Kajsa Ekis Ekman: Palestina ritar om världskartan!

12
1621
Palestinademonstration 231111i London
Detta är inledningen på en mycket bra artikel av Kajsa Ekis Ekman som publicerades i Dala-Demokraten på nyårsafton. Som jag tar mig friheten att publicera en stor del åter. Därför att den är så bra. Läs fortsättningen i https://www.dalademokraten.se/2023-12-31/palestina-ritar-om-varldskartan.

Minns ni när Ryssland invaderade Ukraina? Minns ni flaggorna som sattes upp överallt, insamlingarna, vapenleveranserna, de gratis bussresorna för alla med ukrainskt pass, frimärkena som stämplades med Help Ukraine? Både stat och kapital ställde sig på Ukrainas sida i en samfälld yttring som förmodligen saknar motstycke i modern tid. Inte bara det: EU och Sverige införde sanktioner mot ryska företag, ryska sajter blockerades, universitet fick avbryta alla samarbeten med ryska forskare, import- och exportförbud infördes på ryska varor och Postnord införde ett förbud mot att skicka brev till och från Ryssland: alla brev och paket till Ryssland stoppades.

Följaktligen får inte demonstrationerna för Palestina något stöd av det officiella Sverige. De är svikna av sina partier, sina organisationer, sina företag, sina influencers och sina tidningar. De kommer att svara med att vända dem ryggen, och inget kommer någonsin att bli detsamma i

Det här, fick vi höra, var av omtanke om Ukrainas folk – ordet ”solidaritet” användes ofta, till och med av borgerliga politiker.

Samtliga partiledare tog selfies med Zelensky när han besökte Sverige och förklarade att han var en modig man. Samtliga partiledare hotade även med att bojkotta Nobelmiddagen om den ryska ambassadören närvarade. Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar förklarade att hon ”inte kommer delta i Nobelfestligheter med en representant för den ryska regimen samtidigt som bomberna faller över Ukraina”.

I Ukraina har 545 barn hittills dödats under arton månaders krig, av 10 000 totalt civila döda. Det är fruktansvärda siffror: 545 döda barn.

Men låt oss nu tala om vad som händer i Gaza, Palestina. Där har mellan 5000 och 8800 barn dödats under knappt tre månaders israeliskt bombardemang, av totalt någonstans mellan 20 000 och 30 000 civila döda.

Hälften av bomberna har varit icke målstyrda, ”dumma” bomber, enligt en rapport från USA:s säkerhetstjänst, därav det stora antalet civila dödsfall. Ett sådant massivt bombardemang har inte setts sedan Vietnamkriget, säger en analytiker på CNN. Många av bomberna är dessutom extremt stora – kring tusen kilo, skriver CNN, med förmåga att orsaka enorm förstörelse i tättbefolkade områden. Ovanpå det tillämpar Israel en blockad som orsakat svält hos en av fyra människor i Gaza. Tusen barn har fått kroppsdelar amputerade utan bedövning då Israel stoppat hjälpleveranser från att nå sjukhus.

Men ingen partiledare bojkottade Nobelmiddagen för att den israeliske ambassadören närvarade. Plötsligt var det tydligen acceptabelt att festa trots att bomberna föll. Inte heller har vi sett stat och kapital skylta med palestinska flaggor, sanktionera israeliska produkter, blockera deras brev och sajter. Tvärtom – man har inte lyft ett finger. Man fortsätter handla med Israel och bjuda in dem till Melodifestivalen. Vår regering har till och med in i det sista försvarat bombardemanget och motsatt sig en vapenvila.

Föregående artikelNetanyahu vill ha utvidgat krig för att överleva politiskt
Nästa artikelUkraina öppnas upp för investgiganten BlackRock och andra utländska storbolag.

12 KOMMENTARER

  • Ja, sanningen skrämmer och den måste visas upp i denna vår förljugna verklighet.

   Enkel och saklig, sprid den här artikeln!

 1. Västs dubbelmoral är övertydlig idag men Sveriges smörande för Israel är inget nytt, talet om antisemitismen har gett Israelstaten så mycket råg i ryggen att den uppfattar sig oantastlig. Den uteblivna inomparlamentariska debatten om Ukraina och Gaza avslöjar ett demokratiskt underskott i landet.

 2. Samtliga partiledare ingår i det sionistiska Harem. Därför är de tysta som en mussla när det gäller att fördöma folkmordet i Gaza, Palestina. Skulle apartheid israels rottweiler USA attackera Iran då skulle samtliga svenska partiledare sjunga i den regelbaserade ordningens lövsång och apartheid israels rätt att försvara sig 😱😱😱

  Västs moraliska förfall är total. Resten av världen vet inte om man ska gråta eller skratta.😭🤣

 3. Kajsa Ekis Ekman är väl tillsammans med Magda Gad de ENDA journalisterna som står emot krigshetsen i detta alltmer sjuka Sverige.

  Liksom vad är det för dårar rent ut sagt som styr oss?

  Krigshetsande ministern smet undan mönstringen
  https://www.friatider.se/krigshetsande-ministern-har-inte-gjort-lumpen

  Avskaffade själv värnplikten – nu rasar L-ledaren över att den kritiseras
  https://www.friatider.se/avskaffade-sjalv-varnplikten-nu-rasar-l-ledaren-over-att-den-kritiseras

  Före detta svensk diplomat: ”Sverige blir en frontstat” – avtalet med USA bäddar för krig med Ryssland”
  https://nyheter.swebbtv.se/sverige-blir-en-frontstat-avtalet-med-usa-baddar-for-krig-med-ryssland/

  Vänsterparitets Nooshi har väl inte någon gång under israels massaker sagt ett fördömande ord mot Israel. Mot Ryssland kunde hon däremot fördöma precis som högern!
  Här har vi också en ”vänsterpartist” Hanna Gunnarsson, detta är alltså Vänsterpartiets tales person i försvarsfrågor!

  ”Hanna Gunnarssons fjäsk för Nato är pinsamt
  Vänsterpartiets försvarspolitiska talesperson stödjer krigsövningar och hyllar fascistiska bödlar. Allt för att fjäska för krigsetablissemanget.”
  https://proletaren.se/artikel/hanna-gunnarssons-fjask-nato-ar-pinsamt

  ALDRIG att jag skulle gå som 100% svensk skulle gå i krig för nu Nato och Amerikanska intressen! Och det kommer inte heller våra politiker som kommer rymma så fort det skulle bli krig.

 4. Det Ekis sätter kniven i här är i första hand frånvaron av normala mänskliga egenskaper hos politiker och mediafolk i väst.
  ”var det verkligen omtanke om Ukrainas folk som låg bakom det förbehållslösa stödet? ” frågar hon. När uppenbarligen omtanken om Palestinas folk saknas när dom utsätts för betydligt värre förbrytelser blir frågan lätt. Nej, det var inte omtanken om Ukrainas folk som låg bakom.

  Det som nu visar sig med obarmhärtig klarhet är att våra politiker och journalister helt saknar omtanke om andra människor. Dom saknar empati, normal mänsklighet och vanligt folkvett.
  Dom skiter fullständigt i 500 000 döda barn i USA:s sanktioner emot Irak och dom skiter lika fullständigt i 8000 döda barn i Gaza.
  Dom skriker som grisar om Rysslands brott mot folkrätten i Ukraina, men skiter fullständigt i Israels brott mot folkrätten i Palestina. Dom t.om. vänder folkrätten bakochfram och påstår att det är ockupationsmakten Israel som har rätt att försvara sig mot dom ockuperades vrede.

  Således saknar våra politiker och journalister inte bara normala mänskliga känslor, utan även normal mänsklig logik och fattningsförmåga.

  Israels försvarsminister Yoav Gallant kallade Palestinas folk för djur, men kanske sade han bara fel. Kanske menade han västvärldens politiker och journalister.
  Om man tar bort normala mänskliga känslor och normal fattningsförmåga så blir det inte mycket till människa kvar.

  Dom som stödde Hitlertyskland i Europa kallades för medlöpare och det kanske är bättre än att kalla dom för djur. Dessa medlöpare har sedan dess varit hatade av en hel värld.
  Folkmordet i Gaza följer ett liknande mönster som förintelsen av judarna och dagens medlöpare förtjänar inte bättre än Nazitysklands medlöpare.

  Hoppas verkligen att yngre generationer lär sig av historien och ser till att kasta dagens medlöpare på sophögen innan dom hinner ställa till ännu mer elände.

 5. Inget nytt under solen, ty det koloniala maktspelet att tillämpa sanningens flexibla regelverk går igen
  som värmlänningen Gustav Fröding skaldade så träffsäkert i dikten om just;

  Idealism och Realism
  Nu är jag led vid tidens schism
  emellan jord och stjärnor.
  Vår idealism och realism
  de klyva våra hjärnor.

  Det ljugs, när porträtterat grus
  får namn av konst och fägring.
  En syn, som svävar skön och ljus
  i skyn, är sann som hägring.

  Men strunt är strunt och snus är snus,
  om ock i gyllne dosor,
  och rosor i ett sprucket krus
  är ändå alltid rosor

 6. Israel uppträder som förväntat av ett anglosaxiskt kolonialprojekt
  Och anglosaxernas förmåga att få en del av er att tro att kolonin har den verkliga makten innebär ännu ett bevis på hur US/UK lurar er hela tiden.
  Zionismen skapades av anglosaxiska kristna britter som överförde den kulten till USA. Britterna drev på projektet när de fick iden om att bli ett imperium, omkring 1585. Judarna drevs in i det mot slutet av 1800-talet då det blev bråttom för britterna att omöjliggöra samarbete mellan finansvärlden och britternas rivaler. Före 1871 ville de använda Bismarck mot Frankrike men sen blev det dags att sänka Tyskland.
  Hitlerprojektet tog därför vid och hade förberetts sen långt innan Hitler föddes. I januari 1924 var projektet i hamn.
  Man delegerar ansvaret för imperiets finanser till en minoritet som morot men de har ingen självständig makt. Piskan är att hela världen hatar dem. Och just så vill US/UK imperiet ha det. De uppmuntrar ondskan överallt och låtsas hycklande att de bara är betraktare.
  Våra politiker är i USAs eller US/UKs harem.
  Skillnad mellan USA och UK är att USA föredrar att förstöra länder och ha dem som råvaruförråd som lokalbefolkningen inte kan dra nytta av medan UK föredrar traditionell kolonialism. Dvs herrefolk och infödingar som lär sig se upp till herrefolket. Niall Fergusson försökte få USA att kolonisera Irak efter den brittiska förebilden.
  USA bryr sig mindre om respekt och tror på gangstermetoder.
  Men de neokonservativas ideologi härrör delvis från UKs universitet.
  Det som krokigt ska bli böjs där.
  Båda tror på intensiv och utstuderad propaganda enligt Bernay’s och Orwells recept.

 7. apartheid israels bäst-före-datum närmar sig. Vilket betyder att tiden för varaktig fred i världen närmar sig.
  ”The Axis of Resistance” kommer att slutföra operationen som tar bort cancersvulsten som Palestinier och en hel värld lidit av för bra länge. Det nya året 2024 lovar gott!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here