Israel angriper sina grannar, och stödjer terrorister

6
1309
Drönare.

Den här artikeln går tillbaka på dels en artikel av Pål Steigan och dels en artikel av Knut Lintner. Översättning: Romel Andersjö.

Pål Steigan: Israel angriper Irak från kurdkontrollerat område i Syrien.


Israel angriper Irak från kurdkontrollerat område i Syrien.

Israel har genomfört en serie drönarattacker mot mål i Irak. Iraks underrättelsetjänst upgger att dessa attacker har genomförts från SDF-områdena i Syrien, och att dessa attacker också har finansierats och stöds av Saudiarabien.Middle East Eye.

Från juli 2019 har bomber från drönare träffat militära baser, vapenaffärer och konvojer i Irak mot anläggningar som används av Hashd al-Shaabi (PMF), en shiitisk milis med nära band till Iran.Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har stått bakom dessa attacker, skriver New York Times. New York Times.

SDF är en kurdisk-dominerad milis som i allians med USA kontrollerar det resursrika nordöstra Syrien, ca. 27 procent av Syrias landområde. Mellanösternögat har bett SDF att kommentera denna nyhet, men har hittills inte fått något svar. Irakiska tjänstemän säger att Israel förlitar sig på att använda baser i Syrien för att träffa mål i Irak eftersom de israeliska drönarna inte har tillräckligt stor räckvidd för att nå så långt från baser i Israel.Kartan visar de platser som drabbats av israeliska drönare i Irak.

Samma källor hävdar att dessa attacker planerades när Thamer al-Sabhan, saudiarabisk ministern för Gulfaffärer besökte SDF-områdena i juni 2019. al-Sabhan är en nära medarbetare till kronprins Mohammed bin Salman (MBS). al-Sabham var i nordöstra Syrien och försökte få arabiska stammar att gå med i SDF och han hade möten med stamledare, SDF-ledare och USA:s utsände William Robak.

Saudiarabien har uppmanats att kommentera denna nyhet, men har ännu inte gjort det. Wikipedia skriver att Saudiarabien har samarbetat med SDF sedan 2018 och har samordnat sitt stöd för den kurdisk-dominerade milisen med USA. Saudiarabien har också inrättat ett rekryteringscenter för att rekrytera till SDF där rekryteringarna erbjuds 200 dollar per månad. Saudiarabien har också etablerat kommunikationscentra i Qamshili och Hasakah.I Irak uppfattas de israeliska attackerna som ”en krigsförklaring”. Commondreams.


Israel bombar sina grannar. Öronbedövande tystnad i väst-media.

Drönare från Israel.. Bild: Derimot.no

 

Derimot, Knut Lintner: Landet bomber sina grannar. Öronbedövande tystnad i väst-media.

I Sverige är tystnaden inte så öronbedövande som den var i Norge. DN skrev ”Den misstänkta israeliska drönarattacken i Beirut i söndags hade som mål att slå ut Hizbollahs anläggning för tillverkning av robotbränsle. Det rapporterar brittiska The Times och israeliska Haaretz…Uppgifterna kommer av allt att döma från högsta ort i Jerusalem, där premiärminister Benjamin Netanyahu nu varnar den libanesiska Hizbollahmilisen och det iranska revolutionsgardet för att verkställa sina hot om vedergällning:

Var försiktiga med vad ni säger, och ännu mer försiktiga med vad ni gör. Vi vet hur fiender skall behandlas.
Drönare i Beirut kan ha samband med israelisk valkampanj” DN

Om en månad är det val i Israel och Netanyahu är inte säker på att vinna valet
. Då är det ett säkert vinnarkort att bomba i grannländerna för att få applåder från USA och stora delar av landets befolkning – och till överbedövande tystnad i våra media, våra regeringar och våra politiker.Hade Iran gjort något liknande dess grannländer skulle det ha blivit krig, och agiterat fördömanden av media i väst. Genom sin tystnad ger de således Israel carte blanche att fortsätta attackerna mot grannländerna.

Maktförhållandet förändras gradvis mot Israels intresse. I Jemen är Saudiarabien på väg att förlora kriget. Den irakiska regeringen förlitar sig starkt på iranskt stöd och de irakiska miliserna förlitar sig starkt på iranska vapenförråd.I Libanon har Hizbollah en stark militär och politisk styrka som besegrade Israel i dess invasion av landet 2006.

Irak. Soldater från PFM-milisen, som har avancerad utrustning.

Idag är Hizbollah mycket bättre organiserat och utrustat. och kan utmana Israel. En skärpning av situationen kan ytterligare stärka Hizbollah i Libanon och det är just vad Israels bombningar i Libanon och Irak medför. Det verkar inte som om Israel har lärt sig något från tidigare erfarenheter, utan bara fortsätta med ännu mer av det som inte fungerar – och som med tiden bara kommer att bidra till att stärka Iran.Israel fortsätter processen genom att bomba varje land de behöver för att göra fred med. Irak och Libanon ser de israeliska attackerna som en ”krigsförklaring”.Den irakiska presidenten: Iraks suveränitet och välbefinnande har nu nått gränsen.


Utdrag ur en artikel av Jason Ditz. Jason Dizt artikel.
Attackerna mot Syrien har blivit så vanliga att de nästan inte erkänns. Libanon och Irak anser att attackerna kan betraktas som en ”krigsförklaring”. Iraks styrande koalition tillägger att de till sist håller Förenta staterna helt ansvarigt för israelisk aggression, trots att USA vägrar att medge att de är involverade. Israel har länge anklagat irakiska miliser för att vara ”iranska styrkor”. Nu är Israel angelägen om att starta ett krig i Irak av samma typ som de har gjort i Syrien och Libanon. Den irakiska presidenten kontor har understrukit att Iraks suveränitet och det irakiska folket välmående nu har nått en ”röd linje”. De lovar att de kommer att vidta alla nödvändiga åtgärder för att avskräcka fler angripare. (Slut)


Vem stödjer och vem bekämpar terrorister?

Det är väl belagt att Iran och Hizbollah bekämpar terrorister, främst i Syrien men även i Irak. Det är lika väl belagt att Israel sedan länge stödjer IS och andra terrorister, vilket jag flera gånger informerat etablerade media om. Mottagits med öronbedövande tystnad. Läs gärna här: Newsweek, Wall Street Journal: Israel stödjer terroristerna i Syrien.

Föregående artikelVänsterns blinda fläck – invandringen och arbetarklassen?
Nästa artikelOla Bini – Det senaste offret i korsfästningen av Julian Assange hotas av hård dom.
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

6 KOMMENTARER

 1. Antalet länder angripna av Iran. Noll, Inga, Nada.
  Antalet länder angripna av marktjuvarnas enhet israel: Egypt, Lebanon, Jemen, Irak, Syrien, Sudan och Tunisien samt USA(Attacken mot USS Liberty, 1967)

  Den som vill veta om intrigerna som marktjuven håller på med varje dag rekommenderas läsa denna krönika
  https://www.strategic-culture.org/news/2019/08/29/lying-for-israel-why-nearly-everyone-in-washington-does-it/

 2. Hizbollah varnar marktjuvarna om att varje drönar terrorhandling kommer att besvara med kännbara respons INNE i de ockuperade områdena. Missil regn redo att falla om marktjuvarna gör ett enda misstag hädanefter och detta meddela t på det enda språket marktjuvarna ens förstår.

  Det sägs att marktjuvarna är så skraja att numera placeras mannequin dockor på deras militär fordon 🙂
  https://www.timesofisrael.com/fearing-hezbollah-attack-idf-said-to-replace-soldiers-with-dummies-on-border/

  Detta är en förbättring jämfört med den förödmjukande förlusten som marktjuven led då den invaderade Lebanon 2006. Marktjuvarna fick smaka av Hizbollahs medicin – det gick åt väldig fort då. Sedan dess har marktjuven inte vågat invadera Libanon.

  https://www.timesofisrael.com/fearing-hezbollah-attack-idf-said-to-replace-soldiers-with-dummies-on-border/

 3. Hizbollahs respons till marktjuvarnas attacker kom tidigare än man trodde. Överbefälhavaren för norra zonen har dödats av Hizbollahs aktion som är svaret på sionisterna senaste flagranta attack. Sionisterna är så skraja. De säger att ”de vill inte eskalera”. Hizbollahs suveräna örfil kändes rejält med andra ord 🙂

  https://www.presstv.com/Detail/2019/09/01/605045/Lebanon-Hezbollah-attacks-Israeli-military-vehicle

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here