Guadió vill återta förbindelserna med Israel och lägga Venezuelas ambassad i Jerusalem

12
993

Juan Guaidó vill återupprätta Venezuelas förbindelser med Israel.

Källa: Democracy Now 2019-02-13

I ett tal till sina följare sa Guaidó att han för samtal med Israel om att återupprätta diplomatiska förbindelser. Med Chávez bröt Venezuela förbindelserna med Israel och upprättade med Palestina. Guaidó tänkte placera den nya venezolanska ambassaden i Jerusalem.

Guaidó sa också att den 23 februari skulle USAs humanitära bistånd nå Venezuela. Kritiker har fördömt USA för att med ”bistånd” undergräva Maduro och samla stöd för Guaidó. Och Röda Korset och FN tillhåller USA att inte sända bistånd till Venezuela utan den sittande presidentens godkännande. FN framhåller att ”Humanitärt bistånd inte får ha politiskt, militärt eller andra syften.”

Guaidó twittrade ett foto på sig själv omgiven av pillerburkar och sa att näringskomplement förts in i Venezuela, men oklart varifrån.

Översättning Eva Björklund

Föregående artikelMer om Kina och imperialismen
Nästa artikelÄr kärnvapennedrustning nödvändig?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

12 KOMMENTARER

  1. Flytta ambassaden till Jerusalem verkar blivit populärt bland världens länder. Det är bara några dagar sedan jag läste att förslaget väckts för Sveriges del från något av riksdagspartierna. Jag vill minnas det var Liberalerna. Men Liberalerna börjar bli så små i opinionsmätningarna nu så dom kanske söker efter kontroversiella frågor med det huvudsakliga syftet bara att få uppmärksamhet?

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here