***Pressmeddelande från Folket i Bild, lokalavdelning 5 (Stockholm, Södermanland, Gotland)***

0
451

Fib Kulturfront på Facebook.

Att utveckla solidaritetsarbetet för Palestina i Stockholm var en huvudfråga vid Folket i Bild/Kulturfronts lokalavdelnings årsmöte.
Victor Samaina, ordförande för Jerusalemkommittén, var inbjuden för att redogöra för situationen i Palestina, särskilt Israels pågående folkmord på palestinier i Gaza, och hur samarbetet ska kunna utvecklas i det pågående solidaritetsarbetet.
Jerusalemkommittén stödjer den palestinska befrielsekampen och visar hur Israels sionistiska statsprojekt och den illegala ockupationen förstör det palestinska samhället och ekonomin.
Kommittén bekämpar rasism och antisemitism och avvisar alla försök att jämställa antisemitism med antisionism.
I Stockholm har stora och politiskt breda enhetsdemonstrationer mot Israels krig och för eldupphör anordnats varje vecka sedan oktober 2023.
Folket i Bild/Kulturfront vars verksamhet bygger på de tre parollerna Yttrandefrihet, Antiimperialism och För en folkets kultur stödjer och deltar i detta solidaritetsarbete.
Avdelningen ingår också i Nätverket Nej till Nato och samarbetar med Stödkommittén för Julian Assange, Dissidentklubben/Teater Tribunalen, Sveriges Fredsråd och andra organisationer och sammanslutningar, inom ramen för föreningens program.
Eva Myrdal
Årsmötet omvalde Eva Myrdal som ordförande.
Lokalavdelningen omfattar Folket i Bild/Kulturfronts medlemmar i Stockholm, i Södermanland och på Gotland.
För vidare information: Kontakta Eva Myrdal, , 070 780 71 69.
Föregående artikelDen totalitära mediemaskinen
Nästa artikelFaller EUs gemensamma jordbrukspolitik samman?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here