Problem för Zelensky, större problem för Trump och störst problem för Biden(s)?

8
1307
Joe och Hunter Biden.. New York Post.

Stefan Lindgren skriver i utmärkta Ryskan Posten idag följande i nr 33: (Utdrag av mig ur artikeln ”Problem för Zelenskij”)
Han skriver: ”Veckans stora nyhet i USA var de läckta samtalen mellan USA:s president Donald Trump och Ukrainas nyvalde president Vladimir Zelenskij.

Den ukrainske riksåklagaren utredde tidigare gasbolaget Burisma, där bl.a. Joe Bidens son Hunter och Polens tidigare president Aleksander Kwaśniewski satt styrelsen.
Det handlade om korruptionsmisstankar
Riksåklagaren Viktor Sjokin avskedades av förre president Porosjenko och utredningen lades ner. Joe Biden skröt i januari 2018 offentligt om att han hade lyckats stoppa utredningen. Nu lovar Zelenskij att den ska återupptas.

Enligt demokraterna i USA begick Trump ett brott när han använde statens resurser (och bl.a., försenade utbetalningen av 400 miljoner dollar i vapenhjälp) för att pressa Zelenskij i ett privat ärende för att komma åt en konkurrent (Joe Biden). Men frågan är om inte affären kommer att drabba Bidens hårdare. Men frågan är om inte affären kommer att drabba Bidens hårdare. Hunter Biden fick 5-6 miljoner dollar av
Obamaadministrationen för att engagera sig i Ukraina. Men det ledde inte till någonting och i januari i år drog sig unge Biden, tidigare dömd för kokainbrott, tillbaka från Burisma.”
Ryska Posten nr 33

Varför det?

Läs vidare!

Då detta publiceras får jag en skarp artikel i Kiev Post som jag dock publicerar separat.


Ryska Posten är en utmärkt publikation, som jag då och refererar till. Den utkommer som webbtidning varje vecka, utgiven av Stefan Lindgren som talar ryska och som följt Rysslands politik i närmare 50 år nu. Ryska Posten

Information om Ryska Posten.
Ansvarig utgivare och redaktör: Stefan Lindgren +46 (0)736 151 999 (mob)
Prenumeration: 250 kr/år privat och skolor, 600 kr/år företag, institutioner (inkl moms).
Bankgiro: 403-2132, Stefan Lindgren
Ryska Posten

Innehåll i nr 32 2019

Ryssland friat i Strasbourg 1
Olja för över 1 triljon dollar 1
Lavrov inför FN-mötet 2
Rysslands sex största mutkolvar 2
Åtta länder i Asien övar 3
30 miljoner träd planteras 3
Fler dricker kranvatten 3
Alkoholkonsumtionen halverad 3
Varvsboom lockar investerare 4
Jag stannar tiden 4
Läget? Stabilt. 5
Börsindex 5
Veckans ryska ordspråk 5

Prenumerera och läs vidare. Varje ex av denna intressanta nättidning kostar 5 kronor!

Relaterat.

Riksrätt mot Donald Trump? Mainstream-media försvarar CIA:s ”visselblåsare”, struntar i verkliga visselblåsare.Politik

Föregående artikelThree successful manifestations with Julian Assange’s father John Shipton in central Stockholm 27 September.
Nästa artikelVad anser man i Kyiv Post om följderna av samtalet mellan Trump och Zelensky?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

8 KOMMENTARER

 1. http://www.unz.com/ishamir/the-biden-affair-in-the-ukraine/

  Israel Shamir på bästa skrivarhumör, dessutom börjar artikeln med kung Karl XII, måste läsas.

  Enligt Shamir var det inte bara sonen Biden, vars kunnande inskränkte sig till jakt på brudar och kokain, som tjänade korrupta pengar genom kopplingen till sin far vicepresidenten. Tvärtom verkar det som att betydande summor flutit direkt in i Joe Bidens egen kista. Och som Shamir påpekar, Biden var kanske den viktigaste arkitekten bakom statskuppen i Ukraina. Att Biden var så arrogant att han erkände sin utpressning riktad mot ukrainska myndigheter inför TV-kameror berodde på att han uppfattade och uppfattar sig som oantastlig, stående över lagen. Utpressning ses tvärtom som eftersträvansvärt och normalt när de sk. interventionisterna ägnar sig åt den. T.o.m. Trump kan syssla med utpressning om han gör det på rätt sätt. Men nu har Trump överskridit den röda linjen, han har börjat rota i demokraternas smutsbyk.
  Shamir kopplar samman demokraternas attack mot Trump med Uranium One -affären där ryska pengar flöt in på Hillary Clintons konto och med demokraternas samröre med Ukraina för att främja Clintons valkampanj och förväntade solklara seger. RussiaGate och Trump-Zelenskij -samtalet är preventiva attacker från demokraternas sida att dölja deras egen korruption som i detta hänseende går mycket djupare än Trumps. Och Trump är i dessa enklare frågor rätt väl informerad. Han frågade efter Crowd Strikes server, den som befinner sig i Ukraina. Den som kan ställa en såpass slug fråga är inte alldeles bortkommen.

 2. Ja, Stefan Lindgren är värd att lyssna på. Hans ”Nyhetsbanken” har hållit mig underrättad om många saker mytmedia undvikit att berätta.

 3. För dem som följer US-amerikanska bloggar och andra US-medier än CNN, Washington Post och New York Times kommer innehållet i Stefan Lindgrens rapport inte som en överraskning. Grunden i hela den här historien är den tidigare vicepresidenten Joe Bidens mygel och korrupta beteende i Ukraina.

  Därför kan man på nytt bara konstatera att alla etablerade svenska medier förtiger kärnan i ännu en rövarhistoria kring Trump. Precis som man gjorde kring Mueller-utredningen om det påstådda Russiagate. Att denna skulle ända i tomma intet visste alla som har tillgång till nätet och ville kolla upp saken redan ett halvår före slutbeskedet, men svenska medier höll ut med sitt ljugande ända till det bittra slutet. Utan att sedan göra någon slutgranskning av vad det hela egentligen hade handlat om!

  Det vi nu ser är alltså en fortsättning på det Trump kallar häxjakten. Om vi hade granskande medier på riktigt skulle motsättningarna i det US-amerikanske etablissemanget, naturligtvis med utgångspunkt i den nya historien, vara föremål för en intensiv analys. Men inte!

  Må så vara de privatägda tidningarna med ägaruppdrag tiger som synden i de här frågorna men att svensk Public Service så solklart sätter sig över uppdrag, trots alla juridiska regler och spetsfundigheter som omgärdar dess verksamhet gör bara tydligt att Sverige som rättstat befinner sig långt ute på det sluttande planet. Svensk Public Service är den del av det etablerade tigandet om väsentligheter! Det svenska folket ska bara betala kalaset när andra intressen än dess egna styr.

  USA ställer exterritoriella krav på svenska företag som Telia och Ericsson i en påstådd kamp mot korruption, med de högsta böteskraven någonsin i de sammanhangen. Med att en tidigare vicepresident varit insyltad i grov korruption föranleder inte ens medial axelryckning. Tala om hyckleri.

  ”En CIA-ledd kupp mot den amerikanska demokratin” har den kände bloggaren Paul Craig Roberts, tidigare vice finansminister hos Reagan, nu varnat för.

 4. Ukraine-gate växer för varje dag, lavinartad. Sionist Biden är illa ute. Men ännu mer kittlande är att sionisten Adam Schiff (den som skrek Russia-gate högst) är också illa ute. Denne undanhåll information om just Ukraine-gate. Avsiktligt.

  Att få gratis underhållning innan imperiet går under är det minsta vi kan begära.

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=319&v=TOVsLNmmA70

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here