Färgrevolution på gång i Georgien för att landet inte vill ha krig med Ryssland?

13
1368

Bild: Från demonstrationen i Tblisi. Skärmdump från video.

Ingemar Nevèus skriver 9/3 kl 17 i DN Georgien är nästa arena för konflikten mellan Ryssland och väst
I Georgien pågår inget krig. Ändå är landet den senaste arenan för en större konfrontation – mellan Ryssland och väst.
Tumultet kring den Putininspirerade lagen om utländska agenter kan utvecklas till ett ”nytt Majdan”, ett uppror liknande det i Ukraina för tio år sedan.”…”Officiellt strävar Georgien efter medlemskap i EU och Nato – detta står till och med inskrivet i landets konstitution.”

Dagen innan skrev han ”Den nya lagen kommer att tvinga alla icke-statliga organisationer och medier att registrera sig som ”utländska agenter” om de får mer än 20 procent av sin finansiering från utlandet. Den ses av många som en kopia av en liknande lag som infördes i Ryssland 2012. Men han tillstår också att USA införde en liknande lag 1938 (FARA) https://www.justice.gov/nsd-fara/page/file/1312086/download. Han menar också att ”Regeringens ståndpunkt är att lagen om utländska agenter bara syftar till att ”öka transparensen” och att den är likvärdig med en amerikansk lag som också den ålägger företag och organisationer att registrera sig som utländska agenter.
Men denna lag, kallad FARA, skiljer sig på många punkter från den som nu föreslås i Georgien.”…”I USA är många ändå kritiska mot FARA, bland annat för att den har kunnat användas som argument av auktoritära stater. Även Putin hänvisade till den 2012.”

Detta är tveksamt. Enligt en jämförelse: Texten i FARA skiljer sig från lagarna om ”utländska agenter” i Ryssland och andra länder. Till exempel är lagförslagen i Ryssland, Ungern och Israel (till skillnad från FARA) alla specifikt inriktade på ideella grupper. Och lagstiftningen i dessa länder
länder skiljer sig åt på viktiga sätt, vilket skapar olika bördor för efterlevnaden.
FARA:s omfattande och ofta vaga bestämmelser gör dock att den kan användas för att rättfärdiga restriktiva åtgärder utomlands. Enligt FARA kan till exempel en ”agent” omfatta en ideell organisation. En ”utländsk huvudman” kan innefatta en utländsk regering, stiftelse, donator eller partnerorganisation. Och ”politisk verksamhet” enligt
Lagen är brett definierad och omfattar inte bara lobbyverksamhet utan även försök att påverka den allmänna opinionen i USA när det gäller inhemska frågor.
eller utrikespolitik.
De som omfattas av FARA måste registrera sig som ”utländska agenter”, rapportera sin relevanta ”politiska verksamhet” och
i sin kommunikation med allmänheten och regeringstjänstemän ange att de agerar ”på uppdrag av” en utländsk agent.
huvudman.
Det finns undantag i lagen, bland annat för akademisk och religiös verksamhet, men de är relativt begränsade.
Med tanke på den brokiga historien för lagar om ”utländska agenter” på andra håll har observatörer uttryckt oro för att FARA:s svepande språkbruk också kan användas för att kräva att många amerikanska ideella organisationer registrerar sig enligt lagen, vilket skulle undergräva livskraften hos det pluralistiska civila samhället i USA. Oavsett hur lagen tillämpas i USA är FARA:s breda språkbruk skapar problematiska prejudikat utomlands och bidrar till spridningen av lagar om ”utländska agenter” runtom i världen.”
https://www.icnl.org/wp-content/uploads/FARA-briefing_Final_c.pdf

 

Återger nu en artikel av Andrew Korybko som först publicerades på

https://alethonews.com/2023/03/08/georgia-is-targeted-for-regime-change-over-its-refusal-to-open-a-second-front-against-russia/ och sedan på
https://steigan.no/2023/03/er-georgia-blinket-ut-til-fargerevolusjon-fordi-landet-ikke-vil-ha-krig-med-russland/?utm_source=substack&utm_medium=email

”Den före detta sovjetrepubliken Georgien upplevde ett allvarligt försök till färgrevolution den 7 mars 2023 efter att radikala pro-västerländska rebeller försökte storma parlamentet som svar på att det antog ett lagförslag som kräver att alla organisationer med minst 20 % utländsk finansiering ska registrera sig hos regeringen.

Västerländska medier försöker ge intrycket att lagen att förklara utländskt bistånd är ett ryskinspirerat förslag, när det i verkligheten uttryckligen är inspirerat av USA.

Detta välmenande försök att skydda Georgiens spirande och visserligen ofullkomliga demokrati från utländsk inblandning under dess suveräna rätt användes senare som förevändning för att organisera ett våldsamt regimskifte mot premiärminister Irakli Garibashvili. Väst vill straffa honom för hans pragmatiska vägran att öppna upp en ”andra front” i USA:s proxykrig mot Ryssland efter att han offentligt avslöjade denna komplott i början av december , samtidigt som han lovade att aldrig skicka vapen till Kiev.

President Salome Zurabishvili, som besökte FN i New York under det misslyckade försöket att byta regim mot Garibashvili på tisdagskvällen, gav sitt fulla stöd bakom upploppen i en video som propagerade västvärldens falska berättelse om att lagförslaget stöds av Ryssland. Läsare bör vara medvetna om att hon tjänstgjorde större delen av sin karriär som fransk diplomat efter att hon föddes i Frankrike och att hon tidigare var landets ambassadör i Georgien fram till 2004.

Sakashvili och USA:s president GW Bush

Hon beviljades endast georgiskt medborgarskap vid den tiden på grund av ett avtal mellan de två regeringarna som Mikhail Saakashvili föreslog efter hans framgångsrika färgrevolution 2003 för att hon skulle bli hans utrikesminister. Zurabishvili har sedan dess fungerat som en av den gyllene miljardens bästa ”inflytandeagenter” i Georgien. Trots att premiärministern i dag har mer makt på grund av tidigare reformer ger presidentskapet henne ändå ett visst inflytande över samhället.

Boris Garisbashvili

Det var inom ramen för detta som försöket till våldsamt maktövertagande mot Garibashvili gjordes på tisdagskvällen, även om Ryssland redan var förberett för detta scenario efter att utrikesminister Sergey Lavrov i början av februari varnat för att något fult verkligen pågår i det forna Sovjet. republik . Han sa till en populär TV-ankare vid den tiden att ”Det faktum att de vill göra Georgien ännu en irriterande, att rulla tillbaka situationen till det aggressiva tillståndet under Saakasjvili-eran är utom tvivel.”

Det förtjänar också att nämnas att västvärldens senaste färgrevolutionsförsök i regionen ägde rum i samband med ryska frammarsch kring Artyomovsk/”Bakhmut” , vilket fick Ukrainas president Vladimir Zelensky att varna för att Ryssland skulle kunna rulla genom resten av Donbass om ryska styrkor intar staden.  Tidigare samma dag och bara timmar innan försöket till stormning av parlamentet i Tbilisi bekräftade Rysslands försvarsminister Sergej Shoigu att en seger där skulle krossa Kievs regionala försvar.

För att sammanfatta den strategiska dynamiken på tröskeln till tisdagskvällens misslyckade försök till regimändring i Georgien, hade MSM redan skapat den falska berättelsen innan parlamentet röstade om landets USA-inspirerade lag om utländska agenter som den hävdade symboliserar landets lutning mot Ryssland. Denna informationskrigskampanj förs mot landets premiärminister eftersom han i början av december vägrade öppna en ”andra front” mot den eurasiska stormakten Ryssland för att lätta på trycket på USA:s ukrainska undersåtar.

Bild: EU:s, Ukrainas och USA:s flaggor kunde ses under demonstrationerna.

Det är för tidigt att deklarera att han är säker i sin position trots säkerhetstjänsternas framgångar med att försvara parlamentet från rebellerna, eftersom mycket fortfarande kan hända för att föra fram den amerikanska regimändringsagendan. Georgien är ett djupt splittrat land som har varit under enormt västerländskt inflytande under de senaste två decennierna, under vilken tid den gyllene miljarden lyckades manipulera en betydande del av befolkningen att följa deras politiska riktningar.

Det finns ingen brist på ”användbara idioter” som lätt kan vilseledas till att destabilisera sitt land till skada för dess objektiva nationella intressen på grund av deras liberala globalistiska ideologi. Detta innebär att Georgien därför förväntas bli nästa front i det nya kalla kriget , eftersom den senaste krisen sannolikt inte kommer att lösas någon gång snart. Situationen är extremt allvarlig och utgången av USA:s odeklarerade hybridkrig mot Georgien kan ha en direkt inverkan på utvecklingen i Donbass.

Föregående artikelEn verklighetskontroll för den indiska regeringens G20-ambitioner
Nästa artikelNej till Nato – Manifestationen 4 mars på Medborgarplatsen. Andra delen
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

13 KOMMENTARER

 1. Man kan verkligen ställa en mycket viktig filosofisk-principiell fråga i detta sammanhang.

  Skall utländskt finansierade, starkt finansierade statsaktörer, kunna bilda påverkansorganisationer i andra länder och starkt kunna påverka ”mottagarlandets” opinion, för att inte nämna dess politiska klass, till helt nya och för dessa påverkansorganisationer positiva utfall i ”nya” politiska beslut?

  Det finns därvid en positiv mening att kalla just dessa påverkansorganisationer för just ”främmande agenter” som bedriver undergrävande politiska verksamheter i ”mottagarlandet” i fråga.

  Vi har kända exempel i ”västvärlden” som till exempel amerikanska National Endowment for Democracy och The Atlantic Council (som sannerligen är som ett slags Washingtons Komintern), varav den sista, till exempel i Sverige, inte har minsta svenska finansiärer för att gå just främmande makts avsiktliga utrikespolitiska påverkanskampanjer för att snärja och knäcka det över 200 år neutralitetsstatuskända Sverige, som precis som vårt broderland Schweiz, gjort stora diplomatiska arbeten och projekt för att lindra konflikter och krig runtom i världen.

  Nu har just främmande makt, i form av det av Washingtons våldsetablissemang finansierade The Atlantic Council slagit sönder den sedan 1800-talet mycket framgångsrika svenska neutraliteten till att förvandla det stolta Sverige till en pseudo-amerikansk vasall och lyd(del-)stat.

  Allt finansierat av utländsk främmande makt som vill undergräva europeiska staters självständighet och ekonomiska framtid och naturligtvis hindra Europas naturliga integration med Euroasien och Asien, dit Europa sedan länge har världens mäktigaste ekonomiska länk (den går alltså INTE mellan Europa och de amerikanska Förenta staterna som många tycks tro än idag).

  Exemplet The Atlantic Council är ett klart bevis på att även Sverige som nu kastrerats diplomatiskt och utrikespolitiskt av Washingtons våldsetablissemang, OCKSÅ skulle behövt benämningen ”Utländsk agent” på undergrävande organisationer som just The Atlantic Council som nu påverkansmässigt lyckats förstöra över 200 år av bland de mest beundrade i världens diplomati: den svenska förmågan till fri förhandlingsdiplomati och fredsarbete runtom i världen.

  Skulle vi förr haft de ”nya turkiska Nato-lagarna” skulle idag hela den svenska statsledningen kunna ställas juridiskt till svars i domstol för det svenska stödet till Vietnams och Sydafrikas befrielser, där framstående Nato-ledare som Reagan och Thatcher kallade så sent som bara några år innan den fascistiska apartheidregimens fall i slutet på 1980-talet kallade ANC för just ”terrorister”. Det kan ingen ha glömt!

  Nu har just organisationer verkande mot Sverige och unika svenska intressen, som varande utländskt helt finansierade organisationer och agenter, med pengar och propaganda slagit sönder den unika svenska diplomatiska traditionen.

  Den georgiska kampen mot att undergrävas av dessa farliga amerikanska intresseorganisationer från Washington borde sedan länge ha gällt också i Sverige, där just farliga organisationer som The Atlantic Council borde klart haft stämpeln på sig att vara en Utländsk agent, vilket är full sanning.

  Det gäller inte bara landet Georgien, utan i högsta grad också Sverige.

  Vi har fastnat i den amerikanska råttfällan. Vi får hoppas inte för evigt och att Europa kan bli självständigt och fritt igen, avamerikaniseras och återeuropeiseras och att de anglo-amerikanska ockupationsstyrkorna från 1945 äntligen kan lämna Europas heliga jord, 78 år för sent i detta nu.

  • Ett land har alltid en armé, sin egen eller någon annans. Det sades regelbundet när jag gjorde lumpen.

   Det gäller säkert media också.

   • Det sista var ett bra tillägg.
    Det viktigaste för mig.

    Kapitalistisk effektiviserad teknikutveckling tillsammans med demokrati har gjort Västmedia oslagbar.
    Det framgår särskilt nu med konflikten i Ukraina.

    Den tidigare planekonomins ärvda och allmänt erkänd effektiva propaganda-apparat har inte ens skuggan av en chans i den här helt nya konkurrensen.

    De få länder som fortfarande lever i planekonomins efterdyningar tvingas därför begränsa sina länders Internet till ett minimum.

    Jag hörde det i går kväll när jag lyssnade på en film från Kuba.
    Man måste beakta där inte gå att få det utbudet på Internet vi har möjligheten till.
    Mycket på Internet har regeringen på Kuba censurerat.
    Förmodligen därför det är behövligt.
    Kuba är inte någon liberal demokrati och fungerar inte med dess förutsättningar.
    Överföringshastigheten där är heller inte den vi blivit vana vid.

    Jag påpekar det här därför nu har folk Internet i sin telefon och inte bara hemma framför datorn.

    Däremot erbjuder Kuba en verklig trygghet. Man kan där gå fritt på gator utan att känna sig hotad eller känna risken för överfall, rån och annat våld som vi tvingats till genom bristfällig politik och ett samhällssystem som börjat visa allt större brister och defekter.
    De i filmen påpekar dock man inte bör gå ute ensam om nätterna i Havanna.
    Jag vet inte varför.
    Kanske det inte går att utplåna ondska helt och hållet?
    En mindre rest finns alltid kvar?

    Så upplevde jag det var hos oss tidigare.
    Likaså det var så i Sovjetunionen.
    Förmodligen mer där än i dåtidens Väst.
    I Sovjetunionen var människor snälla mot varandra.
    Dock fanns motsättningar och problem i Ukrainas västra delar.
    Problem som idag vidareutvecklats till ett blodigt krig.

    Men nu tycker jag ondskan tenderar ta över samhället i Sverige.
    Makten här gör allt för att tysta ned men jag trivs inte längre.
    Det känns inte längre okej.
    Det är precis som våra politiker, media, experter, professorer och intellektuella galningar m.fl. förstört Sverige.

    Respekten för traditionen har genom i stort sett obegränsad tro på progressiva löften blivit närmast totalt utplånad.
    Men en antydan till vändning har nu börjat visa sig inom arkitekturens område där särintresset så sakteliga uppdagats vara en av de verkliga orsakerna.
    Sylten har tagit slut i det lilla skrået arkitekters syltburk och samhället förmår inte längre fylla på med någon ny.

    En modernism som har gått i stå lik ekonomin i Sovjetunionen?
    Drömmar om utopism som till slut förlorade greppet om människors förtroende?

    Samt kapitalismens lakejer, organisationer och NGO:er har gått på samma utvecklingslinje.
    Något som har börjat kallas WOKE till utseendet likt ryska ordet ШОКЕ som betyder chockad eller skakad.

    Är det här som är demokrati?

 2. Ja, det viktigaste konstaterandet i ovan inlägg.

  Det nya KALLA KRIGET.

  Som på sitt sätt ser ut att vara farligare då dess östra del nu inte är lika sammansvetsad genom Sovjetunionen utan splittrat genom unionens upplösning för trettio år sedan.
  Vilket ger USA och Västvärlden öppna dörrar för sin internationaliserade demokratiseringspolitik helt och hållet på egna villkor.
  Samt på kapitalismens villkor är viktigt att påpeka.

  Kalla Kriget upplevdes som farligt förra gången men jag tror den här gången är farligare då den kollektiva Västvärlden är benägna ta större risker drivna av hybris för att uppnå sitt mål.

  Klart för mig är dock det inte är Asiens länder som startat även det här Kalla Kriget.
  Det är Västvärldens kollektiva demokrati som startat kriget och på grund av sina privilegier, begär efter råvaruresurser samt ensidig maktdominans inte kan hejda sig.

  Det är det kollektiva Väst som även kommer starta Tredje Världskriget om de inte kan sätta förstånd före lustar.

 3. https://www.veteranstoday.com/2023/02/23/putin-ready-to-defend-gods-believers-against-the-khazarian-mafia/
  Ekaterina Blinova
  Putin: Ryssland visade beredskap för dialog med väst i åratal, men ignorerades, avvisades..
  Sputnik har satt sig ner med Adriel Kasonta, en Londonbaserad utrikesanalytiker och tidigare ordförande för utskottet för internationella frågor vid tankesmedjan Bow Group, som var en av de första som förutspådde att Ryssland skulle övervinna västerländska sanktioner. Putins tal visade att Ryssland är på väg mot en självförsörjande ekonomi, sa Kasonta.
  Sputnik: Vilka är dina personliga intryck av presidentens tal?

  Adriel Kasonta : Mitt personliga intryck från president Vladimir Putins tal är att han återigen bevisade att han är en anmärkningsvärd, skulle jag säga, enastående ledare för sitt folk och sitt land genom att hålla detta väl avrundade tal. Enligt min åsikt fanns det ingen sten som lämnades ovänd. Han tog upp varje enskild aspekt av landets verksamhet, den sociala aspekten, den andliga aspekten, den militära aspekten, den tekniska aspekten, den ekonomiska aspekten. Du kan namnge det.
  Jag menar, han är väldigt känd för att vara en väldigt sammanhängande och koncis talare. Men detta tal hölls vid en mycket viktig tidpunkt i historien, inte bara för Ryssland utan också för hela världen. Och genom att hålla detta tal, det är min uppfattning av talet, att president Vladimir Putin gjorde ett mycket tydligt uttalande att Ryssland under hans styre inte vill slåss med Ukraina eller något annat land, men Ryssland vill inte vara det. underkuvas eller användas eller manipuleras av externa aktörer. Kanske var det en anspelning på USA och dess hegemoniska aptit.

  Jag tror att detta är mycket avgörande och mycket viktigt i denna verkligt globaliserade värld att länder som Ryssland säger ”nej” till intrång i deras inre angelägenheter. Länder som Ryssland säger ”nej” till försök från andra länder och andra människor att tala om för dem hur de ska styra sig själva och hur deras samhällen ska styras. För som president Vladimir Putin också sa, med rätta sa under sitt tal, är Ryssland en värld för sig. Det är en distinkt civilisation som ärvt vissa värderingar från det förflutna och från sina förfäder, och den är villig att leva upp till den standard som deras förfäder satt.

  Och i detta speciella avseende kommer jag att hänvisa till de andliga undertonerna i hans tal , när han gjorde en distinktion mellan den västerländska förståelsen av samhället där, enligt Friedrich Nietzsche, ”Gud är död”, och vi vet vad de västerländska samhällena gör. , de övergav bokstavligen religionen och försöker skapa olika sociala konstruktioner som går emot inte bara Bibeln, inte bara Toran, inte bara Koranen, utan konstruktioner som går emot ett andligt eller till och med ett religiöst liv. Den distinktionen gjordes.

  Och jag tror att det var den huvudsakliga grunden för talet, att säga att ”vi är inte villiga att slåss mot någon utan ett syfte. Men vårt syfte är att självbevara oss själva, vår kultur, och vi vill inte omfamna det som sätts som standard någon annanstans, eftersom vi inte håller med om detta.” Och jag tycker att varje enskild människa, varje enskild suverän nation borde ha detta val, ett gudgivet val, att fatta sitt eget beslut om sin framtid och hur samhället och landet ska uppträda som en suverän enhet inom det internationella samhället eller det internationella samfundets ram.

  Ryssland kommer att skydda sina barn från andlig ”förnedring, degeneration” i västerländsk stil: Putin
  5 timmar sedan

  Sputnik: Hur kommer adressen att antas i väst? Vilken typ av reaktion förväntar du dig att följa?
  Adriel Kasonta : Uppenbarligen råder det ingen tvekan om att i väst kommer president Vladimir Putins ord att misstolkas, detta tal kommer att förlöjligas, vissa ord och talfigurer kommer att tas ur sitt sammanhang för att framställa Ryssland som en terroriststat, en stat som är en angripare, vilket inte är fallet, och även att framställa Ryssland som en misslyckad stat, att vända detta tal mot Ryssland.

  För jag skulle inte förvänta mig, med hänsyn till den nuvarande atmosfären av fientlighet och russofobi i väst, att höra något eller läsa något objektivt om Ryssland. Vi vet att varje enskild bedömning, även tillhandahållen av de så kallade ryska experterna i väst, inte är baserad på sanning eller fakta. Den bygger på västerländsk fantasi. Den bygger på det västerländska behovet av att bevara sig själv i motsats till ”den andre”. Och i detta speciella fall är ”den andre”, fienden, fienden Ryssland. Väst, för att upprätthålla sin så kallade, upplevda ”enhet”, behöver ett verkligt eller ett inbillat hot som kommer att hålla västländerna eller det kollektiva väst enat.
  Så jag skulle inte förvänta mig något bra, något objektivt från den västerländska pressen. Jag tror att det här talet kommer att förlöjligas och det kommer att användas mot Ryssland, och det kommer att användas som en ursäkt för att fortsätta underblåsa konflikten i Ukraina.

  Putin: Ryssland visade beredskap för dialog med väst i åratal, men ignorerades, avvisades

  Sputnik: Putin sa att Ryssland inte kan besegras på slagfältet och varnade att om väst levererar långdistansvapen till Ukraina, då kommer det bara att tvinga Ryssland att driva dessa vapen ännu längre från sina gränser. Hur tolkar du dessa kommentarer?

  Adriel Kasonta : Vi måste komma ihåg att Ryssland är en kärnvapenmakt och det finns ett syfte med varför många länder runt om i världen har en kärnvapenarsenal. Jag menar, vad är syftet med att USA har en kärnvapenarsenal? Vad är anledningen till att Israel har en kärnvapenarsenal? Vad är anledningen till att Frankrike har en kärnvapenarsenal? Jag menar, anledningen till att ha en kärnvapenarsenal är att inte bli besegrad på slagfältet.
  Min oro är, och min gissning är, jag är ganska säker på att detta kommer att användas som ett hot mot väst, att president Vladimir Putin hotade väst genom att säga dessa ord. Men låt mig ge dig ett exempel. Låt oss använda vår fantasi. Du är kvinna och du kommer hem efter en sen premiär på teatern och du råkar bo i ett inte så trevligt kvarter och du har pepparspray eller en pistol.

  På väg hem börjar någon följa efter dig och helt plötsligt försöker skada dig, eller våldta dig. Innan du attackerar den personen kommer du att säga ”lyssna, lämna mig ifred för jag har ett vapen, jag kan skada dig. Så jag ger dig tid att ompröva din våldsamma avsikt, din avsikt mot mig så att du kan gå bort från de dåliga avsikterna mot mig. Men om du kommer att försöka skada mig, var snäll och säker på att jag har medel för att skada dig och förhindra dig från att skada mig. Detta är vad vilken kärnkraft som helst skulle säga.”

  Analys Putins tal: Från Rysslands ekonomiska tillväxt och militära framsteg till ny START-avstängning.
  Och återigen, låt oss använda vår fantasi om långdistansvapen. Även om i västvärlden säger EU- och NATO-chefer att tillhandahållande av vapen till Ukraina inte är ett sätt att eskalera saker, låt oss föreställa oss att du lever ett fredligt liv med din familj, med dina barn, med din fru, din man, etc. ., och du råkar veta att någon som bor bredvid dig är villig att döda dina barn, för att skada din familj. Och den här personen bjuder uttryckligen in andra människor och de andra människorna tar med sig olika vapen, olika verktyg så att den här personen kan skada dig på en mängd olika sätt. Och det offentliggörs att ”en dag kommer jag att skada dig.” Så vad skulle du göra? Skulle du sitta på dina händer och vänta tills hela din familj skadas och slaktas, eller skulle du bete dig som familjeöverhuvud? Du skulle skydda din familj innan någon slår och skadar dina barn.

  Kärnan i saken ligger i de västerländska lögnerna, när de säger att denna speciella militära operation var oprovocerad. Det är inte sant. Vi vet från flera uttalanden från Natos generalsekreterare Stoltenberg att de beväpnade Ukraina från 2014. Vi vet från intervjun med Angela Merkel och president Francois Hollande att Minskavtalen bara var en förevändning för att ge regimen i Kiev tid att förbereda sig, att träna sin armé, att slå Ryssland eller att starta konflikt med Ryssland. Jag köper den inte.
  Jag tar inte detta som en giltig utgångspunkt för att börja min matematiska övning med att bedöma situationen på marken.
  Om vi ​​vet att detta förbereddes av västvärlden, att skriften satt på väggen och att de nu tankar Ukraina med nya vapen – nu hör vi om stridsvagnar, vi hör om jetplan, även om västeuropeiska länder för närvarande är ganska ovilliga att tillhandahålla dessa jetplan, men inte av att de är rationella aktörer. Det beror på att de inte har jetplan. I den brittiska pressen var flera armémän ganska tydliga om det faktum att de inte har dessa jetplan för att tillhandahålla Ukraina. Så det är ingen välviljagest från väst. Det är ett enkelt faktum att de har slut på ammunition, de har slut på vapen, de har slut på stridsvagnar, de har slut på jetplan, för annars skulle de ge dem jets. De skulle förse Ukraina med dessa jetplan.

  Analys: Säkerhetskonferensen i München 2023: En övning i västerländsk självbedrägeri
  Och samtidigt, vid säkerhetskonferensen i München, säger Storbritanniens nuvarande premiärminister, herr Rishi Sunak, och han är stolt över sig själv genom att säga att Storbritannien är villigt att vara det första landet i väst som förse Ukraina med långdistansmissiler. Så om skriften, återigen, finns på väggen och syftet med en långdistansmissil är att genomföra ett angrepp på Rysslands territorium, har Ryssland och varje enskilt land som skulle ha varit i Rysslands ställe, all rätt att skydda sig. Min tolkning är att ”Jag vill inte ha den här konflikten, men jag kommer att göra allt som krävs för att bevara, för att bevara mig själv som ett land, som en suverän enhet.” Skulle USA, eller Kina,

  Jag menar, det finns ett mexikanskt barnspel för barn där du har denna enorma maskot hängande utanför väggen fylld med snacks och godis. Och personen med ögonbindeln försöker slå denna maskot som hänger från taket med ett basebollträ eller med en pinne för att krossa den. De kallar det en pinata. Jag förstår att västvärlden helst skulle vilja att Ryssland skulle vara just denna pinata, denna maskot som hänger i taket, med vetskapen om att någon kommer att slå den med ett slagträ eller en pinne och inte vara villig att på något sätt hämnas eller skydda sig från strejken. Men det verkliga livet fungerar inte så här. Och så kommer det absolut inte att vara när det gäller Ryssland, som är en kärnvapenmakt. Min tolkning av denna kommentar är att ”om du inte råkar vara medveten om att vi är ett stort land.
  Uppenbarligen är västerländsk militär personal väl medveten om detta faktum, eftersom varje enskilt land i Rysslands ställe skulle göra detsamma, för att trycka tillbaka ett hot från sina gränser. Det är så länder upprätthåller sin miljö säker. Men tyvärr tror jag att västvärlden är i ett visst sinnestillstånd, vad jag skulle kalla hybris, att de talar om att varje enskilt land har rätt att vara säkert. Varje enskilt land kan gå med i NATO-alliansen, eftersom det är en fredlig organisation. Men samtidigt tar de inte hänsyn till att om de skulle ha varit i de ryska skorna skulle de göra precis som Ryssland gör. Och min största oro är att om det vore USA i president Putins eller Rysslands skor så skulle vi redan ha tredje världskriget.
  Bidens Warszawa-resa: Polacker trötta på USA:s stridigheter, ser inte Ryssland som ett hot, säger polsk observatör

  Sputnik: Putin förklarade att Ryssland framgångsrikt hade klarat västvärldens sanktionsstorm, och betonade att Rysslands BNP endast hade minskat med 2,1 % förra året trots aldrig tidigare skådade restriktioner. Han förklarade också att initiativtagarna till sanktioner straffade sig själva genom att driva på högre priser på hemmaplan. Vad är din bedömning av Putins uttalanden om sanktioner? I vilken utsträckning har sanktionerna slagit tillbaka mot väst?
  Adriel Kasonta : Jag är glad att kunna säga att jag var den första som förberedde en rapport när jag arbetade med tankesmedjan Bow Group, med flera andra bidragsgivare från USA, från Ukraina, från Italien, från Polen också, där jag gjorde mycket tydligt ur vetenskaplig synvinkel att sanktioner inte kommer att skada Ryssland.

  Uppenbarligen kan vi tala om att ekonomin skadas mindre på grund av det enkla faktum att landet måste anpassa sig till den nya verkligheten, men samtidigt satt skriften på väggen. Och från min rapport, tydligt, började Ryssland redan sin övergång till Asien, till Mellanöstern, till Afrika 2014, eftersom de visste att väst, Europa, USA – väst är en opålitlig partner, att de tidigare eller senare kommer att använda sin inflytande i relationen med Ryssland för att skada eller gå emot Ryssland.

  Och detta kan också vara en intressant punkt att nämna Nord Stream II och Nord Stream I pipeline där, enligt Seymour Hersh , en undersökande journalist från USA, var ett internjobb inom NATO-alliansen, den så kallade ”familjen”. .” Och så om dessa anklagelser är sanna, presenteras vi på sätt och vis för företagsterrorismen inom alliansen där en NATO-medlem – Hersh Hersh heter USA, begick ett brott, begick en terroristattack, en företags terroristattack för att påverka en annan Nato-medlem, vilket är Tyskland, att lägga beslag på alla energirelationer med Ryssland, att skada Tysklands folk och även Europas folk genom att tvingas köpa dyrare LNG från USA och andra delar av världen.

  För vi måste komma ihåg att Europeiska unionens framgång baserades på billig energi från Ryssland. Avindustrialiseringsprocessen är på plats. Det växer sakta fram nu under denna vinter, men återverkningarna av denna påtvingade frikoppling från Ryssland som orkestrerades i Washington, DC kommer att få långvariga återverkningar på välbefinnandet för de vanliga medborgarna i Europa, eftersom de kommer att få betala mycket högre priser. Och sanktioner mot Ryssland är en bumerang. Ryssland kommer att överleva.

  Det västerländska begreppet internationellt samhälle bygger på tanken att det internationella samhället endast består av västeuropeiska länder och USA. Men världen är mycket större än väst. Och Ryssland råkar ha en bra relation med människor i Mellanöstern, människor i Asien, människor i Afrika, människor i Latinamerika.
  Så, genom att använda denna berättelse om att den ryska ekonomin kommer att lida, att väst utkämpar ett ekonomiskt krig, ekonomisk blixtkrig, att Rysslands ekonomi kommer att förstöras, är det en saga för alla som är bekanta med ekonomin, alla som är bekanta med med fakta, alla som bara kort läser vad som händer med den ryska ekonomin. Ryssland har inte varit isolerat. Ryssland tvingades upphöra med sitt förhållande till nackdel för det europeiska folket, övervägande.

  Nya valutazoner tar form inom BRICS när det globala dollarsystemet faller sönder.
  Men världen är mycket större än väst. När vi organiskt går in i den multipolära världen, är världen mycket större än västvärlden, och världen är säkerligen större än USA.
  Nya maktcentra växer fram, och jag skulle säga att denna speciella militära operation kommer som en välsignelse eller en västerländsk blunder och push för att upprätthålla det unipolära ögonblicket eller den unipolära världsordningen, hegemoniska världsordningen, kom vid en mycket viktig tidpunkt i mänsklighetens historia.
  Det tillåter Ryssland att positionera sig i den nya världsordningen, i den position där det kan skapa reglerna, det kan dra nytta av relationen med flera civilisationer, flera nationer och länder runt om i världen som inte bygger på historien om kolonialism, förstörelse och död, men baserat på respektfulla interaktioner.

  Jordbävningen i Syrien och Turkiet är ett annat bra exempel på att Ryssland, även om västvärlden försöker göra det svårt för Ryssland, det är där för att vara med mänskligheten, för att vara med folket, för att visa, verkliga Ryssland inte genom ord och billig PR-taktikmen det är där för att vara i kött och blod och för att hjälpa andra länder att överleva.
  Och jag tror att det är det som är viktigare i den nya multipolära världen: att vara ärlig, att inte se på andra länder och nationer, civilisationer, religiösa grupper från ovan, utan att vara en människa. Och jag tror att Ryssland gång på gång har bevisat att det inte bara bryr sig om sig självt, utan det bryr sig om mänskligheten. Och det är därför det är viktigt. Jag tror att dessa frön till detta humana beteende kommer att ge fördelar i framtiden, även i affärsmässiga och ekonomiska termer.
  Men de bevisar redan att de är en mycket bra investering. Jag menar i Afrika, när det gäller fallet Mali, Burkina Faso. Min far är från Tanzania, så jag är fullt medveten om hur afrikanska människor känner mot Ryssland, hur de känner för de orättvisor som väst påtvingat eller utfört mot Ryssland, eftersom de själva ser i Ryssland. Den enda skillnaden är att Ryssland har medlen och viljan att skydda sig själv, och det gör detta väldigt, väldigt bra. Och på grund av detta faktum kan den få respekt runt om i världen, eftersom den skyddar sig själv och sitt goda namn.
  Rysslands flygbas Khmeimim öppnar lager för att distribuera hjälp till Syriens jordbävningsoffer

  Sputnik: Putin meddelade att Ryssland avbryter sitt deltagande i Nystartsfördraget. Vad är din reaktion på detta? Hur har Ukrainakonflikten påverkat vapenkontrollen mellan Ryssland och USA?
  Adriel Kasonta : När det kommer till det nya START-fördraget tror jag att president Putin uttalade ett uppenbart faktum. Jag menar, jag kan inte föreställa mig att någon annan analytiker eller vettig person säger att det är motiverat att USA gör en inspektion av ryska lager och Rysslands utrustning i nukleär mening. Jag har varit uppmärksam på vad han sa under sitt tal. Han gjorde det väldigt tydligt att han inte drar sig ur Nya START, men han avbryter. Detta är nyckelordet som han avbryter, eftersom han vill kontrollera andra aktörer som Frankrike, Storbritannien och USA, andra länder som har kärnvapenarsenal och kärnkraftskapacitet, vad deras slutspel är, vad deras verkliga avsikt är.

  Det är en mycket förnuftig inställning till den nuvarande situationen att någon skjuter upp det nya START-fördraget. Vladimir Putin avbryter deltagandet i detta fördrag eftersom han inte är helt säker på vad hans västerländska partners har för avsikter. Och tyvärr skulle jag säga att dessa avsikter inte är bra. Det finns inget incitament för Ryssland att vara en del av detta nya START-fördrag. Och det skulle vara vansinnigt för vilken rysk president som helst att låta amerikanerna, som för ett proxykrig genom att använda det ukrainska folket som kanonmat mot Ryssland, få tillgång till att se vad Ryssland har.
  Sputnik förklarar
  Vad är nytt START-fördrag och varför avbröt Ryssland det?

  Vi måste klargöra att detta tal var ett krigstal. Och det här talet kommer att få genklang hos förnuftiga skådespelare runt om i världen. Vi vet att Wang Yi, chefdiplomat i det kinesiska utrikesministeriet, är i Ryssland idag. Jag tror att detta är den viktigaste utvecklingen, för att försäkra er partner, Kina, som också antagoniseras av USA, och vi vet att Taiwan förmodligen, tyvärr, kommer att bli nästa Ukraina. Taiwan kallas ett asiatiskt Ukraina.
  Jag tror att de förnuftiga aktörerna i Kina och i Indien, och andra delar av världen, icke-västliga världen, kommer att göra en mycket förnuftig bedömning av talet, av vad som sades av president Vladimir Putin. Och de kommer att anpassa sig, eftersom president Putin precis lade upp allt. Som jag har nämnt lämnade han ingen sten ovänd. Han klargjorde vad Rysslands avsikter är när det gäller intern och extern politik. Det är upp till oss att ta det som det är, eller att misstolka hans ord och måla upp våra egna historier för att rättfärdiga våra tvivelaktiga handlingar.
  Enligt min ödmjuka åsikt satte Ryssland bara en ton för de kommande månaderna och åren att som civilisation, som land, som nation vill det vara självförsörjande och suveränt, och det kommer inte att tillåta någon att komma att inkräkta på den gudgivna rätten att vara ett suveränt och respekterat land.

  https://sputniknews.com/20230221/putins-speech-russia-ready-to-protect-its-god-given-sovereignty–independence-scholar-says-1107675828.html

  https://www.veteranstoday.com/2023/02/23/putin-ready-to-defend-gods-believers-against-the-khazarian-mafia/

 4. Det är alltid samma lakej/-er som ställer till det, soros är hans aktade namn, misantropi hans sysselsättning. Inga andra än han och hans chefer rotschild/rockefeller har motivationen, frenesin, pengarna och galenskapen att konstant mucka gräl med andra länder. Den dagen de är borta från scenen, den dagen är också dessa uppviglingar borta och som existerat i en el annan form i över 200år

  • Att Rysslands armé är känt för att göra rent, vet du väl @Kenta? Hotar någon eller något Rysslands existens är det 🎚🎚🎚 som gäller. Gilla läget ryssofob.

  • Ja, där ser man.
   Röka cigaretter är inte nyttigt för hälsan.

   Första gången jag var på Twitter.
   Verkar inte finnas någon moderator eller censur där.

 5. Det finns även ett motstånd mot EU i Georgien
  Georgier bränner EU flaggor

  https://t.me/UkraineHumanRightsAbuses/22003

  ■ 5000 people came out on the street of Tbilisi to protest against EU meddling in the internal affairs of Georgia.
  ■ The meeting was organized by the Conservative party of Georgia

  https://t.me/UkraineHumanRightsAbuses/22011

  Allt som EU och USA tar i blir ruttet. Georgier bränner även hus som bebos av ryssar i Georgien. 20k Russians who live in Georgia, a very small minority already displaced and with no social influence. In the video Georgian terrorist attacks the home of a Russian family residing in the country.

  https://t.me/UkraineHumanRightsAbuses/22024

  • Fast Europeiska unionen har ingen egen flagga. Den blå med de dussinet gyllene stjärnorna tillhör Europarådet i Strasbourg som Georgien sedan länge själv är medlem av. Unionen lånar tidvis denna flagga, men äger den inte, märkligt nog!

   En majoritet av de georgiska och ukrainska befolkningarna vill tillhöra Europa och ha ett europeiskt öppet samhälle och rättsstat, inte en typisk rysk misslyckad pseudo-marknadsekonomi styrd av synnerligen dåliga ryska oligark-kapitalister.

   Vi bör verkligen välkomna de georgiska, moldaviska och ukrainska folken in i den europeiska tryggheten och anständigheten. Det förtjänar de! Om 20-30 år kommer även Rysslands unga befolkning enhälligt valt den europeiska vägen (det hör jag av alla ryska ungdomar jag talat med genom åren). Någon politisk framtid med mongoler, nordkoreaner, tadzjiker och afghaner ser inte unga ryssar alls för sitt hemland.

   • Efter jag sett på intervjufilmerna så tror jag inte den unga befolkningen i Ryssland är enhälliga i en strävan mot Europa.
    Men de finns där. Och särskilt de unga kvinnorna.
    Städerna är ett harem för de här åsikterna.
    Det är de politiskt progressiva åsikterna.
    Strävan som de fått för sig är något bättre.
    Riva det gamla och bygga nytt.
    Ofta är kvinnor vänster, var de än befinner sig.
    Även i Ryssland.
    I Sverige görs mycket för att öka kvinnors makt i samhället.
    En antipatriarkal feministiver har varit rådande på senare decennier.
    Det har vridit samhället åt vänster samt ökat närheten till det progressiva USA men även till EU som vill skapa en Europeisk hegemoni med en uppdelning till ”vi och dom” mot Ryssland.
    Målet är att Ukraina ska bli ”vi” och hegenomin utökas och ”dom” ska marginaliseras eller allra helst förgöras eftersom de inte har ”rätt” tradition och åsikter.

    Det är ett hot mot Ryssland och den urgamla ryska kulturen som inte är kompatibel med Västvärlden.
    Men jag tror på Ryssland och ännu så länge är traditionen där stark och folket bra sammanhållet tack vare avsaknaden av demokrati.
    Så småningom blir de här unga kvinnorna äldre, får familj och stadgas i det ryska samhället och förhoppningsvis mer faller in och tänker andra banor vilket som är det bästa för dem.

    Om inte kan de dra till Västvärlden men jag tror inte de kommer bli så mycket lyckligare av det.
    Som ryssar tror jag inte de kan känna sig särskilt välkomna.
    I varje fall inte i de offentliga miljöerna.
    Privat är saken delvis annorlunda.
    Människor är ju människor vart de än kommer ifrån.
    Alla i väst är ju inte rasister eller russofober.

    Rysslands marknadsekonomi är nyetablerad.
    Det som fungerar bra är tyngre industri med arvet från Sovjetunionen.
    Produktionen av privatkonsumtionsvaror har inte riktigt lyckats komma igång.
    Kanske för att människor där fortfarande förväntar sig samhället och staten ska ordna det också?
    Det där är inte enkelt.
    Hur ska man få människor att bli entreprenörer som aldrig tidigare har haft tankar åt det hållet?
    Eller genom ett planekonomiskt samhällssystem blivit av-vänjda dem?

    I USA är traditionen tvärt om.
    Jag hört talas om någon av de gamla presidenterna där proklamerade att:
    Fråga aldrig vad ditt land kan göra för dig utan fråga istället vad du kan göra för ditt land.
    I USA sätts tilltron till den enskilde individens prestationer.
    Så är det inte i Ryssland.
    Där är man fortfarande en arbetare eller en del av den ryska gemenskapen med ledning från Kreml.

    En begränsning av individen kanske, men i gengäld en trygghet att tillhöra ”familjen” eller vara en av mamma björns björnungar?

    Vilket skulle du välja?

    Jag tror unga attraheras av friheten medans vuxna och äldre föredrar en trygghet.

    I vårt land Sverige förstördes tryggheten av frihet.
    Ett av resultaten blev att vi fick ett helt nytt politiskt parti med stark folklig förankring och som gärna talar om trygghet men på ett annat sätt än de tidigare ”trygghetspartierna” gjorde.
    Deras tal om trygghet har numera tystnat eftersom de inte längre förmår att leverera den tryggheten folket vill känna.

    Det gör däremot det auktoritära Ryssland.
    President Poutin med sitt kabinett är där populär bland folket.
    Särskilt vuxna och äldre med känsla för samhället och politiken.
    Unga där tror jag mer ser till sig själva och sin framtid samt drömmar om den.
    Unga vill ofta ut och resa och ser av den anledningen Västvärlden som något spännande och positivt.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here