Tystnaden är öronbedövande: Hur många barn har Trump dödat i dag?

4
1648
Prideflaggan i Sölvesborg

TYSTNADEN ÄR ÖRONBEDÖVANDE!

Ska Prideflaggan hissas utanför kommunhuset i Sölvesborg? Det har varit ämnet som i veckor dominerat de blekingska lokaltidningarnas insändarsidor. De animerade inläggen har varit både många och långa.

För flera veckor sedan skickade Zoltan Tiroler och jag in en text till Blekinge Läns Tidning om USA:s väststödda genocida sanktionspolitik, speciellt avseende Kuba och Venezuela. Det ekonomiska kriget drabbar miljontals människor, hela länder. Det leder till fattigdom och död, särskilt för de svagaste: barn, sjuka och åldringar.

Vår artikel var både kort och koncis. Efter begäran mottog jag följande vänliga refus:

”Hej Ulf och tack för din debattartikel. Vi får in många debattexter och måste prioritera mellan dem. Den här gången kommer vi inte ta in din, men tack ändå. Bästa hälsningar Emma.”

Att tiga är ett ansvar. Journalister kanske ser det så här: Eftersom (nästan) alla andra tiger reduceras mitt ansvar. Det späs ut till nästan ingenting. Och inte heller lär det främja min karriär att släppa fram sanningar om det som överheten vill förtiga.

Nu vill jag inte särskilt klandra den person utan efternamn som skickats fram att ta ansvar för refuseringen av vårt upprop mot folkmordspolitiken.

Låt mig citera en av mina favoritförfattare, Harold Pinter när han skriver att den allmänna meningen nuförtiden är: ”… alla vet hur amerikanarna är, men sluta var naiv, så här ser världen ut, det är inget att göra åt och förresten, skit samma, vem bryr sig? … Men då vill jag (Harold Pinter) säga detta: De döda ser fortfarande stadigt på oss, de väntar på att vi ska kännas vid vår egen delaktighet i deras försvinnande.”

Och vidare: ”Vi uppmuntras att vara fega. Vi kan inte se de döda i ögonen. Men vi måste se dem i ögonen, eftersom de dör i vårt namn. Vi måste vara uppmärksamma på vad som sker i vårt namn.” Så långt Harold Pinter.

Tystnaden talar.

Karlskrona 19-10-01

Ulf Bjerén

PS. Det är inte bara tillåtet utan fastmer önskvärt att publicera, kopiera och på andra sätt sprida dessa texter brett. DS


Trump – hur många barn har du dödat idag?

USA-regimens ekonomiska krig mot Kuba och Venezuela, liksom för övrigt mot Iran, Syrien och Nordkorea, är brottsligt och inhumant.

En tankesmedja i USA uppger att sanktionerna mot Venezuela under ett år, mellan 2017 och 2018, orsakat fler än 40 000 döda. Landet hindras från att importera livsnödvändiga mediciner och livsmedel. Wall Street Journal kallar de alltmer omfattande sanktionerna för ”en total ekonomisk blockad”.

Fartyg med tiotusentals ton livsmedel har stoppats av USA i Panamakanalen. Betalda mediciner släpps inte över gränsen. Läkemedels- och andra företag utsätts för påtryckningar att inte sälja till Kuba eller Venezuela. Venezuelas mångmiljardtillgångar i USA har beslagtagits. Venezuela får inte ta hem sin guldreserv från London.

Svenska banker
har anslutit sig till blockaden och Kuba och Venezuela är uteslutna från den internationella valutamarknaden. En talesperson för USA säger att banker och företag ”får välja mellan att ha affärer med Kuba och Venezuela eller USA”.

Varför sker detta? USA har inte lyckats störta regeringarna i dessa länder och vill nu svälta dem till underkastelse. Att Venezuela har enorma oljereserver hör förstås till saken. USA-regimen har uttalat att ”socialismen ska sopas bort från Latinamerikas yta” och ”nu ska USA uppnå det som misslyckades vid Grisbukten” (det vill säga USA:s militära nederlag vid invasionen av Kuba 1961.)

Blockaderna strider mot FN-stadgan, internationell rätt, stadgan för OAS och lagar i USA. Kollektiv bestraffning av miljontals människor, som detta är, räknas som en krigshandling. Det kan vara lika dödligt som bomber.

Men inga protester hörs. Våra politiker och medier är knäpptysta, i den mån de inte för angriparens talan. Västvärlden verkar tycka att det är naturligt att USA sätter sig över internationell rätt och bestämmer vilka regeringar som är goda och vilka som är dåliga, vilka befolkningar som ska straffas, svälta och dö.

Tystnaden är öronbedövande.

Ulf Bjerén och Zoltan Tiroler

Svensk-Kubanska Föreningen

September 2019Politik

Föregående artikelHur Agenda hanterar Venezuela osakligt och nonchalant
Nästa artikelKina 70 år – vad har hänt?

4 KOMMENTARER

    • Det är väl mycket viktigt ur demokratiskt synpunkt att den vuxna svenska befolkningen är väl informerad eftersom Sverige lagt hela sitt försvar i beroende av USA:s mycket aggressiva utrikes- och militärpolitik. En av många brister i vår ekonomi.

  1. Det är inte Trump som ska hela skulden för mördandet. Skulle han inte fortsätta med massmorden, som även Obama, Clintons och Bush höll på med, så skulle han snart mördas av det militärindustriella komplexet, som satte honom vid makten genom sina medier, samma medier som mörkade Bernie Sanders och mörkar Tulsi Gabbard och Ron Paul.

    • Jovisst! Det råder inga tvivel om att det gigantiska locket har lagts på för all systematiserad kritik mot deep state och det militärindustriella komplexet. Trump är villserligen lite tveeggad eftersom han har ena foten i den amerikanska altrightrörelsen, som är mer än trötta på etablissemanget och deras eviga krigståg. Hade det inte varit för dem, hade Venezuela säkert redan ockuperats. Men det går trots allt inte att göra såna saker lika osynligt på hemmaplan idag, som exempelvis Chile 1973. Här i Sverige var det visserligen ett väldigt hallå då, men i amerikanska medier flöt Chilekuppen tämligen omärkt förbi.

      Personligen tror jag att det enda som – rent opinionsmässigt – på allvar kan förändra läget (förutom en rejäl upptrappning av militära konflikter runtom i världen, eller massarbetslöshet och världsdepression) är ett enträget avslöjande av 9/11. Att allt fler människor får upp ögonen för att 9/11 var en renodlad falseflag med syftet att skapa ”kriget mot terrorismen”. 9/11 är tyvärr ganska osynligt här i Sverige. I USA däremot är opinionen betydligt större, men också mer motarbetad av MSM.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here