Tyskland var redan öppet för teorier om att ett västerländskt land angripit Nord Stream-rörledningarna

9
1133
Nord Stream läckor.
Bild:Pål Steigans nättidning.

 

Denna artikel av Dave DeCamp den femte februari kompletterar annan information och debatt om sabotaget mot Nord Stream. Den är alltså publicerad före Seymour Hersh artikel. Hur USA slog ut Nord Stream-rörledningen.
https://news.antiwar.com/2023/02/05/germany-open-to-theories-that-a-western-country-attacked-nord-stream-pipelines/

Dave DeCamp är nyhetsredaktör på Antiwar.com, följ honom på Twitter @decampdave.

________________________________________________________________________

”The Times of London rapporterade på torsdagen 2 februari att Tyskland är ”öppet” för teorier om att ett västländskt land attackerade Nord Streams rörledningar i ett försök att skylla incidenten på Ryssland.

Times -rapporten lyder: ”Den tyska utredningen anses ha gjort små framsteg hittills, med tjänstemän som ännu inte har avslöjat några övertygande bevis. Men The Times förstår att de förblir öppna för teorier om att en västerländsk stat utförde bombningen i syfte att skylla den på Ryssland.”

Sedan attackerna mot naturgasledningarna som förbinder Ryssland och Tyskland upptäcktes i september har inget av de tre länderna som utreder händelsen – Tyskland, Sverige och Danmark – sagt offentligt vem de tror var ansvarig.

Vid tidpunkten för attacken lade västerländska tjänstemän och medier skulden på Ryssland, även om båda Nord Stream-ledningarna huvudsakligen ägs av Gazprom, det ryska statliga naturgasbolaget. Men nyligen har västerländska medier erkänt att det inte finns några bevis för att Moskva var ansvarigt.

Ryssland har å sin sida anklagat Storbritannien för att vara inblandat i Nord Stream-sabotaget. Kreml hävdade att de hade underrättelser som visade att ”brittiska militärspecialister styrde och koordinerade attacken.” Men Moskva har inte erbjudit några bevis, och Storbritannien förnekar påståendet.

USA har ett motiv för att attackera rörledningarna eftersom de försökte stoppa Nord Stream 2-rörledningens konstruktion i flera år. Efter incidenten sa utrikesminister Antony Blinken att explosionerna gav en ”enorm möjlighet” att hindra Europa från att få rysk gas.

Victoria Nuland, understatssekreterare för politiska angelägenheter, sa vid en senatsutfrågning förra veckan att Biden-administrationen var glad att Nord Stream 2-rörledningen var en ”bit av metall på havets botten.” Hon talade till den republikanske senatorn Ted Cruz och båda använde termen före kriget för att beskriva rörledningen eftersom den inte levererade gas till Tyskland.

 

 

Föregående artikelLyssna på rundabordssamtalet efter Stefania Maurizis succéartade avslöjande om sina kontakter med Assange och Wikileaks
Nästa artikelCIA använder Nato-allierad spionagetjänst för hemligt sabotage i Ryssland
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

9 KOMMENTARER

 1. Sveriges agerande i Nordstreamsprängningen tyder på att man skyddar en extrem terroristisk
  handling, inkl. grovt miljöbrott, och allmänfarlig verksamhet, och det är straffbart att skydda brottslingar, och brottslig verksamhet.
  De som äger Nordstream bör åtala svenska
  staten i en internationell domstol. Som om någon privat skulle skydda de som utförde sprängningen på Södermalm, som bl.a. krossade 200 fönster.

 2. https://www.youtube.com/watch?v=awvNOmDfF8M

  Jag länkar här till den video jag redan nämnde. George Friedman, chef för Stratfor, ”det privata CIA” föreläser här om USA:s politik i förhållande till Tyskland och Ryssland.

  USA:s mål sedan 1900-talets början har varit att hindra att Tyskland och Ryssland förenar sina ekonomiska resurser. I alla stora krig har detta varit målet, under Andra världskriget sörjde Tyskland dock självt för att resurser inte kunde förenas. Det kalla kriget, säger Friedman, var ett direkt uttryck för denna politik.

  Lägg märke till datum för föreläsningen, januari 2015, kuppen i Kiev låg bakom och landet styrdes av den regim som Victoria Nuland hade utsett. President Porosjenko hade inlett artilleribeskjutningen av civila områden i östra Ukraina.

  Friedman är en artikulerad föreläsare och det går säkerligen att hitta fler videon kring detta tema.

 3. HELT enig med Lennart. Rätt ska vara rätt. Håller fullständigt med. Sverige skulle trilla dit rakt igenom. Kanske skulle man lära sej en läxa också på köpet vasallerna

  • Norge är ett annat. Norges politiker ska kasta 75 miljarder norska kronor i sjön, d v s i svarta hålet Ukraina

   • I Väst är demokratin helig har jag konstaterat.
    Kosta vad det vill.
    Den Västerländska demokratimissionen är alltid värd mer.
    Få människor här hos oss protesterar.
    Jag har svårt att förstå.
    Har borgerligheten verkligen så hårt grepp om folket?
    Men vi kan få Mellon istället.
    Finns säkert dem här som känner sig nöjda med det.
    De som är med i Mellon krigar inte med varandra.
    Ukraina vinner säkert i år också.
    Och alla år framöver tills dess Ukraina är med i både EU och NATO.
    Så ska världen demokratiseras.

    Enligt mig har Ryssland världens bästa musikutbud men får inte vara med i Mellon.
    Trots de är ett land med största delen av folket i Europa.
    Istället får Israel vara med.
    Trots de inte tillhör Europa överhuvudtaget.

    För mig finns inte Mellon längre. Men långt tillbaka på 60- och 70-talet var Mellon bra.
    Tiden då vare sig musik eller sport gjordes till politiska propagandaverktyg.
    Tyvärr är det så idag att demokratireligionen styr det mesta hos oss väster om Ryssland.

 4. https://www.berliner-zeitung.de/politik-gesellschaft/seymour-hersh-im-interview-joe-biden-sprengte-nord-stream-weil-er-deutschland-nicht-traut-li.317700

  Seymour Hersh intervjuas i Berliner Zeitung. Några nya detaljer finns med. Det som vid händelsen såg ut som att apteringen hade missat en rörledning visar sig vara att laddningarna alla var utplacerade enligt plan men att två av dem inte detonerade. De hade legat för länge i vattnet. Thomas Röper som tipsat om artikeln antar att Sverige fått agera städgumma åt statsterroristerna och gömma undan dessa sprängladdningar.

  Framgår även av artikeln att ett starkt missnöje fanns inom CIA och att det är anledningen till att Hersh har blivit tipsad. En person som med uppenbar risk för eget liv och hälsa har beslutat att informera. Hersh har i artikeln lämnat några små detaljer så att Vita huset skall förstå att han har haft full insyn. Hersh säger vidare att folk i rörledningsbranschen mycket väl visste vem och hur.

  I det större sammanhanget blir det allt klarare att slaget riktade sig mot Tyskland i allra högsta grad. Biden hade redan börjat ångra sig och det dröjde månader innan han gav den slutliga ordern. Den hade kommit för att kriget i Ukraina gick allt sämre och Biden befarade att Tyskland skulle börja backa från ytterligare åtaganden.

 5. Alla ”frivilliga” i Ukraina, som stupar är gamla marinkårs soldater, men som egentligen är ”medics” sjukvårdare, plötsligt muckade de och startade en relieforganisation, all väst-journalistik där är värre politiserad än nazisternas PK= Propaganda-kompanie, som medföljde Wehrmacht och WaffenSS, som om västs journalister är lika ”embedded ” även detta krig, som i Irak, allt är förberett, alla intar sina roller, sina åsikter, utan order, Och Sveriges Radio och Television gör den värsta nazijournalistiken av alla, dag efter dag, SVT är krigsplacerad som USAs 51:a delstat.

  Och att ryssarna tar barn från Ukraina, det påminner om de 70.000 finska barn som hämt-ades till Sverige, 40 om dagen, 1940-1944, = 5 år = 60 månader : 70.000= 1.200/månaden,
  40(!) finska barn per dag till Sverige, men inga judiska barn, de som verkligen var utsatta.
  Det var lugnt på finska fronterna,1942-1944, om någon stupade sågs det bara som ren otur.

  Denna barnförflyttning orsakade stora problem för alla inblandade, och deras viktiga vitala bindningar, det finns litteratur om det, men mest den gamla vanliga svenska aningslösheten, och glömskan. Både USA och Sverige är länder som borde vända sig inåt, och lösa sina över-mäktiga problem. Som det går i USA, så kommer de problemen snart hit , i någon form, vi vet ju hur skjutningarna blivit legio, som även Sverige har orsakat med angreppen på Libyen och Jugoslavien, vapen som kommer på rekyl till Sverige, snart nog även de rekylfria, pansar-skotten, som vi just nu, är lyckligt ovetande om. Gangstergängen fungerar som Ukrainas regim, man höjer kraven hela tiden på vilka vapen man vill få levererade. Otroligt vad sven-skar fått vänja sig vid, på kort tid, det kan inte hålla i längden.

  Sen tog svenska staten i samma period, åtgärden att ta de samiska barnen från sina föräldrar
  till nomadskolor, internat , som påminde om de kanadensiska för ursprungsbefolkningens genocid av 1.000tals indianska barn.

  Samerna lärde sig därför aldrig sitt modersmål. Samerna skäms över vad de utsatts för, som inte staten erkänner samma med skallmätningen och släktkartläggning. Se Go´kväll, den 16/2 om förtrycket av samerna. Man gick på minoriteterna, i Folkhemmet, det fanns en del att ge sig på, för svenska staten, mycket drivet av socialdemokratin, men de förföljde ju med militär, säpo, näringsliv, helst i hemlighet, växte ihop med staten, och förföljde de svenska kommunisterna, 360.000 väljare, och arbetarna i deras fackföreningar, med alla sina sossespioner från LO-facket som spionerade (20.000 enligt V. Agrells studie) och angav sina arbetskamrater på arbetsplatserna.

  Nu gnäller de jäkla sossarna att Sverigedemokraterna inte får använda uttrycket ” städa upp” inom verkschefssektorn, de känner sig sårade, som även Göran Greider, (nya ”Skå-Gustav”) , kan Sd bli lika effektiv på att ”städa” ut sin förmenta fiender och rivaler, genom att klistra på dem beskyllningar, kommer det bli många som blir försatta i disponibilitet, hos Rosenbad, men nu piper sossarna högt, bara så typiskt.

  Sossarna har en stor skuld i det typiskt svenska förtrycket. 1974 skickade de in en ung reservofficer som agent , från säpo och SAPO, i förening, som blev skandalen med ”sjukhus-spionen” i Göteborg, som Hasse Holmér och Ebbe Carlsson fick täcka upp, vi vet ju hur gick för dem, och man kan undra vad som pågår i Botkyrka, ett nytt ”Sossemysteriet”, det finns en hel serie, som Sivar Ahlruds: ”Tvillingdetektiverna” Wahlströms gröna serien.

  Samma rasism pågår i Ukraina, där svenska staten vill försvara med att skicka pansarskott, fältartilleri, stridsplan – säkert spioneri, signalspaning, som man utnyttjar Ukraina för, lägg märke till eskalationstrappan, och de miljarder som behövs i Sveriges förorter, men livet vågar de inte sätta på spel, däremot ”värnplikts”-skyldiga utspel. Sverige har nu blivit en medkrigförande, som testar Rysslands ”röda linjer,” Lycka till !

  Den ungerska minoriteten i Karpato-Ukraina förföljs, kidnappas som kanonmat, de får ej lära sig ungerska, de som stupar återsänds i enstaka transporter , för att inte väcka ett uppror. (YouTube) Samma ukrainiseringspolitik över hela Ukraina, givetvis gör folk motstånd, i Donbass, men hur kan Sverige blunda för detta, staten som stödjer kurderna, villkorslöst…

  På samma sätt uppträdde Polen på sina ockuperade områden, 1920-1939, västra Ukraina och Belarus, samma förtryck, av ca 10 miljoner ukrainare/belarusier, av de polska panerna och katolikerna, som bidrog till den maligna ukrainska nationalismen, och Bandera-rörelsen.

  Själva har nu polackerna det mest mono-etniska området i Europa, tack vare ryssarna, som drev iväg 15 miljoner tyskar och även ukrainare, 1945, men tyskarna tog de polska judarna, ryssarna tog tyskarna, men ändå är Polen antisemitiskt, som Baltstaterna, som bortskämda ungar som gnäller och skall ha speciella förmåner, men kan inte sysselsätta sin befolkning, som emigrerar.

  Finskspråkiga, barnen fick inte tala finska, i gränstrakterna, i Tornedalen, men nu backar Sverige upp samma förtryck, i Ukraina, för att det är ryssar, och de skall veta sin plats, en russofobi, som tangerar antisemitism, och på Sverige måste man ge upp, den mest korkade staten i Europa, som aldrig lär sig, och kallar Ryssland för ”arvfienden”, ett ord som inte finns på ryska som tur, inte ”hybridkrig” heller, förklara gärna vad det rör sig om ?

  Det är Sverige som är Rysslands arvfiende, som vunnit alla fajter, Sverige är ju en uppblåst viktigpetter, ”bäst-i-klassen-komplexet”, som vanligt, genom att utse en stormakt som motståndare. De flesta i arbetarklassen håller nog på ryssarna, de har allt att vinna på det, ryssarna gör grovjobbet, de är arbetarna, som 1941-1945, 1945-1990, och även idag.

  Däremot har ryssarna infört begreppet, ”Special Military Operation”, (SMO) för Donbass ryska befolkning, det är helt nytt, motsvaras väl närmast av de Responsibility to Protect, ” militär-humanistiska interventioner ” som Jugoslavien, Afghanistan, och Irak, Libyen, av Nato ut-sattes för, men alltid från luften, alltid mot svagare stater, aldrig kängor, lägg det på minnet, alla dessa högerhistoriker, Jonsson & Harrison, som idag spekulerar i russofobi, ogenerat, nu får ni lära ut något nytt på FOIs och försvarshögskolans säkert träiga lektioner.

  Kanada, ett land som själva lever ett tvåspråkigt land, engelska och franska, (Viva la France, sa väl de Gaulle i Quebec), sedan historisk tid, men kan inte stå ut med det i Ukraina, på andra sidan klotet, något så inpiskad oförskämd, atlanticism, får man leta efter.

 6. en ledande deltagare i baltops22 såg en grupp skäggiga terrorister genomföra en egen operation med specialutrustning MK27: https://www.algora.com/Algora_blog/2023/02/12/what-i-have-learned-from-a-whistleblower-about-the-nordstream-blasting-in-2022 och vad gjorde svenska marinen på brottsplatsen som nu är hemligstämplat i 70 år? minns hur marinledningen agerade i hårsfjärden 1982…alla lurades tro att ubåtarna var ryska när de kom från nato

 7. Tack, för tipset Jan, intressant blogg om många idag aktuella frågor, tydligen från tysk horisont.
  Testa även Veteranstoday.com, om Ukraina.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here