Öppna brev till Folkbladet i Norrköping och Norrköpings Tidningar

33
1199

 

Baserat på en mycket dubiös artikel från stiftelsen Doku.nu 24/10 (https://doku.nu/2023/10/24/hamaspropaganda-och-terrorismforsvar-i-abfs-lokale) har två Norrköpingstidningar hängt ut bl a undertecknad. Redan i första meningen ljuger Doku.nu. Det var inget hemligt möte på ABF och någon strategi lades inte upp. Och värre blir det i Doku-nu-artikeln. Man kan se artikeln som en initiering av ett drev mot solidaritetsrörelsen för Palestina i Sverige, med två centrala dogmer eller lögner – anklagelser för att vara Hamaskramare och att vi sprider antisemitism.

Den här artikeln utgörs av två öppna brev till Folkbladet (27/10) och Norrkköpings Tidningar (28/10). Artikeln kan vara lite svår att läsa om man inte läst de kritiserade artiklarna. Vill man gå vidare på djupet så finns som regel bägge tidningarna på större bibliotek.

Folkbladet 27-10-2023

1. Första sidan: Hamassympatisörer möttes i ABF-lokaler

Min kommentat: Jasså, jag är Hamassympatisör. Och det vet ni? Det är ju lögn och förtal. Och jounalisten Pär Andersson (PA) hade vänligheten att inte informera mig att ni skulle sätta en sådan lögnaktig rubrik på första sidan.

2.1 Arikeln Vi kommer aldrig…

Min kommentat: Jag hade ett långt samtal sent på fredag em (27/10) med PA. Då var redan artikeln publicerad och lördagstidningen hade eller höll precis på att gå i tryck. PA lovade mig en dementi på er hemsida och ett genmäla i den tryckta måndagstidningen. Jag bokstaverade det korta genmälet för honom. Artikeln refererar mig korrekt, fram till de sista två styckena.

2.2 Näst sista stycket

Min kommentat: ”Karlström vill inte fördöma Hamas handlingar”. Det är en lögn. Ja sa uttryckligen att jag tar avstånd från dödandet av civila (troligen hänvisade jag till Genevekonventionerna)

2.3 Sista stycket

Min kommentat: ”Vi-et kommer från inspelningen av mötet på ABF, omedelbart efter manifestationen på Skvallertorget. På mötet inne på ABF var vi två talare, varav jag var den ena. Under den efterföljande diskussionen frågade en kvinna stillsamt om vi inte borde fördöma. Hamas. Jag konstaterade att ”vi” (två talarna) bägge var överens att inte fördöma Hamas offentligt (med motivering!). Hade jag fått läsa slutklämmen hade jag ändrat vi till jag.

Det jag sa på möter och upprepade mycket noga för PA, efter er publicering, var följande: Jag kommer aldrig att fördöma Hamas offentligt, såvida inte (de svenska) Israelkramarna fördömer Israels fördrivning av palestinier, stöld av egendom och mark, samt dödande och mördande, då kommer jag att fördöma Hamas´ dokumenterade handlingar mot civila israeler . Det drev som organiserats och pågår nu är fullständigt groteskt. Jag avkrävs ett fördömande, men det avkrävs inte (de svenska) Israelsförsvararna. Det har dödats 1400 israeler och minst 7000 palestiner, varav mer än 1400 barn. Vad bör fördömas? Bara det ena dödandet?

Tilläggas kan (kommer inte ihåg om jag sa det till PA) att Ockupationsamakten, dvs Israel, är skyldig att ansvara för de ockuperades försörjning, t ex med mat, vatten och boende. Israels flagranta brott mot folkrätten nämns inte med en enda bokstav av Israelkramarna, eller drevkarlarna för den delen.

Sammanfattning: PA upprepade, under och särskilt efter publiceringen av intervjun, flera gånger att han inte förstod skillnaden mellan att inte fördöma Hamas offentlig resp att inte fördöma Hamas. Det är hans problem, inte mitt. Han är skyldig att referera mig korrekt – om mitt namn förekommer – oavsett vad PA tycker. Så skedde inte, utan ord lades lögnaktigt i min mun. Är inte det förtal?

Jag är otroligt besviken på PA och Folkbladet. Hur kan ni falla så djupt?

Norrköpings Tidningar (NT) 28/10

3.1 Artikel av ansvarig utgivare Emil Jakobsson

Jag har en grav anmärkning på artikeln i sista stycket, samt en detaljfråga Palestinagruppen i Norrköping är inte en formell medlemsgrupp i Palestinagrupper i Sverige (PGS). Vi är en fristående grupp även om vi stödjer PGS t ex genom insamlingar till deras många, bra projekt i Palestina. Det allvarligare är att skribenten och NT totalt förlitar sig på Doku.nu-artikeln, som om det vore ett gediget journalistiskt arbete. Känner den ansvarige utgivaren till att man vanligen kritiskt granska källor? 

Artikeln i Doku.nu bär alla drag av kampanjmaterial där syftet sägs vara att ”avslöja demokratiskadlig islamism”. Så NT hävdar, utifrån sitt okritiska förlitande på Doku.nu. att jag står för ”demokratiskadlig islamism”? Hål i huvudet är väl en lindrig beskrivninga av den ansvarige utgivarnens slutsats. Det är möjligt att Jakobsson inte läst Doku.nu-artikeln, och då handlar väl förlöpningen mest om svag av moral?

3.2 Artikeln Norrköpingsbon vill inte fördöma… av Axel Johansson & Mikael Pihlblad

Rubriken lyder: Norrköpingsbon vill inte fördöma Hamas. ”Varför?” Drevet startar redan i rubriken. Ordet ”offentligt” har medvetet strukits här, och i dess ställe står ett maliciöst Varför? I ingressen till artikeln buntas två olika saker ihop. Man bibringas intrycket att ansvarige för ABF i länet beklagar Palestinagruppen. Så är ju inte fallet.

Rubriken är missvisande då artikeln till cirka 40 % handlar om ”Norrköpingsbon”, medan artikeln domineras av andra frågor. Varför väljer författarna medvetet en felaktig rubrik? De kan inte skylla på layoutaren – en redaktionschef har väl mandat i en sådan fråga. Jag reflekterar därför om det finns en bakliggande avsikt? Med t ex ansvarige utgivaren och chefsledarskribenten som kampanjaktivister? (NT-ledare 17/10). NT-ledaren bär syn för sägen, så min föreställning om NT som drevkarl i drevet ter sig inte långsökt. I övrigt återger texten korrekt vad jag sade under den långa telefonintervjun.

Summering

Jag antar att Israels vansinnesbombningar av Gaza har bidragit att folkopinionen svängt till sympati för det palestinska folket. Det har skrämt den nya extremhögern, som Nättidningen Bulletin, Ivar Arpis En rak höger och medarbetare – kanske bara några stycken? – på Doku.nu. Därför har de initierat ett drev mot påstådda Hamassympatisörer och antisemitism i de solidaritetsrörelsen med Palestinas folk. Syftet är knappast nyhetsbevakning, utan försök att svartmåla solidarietsrörelse med Palestina. Och naturligtvis hakar sionistiskt orienterade personer bland Israelkramarna på med förtjusning.

En del av journalistkåren har samma förhållande till drev, som alkoholisten till flaskan. Det är så otroligt svårt att avstå. Lögnaer och förtal spelar ingen roll, bara de får ”dreva”.

Föregående artikelMänniskor i Västasien (Mellanöstern) har ord för en lögnaktig västerländsk press
Nästa artikelÄr ett regionalt krig i Västasien (Mellanöstern) oundvikligt?
Ulf Karlström
Ulf Karlström var för omkring 50 år sedan ordförande i DFFG, De Förenade FNL-Grupperna, en av Europas då starkaste antiimperialistiska rörelser. Han har varit med i styrelsen för Folkrörelsen Nej till EU. Han är filosofie doktor i limnologi och driver Macoma miljöutredningar. Ulf spelar teater och tävlar som historieberättare.

33 KOMMENTARER

 1. Apropå omslagsbilden till det här inlägget.
  Så ser det precis ut som det är libertarianen Henrik Jönsson som sitter på datorskärmen med en knapp ”I love Israel”

  Jag lyssnade till Henrik Jönssons video när det kom ut på lördagen och upptäckte han hade NOLL sympati för palestinierna.
  Det som kom istället var ungefär samma tongångar som från ledande politiker i USA.
  Som även förmedlas av regerande borgerliga politiker här.
  Särskilt liberaler som de är allihopa.

  Men i folkdjupet finns samtidigt en sympati för de förtryckta och utsatta palestinierna.

  Dåliga opinionssiffror väntar den borgerliga regeringen.

  Greta Thunberg och Fridays for Future gör klokt nu att gå All In för Hamas.

  Om det är någon som vill lyssna till Henrik Jönsson så finns länken här nedan

  https://www.youtube.com/watch?v=7Hh9DxZkSkM

  • PS. Arbetarklass, var inte Du väldigt FÖR Henrik Jönson förr?!?

   Man skall alltid hålla sig borta från extrema libertarianer och neoliberaler; något allvarligt humanistisk seriöst saknas alltid i deras omdöme som medmänniska; en slags pseudofascistisk psykopati light, helt enkelt.

   • ”Man skall alltid hålla sig borta från extrema libertarianer och neoliberaler; något allvarligt humanistisk seriöst saknas alltid i deras omdöme som medmänniska; en slags pseudofascistisk psykopati light, helt enkelt.”

    Kan nog ligga något i detta. Libertarianer kanske inte finns så många här?
    En extrem grupp liberaler kanske?

    Jönsson verkar besatt av att en Fri Marknad är bästa lösningen.
    Jönsson menar att den Fria Marknaden aktiverar människor finna framtidens tekniska lösningar på Världens olika problem.
    Några humanistiska argument har jag nog aldrig hört från libertarianen Henrik Jönsson.
    Det är som du säger något som saknas.

    ”PS. Arbetarklass, var inte Du väldigt FÖR Henrik Jönson förr?!?”

    Jag har upptäckt att Henrik Jönssons marknadsföring bygger på populism.
    Att förklara något som människor vill höra helt enkelt.
    Varje veckovideo bygger på senaste tidens aktuella händelser i politiken.
    Är man mot progressiv vänster kan man absolut finna något hos Henrik Jönsson.
    Dit kan man kanske räkna moderater, sverigedemokrater, vissa oppositionella socialdemokrater osv.

    Jag har sagt tidigare att jag inte längre gillar Henrik Jönsson men jag lyssnar ändå ibland för jag tycker det är intressant.
    Det är också bra att vakna upp till när man ligger i sängen en lördags morgon.
    Man kan inte säga att Henrik Jönsson är tråkig för det är han inte.

    • Fast ”progressiv vänster” bygger på jämlikhet sedan år 1789.

     Libertarianer och nyliberaler står för raka motsatsen: ett totalt ojämlikt rovgirigt vargsamhälle baserat på den starkes rätt och de svagares död och underkastelse. Nyliberalism och modern fascism har ofta gått hand i hand: som nyliberala ekonomiska idéer och Pinochet-diktaturen i Chile till exempel: Milton Friedman, ”nobelpristagare” i ekonomi 1976 och fanatisk nyliberal älskade att hylla den samtida fascistiska Pinochet-diktaturen som ”ett fritt land”. Jag tror till och med Friedman var just ”ekonomisk” rådgivare åt Pinochets fascistregim på den tiden.

     Korrespondensen mellan Milton Friedman och fascistdiktatorn Pinochet har faktiskt publicerats. Det är en ömklig anti-humanistisk läsning.

     • För mig har ”progressiv vänster” mer kommit att likna galna idéer i samhället.
      Framkallade genom känslosvall.
      Jag håller med Vladimir Poutin.
      Ett samhälle kan inte bara byggas med känslor.
      Det måste finnas hjärna också.

      Jämlikhet och rättvisa har med moral att göra och finns hos alla människor. Mer eller mindre.
      I Ryssland, där även vissa människor saknar de egenskaperna och kan begå grymma brott sätter man dem i fängelse.
      Då skyddas majoritetssamhället.
      Nu har det visat sig det går att göra soldater av dem istället.
      Även då skyddas majoritetssamhället.

      Progressiv vänster har en närmast sjuklig ömkan för minoriteter så hos oss låter man farliga människor går fria så långt det är möjligt.
      Det har orsakat påfrestningar i majoritetssamhället där ingen längre känner sig riktigt säker.
      Men ett antal spelar säkra, för att behaga den progressiva vänsterpolitiken.
      Åtminstone så länge de själva inte drabbas.
      Om så ändå sker, får de svårt att förklara sig.

      https://www.friatider.se/antirasistisk-v-politiker-brutalt-ranmisshandlad-av-gang-skulle-cutta-honom

     • Jämlikhet och rättvisa har sedan 1789 års idéer rört jämlikhet i LAG (rösträtt, sociala möjligheter) och rättvisa (juridiska rättigheter och möjligheter för alla vuxna).

      Den nya tokresonemangs- och vilda fritänkarvänster med ”woke”-teman och sju sorters kön och annat, kommer från Amerika där den klassiska europeiska filosofin och politiska tänkandet varit klen och oftast inte alls existerande. Den är ofta både rotlös och historielös.(Men inte alltid).

      Den klassiska ”progressiva vänstern” med republiken och likhet inför lagen och social och ekonomisk rättvisa, har sina rötter i de typiska ideologiska samhällssegrarna 1789/1792, 1848, 1871, 1917 och 1945 -med flera år.

     • 1789 var det år som borgerskapet tog makten i Frankrike genom en blodig revolution.
      Böcker berättar att huvuden rullade i rännstenarna.
      När borgerskapet tar makten är det något att fira tycker du?

      1945 var en seger både för socialismen och kapitalismen.
      Världen delades i två ideologiska halvor.
      Anti-imperialismen föddes ur Borgarens rädsla för den gryende Arbetarstaten.

      2025 räcker inte längre den dualistiska världsbilden med två maktcentra.
      Tidigare utvecklingsländer har blivit framstegsländer och kräver medbestämmande genom både ekonomiska och militära maktförskjutningar.
      Tidigare framstegsländer har inte längre samma potential i konkurrensen.
      Maktförskjutningar blir ett faktum, en Multipolär värld föds, men den gamla makten kämpar som alltid med alla till buds stående medel för att behålla sina privilegier på samma sätt som den franska adeln gjorde redan 1789 men som fick svida ett nederlag mot en allt mer framväxande och mäktigare borgerlighet.

      I dag ser det sämre ut för den Västerländske Borgaren.
      Endast Guds imperium varar för evigt?

     • Nej. Det var det tredje ståndet som kom till makten i Frankrike: arbetare, bönder och borgerskap. (Det fanns inget särskilt borgerskap i Frankrike; det fanns alltså inte fyra stånd som i Sverige med ”borgare” och ”bönder”). De två andra stånden var alltså aristokratin och prästerskapet -de två som förlorade franska revolutionen. Den franska revolutionen var framför allt anti-katolsk och anti-monarkistisk. Till skillnad från den amerikanska revolutionen som inkluderade religionen, så uteslöt den franska just religionen (det som är fenomenet laïcité i dagens Frankrike: d.v.s. förbudet mot religiösa symboler i det offentliga och i skolväsendet). I många år framtill nyligen stod två flaggstänger på katedralen Notre-Dame:s torn i Paris, som på högtidsdagar flaggades med trikoloren på högtidsdagar i Frankrike -över korshöjden på katedralen. Jakobinerna, de mest hårdföra republikanerna, som representerade arbetare och fattiga i Frankrike (som Marat, Danton, Robespierre, Barat, Saint-Just -liksom senare den unge Napoléon Bonaparte /som var jakobin sin ungdom/ och andra -var synnerligen hårda grabbar. De blev utgångsmallen för de senare spartakisterna och bolsjevikerna i andra revolutioner). Så det tredje ståndet på den tiden var de förenade arbetarna och borgerskapet -de delade samma politiska mål: det kan Du till och med läsa hos Marx historiebeskrivning.

     • Det är ju precis som det är idag.
      Arbetaren och Borgaren har ett gemensamt mål.
      Demokrati.
      För målet inrättas partier som ska samla och solidarisera folket.
      Exempelvis Socialdemokrati.

      Kan aldrig varit Karl Marx mål att införa demokrati där Borgaren som elitist ser sig makten som given.

      Ser man förhållandet globalt så blir där också Västerlandets demokrati som given att dominera Världen.

      Det är ett välde som endast fungerar med maktens brutala, eller för den delen konkurrensens giriga språk.

      När dessa två inte längre är ledande kommer demokratin utmanas.

      Det är upp till Arab-länderna, men även perserna, att genom gemensam aktion utmana den demokratiska terrorstaten Israel som nu står i begrepp att slutgiltigt etniskt rensa landet som den demokratiska Västvärlden stulit åt dem från palestinierna.

      https://nyheter.swebbtv.se/varnar-for-decennierlang-katastrof-om-gazaborna-fordrivs/

      https://www.friatider.se/israels-hemliga-plan-tom-hela-gaza-och-skicka-befolkningen-till-europa

     • Till kollegan arbetarklass: men demokratin är inget mål, utan ett redskap ända sedan grekiska antiken för att objektivt och jämlikt ta reda på det rådande opinionsläget bland de valda för att fatta kloka beslut efter debatt och utbyte av kritik och förslag.

      Det är ett långsiktigt överlägset system än idag, med alla sina fel och brister. Men i demokratin kan dessa fel och brister diskuteras och debatteras; i de länder som saknar detta sitter alla med ofta goda politiska kritiska idéer i fängelse eller dödas.

      Alla människor runtom i världen som levt i sådana anti-politiska odemokratiska system brukar vara mycket ivriga att bli av med dessa översittardiktaturer.

      Demokrati är ett redskap, inte ett slutmål i sig.

     • ”Alla människor runtom i världen som levt i sådana anti-politiska odemokratiska system brukar vara mycket ivriga att bli av med dessa översittardiktaturer.”

      Det är vad Västerlandet predikar men problemet är att det inte är sant.
      Sammanhållning och Fosterlandskänsla gör att människorna känner sig trygga.
      Den direkta styrningen gör politiken mer effektiv.

      Den Västerländska demokratin har gått direkt motsatt väg och sargas idag av inre splittring, otrygghet bland människor samt ett ineffektivt politiskt system som mer kommit att likna en stelbent byråkrati oförmöget att fatta rationella beslut.

      Orientens auktoritära länder är på framgång på bekostnad av en Västvärld som inte längre förmår leva upp till sitt rykte.

      Likt Sverige sluter upp i NATO följer du troget med förlorarsidan.

      Folket i USA verkar ha fått nog.
      Resultatet av det blir förmodligen Donald Trump som nästa president.
      Det är uppror i Tredje Ståndet.

     • Nå, Arbetarklass, nämn ett land och ett enda folk som gått från individuella, hemliga, öppna och fria val till att bli lyckligare och mer harmonisk utan dessa och styras av en permanent politikerklass som inte går att byta ut?

      Tott bara på de avskydda högernationalistiska krafterna i Polen: utbytta mot fri, ren och frisk luft i senaste valet.

      Det är makt- och åsiktsväxlingar vid makten som gör ett land politiskt starkt; det är därför dagens Ryssland håller på att ryka in och dess öppna diskussionsklimat helt försvinna. Landet stagnerar.

      Nämn ett land som utvecklas väl som avskaffat sina seriöst fria och öppna demokratiska val och lagt ner det offentliga samtalet och fri opinionsbildning; och blivit starkare därutöver.

      Jag väntar med spänning! Till exempel: Myanmar? Thailand? Chile? Sydafrika under apartheid? Dagens hindunationalistiska Indien?

     • ”Nämn ett land som utvecklas väl som avskaffat sina seriöst fria och öppna demokratiska val och lagt ner det offentliga samtalet och fri opinionsbildning; och blivit starkare därutöver.”

      Kina.

      Israel betraktas som ett demokratiskt land och skyddas av samma skäl av demokratiska Västvärlden.
      Hur kan du försvara vad demokratin gör i Israel just nu och har gjort i 78 år?

      Den brutala terrorstaten har inte världens auktoritära länder bakom sig.
      Jag vet inte hur du kan finna någon avsky i det.

      Du missar kopplingen mellan demokrati och kapitalism.
      Som det ser ut finns ingen demokrati utan imperialistisk kapitalism.

      I Sovjetunionen fanns ett system som ibland här kallades ”folkdemokrati”.
      Men med centralmakt som även då fanns i Kreml blir din syn på en sådan demokrati omöjlig.
      Då återstår bara Borgarens, eller det Tredje Ståndets välde.

      Jag menar det finns fler vägar till en folkmakt, inte bara genom s.k. fria val och flerpartisystem.
      Vi har sett att de senare brister genom att de blir för enkla att manipulera.
      Pengar ger makten till kontrollen.
      Vem är det då som bestämmer?
      Inte folket menar jag.

     • Tack för svar.

      Jag tror inte jag tillhör dem som det minsta försvarar det israeliska systemet. Under de senaste decennierna har ju in princip de civila politikerna i den israeliska statsledningen försvunnit till förmån för idel militärer. Demokratin blir ju till vad varje folk gör systemet till; det är ju det som är själva poängen. I Schweiz har man omfattande folkomröstningssystem om det mesta – men så pass illa att även folkomröstningar medförde att de sista kantonerna som införde kvinnlig rösträtt inträffade -med folkviljans seger- skandalöst först på 1980- och 1990-talen.

      Sovjetunionen kallade mig veterligen aldrig någonsin sitt styre ”folkdemokratiskt” (man använde ordet ”sovetskaja vlast’ ” – arbetarrådsmakt), däremot använde grannländerna efter år 1945 det uttrycket inom SEV-samarbetet.

      Jag tror ytterst få medborgare i länder med fria, öppna, hemliga och opinionsstyrande val skulle vara det minsta villiga att övergå till ett slags kinesiskt system – Europa skulle vare sig mentalt klara det eller finna sig i den kompletta politiska stagnation det skulle medföra. De europeiska demokratiska valformerna från den grekiska antiken är alltför gamla och inarbetade för något annat. Är det något européerna är överlägsen kineserna på, så är det de politiska filosoferna.

      Det är först i början på 1900-talet det politiska ordet demokrati kom (åter) till den politiska debatten. Innan dess användes konstant ordet ”republik” för samma fenomen; d.v.s. det latinska uttrycket för samma ’folkstyre’.

     • Det ”skaver” minst sagt då ledaren för dessa demokratier, USA, och flera andra som Storbritannien och Frankrike är ledande då det gäller kolonialism, brutala folkrättsvidriga krig och statskupper eller stöd till statskupper mot demokratier. Enligt den statliga Demokratiutredningen 2015 ansåg 15 % av invånarna i Sverige att de hade politiskt inflytande mellan valen.
      Det finns olika grader av demokratiskt inflytande. I Sverige styr nu partier som representerar en minoritet av befolkningen fram till valet om knappt 3 år. Partier som stöds av färre än 4 % enligt opinionsundersökningar har många ministerposter. Bra demokrati? Man genomför viktiga beslut utan tillräcklig diskussion (Nato, Värdlandsavtalet) och yttrandefriheten minskar (”Spionerilagen”).

     • Till diskussionen om ”vår” i mitt tycke bristfälliga demokrati hör även detta om USA, som i Väst ses som en ledande demokrati.

      1. De brutala folkrättsvidriga krigen själva och med eller via allierade, också brott mot folkrätten: Afghanistan, Irak, Libyen, Jemen. 2-3 miljoner dödade, fler skadade och fler på flykt.
      2. Helt ledande i statskupper mot demokratier.
      3. Ledande i intervention i andra länders val.
      4. Ledande i vapenexport till diktaturer
      5. Ledande i Väst i stöd till terroristorganisationer. Synnerligen väl belagt i uttalande av ledande politiker och militärer i USA, av press som NY Times, Newsweek, Reuters, BBC.
      6. Ledande i olagliga och hårda sanktioner mot fler stater och företag än någon annan.
      7. Ledande i desinformation av motståndare.
      8. Inbyggd korruption i politiken genom att företag och enskilda får satsat enorma summor. Det är omöjligt att bli president utan att ha långt över 100 miljoner dollar i tillgångar. Obama hade 100 milj från näringslivet 2008. Expresident Carter menar att USA inte längre är en demokrati.

      Ett urval av statskupper mot demokratier av olika slag, genomförd av USA eller med stöd av USA.
      – 1953 Mossadeq i Iran 1953
      – 1954 Arbenz i Guatemala
      – 1960 USA-stödda mordet på premiärminister Lumumba i Kongo inleder kaoset
      – 1964 Brasilien. . Stöd till uppror mot valde presidenten
      -1965 Dominikanska republiken. Stöd till uppror mot valde presidenten
      – 1965 Sukarno i Indonesien
      – 1973 Allende i Chile
      – 1970 Sihanouk i Kambodja
      – 1983 USA invaderar militärt och störtar den demokratiska Bishopregeringen i Grenada
      – 2002-2019 USA stödjer statskuppsförsök i Venezuela
      – 2014 Aristide kidnappas i Haiti.
      – 2009 Zelaya i Honduras
      – 2013 Stöd till statskupp mot valde Morsi i Egypten
      – 2014 Stöd till statskuppen i Ukraina mot vald president
      -2019 Statskupp i Bolivia.
      -2000-talet Venezuela. Stöd till upprepade försök till statskupp mot presidenterna Chavez och Maduro.
      -2021 Belarus?

 2. Den uredelighet som Ulf Karlstrøm omtaler, er også typisk for MIFF i Norge. MIFF er forkortelse for ”Med Israel for fred”, men burde egentlig hete MIFKO, ”Med Israel for Krig og Okkupasjon”. Og den er for undertrykking av palestinere, etnisk rensning av palestinere og folkemord på palestinere. De har skjelt ut Norge for å stemme for humanitære pauser i Gaza i FNs hovedforsamling. MIFF har røtter i de mest kristenfundamentalistiske miljøene i Norge, og har sine talsmenn også i de politiske partiene KRF og FRP. De tror mer på budskapet i Det Gamle Testamentet enn på tradisjonen fra Jesus. Drømmen om Stor-Israel og Armageddon er fundamentet i deres tro.

  • Ändå bäste Magnar, röstade Norge MODIGT för den arabiska resolutionen från FN mot det israeliska fascistiska våldet mot Gaza i Palestina.

   Det går att STÅ EMOT dessa kristna extremister i våra länder.

   Jag såg Nationella Frontens Marine LePen kom ut i Frankrike som Israels bästa vän och ”bästa beskyddare av ”judar”.

   Det är ju aningen märkligt med tanke på att det franska högerextrema partiet grundats av gamla franska nazister och SS-män och pappa Jean-Marie Le Pen tidvis förr hälsades med höjd högerarm i fascisthälsning och är dömd (jag har för mig flertalet gånger) för att ha kallat utrotningen av bl.a. judar, zigenare, minoriteter och mentalsjuka i koncentrationslägren för ”en detalj i historien”.

   Så den gamla högern har gått från judehat till judeunderkastelse. Ett märkligt ideologiskt-politiskt fenomen.

   • Og Norge er allerede uskjelt av Israel, som truer, for å stemme i strid med Israels interesser! Uten at Norge hittil har tatt noe enedelig standpunkt mot Israels utryddelseskrig mot palestinere. De prøver bare å framstå som gode humanister overfor egen befolkning. Det er i seg selv prisverdig, men ikke mer. Det gamle Høyre finnes kanpt i Norge lenger. Høyre styres av Erna Solberg med stab, og hun er ikke noe annet enn en FRP-er med loyalitet til FRPs Sylvi Listhaug og hennes libertanierfløy i FRP, som mange gode nordmenn har latt seg lure av.

    • Vi lever i högerpopulisternas epok, Magnar.

     Svenska högerpartiet liberal-konservativa Moderaterna går samma väg som Höyre. En filial till Sverige-”demokraterna” utan egna åsikter och analyser.

     Det en gång starka ”stadspartiet” Moderaterna är i princip utplånat i Sveriges innerstäder. Socialdemokraterna är i vissa distrikt i Stockholm 2, 2,5 och 3 gånger så stora som Moderaterna. Dess kontakter med det högernationalistiska och anti-svenska Sverige-”demokraterna” är en katastrof för Moderaterna.

     Liberal-konservativa partiet är nu dömda att gå under överallt i Europa. Högerpopulistiska partier övertar deras roll, och progressiva väljare röstar numera vänsterliberalt, socialistiskt och grönt.

     Moderaterna i Sverige är under nedmontering, det står helt klart.

 3. Den fråga som måste ställas idag till offentligheten liksom sympatisörer till staten Israel och till och med till Netanyahu-anhängare och sionister:

  1) – TAR NI HELT STRIKT AVSTÅND FRÅN DÖDANDET AV CIVILA PALESTINIER (varav över 3 000 barn nu har dött och 900 saknade liggandes under bombade ruiner) ?

  – VAD ÄR ER PLAN ENLIGT INTERNATIONELL LAG HUR DE 660 000 ILLEGALA OCKUPANTER OCH RELIGIÖSA GALNA FANATIKER SKALL UTRYMMAS FRÅN VÄSTBANKEN?

  Det är de två avgörande viktiga frågor som måste ställas till de Netanyahu-anhängare som utmålar alla humanister över hela världen, inklusive i princip hela FN, som kallar oss alla för ”nazister” och ”anti-semiter” måste svara på!

 4. Jag ser från nyhetsbyråerna ikväll att Spaniens premiärminister Sanchez uppmanar hela Europa att nu omedelbart agera mot Israels ”planerade folkmord” (ja detta ord används) i Gaza och att Norges statsminister Jonas Gahr Stöhre i stort sett säger detsamma och att Israels ”svar” att terrorisera Palestinas befolkning har helt urartat.

  De svenska tillskyndande nyss-fascisterna inom gamla högern/moderaterna och nya Sverige-”demokraterna”, de historiska klassiska antisemitiska fästena i svensk politik, blir alltmer isolerade i Europa och den civiliserade världen. Norge och Spanien: är dessa demokratiska goda exempel nu på väg in i den ”nazistiska, anti-semitiska oredan”?

  Nej, självklart inte.

  Vi alla civiliserade utomstående: stå upp för Ulf Karlström och den civiliserade svenska Palestina-rörelsen!

  Ned med de svenska Netanyahu-fascisterna och deras förtal av civilisation och internationell lag och humanitär rätt! Stå upp för de närmast urgamla Haag- och Genève-konventionerna!

  Palestina kommer att bli fritt!

 5. Journalister i fulmedia bryr sig inte om vad som är sanningen. De är kortsiktiga egennyttiga psykopater, utan samvete, som arbetar åt sina ägare, de stora psykopaterna.

  Korkade människor kan inte släppa det lögnaktiga eländet heller, vare sig fulmedierna, eller de fula sociala medierna, vilka länge har censurerat vetenskapsmän, med moralisk kompass, som sagt den evidenta sanningen efter bästa förmåga.

  De har med all sannolikhet även shadowbannat annat oönskat också, t.ex. Nej till NATO och den äkta konservativa ordentliga vänstern som länge fokuserat på klass och därför länge varit attraktiv.

  Vissa särskilt klandervärda betalar t.o.m. för fulmedia-eländet och t.o.m. länkar till dem!

  Människorna är så urbota korkade att de alltså sitter frivilligt och programmerar sina egna hjärnor, och sina vänners, med satans plattformar. Sedan blir de förvånade när allting går åt helvete totalt… Har en ”kristen” bekant som injicerat eländet och nu fått … trumvirvel … TURBOCANCER, vilket jag uppmärksammade 2022/02/17 på Vetenskapliga partiet.

  Men är man ”kristen” på riktigt om man frivilligt låter sig programmeras av satan, och därefter injicerar elände ägt av Bill Gates, istället för att söka sanningen och förmedlar den?

  Fråga dig varför CIA:s Hamas-terrorister gick till anfall just nu, och varför det gick som smort för dem när de decimerade fredsfesten!? Och varför skall dessa två terroristorganisationer, deras folkmord och denna etniska rensning, på några tusen, käbblas om just nu, sida upp och sida ner?

  Det hela är, i min mening, en avledningsmanöver från något de vill dölja. Personligen tror jag att den dödade lilla poster-pojken i Israel var den utlösande faktorn:
  Children’s Health Defense: ”8-Year-Old Israeli ‘Poster Child’ for COVID Vaccines Dies of Sudden Cardiac Arrest”

  Detta indikerar ett massmord av ”satans synagogas” på minst 20 miljoner människor … som förmodligen bara har börjat… Miljarder är skadade. Inom två tre år kommer många av de som låtit sig luras, via satans plattformar, sannolikt vara döda.

  Svenne banan kommer sannolikt aldrig vilja fatta. Den största ilskan är när morgontidningen inte ligger i brevlådan…

  • Martin, det är sällan själva JOURNALISTERNA som är vare sig dåligt informerade eller bedriver någon censurerande journalistik. Det är redaktionschefer och ägare.

   Om svenska journalister fick skriva fritt och äkta om folkmordet mot det palestinska folket – skulle det göra det.

   På de flesta svenska media skulle de då skrivit sin sista artikel och få sparken. Det är så det ligger till.

   Att angripa journalistkåren är att börja i helt fel ända. Det är deras högre icke-journalistutbildade (oftast) cheferna som är själva bromsklossen.

   Betänk i amerikansk ”nyhets”-television: bilder från det sönderbombade samhällena i Gaza är HELT CENSURERADE från de stora tv-kanalerna. De visas alltså inte alls. Man visar underdåniga idolreportage med israeliska soldater som putsar stridsvagnar och talar om gemensamma värderingar. Det är amerikanernas bild av utrotningskriget mot Gaza.

    • Det där är en alltför extrem långdragen slutsats i förhållande till en journalists arbete och arbetsuppgifter.

     Det vi anmärker mest på är väl mestadels vad tidningar och journalister INTE skriver med och om (utelämnande av detaljer och fakta), vilket föga har att göra med tvångsinstängda lägerfångar i en diktatur på 1940-talet.

     Bättre och lämpligare jämförelser kan Du (vi) Martin!

     • Visst, men med all respekt så är ju inte den ”västliga” journalistkåren minsta enig och enad. Kritiken mot det israeliska kriget mot Gaza (det är bara i Sverige media kallar det ”Israel-Hamas-kriget”) är ganska omfattande. I all annan utländsk media kallas det till och med ”Kriget mot Gaza”, eftersom det är det som det är.

      Jag kikade på BBC:s internationella nyheter igår tisdag och där har presentationssättet vänt. Skulle SVT presentera kriget som BBC gör idag(!), skulle det kallas för det klassiska ”antisemitismen i Sverige tilltar kraftigt, nu också på Sveriges Television”.

      Så lågt och primitivt har vi tyvärr sjunkit. Svensk debatt och journalistik har gått in i en slags alkoholiserad McCarthy-debatt: jakten på Netanyahus motståndare.

      Vi som står upp för Gazas snart 4 000 bombdödade barn, tillsammans med Läkare utan gränser, Rädda Barnen, Röda korset, UNICEF, HRW och Amnesty: vi är (tydligen) alla ”de nya antisemitiska nynazisterna”.

 6. Som läget är numer, speciellt i de mindre vasallstaterna som till exempel Sverige, har i stort sett all professionalism, all eftertanke och annat som krävs av en rakryggad människa, försvunnit från den dominerande presskåren. Den ser som sin huvuduppgift att i utrikespolitiska frågor försvara USA-imperialismen.
  Nedanstående uttalande, från Joe Biden nyligen, känner kanske inte den svenska presskåren till närmare, den är nämligen generande okunnig. Men den har i sitt autonoma nervsystem inbyggt att lyda när husse talar, ja till och med när han sluddrar.

  ”Amerikanskt ledarskap är det som håller ihop världen. Amerikanska allianser är det som håller oss, Amerika, säkra. Amerikanska värderingar är det som gör oss till en partner som andra nationer vill arbeta med. Vi skulle äventyra allt detta om vi går bort från Ukraina, om vi vänder ryggen åt Israel, och det är helt enkelt inte värt det.”

  Varifrån Ulf Karlström får energi att ens tänka på att bemöta dessa journalister, det begriper jag inte.

  • Fast vad vi ser idag är den amerikanska geopolitiska kollapsen också nu i västligaste Asien. Alla arabiska relationer med hela arabvärlden har nu slagits sönder för överskådlig tid framåt. Vad vi ser är samma amerikanska strategiska politiska sönderfall och kollaps efter 56 års amerikanskt ”ledarskap”, som under dessa 56 år just varit helt emot all internationell lag.

   Israels eviga militärstyre har helt tappat kontakten med verkligheten. Det går inte att bekämpa en ockupations frihets- och befrielserörelse I SIN HELHET med militära medel. Nazisterna lyckades aldrig, amerikanerna kollapsade helt i Afghanistan och Irak.

   Vad vi ser nu är hur amerikanerna sakta men säkert tvingas bort ut ur regionen, precis som ur regionen Iran/Irak/Syrien, Afghanistan och förr ur Sydostasien efter kollapsen i Vietnam 1975. Hela Sydasien håller på att kasta ut amerikanskt ”ledarskap”.

   Detta ledarskap lyckades skramla ihop 12 röster i FN (av 200) i senaste FN-omröstningen. Vi ser det senila och stofila amerikanska ledarskapets död i denna region.

   Och alla utom mumien Biden förstår det – över hela världen.

   Vi klarade till slut av -mot amerikansk och brittiskt hårt motstånd- att krossa apartheid och fascismen i Sydafrika i slutet på 1980-talet.

   Vi kommer att klara av att krossa den fascistiska apartheid-staten Israel likaså så. Apartheid i Israel kommer att vara borta inom några år. Först måste dock Netanyahu och den israeliske nazisten Smotritch bort -det kommer också att ta tid.

 7. Människor som är frihetsberövade, internerade i läger. År efter år. Att desperationen kokar över i uppror borde vara logiskt att inse. Detta har förfäder till israeler varit med om i bla Warszawas getto. Att västvärldens ledare reagerar ologiskt beror även i detta fall troligen på anpassning till ”den regelbaserade världsordningen”. Om vi ska kunna ändra på detta måste vi sprida olaglig(?) information om världsherraväldet.

 8. Problemet med den sk journalistiken, är den egentligen inte är”äkta” eller undersökande , ändå uppfattas den som riktig journalistik av läsarna.
  Det mesta som skrivs och uttalas produceras av Pr-byråer och genom pressreleaser producerade av utländska och inhemska tankesmedjor, nästan alltid i propagandasyfte.
  Det sitter åtskilliga tusental välavlönade, propagandister, spinndoktorer som finansieras av stater, företag, statligt stödda miltär-organisationer, CIA och andra suspekta element över hela världen, för att kabla ut sina lögner och” tvättad information” till medborgarna. Och man satsar oerhörda belopp på propagandapåverkan, eftersom det bedöms vara oerhört kostnads effektivt i förhållande till den avsedda effekten. Detta når ut i våra vansinniga politiserade tokmedier genom kostnadsfritt ”gratismaterial. Tex genom TT (tidningarnas telegrambyrå) i varenda svensk blaska eller (utrikes publicerad) tex-tv och SVT i allmänhet. Inga analyser. Inget ifrågasättande.
  Det finns alltså en hel uppsjö av nyhetsbyråer och PR-företag som finansieras av de mest perverterade, korrumperade och politiserade organisationer man kan tänka sig och de har ”alltid” en politisk agenda. Och de asen hittar sin väg rakt in i den svenska offentligheten, utan att ifrågasättas av våra myndigheter.
  Protesterna av propagandan från människor synliggörs aldrig i våra statsmedier, endast på relevanta sidor på nätet.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here