Sanningen om TikTok och Kina äntligen avslöjad!

7
939

Video med Piers Morgan show och Cyrus Janssen

Detta är en artikel 8 mars av Cyros Jansen

https://cyrusjanssen.substack.com/p/the-truth-about-tiktok-and-china?utm_source=post-email-title&publication_id=255720&post_id=142435438&utm_campaign=email-post-title&isFreemail=true&r=103ae5&triedRedirect=true&utm_medium=email

För ett år sedan idag medverkade jag i Piers Morgan Show för att debattera med Tobias Ellwood, en ledamot av det brittiska parlamentet, om framtiden för TikTok, den kinesiska appen som bokstavligen förändrade hela världen av sociala medier.

TikToks framgångar är ett bevis på visionen hos Zhang Yi Ming, den kinesiska entreprenören som först tänkte på den sociala medieplattformen för cirka 12 år sedan när han satt med sina vänner i en lägenhet med två sovrum i Peking.

Kina är inte främmande för appar för sociala medier. Med en befolkning på 1,4 miljarder människor är det kinesiska sociala medieområdet levande och välmående, med bokstavligen hundratals olika appar.

Men vad gör TikTok annorlunda?

När Zhang Yi Ming bestämde sig för att skapa TikTok fattade han ett lysande beslut. Han bestämde sig för att skapa ”två ekosystem”.

Det första ekosystemet skulle kallas Douyin 抖音 och skulle uteslutande verka i Fastlandskina.

Det andra ekosystemet skulle heta TikTok och vara verksamt i alla länder utanför Kina. Detta tillvägagångssätt var helt nytt och mycket annorlunda än ett socialt nätverk som Facebook, som bara har ett ekosystem och försöker betjäna hela världen.

Det finns bara ETT Facebook-nätverk, men det finns två versioner av TikTok

Men varför vill den amerikanska regeringen förbjuda TikTok?

Den amerikanska regeringen har nu nått en ny nivå av hysteri när det gäller Kina. Nästan allt från Kina är nu ett ”nationellt säkerhetshot”. Jag menar, titta på hur löjlig den här historien är från Washington Times! Tror du verkligen att den kinesiska regeringen inte har bättre saker att göra med sin tid än att spionera på amerikaner genom kaffebryggare?

Naturligtvis är svaret nej! Ärligt talat kan du inte föreställa dig hur löjlig paranoian har blivit.

Men ”förbudet mot TikTok” har varit ett hett ämne ett tag och sanningen bakom detta steg avslöjades av Select Committee on the Chinese Communist Party, en kongressledd grupp av självutnämnda China Hawks som helt enkelt skildrar allt från Kina som ett hot mot Amerikas framtid. Titta på det här klippet:

 

Jag kan inte kopiera in klippet, du får titta i originalfilen, ö.a.

Jag vill tacka Select Committee on the Chinese Communist Party för deras ärlighet i denna video. Sanningen är att detta lagförslag absolut INTE har något att göra med nationell säkerhet, skydd av amerikanska medborgares rättigheter eller något annat nonsens som Select Committee försöker få dig att tro.

Verkligheten är att den amerikanska regeringen vill se TikTok ägt av ett amerikanskt företag och de vinster som görs (och viktigast av allt) som beskattas i USA.

USA vill se sin största konkurrent på sociala medier bli amerikansk och försöker tvinga dem att sälja företaget. I USA har vi ett populärt talesätt: ”Allt handlar om Benjamins Baby!”

Detta är en referens till Benjamin Franklin, som förekommer på den amerikanska 100-dollarsedeln. Denna fras betyder: Det handlar bara om pengar! Detta är ett så sant påstående eftersom pengar och girighet styr amerikanska företag, vår regering, våra politiker och nästan allt annat i detta land. Men nu vet du sanningen bakom USA:s försök att förbjuda TikTok.

Om du inte har sett min intervju med Piers Morgan, klicka på bilden för att se hela videon. Piers var chockad över den sanning jag delade med honom och i slutet lämnade han debatten med en mycket mer nyanserad syn på Kina och TikTok!

 

 

 

Föregående artikelFinns alternativ till Nato-medlemskap? Debatt i DN
Nästa artikel13 år sedan USA:s angrepp på Syrien: Sveriges Radio och DN tiger fortfarande om USA:s mångåriga stöd till terrorister och ockupation av 1/4 av Syrien
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

7 KOMMENTARER

 1. Usa har ju verkligen inga som helst filter. Ser detta som att Usa ett sandlådebarn som gråter över detta. Man tar fram sina vanliga trix för att stoppa/sänka förstöra denna otroliga framgången. Man har EJ kontroll över detta och det är ju oacceptabelt. Lögner åt höger och vänster kommer man med om nationella säkerheten. Fan pratar man om. Usa är en riktig parasit utan motstycke. Tik Tok är idag störst bland barn och ungdomar. Självfallet är det problematiskt för Usa. Man kan inte kontrollera, censurera och manipulera här som man vill. Så som man är HELT van vid. Sedan har vi dom ekonomiska aspekterna också självfallet. Vilka parasiter som ALDRIG blir mätta. Ja vad ska man säga

 2. Ekonomi.
  Fria Tider rapporterar idag uttalanden om att ”USA förlorar greppet om guldpriset”

  https://www.friatider.se/usa-forlorar-greppet-om-guldpriset

  Både Ryssland och Kina är idag stora aktörer på guldmarknaden och kan påverka USA:s tidigare totala dominans genom att affärer inte längre görs i global dollarvaluta.
  Det verkar vara en bra metod för att vrida armarna av den imperialistiska ”bläckfisken”.

 3. Nedan artikel från SVT Public Service tyckte jag var intressant att läsa.
  Där visas hur människor i Världens folkrikaste land Kina reagerar på Sveriges attack på den kvinnliga journalisten från Kina som nu den svenska regeringen tänker utvisa från Sverige.

  https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/efter-avslojandet-raseri-mot-sverige-pa-kinesiska-sajter

  Det förut så oskyldiga lilla landet Sverige i Nordens Skandinavien ser ut att bli allt mindre omtyckt i Stora Vida Världen.
  De styrande i Sverige har nu i årtionden med brösttoner talat om storslagna integrationer av alla de slag men de enda integrationerna som jag tycker de verkligen lyckats med är integrationen av tjyvar, våldtäktsmän, mördare, bedragare och ekonomiska banditer med särskilt sinne för att kunna tömma det svenska välfärdssystemet. Rättsväsendet korrumperas och fängelserna svämmar över.
  Tänk efter själva, är det så konstigt att man önskar den svenska Demokratin åt h-e ?
  Om kriminaliteten fortsätter skena och våldsspiralen inte stoppas finns risken att Sverige i framtiden kommer få svårare att rekrytera både Poliser och Säkerhetsvakter.
  Vad ska våra folkvalda politiker göra då?
  Hänvisa till EU-beslut och ropa på hjälp från USA?

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here