Europa i förnyad rädsla för ”Putininvasion”. Befogat? 

10
1012
Imperialism. Bild från Monthly Review. Vald av mig här..

En ny artikel av SIMPLICIUS THE THINKER

Simplicius

https://simplicius76.substack.com/p/new-war-drums-chill-europe-with-renewed?utm_source=post-email-title&publication_id=1351274&post_id=140692630&utm_campaign=email-post-title&isFreemail=true&r=103ae5&utm_medium=email  Simplicus erbjuder i början av artikeln prenumeration och längre artikel. Han skriver Detta är en lång text som jag kommer att lämna ungefär 1/3 öppen, så gratisabonnenter kan läsa i stort sett den centrala och viktigaste tolkningen. Den större delen efter det kommer att täcka det i mycket finare detalj, med fler exempel och konsekvenser för framtiden.

Upphittad och översatt av Rolf Nilsson.

_______________________

 

Krigstrummorna har börjat ljuda allt högre. De senaste veckorna har vi sett en rad mycket samordnade och icke slumpmässiga varningar om ett stort europeiskt krig som tornar upp sig vid horisonten. 

Här från Julian Roepcke på BILD

DailyMails karta bryter mer kortfattat ner de påstådda ”läckta planerna” steg för steg: 

Först, på ytan verkar detta absurt: var det inte dessa människor som just berättade för oss att Ryssland är svagt; att den ryska armén har blivit helt demolerad; att – enligt Lindsey Graham – Ryssland bryts ned fullständigt genom ”en liten investering” av amerikanska medel i händerna på de hjältemodiga ukrainska väpnade styrkorna? 

Minns följande som spreds som en löpeld för bara ett par veckor sedan: 

”Amerikanska underrättelsetjänster uppskattar att #Ryssland i princip har förlorat hela sin ursprungliga invasionsarmé – ursprungligen uppskattad till cirka 200 000 – tillsammans med ytterligare 115 000 … Så varför köper så många amerikanska politiker #Putins berättelse om att Zelensky & hans generaler inte på ett avgörande sätt kan vinna kriget?” 

Hur är det möjligt att en armé som var helt förstörd kan återskapa sig själv så snabbt att den uppslukar hela Europa som en flodvåg? Man börjar snabbt förstå hur sådana stereotypa ”legender” om Ryssland föds, som var så utbredda under andra världskriget och därefter. 

Du kommer också att notera att de exakta datumangivelserna ovan är särskilt avsedda att aktivera läsarnas rädsla: det ger en illusion av auktoritet och expertförtroende, eftersom alla datum är så exakt indexerade, att det måste vara en vetenskapligt planerad affär. Ett billigt psykologiskt trick. 

För att återgå till tidslinjen: de utvecklar varje utveckling. Men det viktigaste att komma ihåg är att vi vet att sådana prognoser alltid är de avslöjade avsikterna hos huvudantagonisten själv, som är USA/NATO-imperiet. Så för varje åtgärd de listar, delger de olycksbådande exakt vad de själva har för avsikt att börja agitera för. 

Till exempel: 

I juli inleds scenariot med Rysslands första hemliga och senare alltmer öppna attack mot västvärlden. 

▶︎ Allvarliga cyberattacker och andra former av hybridkrigföring, främst i de baltiska staterna, vilket leder till nya kriser. Ryssland börjar med att hetsa mot de etniska ryska minoriteterna i Estland, Lettland och Litauen. 

 Bara från ovanstående kan vi se det öppna schemat för den psykologiska operationen. Bara denna vecka var full av västliga provokationer i Baltikum, som nu öppet förföljer etniska ryssar för varje tänkbar överträdelse. Veckans största nyhet var att en 82-årig rysk man tvångsdeporterades från Lettland: 

Lettland tvångsutvisade 82-årige ryske militärpensionären Boris Katkov 

Genom ett beslut av inrikesministeriet erkändes en äldre man, som hade fru, barn och barnbarn i Lettland, som ett hot mot den nationella säkerheten och dömdes till utvisning från landet med ett obegränsat förbud mot återvändande. 

 Medan Estland sabelskramlade och tillkännagav provocerande ovänliga åtgärder när deras egen president öppet tolererade att Ukraina slog till mot mål på ryskt territorium: 

 Man börjar förstå hur detta fungerar. Natos krigsmaskin anklagar Ryssland för något som de själva redan har förberett marken för. De kommer att fortsätta med upptrappningarna och provokationerna tills Ryssland tvingas komma med ens en liten varning – då kommer de att slå till med en välkoordinerad medieblitz där Rysslands svar framställs som ett ”bevis” på fientlighet och stora förestående militära åtgärder mot det ”demokratiska” Baltikum. 

I den ”läckta tyska rapporten” beskrivs särskilt hur Ryssland kommer att börja ”uppvigla etniska ryssar” i Baltikum: kan ni se hur lätt Rysslands defensiva reaktion på de pågående provokationerna kommer att tolkas som ”uppvigling” av den etniska befolkningen? Ryssland kan släppa ett enkelt uttalande som varnar etniska ryssar där att se upp, och det kommer omedelbart att vridas och misstolkas som någon typ av subversiv uppmaning eller signal för ett uppror. 

refter förutspår de komiskt nog att Ryssland kommer att hålla ”hotfulla” Zapad-övningar i september 2024 i Vitryssland, vilket kommer att vara den sista förvarningen och iscensättningsoperationen före den ”planerade invasionen av Nato” – förutom att Zapad är en årligen återkommande uppsättning övningar som redan har schemalagts automatiskt för att ske senare under året. Ännu ett tydligt fall av skrattretande spin för att försöka måla upp rutinmässiga händelser som ”farliga provokationer”. 

ni förstår, de spelar på illusionen av redan förutbestämda händelser, av vilka de själva katalyserar vissa, och försöker sälja in dem som olycksbådande förutsägelser. Detta är billig hucksterism (dvs. Att ag 

På ett aggressivt sätt försöka sälja något, ö.a.) och krigshets av högsta rang. 

Naturligtvis är nästa ”steg” som de tänker sig att Ryssland skall börja agitera vid Suwalki-gapet i Kaliningrad:[Text Wrapping Break] 

Men Putins huvudmål kommer att vara att attackera en smal landremsa som kallas Suwalki-gapet. Polen och Litauen har kämpat om kontrollen över området, men idag är det en del av Polen och utgör den enda landgränsen mellan det europeiska fastlandet och de baltiska staterna. 

Men här kommer den stora kicken – se upp för BILD-sidans något knasiga automatiska översättning:[Text Wrapping Break] 

Har du lagt märke till hur alla dessa planer råkar kulminera just vid tidpunkten för det amerikanska presidentvalet 2024? Minns ni hur Tucker Carlson förklarade sin fasta övertygelse om att den stora ”oktoberöverraskningen” 2024 kommer att bli krig med Ryssland, och att valet därefter kommer att ställas in?[Text Wrapping Break]Alex Jones och andra har likaså hävdat samma sak: 

 Inte för att jag tar detta på allvar, men med tanke på omständigheterna var dessa rapporter för flera månader sedan ”intressanta” där Amazons Alexa svarade att War Powers Act skulle åberopas och valet 2024 skulle ställas in: 

Här ett kort videoklipp jag inte kunnat kopiera över, se originalfilen ö.a. 

 Naturligtvis är det bara obligatoriskt att vissa människor vid denna tidpunkt också kommer att ta upp den ökända Deagal 2025-avfolkningsprognosrapporten (se här, ö.a.). Jag har tidigare sagt att jag inte tror så mycket på det, men allt är vederbörligen noterat. 

Vad som är obestridligt är dock att tidpunkten för de nya tyska / NATO-prognoserna för potentiellt krig i slutet av 2024 eller början av 2025 är extremt misstänksam och verkar tydligt vara en del av en plan för att potentiellt avbryta valet. De kommer naturligtvis att hålla det flytande för att bedöma hur saker och ting utvecklas då. Det finns inget behov av drastiska åtgärder om, till exempel, Trump redan är ”omhändertagen” vid den tidpunkten, på ett eller annat sätt: 

Föregående artikelStoppa krigshetsen NEJ TILL NATO Stå upp för Sveriges suveränitet
Nästa artikelRedaktör Romelsjö i TV i Australien. Pratar om DCA, Nato, Palme, yttrandefrihet, imperialism mm
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

10 KOMMENTARER

 1. Jag tolkar detta som att NATO tänker försöka blockera Kaliningrad, och möjligen hela Östersjön för rysk sjöfart. Ryssland kommer naturligtvis inte att godta denna krigshandling, och vidtar åtgärder i stil med att ockupera det berömda Suwelkigapet för att säkra landförbindelsen till Kaliningrad. I det läget kommer NATO att vråla i stora propagandamegafonen: ”Ryssen kommer!” Och sedan smäller det på allvar. Ledsamt för oss.

 2. Ukrainsk Incident? Beordrad av Nato?
  Azovkrigare bland de dödade i Il-76-plankraschen
  24.01.2024 15:54
  Det fanns minst 12 representanter för Azov* bataljon ombord på transportflygplanet Il-76. Azovkrigarna, liksom 53 andra soldater och officerare togs för utbyte.

  Några av de tillfångatagna ukrainska militärerna dödades eller skadades allvarligt redan innan Il-76 kraschade på grund av PAC-2-missilnedslaget, sade Mash Telegram. Missilens destruktiva medel är gjorda av volfram och väger 45 gram.

  Man tror att missilen träffade mitten av flygplanet, i lastdäcksområdet – där de ukrainska krigsfångarna satt.
  En PAC-2 exploderar innan den når målet och skickar tusentals metallkulor som flyger i alla riktningar. Deras energi räcker för att gå igenom ett obepansrat flygplan.

  Besättningen på Il-76 bekräftade också en extern påverkan. Piloterna på Il-76 rapporterade en nödsituation till marksändare. Besättningen offrade sina liv genom att dirigera om det fallande planet från byn Yablonovo så att det kraschade på fältet. Ingen lokalboende skadades, ingen markförstörelse rapporterades.

  Lista över ukrainska krigsfångar publicerad
  RT:s chefredaktör Margarita Simonyan publicerade listan över 65 ukrainska krigsfångar som påstås ha befunnit sig på Il-76 som kraschade nära Belgorod.

  Kraschen av Il-76 nära Belgorod är en terroristattack; planet träffades från ett luftvärnsmissilsystem som aktiverades i området Liptsy, Charkiv-regionen, uppger det ryska försvarsministeriet.

  Planet flög från Chkalovsky flygfält till Belgorod för att transportera ukrainsk militär personal för utbyte; det fanns sex besättningsmedlemmar ombord, 65 ukrainska militärer för utbyte och tre ryska militärer som följde med dem. Alla dödades, uppger det ryska försvarsministeriet.

  ”Den ukrainska ledningen visste mycket väl att ett militärt transportflygplan skulle transportera den ukrainska militära personalen till Belgorods flygfält för utbyte. Enligt den tidigare träffade överenskommelsen skulle denna händelse äga rum den 24 januari på eftermiddagen vid Kolotilovka checkpoint på Den rysk-ukrainska gränsen”, sade försvarsministeriet också.
  https://english.pravda.ru/news/hotspots/158766-il_76_crash/

 3. 24.01.2024 (15:30)
  Uttalande från det ryska försvarsministeriet
  Idag klockan 11.15 utförde Kievregimen en terrordåd, som ett resultat av vilket ett flygplan från den ryska militära transportflygningen på ett flyg från Chkalovsky till Belgorod-flygfältet för att transportera ukrainska militärer för utbyte, sköts ner.

  Ukrainas väpnade styrkor slog flygplanet från Liptsy (Kharkov-regionen) av en missil från ett luftförsvarssystem.
  Den ryska Aerospace Forces radar betyder upptäckt en avfyrning av två missiler.

  Det fanns sex besättningsmedlemmar, 65 ukrainska krigsfångar ombord på flygplanet, som transporterade dem för utbyte av fångar, och tre ryska militärer, som följde med krigsfångarna. Som ett resultat dödades besättningen och alla passagerare.

  Ukrainas ledning var väl medveten om att, i enlighet med etablerad praxis, skulle ukrainska militärer transporteras med militära transportflygplan till Belgorods flygfält i dag för utbyte.

  Enligt en tidigare överenskommelse skulle händelsen äga rum på eftermiddagen vid Kolotilovka-kontrollen vid den rysk-ukrainska gränsen.
  Ändå gjorde den nazistiska Kievregimen det i ett försök att lägga skulden på Ryssland för att ha dödat ukrainska militärer.

  Genom att begå detta terrordåd visade den ukrainska ledningen sitt sanna ansikte: den ignorerade sina medborgares liv.

  • 25 jan .. Ukraina sköt ner en rysk Il-76 med tillfångatagna ukrainska väpnade styrkor.
   https://lenta.ru/articles/2024/01/24/samoletsplennimi/
   Ukraina sköt ner en rysk Il-76 med tillfångatagna ukrainska väpnade styrkor. Hur räddade besättningen civila genom att flytta det fallande planet bort från sina hem?
   Moskvaregionen: Kievregimen begick en terrorattack och sköt ner ett ryskt Il-76-plan nära Belgorod
   Den 24 januari kraschade ett Il-76 militärt transportflygplan från det ryska försvarsministeriet . Flygkraschen inträffade i Belgorod-regionen nära byn Yablonovo i norra Korochansky-distriktet, som ligger mer än 70 kilometer från gränsen till Ukraina . Besättningen lyckades flytta bort det tunga transportfordonet från bostadshus. Det ryska försvarsministeriet sa att Kiev begick en terrorattack genom att skjuta ner ett plan som utförde ett humanitärt uppdrag – det fanns 65 tillfångatagna ukrainska väpnade styrkor ombord. Alla detaljer om katastrofen och parternas reaktioner finns i Lenta.ru-materialet.

   Vad hände i Belgorod-regionen?
   Vem bar den kraschade Il-76?
   Vilka missiler använde den ukrainska försvarsmakten för att skjuta ner Il-76?
   Var kraschade planet?
   Hur reagerade de på katastrofen i Ryssland?
   Vad sa de om katastrofen i Ukraina och i världen?
   IL-76: egenskaper
   Vad hände i Belgorod-regionen?
   Telegramkanaler var först med att rapportera om flygkraschen – inlägg med ett kort meddelande om kraschen dök upp klockan 11:50 Moskva-tid. Från dem blev det bara känt att det militära transportflygplanet Il-76 kraschade.

   Nästan omedelbart publicerade guvernören i Belgorod-regionen , Vyacheslav Gladkov , ett inlägg på sin Telegram-kanal – han talade om en viss ”incident” som hände i Korochansky-distriktet, tillade att utredare och anställda vid ministeriet för nödsituationer arbetade med platsen och lovade att ge detaljer senare. Snart dök de första bilderna tagna av ögonvittnen till kraschen upp i lokala samhällen .

   De publicerade bilderna visade planet flyga på extremt låg höjd. Tavlan sjönk snabbt ner tills den försvann bakom en privat bygglinje. Efter detta bildades ett enormt eldklot över olycksplatsen och en kolonn av svart rök steg upp mot himlen .

   Försvarsministeriet bekräftade faktumet av flygkraschen – avdelningen sa att planet genomförde en reguljär flygning och klargjorde att det fanns sex besättningsmedlemmar och tillfångatagna soldater från Ukrainas väpnade styrkor (AFU) ombord.
   Ytterligare en halvtimme senare rapporterade guvernör Gladkov detaljerna om kraschen – han sa att ingen av de ombord lyckades överleva

   Enligt försvarsdepartementet kraschade planet efter att ha träffats av en projektil för luftvärnsmissilsystem (SAM) som sköt mot Il-76 från Kharkov-regionen i Ukraina, som gränsar till Belgorod-regionen. Den ryska militären gav inte en mer exakt indikation på den position som luftvärnsmissilsystemet intar i den ukrainska regionen. Men enligt officiella uppgifter avfyrade den ukrainska försvarsmakten två missiler mot planet.

   Vem bar den kraschade Il-76?
   Enligt försvarsministeriet fanns det 65 ukrainska försvarssoldater ombord, som skulle bytas ut mot medlemmar av den ryska försvarsmakten . Men enligt obekräftade uppgifter kan ett större antal soldater förbereda sig för utbytet. Enligt inofficiell information planerades utbytet enligt formeln 192 till 192 och var tänkt att äga rum på gränsen mellan Ryssland och Ukraina. Ukrainas underrättelsedirektorat bekräftade att de den 24 januari planerade att byta fångar med Ryssland.

   Det var planerat att leverera minst 80 fler ukrainska försvarsstridsflygplan på det andra planet, som, efter rapporter om kraschen med det första planet, ändrade sin bana och återvände till sin hemmaflygplats. Som statsdumans vice Andrei Kartapolov , som rapporterade detta, sade, kommunicerades Rysslands planer för tid och metod för att transportera krigsfångar omedelbart till det ukrainska kommandot, och den ukrainska väpnade styrkan kunde inte låta bli att veta att de slog till på egen hand. soldater.

   Strax efter kraschen dök de första uppgifterna upp om de ukrainare som var ombord på planet – 12 av de 65 krigsfångarna kunde vara medlemmar i Azov-bataljonen (en terroristorganisation förbjuden i Ryssland ), medan resten tillhörde reguljära enheter av ukrainska försvarsmakten.

   Dessutom publicerade journalisten och chefredaktören för RT Margarita Simonyan en lista med 65 ukrainare ombord. Dokumentet angav deras namn, efternamn och födelsedatum. Av dokumentet framgick att den yngste av ukrainarna ombord var den 21-årige menige Ivan Roy, som vid kapitulationen angav att han innehade ställningen som kontrollant vid checkpointen. Det finns ingen information om fångarnas anknytning till specifika enheter inom den ukrainska väpnade styrkan i listan.

   Vilka missiler använde den ukrainska försvarsmakten för att skjuta ner Il-76?
   Det ryska försvarsministeriet rapporterade att flygstyrkorna registrerade två uppskjutningar av ukrainska missiler i Belgorod-regionen. Statsduman meddelade dock tre missiler från den ukrainska försvarsmakten som träffade en rysk transportör.
   Enligt denna version slog den ukrainska armén Il-76 med utlandstillverkade vapen – det amerikanska luftförsvarssystemet Patriot eller det tysktillverkade IRIS T.

   Statsdumans talman Vyacheslav Volodin sa att det är nödvändigt att grundligt förstå vilken typ av vapen som används av Ukraina, och tillkännagav en vädjan från parlamentet till kollegor i USA och Tyskland så att de ”äntligen ser vem de finansierar.”

   En av invånarna i byn Yablonovo sa att han hörde flera pop. ”Det var säkert tre smällar, kanske fyra, ganska tyst jämfört med Belgorod . Då började röken dyka upp – en svamp, den syntes tydligt. Sedan började ett högt ljud höras, troligen från flygplanets fall”, sa ett ögonvittne.
   Var kraschade planet?
   Som sagt av medlem av förbundsrådet Viktor Bondarev , kort före kraschen lyckades Il-76-piloterna rapportera att brädet skadades på grund av yttre påverkan.

   Efter missilträffen hade besättningen inte mer än 40 sekunder på sig att hoppa ut ur flygplanet, men enligt medierapporter använde militärpersonalen den återstående tiden för att flytta det fallande planet så långt som möjligt från befolkade områden

   Statsdumans vice Maxim Ivanov föreslog att den ryska militären skulle belönas för hjältemod. Enligt honom skulle det vara rättvist att ge utmärkelser till piloterna.
   Hur reagerade de på katastrofen i Ryssland?
   Presidentens pressekreterare Dmitrij Peskov kommenterade vad som hände fyrtio minuter efter de första rapporterna om kraschen. Eftersom det har gått för kort tid sedan katastrofen sa representanten för statschefen bara att Kreml planerar att undersöka denna händelse.

   I sin tur bjöd RT:s chefredaktör Margarita Simonyan in läsarna av sin blogg att begränsa sig till endast tre fakta om kraschen – om identiteten på besättningen och de ombord, såväl som om den skyldige till katastrofen.
   Planet och besättningen är våra. Fångarna är deras. De sköt ner den. Resten av informationen är från den onde

   Margarita Simonyan
   Vice talman för statsduman Pjotr ​​Tolstoj såg också en manifestation av terrorism i Ukrainas väpnade styrkor. Av det inträffade drog han slutsatsen att ytterligare förhandlingar med Kiev var omöjliga.
   Ju snabbare terroristerna neutraliseras, desto mindre problem kommer de att hinna göra. Inga förhandlingar, bara fängelse eller utrotning

   Peter Tolstoj
   Samtidigt drog statsduman en parallell mellan attacken mot Il-76-planet och den ukrainska försvarsmaktens beskjutning av kolonin i Jelenovka 2022, där det – såväl som ombord på transportfartyget – överlämnades soldater från Azov, erkända i Ryssland som en terroristgrupp. Sedan kopplade det ryska försvarsministeriet samman attacken mot kolonin med Kievs önskan att skrämma sin militära personal och förhindra deras ytterligare kapitulation.
   Samtidigt uppmanades Ryssland att visa humanism och inte vara glada över att det fanns ukrainska soldater ombord, och även att respektera minnet av Il-76-besättningen. Journalisten och ställföreträdaren för Moskvas duman Andrei Medvedev noterade att allmänheten inte kan veta om fångarna ångrade sig, liksom under vilka omständigheter de gick med på utbytet.
   Vi flög hem till våra familjer. Vi vet inte, de ångrade sig, dessa fångar, de insåg något i fångenskap, de överskattade (…) Kanske har någon en mamma hemma (…), och han gick med på ett utbyte? Det vet bara de som har sammanställt listorna.

   Vad sa de om katastrofen i Ukraina och i världen?
   Omedelbart efter rapporter om flygkraschen publicerade ukrainska medier material där de tillkännagav Kievs ansvar för attacken på Il-76. Således publicerade Ukrainskaya Pravda nyheter med rubriken ”Ett Il-76-plan kraschade i Belgorod-regionen i Ryska federationen: Ukrainas väpnade styrkor sa att ”det här är deras jobb.” Men efter att det ryska försvarsministeriet rapporterade fångarna ombord började journalister skriva om artiklar, och vissa publikationer, som Volna, tog helt enkelt bort publikationerna.

   I sin tur publicerade vissa medier i Ukraina rapporter som hävdade att de ombord på planet redan hade bytts ut mot rysk militärpersonal den 3 januari. Det ukrainska försvarsministeriet meddelade att man kommer att fortsätta att utföra attacker mot fordon i regionen.
   Fyra timmar efter kraschen var Vladimir Zelenskys kontor ännu inte redo att kommentera de ukrainska väpnade styrkornas anfall på planet och uppgav att administrationen skulle behöva tid ”för att klargöra alla uppgifter.” Verkhovna Rada i Ukraina har redan uppmanat chefen för landets försvarsministerium, Rustem Umerov, att dela sin version och berätta sanningen om katastrofen.

   Utländska statschefer kommenterar inte händelserna i Belgorod-regionen. Undantaget var presidenten för republiken Tchad, Idriss Déby . Den 24 januari var han på besök i Ryssland och två timmar efter publiceringarna om flygkraschen var han på ett möte med Vladimir Putin . Den afrikanske ledaren sa att han hörde om vad som hände och uttryckte sina kondoleanser.

   IL-76: egenskaper
   Utvecklat av Sergei Ilyushin Aircraft Design Bureau (utan deltagande av den legendariska designern), är det ryska Il-76-flygplanet designat för att transportera utrustning, personal och last.
   På sådana plan evakueras de sårade, och vapen kan också släppas från dem. Brädorna på Il-76-modellen kan bära upp till 40 ton nyttolast, och när det gäller personal – upp till 145 lätt beväpnade soldater.

   Ryska designers har moderniserat Il-76; inom Försvarsmakten ersätts den gradvis av Il-76MD-modellen, vars senaste variant är Il-76MD-90A, som bara gjorde sin första start och landning från marken i november 2023.
   Senator Viktor Bondarev, som kommenterade kraschen av en Il-76 som sköts ner nära Belgorod, noterade att flygplan av denna typ är utrustade med ett varningssystem för missilangrepp med infraröda styrsystem.
   ”Han har värmefällor, men han gick över vårt territorium, och det behövdes inte slå på någonting, använda någonting. Detta (användningen av skyddssystem på ryskt territorium – noteras av Lenta.ru ) är nonsens”, sa senatorn.

 4. Det råder ingen tvekan om att vi gått in i en fas av krigsalarm. Larmandet verkar vara samordnat och kan höras i flera Nato- och Europeiska länder. Bilden som larmas ut är att vi kommer att bli anfallna av Ryssland. Svenska politiker planerar nu under stor enighet att Gotland är ett primärmål för en allt mera glupsk Putin som vill med krig dominera världen. Emedan Ryssland har fullt upp i Ukraina och inte mobiliserar för annat än att underhålla det kriget torde ju säkerhetsläget för svenskt vidkommande vara bättre än någonsin. Det vore ju vansinne av Ryssland att tunna ut sin militära förmåga på det ukrainska slagfältet genom att också angripa Sverige. Vi kan också se att de militära insatser som görs och gjorts av Ryssland i Georgien och Ukraina handlar om att ingripa militärt där befolkning med rysk identitet är hotad. Mig veterligt finns inte så många med rysk identitet på Gotland. Så varför skulle Ryssland angripa Sverige om det inte vore för att vi med Natoanslutning och det särskilda avtalet med USA om 17 militärbaser på svenska mark och möjligheter att placera kärnvapen på vår svenska jord? Därmed har krigsrisken ökat dramatiskt inte bara i perspektivet av ett ryskt ensidigt angrepp på Sverige utan också och kanske mera sannolikt att vi i händelse av ett natoangrepp på Ryssland plötsligt hamnar i ett krigs centrum av förstörelse och mänsklig slakt – i än högre grad vid ett kärnvapenkrig. Jag är övertygad om att Ryssland inför ett militärt nederlag är fullt kapabla att använda sina kärnvapen. Vad säger Paasakivi och andra sk militära experter som nu dansat i opinionsbildningen under lång tid?
  Larmandet om krig handlar nog inte i första hand om att vilja skrämma svenska barn. Inte heller att bidra till aktiekurserna för dem som nu i masshysterin levererar vevradio. Det kan snarare vara så fruktansvärt att larmandet är ett uttryck för faktiska krigsförberedelser. Skall vi tolka olika länders vilja till krig så är det vi ser och sett från Ryssland ett minimum i jämförelse med USA:s regelbaserade eller snarare krigsbaserade ordning som ständigt försätter världen i krig. Även kriget i Ukraina har i högsta grad USA som första rangens spelare.
  Ett litet bidrag till att skapa förståelse för vilken fruktansvärd framtid våra svenska politiker riskerar att leda in oss i, får man om man funderar över de idéer som nu marknadsförs om att vi skall börja handla in halvledare och lägga i beredskapslager. Vid en ytlig betraktelse kan det verka klokt men är i själva verket ren idioti. På 80-telet fanns det svenska kommuner som insåg att framtiden handlade om att datorisera den kommunala verksamheten. Därför köpte en del kommuner in flera datorer än vad man hade användning för och lade dem på lager. När datorerna väl togs i bruk kostade nya datorer bara hälften och hade dubbel kapacitet jämfört med de lagerhållna. Man kan säga att denna galenskap upphävde sig själv. Samma är utvecklingen vad gäller halvledare. Fram till 2003 betalade svenska staten ersättning till ett företag vid namn Miko för att lagerhålla halvledare. När de statliga subsidierna upphörde visade det sig att Mikos lager bestod av föråldrad teknik som var värdelös. Företaget gick i konkurs då halvledarna var osäljbara.
  Man kan som fantasi betrakta det svenska vansinnet som rationell klokskap i bedömningsperspektivet av handelskrig mot Kina. Kina är dock redan idag världen största tillverkare av halvledare. Om Europa inklusive Sverige köper upp all världens halvledare så är det ju Kina som gynnas då ökad efterfrågan får priserna att öka och de kinesiska vinsterna med det. Man skulle ju kunna koncentrera sig på de mest avancerade halvledarna som tillverkas huvudsakligen på Taiwan. Här ligger Kina lite efter men Kina gör numera stora ansträngningar i form av investeringar i utbildning och forskning/utveckling. Man tror att detta gap med kinesiska ansträngningar kan ha upphört inom ett till två år.
  Nej om vi skall försöka hitta någon faktisk tanke i den svenska regeringens avsikter att handla upp, lagerföra och sälja halvledare så är det som en ren förberedelse för krig. Om vi till munvädret och hetsen om krig lägger den här typen av händelser samt att vi skall ha USA-baser, amerikanskt krigsmateria, soldater och sannolikt kärnvapen på svensk mark, så finns dess värre ingen annan slutsats än att dem vi går och röstar på, inklusive Vänsterpartiet, vill krig i alla dess fasor. En tanke som sannolikt är för hemsk för en svensk allmänhet att härbärgera. Och ni som tror att vi lever i demokratins underbara värld kan jag hälsa att om detta kommer vårt svenska folk aldrig att få möjlighet att ta ställning till. Vilken politiker reser sig upp och säger: Detta måste Sveriges folk få möjlighet att både diskutera och ta ställning till?
  Men vilken lycka för unkna högerpolitiker, ja egentligen hela det politiska etablissemanget, att lägga kostnaderna för en expanderande krigsmakt, kriget i Ukraina, och växande civilförsvarskostnader, på dem som saknar förmåga till skatteplanering och får se samhällets insatser inom skola, sjukvård, kultur, äldrevård, och klimat och miljö tunnas ut. Kriget i Ukraina och den ekonomiska krigföringen mot Ryssland äter sig också in bakvägen i våra plånböcker via krigets bidrag till inflationen.
  I början av 1900-talet vid den tidens krigslarm gav Socialdemokratiska Ungdomsförbundet ut en bok betitlad ”Det befästa fattighuset”. Kanske dags för en ny bok med samma titel?

 5. Det mesta tyder på att eliten som styr väst ha ett krig mot Ryssland – det förklarar mediahetsen i alla västländer och politikernas skrämsel taktik.

  När väl kriget bryter ut så kommer varken Nato eller USA att rädda ens sig själva, låt vara att rädda gemene västerlänning. Generalissimo Zirkon och Co kommer att jämka papperstigern Nato med marken, med blixtens hastighete, för gott, var så säkra!

  https://www.nyhetsbanken.se/2024/01/todd-forutspar-vasts-nederlag.html

  • https://www.pravda.ru/world/1941298-razdel_ukaina/
   Ungern, Slovakien, Polen, Rumänien kan komma överens med Ryska federationen om delning av Ukraina.

   Putin kommer att skapa en ny Warszawapakt.
   Ju tydligare utsikterna är att Ukraina ska förlora statsstatus, desto fler sökande är det för att förhandla med Ryska federationen om dess uppdelning. Den nya Warszawapakten är på väg att skapas.
   Ungern visade sig vara det mest framsynta
   Ungerns premiärminister Viktor Orban, med start 2014, satte käppar i hjulen för ukrainiseringen av ungrare i Ukraina och förblev den ende EU-ledaren som inte demoniserade Ryska federationen och dess ledning, utan träffade Vladimir Putin efter starten av Nordöstra militärdistriktet. Orban har försvarat rätten att leverera ryska energiresurser som ett undantag från sanktioner och blockerar EU:s bistånd till Ukraina.

   På lördagen uttalade den ungerske politikern Laszlo Torockai direkt sina anspråk på den fortfarande ukrainska regionen.
   ”Om, som ett resultat av kriget, Ukrainas stat upphör, kommer partiet Vårt fosterland att göra anspråk på Transcarpathia”, citeras Torotskaya enligt index. hu. Vad Orbán ännu inte kan säga, sa hans landsman.

   Slovakien sörjer förlusten av en del av sitt territorium
   I Slovakien är det heller ingen slump att den ”proryssiske” Robert Fico kom till makten . Han anade möjligheten av enande med Rusyns i Transcarpathia och fick stöd av eliten. Förresten, Rusyns i Slovakien har status som en nationell minoritet, och deras språk är erkänt enligt lag som ett av de nio minoritetsspråken i Slovakien.

   Och i Slovakien sörjer man hur landet förlorat en del av sitt territorium .
   I Polen ville de inte vara ”hjortar”
   Nationalisterna i Polen kom också till besinning, som genom att kyssa Vladimir Zelensky och viljan att bilda en polsk-ukrainsk stat plötsligt blockerade gränsen, slutade tillåta ukrainska lastbilar och införde restriktioner för exporten av ukrainska varor för att skydda sina transportörer och jordbruksproducenter.

   Medlem av den polska Sejm Kazimierz Smolinski sa att Ukraina borde ”göra rådjur av någon annan.”
   Donald Tusks liberala regering , som ersatte de konservativa från PiS, ville inte heller vara ett ”hjort” och fortsatte dessa sanktioner och kringgick kraven från Bryssel. Och allt för att polackerna hörde den ryske presidenten, som sa att om polackerna kommer in i Lviv, då ”kommer de att stanna där.”

   Detta sa Putin i juli 2023, och förmodligen mycket tidigare via diplomatiska kanaler. Det är därför Tusk avslutade fallet med Smolensk-katastrofen : Polen visar sin förmåga att förhandla (det finns trots allt också en polsk Transcarpathia-region i Ukraina).
   Rumänien är sen med att visa lojalitet mot Moskva
   I Rumänien har jubileumsskyltar med Chernivtsi-regionen som en del av landet utfärdats under lång tid.

   Senator Diana Shoshoaca har krävt att Ukraina ska respektera rumänerna i Bessarabien i ett år nu. Efter att ha misslyckats med detta, skrek hon en gång i parlamentet: ”Ge tillbaka våra territorier.” Shoshoake lade fram ett lagförslag till det rumänska parlamentet, som föreslår att Serpentine Island, norra delen av Bukovina, Hertz-regionen, Budzhak (Cahul, Bolgrad, Izmail) ska annekteras till Rumänien.

   På lördagen stödde ledaren för AUR-partiet, Claudiu Tarziu, henne och sa att ”allt som tillhörde och fortsätter att tillhöra den rumänska nationen måste återvända till statens gränser.” Han glömde inte heller Moldavien.
   Det som finns på Shoshoacas och Tarzius tungor är det rumänska ledarskapets sinnen i tankarna. Snart kommer detta att vara Bukarests officiella position, men de kommer inte att vara sena med att förklara lojalitet till Moskva, som kommer att hålla folkomröstningar i dessa territorier. Och om majoriteten enligt stängda omröstningar lutar mot Ungern, Slovakien, Polen, Rumänien kommer Kreml troligen inte att invända (med aptitbegränsningar förstås).

   Den nya Warszawapakten är ganska verklig
   Det här är Vladimir Putin, och vi hoppas att de kommer att erbjudas en analog till Warszawapakten i gengäld.
   Utsikterna är ganska verkliga. Samma Toroczkai sa att ”vi kan bara vinna med internationellt samarbete, men vi behöver inte Europas Förenta Stater, kontrollerat av finansiärer och globalister.”
   Enligt hans åsikt borde Ungern börja ”gå i en icke-västlig riktning”, ”hitta nya allierade och inte provocera islam, utan stoppa migration och tillströmningen av gästarbetare.” Politiker av det här slaget finns överallt i Östeuropa och de får redan en plattform.
   https://www.pravda.ru/world/1941298-razdel_ukaina/

 6. Det mesta tyder på att eliten som styr väst ha ett krig mot Ryssland – det förklarar mediahetsen i alla västländer och politikernas skrämsel taktik.

  När väl kriget bryter ut så kommer varken Nato eller USA att rädda ens sig själva, låt vara att rädda gemene västerlänning. Generalissimo Zirkon och Co kommer att jämka papperstigern Nato med marken, med blixtens hastighete, för gott, var så säkra!

  https://www.nyhetsbanken.se/2024/01/todd-forutspar-vasts-nederlag.html

 7. Det mesta tyder på att eliten som styr väst ha ett krig mot Ryssland – det förklarar mediahetsen i alla västländer och politikernas skrämsel taktik.

  När väl kriget bryter ut så kommer varken Nato eller USA att rädda ens sig själva, låt vara att rädda gemene västerlänning.

  Generalissimo Zirkon och Co kommer att jämka papperstigern Nato med marken, med blixtens hastighete, för gott, var så säkra!

 8. Jag tittar på en Youtube film nu om Ryssland, om ni är intresserade se länk nedan.

  I filmen berättas det är mycket svårt som utlänning att köpa aktier i ryska företag och helt omöjligt om man skulle vara från ett land Ryssland betraktar som ”fientligt”.
  Som svensk gissar jag det är precis omöjligt för mig att köpa aktier i något ryskt företag om jag skulle komma till Ryssland.
  För en rysk medborgare är däremot aktieköp helt fritt.

  Av ovan drar jag den slutsatsen att någon Fri Marknad i vår mening inte existerar i Ryssland.
  Därför över Marknaden bestämmer ytterst Staten.

  Då kan man säga att i Ryssland bestämmer Staten över Borgaren.
  I våra demokratier blir det i praktiken tvärtom där Borgaren bestämmer över Staten genom en suverän Fri Marknad och företräde i den demokratiska processen.

  Till exempel den betydelsefulla EU kommissionen är i princip till fullo en lobbyorganisation för affärslivet och företagen.
  Ju större företag, desto större inflytande i de politiska besluten.

  Det är sådant jag menar visar att vi lever i Borgarens diktatur när det samtidigt utlovas vi lever i folkets demokrati i Fri val där folket bestämmer och har makten.

  Unveiling Russia and Moscow: What the Media Won’t Show You
  https://www.youtube.com/watch?v=lE_jvHTBuWU

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here