Medvedev om Rysslands svar på USA:s lag om konfiskering av ryska tillgångar

0
128
Dimitri Medvedev

 

En artikel av ISMAELE 28 april.

Källa: https://geopolitiq.substack.com/p/dmitry-medvedev-on-russian-response?utm_source=post-email-title&publication_id=2232768&post_id=144106217&utm_campaign=email-post-title&isFreemail=true&r=103ae5&triedRedirect=true&utm_medium=email

Följande är den svenska översättningen av Rolf Nilsson av den engelska översättningen av ett nyligen publicerat inlägg från Dmitry Medvedev, vice ordförande i Ryska federationens säkerhetsråd, på hans Telegramkanal. Detta är hans svar på kongressens godkännande nyligen och POTUS Joe Bidens undertecknande av en lag som gör det möjligt för det amerikanska imperiet att konfiskera ryska tillgångar till ett värde av många miljarder dollar som finns i amerikanska banker och överföra dem till Ukraina för återuppbyggnad

Fokus på rysk-ukrainska kriget

De flesta av mina artiklar hittills har handlat om krisen i Mellanöstern. Den här gången skulle jag dock vilja ta en paus från det och fokusera på det rysk-ukrainska kriget istället och dra nytta av den senaste utvecklingen. Som jag nämnde i slutet av mitt tidigare inlägg beslöt USA: s kongress för några dagar sedan att en lag om konfiskering av utländska centralbankers tillgångar i USA -REPO-lagen…. Läs hela artikeln

För en mer detaljerad förklaring av den så kallade REPO-lagen och dess konsekvenser hänvisar jag till den här länken. Nu lämnar jag ordet till Dmitry Medvedev (all formatering i original):

Beträffande vårt (Rysslands) svar på den amerikanska lagen om konfiskering av ryska tillgångar

Det är uppenbart att vi inte kommer att kunna ge ett helt symmetriskt svar på denna amerikanska oförskämdhet om den skamlösa stölden av våra tillgångar. Anledningen är tydlig – vi har inte någon betydande mängd amerikansk statlig egendom, inklusive amerikanska pengar, rättigheter och andra tillgångar.

Därför kan svaret bara vara asymmetriskt. Förresten är det inte ett faktum att det kommer att bli mindre smärtsamt. Vi talar om utmätning, till exempel genom ett domstolsbeslut, av egendom som tillhör privatpersoner som befinner sig under Rysslands jurisdiktion (pengar, fastigheter och lös egendom in natura, äganderätt). Ja, det här är en komplicerad historia, eftersom dessa personer vanligtvis agerade som investerare i den ryska ekonomin. Och vi garanterade att deras privata äganderätt är okränkbar.

Men det oväntade hände – man förklarade ett hybridkrig mot oss, inklusive ett juridiskt och rättsligt krig. Den har skapat en mekanism för olagligt beslag av ryska värdesaker, vilket helt strider mot internationell och nationell lagstiftning. Detta måste besvaras. Och i viss mening finns det i vår lagstiftning. Dessa är de så kallade retorsionerna.

Art. 1194 i Ryska federationens civillagstiftning säger: ”Ryska federationens regering kan fastställa ömsesidiga begränsningar (retorsioner) i förhållande till äganderätten och personliga rättigheter som inte är äganderätt för medborgare och juridiska personer i de stater som har särskilda begränsningar av äganderätten och personliga rättigheter som inte är äganderätt för ryska medborgare och juridiska personer.” Denna regel måste göras bredare, eftersom konfiskeringen av våra tillgångar innebär att äganderätten upphör. Detta innebär att vår norm inte bara bör föreskriva en begränsning av utländska personers rättigheter, utan även ett upphävande av dem, så att det skulle bli möjligt att till förmån för den ryska staten, ryska juridiska personer och enskilda personer utmäta egendom som tillhör utländska juridiska personer från ovänliga länder. Detta kommer att kräva en viss korrigering av den ryska civillagstiftningen.

Men USA och amerikanerna måste betala för sina kriminella beslut.

Fiat iustitia, et pereat mundus! [sic, på latin] (”Låt rättvisa ske, fastän världen går under). Wikipedia. Dvs. ett rättvist beslut ska fattas till vilket pris som helst när det gäller praktiska konsekvenser.

Det laglösa amerikanska imperiet och dess vasaller har blivit varnade!

Föregående artikelDemokrati eller DCA? Vad tycker Johan Croneman? DN.
Nästa artikelNya unika boken ”Bortom Ukraina Svensk ideologi och propaganda i det nya kalla kriget”
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here