lämna Ukraina utan hjälp av västerländska partners.
   Den sista varningen riktad till Kiev kan kallas en storskalig övning med användning av de senaste luftförsvarssystemen i Astrakhan-regionen. Om ukrainska trupper korsar den röda linjen i Donbass och går till offensiv, kommer gruppen av trupper som genomför manövrarna att sättas in till gränserna för LPNR så snart som möjligt och blockera Ukrainas luftrum. ”Igår pratade vi om behovet av att sluta leverera energiresurser till ryssofobiska stater. Och nu kommer nyheten att från den 1 november till Ukraina stoppas leveranserna av ryskt termiskt kol. Maskerna har tappats. Ukraina förbereder sig för kriget i Donbass med stöd av väst. För oss är detta en signal om att händelserna den 8.08.08 kan komma att upprepas i Ukraina. Den första – energislaget tillfogades omedelbart.
   Övningarna av markstyrkorna för luftförsvar på Astrakhan träningsplats visade en vilja att slå igen och mycket hårdare. Buk-M3-lanseringarna visades för första gången. S-300 B4 och Tor-M2 sköts också. Allt detta kommer snabbt att flytta till gränsen i händelse av en exacerbation. Ryska komplex kommer att upprätta en flygförbudszon över Donbass, som sedan kommer att spridas till hela Ukraina. Alla ukrainska flygbaser kommer att sättas ur spel. Ukraina kommer omedelbart att befinna sig under en ogenomtränglig kupol. Amerikanska, brittiska och vilka partner-kuratorer som helst i Kiev kommer helt enkelt inte att kunna leverera vapen och utrustning till Ukrainas väpnade styrkor”, beskrev militärexperten scenariot för en möjlig eskalering.
   Korotchenko tillade också att offensiven från Ukrainas väpnade styrkor i Donbass officiellt kommer att förvandla Ukraina till en motståndare till Ryssland, och motsvarande attityd kommer att sprida sig till Kievs allierade om de försöker ingripa och till exempel bryta mot den stängda himlen genom att sätta in strategiska bombplan till regionen. All ovanstående utrustning som används i övningar på Astrakhan-övningsplatsen kan enkelt klara av fiendens flygvapen, såväl som med en grupp drönare.
   Tidigare har den pensionerade SBU-översten Oleg Starikov berättat hur snabbt Ukrainas väpnade styrkor skulle kollapsa om USA upprepade sin afghanska manöver i Ukraina.
   https://rueconomics.ru/550527-korotchenko-vtoroi-udar-rossii-momentalno-pomestit-ukrainu-pod-nepronicaemyi-kupol

 2. Fru. Kramp-Karrenbauers kommentarer skiljer sig inte från de lika ogrundade hoten från den ryska sidan…
  Kan inte minnas någon gång att Ryssland har hotat något annat land med kärnvapen.
  De är vana i Tyskland redan att ha värdelösa försvarsministrar – först von der Layen och nu…
  Ryska analytiker säger att Kramp-Karrenbauers försöker att göra sig märkvärdig innan hon lämnar sin tjänst och möjligen förtjäna något sekreterarjobb inom NATO.

 3. Jag tror att man i Tyskland ska akta sig noga för att reta upp Ryssland! Där har man Nazi-Tyskland i färskt minne! Den vedergällning som väntar Tyskland om den här galna kvinnans utsagor har något som helst stöd kommer att leda till utplåning av Tyskland och denna gång kommer nog Ryssland knappast att tillåta att Tyskland återuppstår! En radioaktiv öken är nog det som blir kvar av landet. Om man är så dum att man inte begriper detta ska man nog inte ha den typen av politiker som Kramp. Sådana som Kramp borde tyskarna sållat bort för länge sedan i ren självbevarelsedrift vilket för övrigt inte varit Tysklands paradgren genom historien.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here