Twitter censurerar också stater

22
2380

Den här artikeln Jack Dorsey censors governments too. publicerades ursprungligen på Voltairenet, och sedan på Derimot.no med titeln
De stora mediegiganterna:
Kämpar för de rikastes sanning. Därför censur.


Twitter censurerar också stater

Under 2019 censurerade Twitter konton i Iran, Saudiarabien, Ryssland, Bangladesh och Spanien för att blockera spridningen av ”statligt sponsrade nyheter”.

Jack Patrick Dorsey är en amerikansk teknikentreprenör och filantrop som är medgrundare och VD för Twitter, och grundare och VD för Square, ett finansiellt betalningsföretag. Wikipedia

Twitter började också blockera institutioners konton under 2019, till exempel i Venezuela, där de blockerade centralbanken, de väpnade styrkorna, presidentens presskontor och finansdepartementets konto.

Twitter har undertecknat ett avtal med den brittiska regeringen för att bekämpa ”lögner”.

Jack Dorsey utan sitt stora skägg. Bild:Wikipedia

Strax efter var han (Dorsey) involverad i presidentkampanjen i USA genom att ta bort alla korruptions-relaterade inlägg som involverade Hunter Biden och hans far Joe, (inklusive de från New York Post).

Efter stormningen av Capitolium den 6 januari 2021 censurerade han, inte bara 70 000 konton som tillhör Donald Trump och hans anhängare, utan också det konto som Trump använde som sittande president för USA.

På samma sätt censurerade Twitter nyligen det venezuelanska parlamentets konto, eftersom de inte var erkände valresultatet nyligen.

Sekretariatet för Twitters VD Jack Dorsey hävdar att alla dessa beslut fattades av hans underordnade, att han själv inte var inblandad i dem och att han beklagar dem.

Vi måste också tillägga att Dorsey inte är tillgänglig för kommentarer.

Jack Dorsey är registrerad i republikanska partiet och han strävar efter att bli borgmästare i New York.

Han är redan indirekt involverad i det offentliga livet i Kalifornien, men också runt om i världen.

Han är styrelseledamot i Berggruen-institutet och genom denna kanal kämpar han för frihandel med Kina.

Han har tillgång till de franska och tyska regeringarna och har aktivt argumenterat för det senaste avtalet mellan Europeiska unionen och Kina.

Twitter – som Facebook – började med att censurera människor som stämpades som extremister, utan att det ansågs som upprörande.

Idag är detta transnationella företag mer kraftfullt än de mäktigaste regeringarna.

 

Föregående artikelFolk och Freds konferens som skrämde Nato-entusiasterna: Andra passet: ”Folkrätt, säkerhetspolitik och internationellt samarbete”
Nästa artikelBra film om IB-affären! IB – hemligare än SÄPO. Se den!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

22 KOMMENTARER

 1. Skit bra om sociala medier censurerar stater.
  Stater är onda.
  Vårt hopp är att stater förbjuds, annars är vi illa ute.

 2. Vad som skulle behövas är ett system som inte kan censureras, och det har Kina skapat i WeChat. För att genomföra censur måste informationen finnas någonstans centralt så den kan identifieras och raderas. När det gäller WeChat finns ingen central lagring och därmed omöjliggörs censur. Informationen lagras endast på mottagarnas mobiler. Det kan liknas vid att en trycksak eller tidning distribueras. En gång den finns hos en miljard mottagare går det inte att radera informationen. Man måste ta kontroll av källan, redaktionen. I fallet WeChat går inte det heller för det finns inte en källa utan miljarder källor, telefoner, som kan sända med olika identiteter som otaliga källor genom olika uppkopplingar till webben.

 3. Nu går stater och twitter och facebook hand i hand, samarbetar för att själva sprida fake news..
  Ben Nimmo som anser sig som specialist på desinformation, slänger ur sig rätt friskt vilka som han anser är knutna till Kreml och är ryska troll, arbetar för ”Atlantic Council” .Han är väl orsaken till att en kommentator här på bloggen trodde att den världsberömde pianisten Ruslana Boshorova twitterkonto var ett falskt konto. Hon säger på sin twitter att det är han som anklagat henne för att vara ett ryskt troll. Han skriver på sin twitter 5 februari 2021 nedan:
  ”Some personal news: today’s my last day at
  @Graphika_NYC.
  My team did amazing investigative work and research into influence ops from Russia, Iran, China and many other places. ”
  ”Next week, I’m starting at Facebook, where I’ll be helping to lead global threat intelligence strategy against influence operations.
  I’m very excited to join one of the best IO teams in the world to study, catch and get ahead of the known players and emerging threats”.
  Vad har vi att vänta oss då han skall börja arbeta på facebook nästa vecka?

  Biden administrationen hyllar nedstängningen av tre tv kanaler i Ukraina som är kritiska till president Zelenskys pro-NATO styre.
  https://twitter.com/MaxBlumenthal/status/1357250053572882435

  Vad har hänt med världen? När de som man tror skall vara fria och oberoende inte är det. Reportrar utan gränser som hotade Geneva press club när de lät Vanessa Beeley tala om ”Vita Hjälmarna” på deras forum för det fria ordet. Nu är de helt tysta och säger ingenting om att man stängt ned tre TV kanaler i Ukraina för att de är kritiska till NATO. De säger bl.a. att de är under utländskt inflytande, trots att det är Ukrainska medborgare som driver kanalerna.
  https://twitter.com/MarkAmesExiled/status/1358110271328448512

  Ben Nimmo arbetar för ”Atlantic Council” och varifrån får de sina pengar, läs det på listan nedan vilka som är orsak till den desinformation som de sprider.
  http://www.thinktankwatch.com/2015/11/the-donors-of-atlantic-council.html

  • Snart kommer det vara en sanning för fler.
   Stater är inte bra för någon.
   Ingen stat har någonsin försätta mänskligheten med mer förbättringar än det försämringar.
   Skall det bli väsentligt bättre måste rätt saker bekämpas.
   Stater inte Gretor eller klimat.
   Avskaffa stater och tänk själva.

  • Ben Nimmo är även en av de stora namnen i Integrity Initiative.

   Tom EU gör undantag från sina ”värderingar” och håller med pajasen ZE, som har börjat närma sig ”slava Ukraina”(nazisterna).

   Man kan fråga sig om ukrainska politiker är hjärndöda. Sju år efter Maidan fortfarande frågar när ska de bli EU och Nato meddlemar, utan att ta till sig att det fins REGLER och villkor för det. Och man tar sig för pannan när man läser att Porkyshenko, fd president tänker kandidera för EU-parlamentet 2024!!

   EUs hyckleri tar alla priser när de kritiserar Ungern och Polen och blundar helt för ukrinska nazister.

 4. En kommentar av ”M” på artikeln om Navalny ”/muslimer är kackerlackor”, gjorde mig uppmärksam på en tidigare publicerad artikel om Ruslana Boshirova på globalpolitics från år 2017, jag läste om henne och nyfikenheten växte.
  En modig person som trots alla svartlistningar av henne, fortsätter att stå upp för vad som hon anser vara sanning om Ukraina.
  Såg en debatt mellan riksdagsledamoten Hanif Bali och Expressens kulturchef Karin Olsson.
  Det här är inte bara en person som beskriver sin samtid-han är faktiskt gärningsman, säger Hanif Bali.
  Artistens kriminella kopplingar har varit kända sedan tidigare. 2018 dömdes han till fängelse för grovt vapenbrott. Nu är han nominerad till musikgalan P3 Guld, och i SVT medverkar han i en dokumentär som många menar inte är tillräckligt problematiserande.
  Expressens kulturchef Karin Olsson menar dock att medier inte kan ignorera en av de största representanterna för svensk gangster-rap. I någon utsträckning måste man försöka skilja på konsten och upphovsmannen, säger hon, och dessutom att man inte kan censurera och försöka tysta en kulturform.
  När det gäller grov kriminalitet kan en liberal tidning Expressens kulturchef skilja på konsten och upphovsmannen. När det gäller att kritisera de USA-styrda makthavarna i Ukraina kan inte liberala Norrköpings Tidningars kulturchef Mats Granberg göra detta. Hur skall man tolka det? Är det värre att kritisera Ukrainas ledning än att vara grovt kriminell?
  Mats G. motiverar att de vägrar recensera hennes konsert med att de ser varje dag hur skadligt och farligt näthatet är, nämligen en grogrund för faktaresistens och självradikalisering, som i förlängningen kan innebära grova brott som kan jämställas med terrorism, Ingen vacker musik kan överrösta de hatiska tongångar som nu hörs i Sverige, Europa och världen. Vi recenserar inte Valentina Lisitsas konsert. Han säger att Valentina Lisitsa genom sina grova kommentarer och otvetydiga ställning för Ryssland deltar i den informationskrigföring som också är en del av konflikten mellan Ryssland och Ukraina.

  Man blir stum när man läser detta, var är allt detta näthat som han talar om? Jag har bara sett hur hon avslöjar nazister i Ukraina, och blottlägger att det är inte mindre korrupt än tidigare. Att hon genom noggranna analyser försöker blottlägga sanningen. I rättvisans namn borde då också SVT:s journalister bli svartlistade, då de säger de brutala ryska poliserna fängslar demonstranter, men när det är demonstrationer i Frankrike heter det: De våldsamma demonstranterna grips av Fransk polis.
  Ofattbart att våra politiker och SVT m.fl. stora media döljer nynazismen som finns och växer i Ukraina.

  • Det märkligaste är att EU (även andra människorättsorg), fortfarande inte krävt att Ukraina löser morden på poliser och demonstranter på Maidan 2014. Det bevisar att dom känner till vilka som stod bakom dessa mord, nazisterna (som fick strax efter amnesti av Porkyshenko).

   Inte heller blev någon (utom separatisterna) dömd för branden och morden den 2 maj 2014 i Odesa, då minst, enligt officiela källor, ca 50 människor dog (enligt andra källor minst 300).

   I Ukraina, hatet mot Putin och ryssar saknar gränser:
   Ukraine’s Ambassador to Serbia Urged the World to Destroy Russia
   https://www.stalkerzone.org/ukraines-ambassador-to-serbia-urged-the-world-to-destroy-russia/
   Ukrainian Deputy Tuka: The Disappearance of Russia Is the Best Option for the Whole World
   https://www.stalkerzone.org/ukrainian-deputy-tuka-disappearance-russia-best-option-whole-world/

   Apropå polisbrutalitet. Lavrov, innan möte med Ann Linde och Jose Borell har sammanfattat på band, polisbrualitet i väst och i Ryssland (med anledning av olagliga demonstrationer) och skickat til var och en. Fortfarande finns inga kommentarer från dom!!

   • Det förvånar mig inte att Ann Linde och B. inte reagerar på banden som Lavrov skickade till dem, de är säkert så oförskämda så de tänker att det bara är rysk propaganda. Det skulle förvåna mig om de överhuvudtaget har sett på banden. Min dotter berättade just för mig att SR lagt ut en hyllning till Navalny och säger att ungdomar i Ryssland ser honom som en like till Jeltsin. Jeltsin var ju favorit i USA, p.g.a den oordning som var i Ryssland, och amerikanska bolag kunde bli rika på naturtillgångar i Ryssland.
    En småskurk som Navalny bekymrar dem, men inte en människorättsadvokat Steven Donzinger som har hjälpt ursprungsbefolkningen i Ecuador i ett miljö brottsmål. Efter att han vann ett mål mot Chevron (Chevron Corporation is an American multinational energy corporation),(på 9,5 miljarder dollar) vars utsläpp av gifter har dödat tusentals av urbefolkningen. har han blivit fängslad utan rättegång. Han är satt i husarrest och blivit fråntagen sin advokatlicens. Han anklagas för mutbrott, förfalskade vetenskapliga studier för att bevisa miljöbrott. Han anses som fiende till USA. USA säger att han är ett hot mot den allmänna ordningen. Han tror att allt detta är en hämnd mot honom för att han vann målet mot Chevron. Han säger att Chevron lagt ned 2 billioner dollar till advokater för att attackera honom, istället för att betala ursprungsbefolkningen i Ecuador.
    Sista intervjun innan han blev fängslad, han vill att man lyssnar och sprider den
    https://twitter.com/SDonziger/status/1357157947114094593

  • WeChat är öppen och gratis programvara.
   Det finns åtskilliga skillnader.
   —WeChat är världens mest använda app. Det är som telefonen, även mottagaren måste ha en telefon.
   —Språk möjligheter. Med WeChat sändare och mottagare kan tala olika språk, WeChat översätter.
   —WeChat kan OCR text i bilder och översätta
   —Man kan betala med WeChat
   —WeChat har både video och bild funktioner inbyggda.
   —Säkerhet. Nästan alla andra system är föremål för NSA-CIA övervakning och avlysning. USA lagarna kräver detta.
   —WeChat lagrar inte information centralt där den kan hackas, censureras eller övervakas.
   —WeChat har miniapps, du kan alltså öppna digitalbutik, tidning eller klubb på WeChat
   —WeChat har API medan de flesta andra saknar det. Inget amerikanskt program har API.
   —WeChat lyder under världens strängaste och mest omfattande privatlagstiftning, vilken just nu skärps väsentligt.

   • Kanske är jättebra.
    Problemet är att minst 90% av människorna i västvärlden tror att Kina ljuger om allt.
    De kan stifta vilka lagar de vill om de Skiter i dem.
    Kapitalisterna propaganda har lyckats, alla tror att Kina ljuger jämt.
    De har till viss del sig själva att skylla.
    De förstår inte västerländskt tankesätt.
    De kan producera hur bra saker som helst, hjälper inte om alla misstror dem.
    Man måste för att skapa förtroende i väst låtsas att man är öppen och få folk att tro det.

    • Jag satt och funderade på detta i går kväll. De metoder med propaganda nazisterna en gång fulländade är dagligen i fullt bruk idag i länder som Sverige, med samma resultat, befolkningen tror på dom. Siffrorna är tydliga liksom verkligheten. Sverige är idag styrt på enbart ideologiska grunder av en gravt okunnig och inkompetent ledning. Så var det i Kina för 50 år sedan. 50 års eftersläpning i utveckling. Technologiskt ligger Sverige minst 10 år efter. Just i veckan såg jag media prisade hur man hade ”uppfunnit” debatter med röst inlägg istället för text. Det stadiet passerade vi i Kina för 10 år sedan, Nu är det video, bilder, röst, text, media, umgänge, shopping, betalning, osv. en enorm utveckling. Ska du köra bil slår du in destinationen, och med röst och bild guidas du så att det inte blir trafikstockningar. 93% i Kina säger att dom inte kommer att resa över nyåret, man ska umgås digitalt. Omöjligt i Sverige. Censuren i Sverige är drakonisk, nu stänger politikerna till och med ner bankkontona för att tysta. (S), i verkligheten ett sovjetkommunistiskt Parti, höjde just skatten på fossilbilar med motiveringen att folk skall köpa elektriskt, väl medvetna att få har råd med de 600,000 kronors tillgängliga elektriska bilarna som är dyrare att köra än de gamla. Det är pengarna dom är ute efter, för att betala valboskapen. Sänk kostnaderna istället, i Kina kan du köpa en elbil för 40,000.

     • Sifferlekar hjälper inte.
      600 000 var fånigt, det får du en Tesla för.
      40.000 i Kina får du ingen Tesla.
      Jag hittade elbilar för 165.000 på 7 sekunder i Sverige.
      Nog om det, inget viktigt, bara propaganda.
      Vill Kina skapa förtroende för sig själva internationellt måste något ändras.
      Jag har inte förtroende för någon stat, men folk är oftast annorlunda.
      Om man är för folk får man agera annorlunda.
      Som exempel, KINA bygger kolkraftverk åt något fattigt land med förmånlig finansiering.
      Kina ser antagligen detta som ett sätt att stärka sin position.
      För mig är det tvärt om.
      Kina bygger åt en stat som stärker sitt grepp om folket samtidigt som man förgiftar världen med utsläpp och gör att människor dör i förtid.
      Typiskt MOT folket och för makten och profiten.
      Mycket bättre om de byggde solcell-anläggningar åt folkstyrda kollektiv.
      Gjorde de det skulle jag överväga att inte förakta Kina som stat.

     • Vi tänker väldigt olika med olika värderingar. Vem vill ha en 600,000 kronor Tesla om en 40,000 kronor riktig elbil gör samma jobb. När jag letade hitta jag inga riktiga elbilar för 165,000 utan fossilbilar med elektrisk påhängsmotor. Tydligen kallas om elbilar i Europa. Kina har stort förtroende, utom i länder där USA propagandan härjar. Utlandsinvesteringarna i Kina överstiger nu USAs, Hong Kong börsen rusar, Kinas kolkraftverk är världens mest avancerade och renaste.
      https://www.americanprogress.org/issues/green/reports/2017/05/15/432141/everything-think-know-coal-china-wrong/
      Det kanske inte finns alternativ, Sverige ökar ju fossilenergin just nu. Vindkraft fungerar inte om det inte blåser, och solkraftverk behöver enorma lediga ytor. Kina, mellan 2005 och 2018 har Kina reducerat koldioxidutsläppen i relation till BNP med 45,8%
      https://mychinaway.wordpress.com/2019/11/28/kinas-utslapp-minskar-dramatiskt/
      USA, Australien och Kanada har närmare tre gånger var så stora utsläpp som Kina. Källa världsbanken.
      https://www.economicshelp.org/wp-content/uploads/2014/03/co2-emissions-per-capita.png.webp
      Kina leder även hela världen stort när det gäller att binda CO2.
      https://cdni.rt.com/files/2019.02/original/5c62c309dda4c8425b8b45e1.png
      Lyssna inte på rykten och propaganda, finn Fakta. Kina leder världen idag i samhällsutveckling, teknologi och miljö.

    • Den frågan har ställts upprepade gånger nu så det börjar bli tjatigt. Ett ställe. https://www.wechat.com/en/source_code.html
     En annan metod är att byta ut .apk till .ZIP, då öppnar programmet upp och den som har kompetens kan läsa den. Andra intressanta länkar är
     http://www.codeforge.com/s/0/wechat
     https://en.wikipedia.org/wiki/WeChat
     Mig veterligt är WeChat idag det enda system av betydelse som inte övervakas och kontrolleras av USA, och där enf-to-end kryptering kan användas. Det är därför USA så intensivt bekämpar det eller försöker ta kontroll över det. Nej, det är bara något dom kallar för ”API” för det går inte att integrera program med det, bara ansluta.

     • Tack för att du äntligen svarat på min fråga.
      – Första länken går till ett bibliotek med en länk till FFmpeg. Detta är program som bl.a. jag använder för att konvertera mellan olika videoformat, och som jag företår även används av WeChat. Men detta är ju inte hela källkoden till WeChat.

      – Andra länken går till ett tomt bibliotek, så inte heller där finns någon komplett källkod till WeChat.

      – Tredje länken är ju till Wikipedia. Lite komiskt att just du länkar till denna webbplats, då du alltid brukar hävda att Wikipedia både övervakas och ”rättas” av CIA och alla andra liknande västliga organisationer. I alla fall finns ingen information som jag kan hitta, att WeChat skulle vara Open Source, d.v.s. att vem som helst kan ladda ner den kompletta källkoden till hela systemet WeChat. Något jag missat?

      – API är en förkortning för Application Programming Interface och är en funktion som möjliggör att man kan ansluta flera applikationer till varandra. De API som bl.a tillhandahålls av Viber och Twitter uppfyller detta kriterium.

     • Hur skulle det vara om du valde att öppna apk programmet och tittade efter själv. API har jag själv arbetat med och det riktiga meningen är inte att ansluta utan att integrera kod. Riktig API ligger på djupet i källkoden. Att ”ansluta” är inte API, utan mer som att använda java programmet Portable PGP och göra en automatisk cut-n-past till ett annat program. De flesta USA program har bara förfalskat meningen. Jag har förståelse för de som saknar både utbildning och erfarenhet i att koda och själva använda API’n. Anledningen till att jag föreslog Wikipedia är att dom skriver i populärtext som är lättare att förstå för de som inte är fackmän och kunniga i ämnet. Om du vill ha något mer detaljerat, då föreslår jag att leta reda på WeChat egen sajt och hitta ett lämpligt SDK och prova själv. Själv tänker jag inte starta någon utbildning i kodning eller mjukvaruutveckling på den här tråden.

     • AndersI Bara för info. Jag öppnade länken till källkoden, och på min skärm kommer WeChat källkod upp. Inte senaste versionen dock. Så ser källkoden ut. Sedan kan man fortsätta att plocka isär den, först de-komprimera .apk-paketet, sedan, använd programmet Androguard för att konvertera manifestet .xml till en textfil. Därefter använd dex2jar för att konvertera .dex till .jar. Använda programmet JD för att dekompilera .jar till java-kod. Nu har du hela källkoden i textformat. Sedan kan du gå vidare ner till nästa nivå, till HEX format, och sedan till binärt, alltså ettor och nollor. Mer öppen källkod kan det inte bli. Kod biblioteken ÄR just olika delar av WeChat öppen källkod och dom är inte tomma, där finns hundratals bitar av kod i biblioteken av WeChat öppna källkod för att bygga olika system. Lite länkar för dom som kan vara intresserade.
      https://www.programmableweb.com/api/wechat/sdks
      https://wechatwiki.com/wechat-resources/wechat-application-development-how-to-use-wechat-api-js-sdk/
      https://mvnrepository.com/artifact/com.tencent.mm.opensdk/wechat-sdk-android-without-mta/5.3.1
      https://medium.com/china-software-development/how-to-set-up-wechat-js-sdk-efc773c43c1e
      https://wechatwiki.com/wechat-resources/how-to-make-wechat-mini-program-development-tool-requirements-github/
      https://mp.weixin.qq.com/cgi-bin/wx?token=&lang=en_US
      https://awesomeopensource.com/projects/wechat-framework
      Nu är vi förstås lite långt borta från ämnet, men ändå.

 5. Om Ruslana Boshirova avslöjat en svensk kvinnlig soldat som användes som omslagsflicka i Svenska Elle, att denna kvinnliga soldat var aktiv i Nordiska Motståndsrörelsen, då hade det blivit huvudrubriken i flera tidningar och hon hade varit dagens hjälte.
  Nu avslöjade hon istället en kvinnlig ukrainsk soldat, som var en nazist med övertygande bevismaterial, då blir hon kallad för person som sprider hat på nätet.
  Världen är upp och nedvänd, och man kan bli psykotisk för mindre om man inte värjer sig.
  Nedan en länk med bildbevis på den kvinnliga nazistiska soldaten, som Ruslana har på sin twitter.
  https://twitter.com/ValLisitsa/status/549189626909720576

 6. Karl W skriver bl.a. ”Hur skulle det vara om du valde att öppna apk programmet och tittade efter själv” samt ”Anledningen till att jag föreslog Wikipedia är att dom skriver i populärtext som är lättare att förstå för de som inte är fackmän och kunniga i ämnet.”

  Återigen, din första länk (https://www.wechat.com/en/source_code.html) refererar ENDAST till FFmpeg som jag förstår används i WeChat för att hantera olika videoformat. Jag använder själv FFmpeg på min mac och har hämtat källkoden på samma ställe, för att bygga den applikation av FFmpeg som jag använder.

  När det gäller att WeChat skulle vara ”öppen och gratis programvara” förstår jag nu att din definition av öppen programvara eller open source som det heter på engelska, skiljer sig från den gängse.

  ”Open-source software (OSS) is a type of computer software in which source code is released under a license in which the copyright holder grants users the rights to use, study, change, and distribute the software to anyone and for any purpose.”

  Återigen har jag inte hittat någon information om att den kompletta källkoden till WeChat skulle vara möjlig att ladda ner så att jag kan studera den. Källkod till samtliga komponenter i WeChat, från mobilklient, webklient, server, mm.

  Jag skulle vara mycket intresserad om WeChat wore Open Source, liknande de som Martin Gustavsson alltid refererar till, men tills vi kunnat se detta räknar jag ditt uttalande om ”öppen programvara” som ett av dina med fakta ej underbyggda åsikter.

  • Hur du öppnar programmet har jag beskrivit i detalj ovan. Mer öppen källkod kan det knappast bli. Det var länge sedan vi arbetade med ett enda monolitiskt block av kod, numera består öppen källkod av stora bibliotek av kod där man kan välja olika delar och integrera dom till skräddarsydda system. Envar av dessa är i sig självt “Open-source software (OSS)”. WeChat består av otaliga sådana OSS kod-bitar som ger alla olika funktioner där messaging är bara en. Andra är, voice, ”voice to text” på flera språk, automatisk översättning, OCR, video, bilder, betalning, osv. Det finns alltså inte någon enkel simpel enda ”komplett källkod” i ett stycke till WeChat utan stora bibliotek av öppen kod man kan bygga system med. Följ länkarna ovan så hittar du en hel del. När jag började med datorer på 50-talet programmerade vi binärt, med ettor och nollor, på 60-talet arbetade vi som du beskriver, ett monolitiskt block av kod, men det har skett en viss utveckling sedan. Det finns alltså ingen entydig enkel block av kod, utan bibliotek av kod-bitar som alla är öppen källkod som man bygger system från, och vid behov laddas de upp från minnet i RAM, och laddas ner om andra funktioner behövs. Vissa tunga funktioner, som översättning eller OCR, sker på servern för en mobil har inte tillräcklig kapacitet att hantera dom. Svårt diskutera med någon vars kunskapsnivå med respekt ligger på resultatet av senaste Google sökningen.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here