Stoppa krigshetsen NEJ TILL NATO Stå upp för Sveriges suveränitet

7
1151

Jag nås nu av det tragiska men väntade beskedet att Turkiet godkänt Sveriges ansökan om medlemskap i Nato. Påminner just nu bara om:

Senaste flygbladet i Nätverket Nej till Nato!

________________________________________

Stoppa krigshetsen

NEJ TILL NATO

Stå upp för Sveriges suveränitet

Riksdagen har röstat för svenskt medlemskap i krigsalliansen Nato och därmed sagt upp Sveriges traditionella alliansfrihet och arbetet för fred och kärnvapennedrustning. Det var ett kuppartat och djupt odemokratiskt beslut, dåligt förberett och genomdrivet i strid mot en bred opinion. Regeringen har dessutom skrivit under ett militäravtal direkt med USA, ett Defence Cooperation Agreement (DCA), som innebär att USA kan disponera 17 militärbaser i Sverige där US-amerikanska soldater inte kommer att stå helt under svensk lag. Avsikten är, enligt rapporter i media, att Sverige skall bli ett effektivt uppmarschområde för krig.

DCA-avtalet läggs fram för beslut för riksdagsledamöterna under 2024.

Kampen mot Sveriges medlemskap, mot DCA-av- talet och mot Natos krigspolitik är inte över även om Sverige blir medlem och avtalet godkänns av riks- dagen. Kom med i protesterna mot Överbefälhavaren Micael Bydéns förslag att ställa huvuddelen av svensk militär under Natos direkta befäl! Statsanställd militär skall lyda riksdagen, inte sätta agendan för krig och fred! Det är vi som betalar dem – inte USA:s president Joe Biden eller Natos generalsekre- terare Jens Stoltenberg!

 • Nato är ingen försvarsallians, utan en krigs- och kärnvapenallians i USA:s intresse. Det har visat sig i angreppskrigen mot Serbien 1999, Libyen 2011 och under 20 års krig i Många Natoländer deltog i den folkrättsstridiga invasionen av Irak, som sedan 2003 skördat miljoner människo- liv och förstört landet. Det mäktigaste Natolandet USA står helhjärtat bakom Israels pågående mass- mord på barn och andra civila palestinier i Gaza.
 • Kärnvapen är grundläggande i Natos USA:s strategiska kärnvapen anges som den yttersta garanten för säkerhet. Natomedlemskap kan innebä- ra att kärnvapen placeras på svenskt territorium med ökad risk för kärnvapenanfall från eller mot Sverige.
 • Nato tar sig rätten att kriga i alla väderstreck och på världens alla hav och i rymden. Försvar av Sverige bör inriktas på försvar av vårt eget lands territorium, inte på krig utomlands under Natos befäl och i främmande makts intresse!

Kom med i arbetet mot Nato!

Nätverket Nej till Nato är ett samarbete mellan orga- nisationer och enskilda som motsätter sig Sveriges medlemskap i krigsalliansen Nato.

Kom med i en studiecirkel om Nato! Hjälp till att dela ut flygblad! instagram: @natverketnejtillnato

FÖRSVARA ALLIANSFRIHETEN!

Natoansökan saknar demokratisk legitimitet

NEJ TILL SVENSKT NATOMEDLEMSKAP!

Håll Sverige utanför krig

Stå upp för Sveriges suveränitet

SKRIV UNDER FN:s KÄRNVAPENFÖRBUD – NEJ TILL KÄRNVAPEN!

Föregående artikelStorbritanniens 83 militära interventioner runt om i världen sedan 1945 
Nästa artikelEuropa i förnyad rädsla för ”Putininvasion”. Befogat? 
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

7 KOMMENTARER

  • Man ska vara snäll, men jag är enig med dig Ingemar. De vill släppa in krigsförbrytare in i vår nation och göra dem immuna mot straff, samt dra in oss i krig och göra oss till ett ryskt kärnvapenmål.

   Detta är inte snällt mot barnen och framtidens generationer. Gör vi något får det konsekvenser. Gör vi inget så får det också konsekvenser. Det är det s.k. ”spårvagnsproblemet”. Falsk godhet duger inte! Sann intention och handling som leder till resultat avgör hur snäll man är.

   ”Training errors are recorded on paper. Tactical errors are etched in stone.”
   Erwin Rommel

   Motivationen att vara äkta och göra rätt måste komma inifrån! Det som repellerar mig från ”Nej till NATO” är negativiteten som omger organisationen. Bara namnet är dubbelt repellerande och negativt. ”Ja till FRED” är dubbelt positivt.

   Yttermera, när man råkar vara där, d.v.s. när organisationen har offentligt möte, och man vill säga några sanningens ord, så blir man av med mikrofonen direkt när man på utmärkt svenska påtalar vikten av att använda öppna fria plattformar som INTE ligger i USA, medan andra får stå och bräka på knackig svenska, eller marknadsför sina politiska partier, vilka kraftigt repellerar 99-80% av vanligt folk.

   Här ovan marknadsförs t.ex. det klandervärda företaget Googles ”Gmail”. Varför då?
   https://stallman.org/google.html

   Detta är naturligtvis extremt repellerande för alla som bojkottar klandervärda företag från USA, är emot krigsförbrytelser och har en någorlunda fungerande hjärna.

   … OCH den här USA-plattforms-taktiken har de facto inte fungerat…
   Är det karma, d.v.s. orsak och verkan? Dags att byta taktik direkt?

  • …och ”Instagram” marknadsförs också….

   Meta Platforms Inc. (kallas Meta) och hette tidigare Facebook Inc, är ett amerikanskt multinationellt förvaltningsbolag som äger Facebook, Instagram, och Whatsapp.

   Varför gör ni så om ni är emot USA:s krigsförbrytelser? Varför bojkottar ni inte skiten och väljer öppna fria plattformar istället?

 1. Håller med där. Dessa är riktiga förrädare. Tycker dom även borde ställas inför rätta, vare sej de sker politiskt sätt eller i domstol kvittar. Men dessa bör ALDRIG komma undan enligt mej. Detta var en av Sveriges största kupper genom tiderna

 2. Jag anser att Sverige skall behålla sin självständighet som nation. Vi skall naturligtvis inte tillåta militär personal från främmande land att beträda Svenskt territorium.
  Det skall naturligtvis även avse USA/Nato
  Svenska politiker som föreslår att tillåta USA/Nato får ha trupp och krigsmaterial på svenskt territorium gör sig skyldiga till landsförräderi och bör bestraffas redan för förslaget.

 3. Två landsförrädare åkte ner till Turkiet och gav ordentlig med blow jobs. Det förklarar Turkiets utlösande ”ja”.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here