Palestinademonstration Odenplan lördag 13 januari kl 13. Kom!

1
563

Föregående artikelPandora Papers avslöjar den ukrainske presidentens och hans inre krets förmögenheter i skatteparadis
Nästa artikelSvT förvränger anmälan i Internationella domstolen mot Israel för folkmord
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

1 KOMMENTAR

  1. ”Mest känd för eftervärlden är kanske massakern i Deir Yasin den 9 april 1948, dit den sionistiska armén Haganah lät sända de fristående Irgun och Sternligan, som leddes av Menachem Begin, senare israelisk premiärminister. Många dödades när deras hus besköts med maskingevär, resten samlades ihop och mördades, ett antal kvinnor efter att först ha våldtagits.

    Historien om Israel är från början till slut en fråga om kolonisation, terror och fördrivning av Palestinas egen befolkning, rasism och apartheid.

    Den sionistiska rörelsen föddes under kolonialismens glansdagar i slutet av 1800-talet. Medan de flesta av de europeiska judarna kämpade för demokrati och lika rättigheter ville sionisterna bilda en rent judisk stat, helst i judendomens ursprungsland Palestina.

    I kolonialisternas värld räknades inte de koloniserade folkens vilja och rättigheter. Sionisternas paroll blev: ”ett land utan folk till ett folk utan land”. Som redan många dåtida judar påpekade byggde på en lögn.”

    https://proletaren.se/artikel/sionisternas-terror-lade-grunden-till-israel

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here