Vänsterns coronakollaps

22
3237
Demonstration Covid 220122 i Stockholm Foto: Jan-Erik Gustafsson

Den här artikeln är skriven av Jan-Erik Gustafsson.

Han skriver i mailet med artikeln ”Till vänstermedia

 De senaste införda coronarestriktionerna som infördes i Sverige  i mitten av januari med stöd av den inskränkande pandemilagen försvann helt plötsligt efter tre veckor. Varför? Sannolikt för att kunskaperna om den påstådda pandemin, dess genetiskt modifierande vacciner, dess odemokratiska påtvingade covidpass har fått människor i massor att demonstrera som i Stockholm den 22 januari, lastbilskonvoyer i Canada och Frankrike och ett växande antal manifestationer över hela världen. Detta har fått de svenska och globala vaccinförespråkare inom (läkar)vetenskapen, myndigheter, politiken och media att känna ett växande obehag.

 Vänstertidningen Internationalen kallade i ett ledarstick alla de som demonstrerade på Sergels Torg mot covid-pass för ”förvirrade och uttråkade tokstollar”. Vänstertidningar har inte genomskådat de genmodifierade vaccinernas karaktär och nu närmar sig något slags bokslut.

 En tid efter att ha läst Internationalen har jag skrivit bifogade artikel Vänsterns coronakollaps. Den får gärna publiceras i sin helhet och jag hoppas åtminstone till en diskussion på tidningsredaktionerna.”

Vid samtal 14/2 kl 13 får jag besked om att artikeln inte accepterats för publicering i Internationalen.

Docent Jan-Erik Gustafsson, KTH.

_______________________________________

Vänsterns coronakollaps

I ett ledarstick nr 4 Internationalen kallar Per Leander alla de ca 10 000 som fyllde upp Sergels Torg 22 januari och demonstrerade mot covid-pass för ”förvirrade och uttråkade tokstollar” som vägrar ta vaccin och inte följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer på allvar.

Vad den breda vänsterns ideologiska dumskallar medvetet eller omedvetet inte tycks förstå är att de inom EU och USA i all hast av forskare i de korrupta läkemedelsföretagen framtagna nödgodkända vaccinerna är inga traditionella vacciner som producerats från avdödat material av virus. Alla fyra EU-nödgodkända vacciner är genetiskt modifierande  mRNA- eller DNA-vacciner, vars innehållsförteckning är en företagshemlighet, som får celler att tillverka det virusliknade spikproteinet, som skall få kroppen att bilda antikroppar.

Allt fler seriösa vetenskapliga studier har visat att spikproteinet i sig är toxiskt och leder till en mängd biverkningar bl.a. myokardit och dödsfall. Enligt officiell rapportering till USAs, EUs, Storbritanniens läkemedelsmyndigheter har snart 60 000 dödsfall inträffat efter vaccinering, varav Läkemedelsverkets hemsida strax för jul rapporterade 354 dödsfall i Sverige.

Att medborgare inte vill utsätta sig för genetiskt medicinska experiment med nödgodkända vacciner som inte genomgått traditionella testprocedurer är ett giltigt och tillräckligt skäl för att inte vaccinera sig och säga nej till odemokratiska och påtingande covid-pass.

Den materialistiska vänsterns ideologer tycks leva i en föreställningsvärld av oblyg teknikoptimism, där vaccinkritik betecknas som misstro mot läkevetenskapen och generellt mot vetenskap och beprövad erfarenhet, samt att samhällets intresse skall vara överordnat individens.

Redan 2019 fattade EU-kommissionen och Europeiska rådet beslutet att vaccinationsbevis skulle vara infört i medlemsländerna 2022. Införandet av vaccinationsbevis och tvångsvaccinering av ovaccinerade som nu införts i Österrike för att hålla befolkningar i schack kan ses som ett uttryck för att säkerställa läkemedelsbolagens fortsatta vinster och också som ett led i den stora återhämtningen (The Great Reset) som följt på den s.k. pandemin.

Att injicera vaccin utan individens informerade samtycke strider mot Nurnbergskonventionen, som slogs fast efter de dåvarande läkemedelsföretagens medicinska experiment i de nazistiska utrotningslägren, mot den svenska regeringsformen och mot EUs rättighetsstadga och flera andra internationella konventioner.

Leanders ”tokstolleargument” reser frågan om åsikts- och yttrandefrihet och vänsterns demokratisyn. När nu omikronmutationen inte var så livsfarlig som först målades upp har vaccinförespråkarna och tongivande media något börjat retirera.  Dessutom får alltfler som tagit t.o.m. tre sprutor covid. Bara den senaste veckan har ett antal händelser uppmärksammats i alternativa media och till viss del i tongivande media. Vilken är vänsterns uppfattning om följande händelser?

Folkets Radio Per Shapiro kritiserar i en presskonferens Folkhälsomyndigheten för manipulerad covid-statistik. FHM räknar en person som ovaccinerad tills 14 dagar efter att ha tagit två sprutor! Så om man råkar dö inom två veckor efter spruta så räknas dödsfallet som ovaccinerad.  Är Shapiro också en tokstolle?

Etikprövningsnämnden och Läkemedelsverket stoppar ett projektförslag från Uppsala Clinical Research Center för att studera effektivitet och säkerhet av använda covidvacciner med motiveringen att det kan ”minska vaccinationsviljan”! Beslutsfattare på Läkemedelsverket var en enhetschef med mångårig anställning hos Astra Zeneca. Vem är det som är tokstolle här?

I Kanada pågår nu en jättestor lastbilskonvoysdemonstration mot covid-pass med växande stöd från allmänheten. Är alla dessa lastbilschaufförer också tokstollar?

Poddaren Alexander Pärleros har i ett nyligt avsnitt av ”Framgångspodden” dristat sig att intervjua forskaren och vaccinkritikern Katarina Gospic om hur information om covid och vaccin censureras och samtidigt kritiseras Pfizers. Det får man inte göra. Vaccinförespråkare som mediaikonen Agnes Wold, vaccinlobbyisten Mattias Sällberg och SvDs Essy Klingberg rycker ut till det korrupta Pfizers förvar. Vem är tokstolle här?

Efter demonstrationen mot covid pass i Stockholm oroar sig Expo’s  VD Daniel Pohl i Bonniertidningen Expressen över att motståndare till vacciner (s.k. anti-vaxare, foliehattar, konspirationsteoretiker m.fl. okvädingsord) visar på en utbredd misstro mot myndigheter, media och det politiska systemet.  Pohl medger att ”pandemirestriktionerna har givit upphov till en global protestvåg” och säger att dessa protester i många fall styrts av konspirationsteoretiska grupper som ser vaccin och restriktioner som en del av en större komplott. Är Pohl en konspirationsteoretiker som företräder makten, tokstolle eller kanske bara en dumskalle?

I andra sammanhang hävdar den breda vänstern helt riktigt att i dagens krissamhälle gäller det att stärka de demokratiska styrelse- och arbetsformerna underifrån. Men i coronapolitiken bejakar vänstern en teknikoptimistisk och toppstyrd styrelseform och sväljer okritiskt utsagor och propaganda från myndigheter, media, politiker och den privata läkemedelsindustrin.  I Expressenartikeln kräver t.o.m. Expos Daniel Pohl att nu behöver vi, vänstern tillsammans med regeringen och myndigheterna, ”agera mot infodemin för att värna demokratin, den mellanmänskliga tilliten och säkerheten”.

 

J

 

Föregående artikelUkrainas regering angriper landets egen befolkning i Donbass
Nästa artikelMilitärt svaga Donbass angriper militärt starka Kiev?
Jan-Erik Gustafsson
Jan-Erik Gustafsson, Styrelsemedlem och tidigare under många år ordförande i Folkrörelsen Nej till EU.

22 KOMMENTARER

 1. Ledsamt att Internationalen är drabbad av massformation. De orkar nog inte med den kognitiva dissonansen det innebär att inse att man har blivit grundlurad av det kriminella monopolkapitalet. Jag har själv blivit lurad många gånger och kan rekommendera KBT eller meditation.

  Att 90-99% på torget i Stockholm sannolikt INTE är anti-vaxxare framgår aldrig i medierna. Även jag, som är en klassisk vänsterman som älskar Tulsi Gabbard, är för beprövade vacciner med deras fördelar och nackdelar och har tagit flera beprövade vacciner,senast mot japansk encefalit och mot gula febern, innan resa till Sydostasien. Åt även HCQ i malariaområden, så jag vet att det inte är en särskilt farlig medicin. Det är uppenbar skrämselpropaganda.

  Många av människorna på torget lurades att ta biovapnet mot viruset, som med all sannolikhet skapades i ett laboratorium med pengar från USA. Denna diskussion tar heller aldrig upp i Sverige. Locket är på. Svenska folket vet inte vilka diskussioner som pågår i USA:s öppna senatsförhör. Folk som tagit biovapnet vill inte gärna veta sanningen om det heller. Jag förstår dem. Sanningen om de sjukdomar som biovapnet tycks skapa är inget man vill veta mer om, så vida man inte är hypokondriker.

  Vi är alla i samma båt. Många fick biverkningar, både av viruset och av biovapnet som verkar fungera likt en slags rysk roulette enligt statistiken från VAERS. De som dog av biovapnet eller laboratorieviruset kan naturligtvis inte yttra sig alls längre.

  Här är talet från läkaren Nils Littorin, f.d. kommunist, numera Malmölistan, som visar vad det handlar om: https://archive.org/details/Dr-Nils-Littorin-Stockholm-swe-sub-eng-sub

  Det är därför symbolen av ett hjärta på torget är så fint och jag förespråkar detta som symbol för den breda valsamverkan som vi bör skapa för att stoppa dessa ovetenskapliga politiker som inte lyssnar på vetenskapliga evidens, inte lyssnar på varningar från mikrobiologer, virologer, och inte analyserar statistiken.

  Jag vill att alla ska vara med! Allt från demokratiska kommunister till demokratiska patrioter! Alla som älskar vårt folk och våra friheter och vår demokrati behövs!

  Det gör absolut inget om man även älskar andra folk, likt demonstranterna ofta gör. De demonstrerar just nu för Österrikes medborgare och för Kanadas medborgare mot fascismen där. Även alla på internationalen vill jag ha med!

  Vetenskapliga partiet som jag startat, som hedrar Olof Palme och folkrörelsen Nej till EU, har nu kontakt med flera partier som kommer valsamverka. Detta är större än bara höger och vänster. Det handlar om totalitarism gentemot fri demokrati. Det finns bara en sak som är större än frihet och demokrati. Freden. Och ju bättre demokrati vi får desto fredligare tror jag att vi kommer bli. Välkomna!

  Alla som inte stödjer fascism (ledande totalitära politiker i allians med monopolkapitalister) ska med! Alla är inbjudna! Små partier såväl som större partier! En människa kan ha rätt, alla andra kan ha fel. Det är matematiska bevis, vetenskapliga evidens, moralfilosofi, känslor och argument som avgör vad som är mest trovärdigt för varje individ!

  Meditera och låt er ledas av förnuft och känsla i balans!

  • mNRA vaccinet biovapen?
   Ja, det är kanske så man bör se det.
   Ett strategiskt och ganska hänsynslöst krig mot Coronaviruset?
   Ett virus som det är högst oklart vart det kommer från.
   Det som irriterar mig är varför det hos oss aldrig förklaras varför just Kina klarat pandemin så bra.
   Västvärlden och Coronapandemin ter för mig ett misslyckande och en otillräcklighet där många lidit eller dödats i onödan.
   Känns otäckt om pandemi skulle vara kapitalismens största fiende.
   Känns ruggigt om människan kan få för sig att använda biovapen i framtidens krigföring.
   En insjuknad befolkning är ju totalt försvarslös om de nu inte har några knappar att trycka på för den totala förstörelsen.
   Människans största fiende är människan själv?

 2. Tusen och ett tack!
  Superintressant.
  Är alla världens covidvacciner av den den här genmanipulerade typen eller framställer något land vacciner mer naturlig väg med avdöda virus?

  Jag vet bara att det syntetiska är lättare och billigare att få i massproduktion än det naturliga med ofta begränsad tillgång och dyrare framställning.

  Inte för det har med pandemins bekämpning att göra men förmodligen har läkemedelsindustrin tjänat massor med pengar på de här genmodifierade mNRA vaccinerna.
  Inte fel att tjäna pengar men i det här läget är det lite ruttet tycker jag.
  Precis som den enes nöd är den andres bröd.
  När pandemin kom talades det först om en ”flockimmunitet” men jag tycker ju längre tiden med pandemin gick förvandlades flockimmuniteten till en flockmentalitet.
  ”Gör som alla vi andra annars är du mot oss och fiende till samhället”
  Som till sitt förfogande har polisiära resurser att sätta in mot dem som tycker annorlunda.

  • Avdödat virus i de kinesiska vaccinerna
   De kinesiska vaccinerna är av en annan typ än exempelvis dem vi i dag använder i Sverige. De är så kallade inaktiverade vacciner och innehåller avdödat covid-19-virus tillsammans med hjälpämnen. Att injicera inaktiverat virus gör att kroppen kan börja producera antikroppar mot viruset vilket ger ett skydd mot infektionen. De två vaccinerna från Sinovac är snarlika. Det som skiljer dem åt är de innehåller inaktiverat virus från två olika stammar av covid-19-viruset.
   Båda stammarna isolerades från sjukhuspatienter i staden Wuhan i början av pandemin. Allvarliga biverkningar var sällsynta och ungefär lika vanliga (0,4-0,6 procent) i vaccingrupperna och i placebogruppen.
   Sinovacs covid-19-vacciner genomgår för närvarande så kallad löpande granskning hos EU:s läkemedelsmyndighet EMA och kan alltså komma att bli godkänt i Europa, detta sedan maj 2021.

   Lite av en skandal att Sinovac inte blivit godkänt ännu av EMA, att de som är godkända är endast amerikanska och engelska vacciner.
   De skall inte klaga över att människor inte vaccinerar sig när man inte ger någon valmöjlighet. Sverige har möjlighet att själva ta in Sinopharm eller Sinovac, men gör det inte, Varför??

   • ”Sverige har möjlighet att själva ta in Sinopharm eller Sinovac, men gör det inte, Varför??”
    Svensk regering och myndigheter kanske är sinofober?
    De är ju så väldigt rädda för att köpa modern IT utrustning från Kina i tron att den kan innehålla strategisk hybridkrigföring?
    Eller är det bara ett svepskäl för att de egentligen vill köpa amerikanskt?

    Kanske samma med Sinopharm eller Sinovac?
    De tror att med det här naturliga vaccinet injicerat i svenskarna så försvinner främlingsfientligheten och vi blir mer Kinavänliga och samtidigt mer misstänksamma mot USA och allt tillsammans skulle äventyra hela den av politikerna önskade ”säkerhetsordningen”?
    Till och med partiet Sverigedemokraterna som känner sig tvingade att vara alla pk-politikerna till lags UTOM i sin enda särpräglade fråga samt ibland lite mera.

    Jag tycker inte vilka vacciner vi ska ha är en fråga för myndigheter.
    Fråga om vilka vacciner vi ska köpa är istället en demokratisk fråga och borde avgöras av folket.
    Men eftersom vi alla inte tycker lika borde olika sorters erkända vacciner erbjudas och vi själva tillåtas välja.

   • Vivianne Månsson, hur är det med det ryska vaccinet, och de kubanska? Är de också som du skriver ”De är så kallade inaktiverade vacciner och innehåller avdödat covid-19-virus tillsammans med hjälpämnenn .” Och javisst, det är en skandal att Sverige inte har använt andra än amerikanska och engelska vacciner.
    Che Guecaras dotter Aleida som bor i Kuba, och som är barnläkare, var i Göteborg för några år sedan, hon berättade att de hade utvecklat ett bra vaccin mot en viss cancertyp, när Italien ville importera detta vaccin så hotade USA med handelsembargo, typ, mot Italien så att de fann för gott att backa, och inte köpa vaccinet. Kan det vara samma sak med det kinesiska vaccinet?

    • Det är redan känt att så är fallet. Detta med hotelser för finansiella vinster är inget nytt när det gäller USA. Det är USAs normala sätt att konkurrera sedan länge. PirateBay (2006) ett exempel, USA hotade med handelsblockad om inte svensk lag ändrades efter USAs krav, USA hotade Japan med handelskrig om Japan släppte en konkurrent till DOS (1982) eller Chips från TI (1965), hotelserna används ofta direkt personligen mot nyckelpersoner. China Initiavive ett annat exempel just nu, USA försöker monopolisera kunskap. En anledning till USAs de facto ockupation av Taiwan är att Taiwan leder i kunskap när det gäller komplexa IC kretsar. Sydkorea hotades alldeles nyligen av USA när dom ville starta IC tillverkning i Kina. USA försökte även stoppa Linux, konkurrent till Windows, men misslyckades för systemet utvecklades av hundratusentals frivilliga anonyma. Bill Gates var personligen otroligt hatad.

     Just nu upplever vi systematiska och intensiva drev baserade på förfalska information mot allt som kommer från Kina. Vinkraft, Arlanda systemet, Huawei, TikTok, WeChat, men det finns åtskilliga exempel. Detta är USAs sätt att idag konkurrera, med propagandan levererad genom media och skapade av falska, köpta journalister och agitatorer. Läs själva. Propagandan flödar dagligen i MSM och på SVT.

    • Det ryska vaccinet är ett vektor vaccin bygger på samma teknik som Astra Zeneca vaccin, och de har blivit beskyllda för att ha stulit receptet, vilket verkar absurt. Deras vaccin skall enligt rapporter inte ge lika mycket biverkningar som Astra Zeneca och inte de allra värsta. Det finns rapporter om detta i Ungern och Argentina där man gjort större jämförelser av biverkningar. Sputnik V har erbjudit Astra Zeneca att hjälpa dem att bli av med dessa svåra biverkningar, men har inte fått något gensvar.

     Det kinesiska vaccinet har t.o.m. Matti Sellberg som förekommit mycket i nyheterna, sagt att han tror är ett väldigt bra vaccin och att det är ett säkert vaccin då det bygger på avdött virus. Det var i början, nu är han väldigt tyst om det kinesiska vaccinet.
     Det kubanska vaccinet vet jag inte vilken teknik det bygger på.
     Vi handlar ju ändå med Kina så jag tycker att det är väldigt skumt med att EMA inte godkänner vaccinet. Dessutom borde Sverige inte vara så fega vi har ju en forskare på KI som säger att han tror att det är ett väldigt bra vaccin, så köp in det tycker jag.

     • https://www.rt.com/news/549937-bill-gates-omicron-vaccines/

      Varför skall svenskarna låta vaccinera sig med experimentella i en hast framtagna preparat, Vivianne ? Sverige som lät den ursprungliga vågen ha sitt naturliga förlopp utan konstlade nedstängningar. Nu säger t.o.m Bill Gates att Omicron fungerar som ett vaccin, ”sadly”, tyvärr enligt honom och ger immunitet världen över snabbare (och vad han inte säger) mer bestående än injektionerna, om vilka många experter säger att de förorsakar mer skada än nytta redan på kort sikt. Vad som händer på längre sikt vet ingen.

      Men Gates vore inte Gates om han därav hade lärt sig något. Tvärtom vill han ytterligare snabba på procedurerna. Nästa virus som kommer har ett annat patogen säger Gates (han bör ju veta) och då skall injektionera stå klara efter sex månader, det är målet. Lycka till sedan med säkerheten.

     • Ja, om en mildare infektion kan ge en naturlig immunitet så är det ju det allra bästa.
      Kanske vi kan hoppas på Omikron som någonting bra?
      Guds egen hjälp med betryggat avstånd från amerikansk och lömsk genmanipulation där ingen känner de långtida effekterna?

      Ni har väl hört talas om GMO grödor från USA?
      Är det mat du vill tugga i dig?

     • Nu kommer det nog bli slut på massvaccinationerna. Norge har fr.o.m. nu klassat Covid som vanlig influensa och att bli behandlad som en sådan. Sverige kommer nog snart med samma beslut. Hörde att enbart de över 80 år skall få vaccinera sig mot Covid efter 4 månader då sista vaccinationen gavs.
      Känner lite olust hur de kommer att göra, skall de tillföra Covid vaccinet i det vanliga säsongsinfluensa vaccinet, och i så fall med denna mRNA teknik, det kommer så lite information just nu
      Inte ens sjukhusläkarna tror längre på vaccinationen, min granne fullvaccinerad låg nyligen på sjukhus för Covid, och hans läkare sa att han trodde inte att vaccinet hjälper mot covid längre. Han hade Delta varianten och då skall vaccinet verka men denna läkare tyckte inte det.
      Bättre vara försiktig och använda andningsskydd tills den värsta vågen är över. Nu har tydligen Omicron muterat med Delta, och blivit en farligare variant

     • Jan Nybodas du frågade: Varför skall svenskarna låta vaccinera sig med experimentella i en hast framtagna preparat, Vivianne ? 

      Svår fråga att svara på. Vi vet ju att man inte haft något val, så personer har varit rädda och utsatta för starka påtryckningar. Man vill inte vara osolidarisk, och bli beskylld för att man är orsaken till andra människors död. Många har tvekat och kalkylerat med risken att få Covid eller att få biverkningar av vaccinet, och försökt att ta det beslut som känns bäst för dem. 
      Själv har många frågat mig om jag tycker att de skall vaccinera sig, men det är en fråga som jag aldrig skulle kunna svara på. Det beslutet måste de själva ta, man kan endast berätta om hur de kan skydda sig på annat sätt eller vad den eventuella risken för biverkningar är.

      Det jag skulle vilja ha svar på, men lär aldrig få: Är varför vi inte tagit in ett vaccin som det kinesiska som bygger på avdödat virus vilket kan kännas tryggare för många att vaccinera sig med, då det är samma teknik som vid influensavaccinet. Det ligger fortfarande hos EMA för godkännande.

      EU-parlamentariker har rapporterat att förhandlingar mellan EU och läkemedelsbolagen sker bakom lyckta dörrar, så ingen öppenhet där.

      Eftersom Magnus Berg skrev att Pfizers vaccin är inte helt godkänt, så kan man tänka att vi är utsatta för att vara en stor kontrollgrupp för dem, för att de skall få sitt vaccin fullt godkänt, om nu hela EU har förhandlat och lovat att i princip skall hela befolkningen vaccinera sig med deras vaccin, så vi därigenom skall utgöra ett underlag för deras godkännande. Då har vi säkert fått ett bra pris på vaccinet. De har i så fall sålt ut oss till Pfizers, för att kunna köpa vaccinet till ett  billigare pris. 

      En del jag känner som har kontakt med MÖ, reagerar också på detta, och funderar över varför Sverige bara använder ett vaccin, medan i deras länder har de flera vaccin. 

     • Högertabloiden Fria Tider rapporterar det kommit ett nytt Covid vaccin som ämnas användas i Sverige särskilt för dem som inte tål mRNA vaccinerna.
      Vaccinet heter Nuvaxovid och du kan läsa mer om det nedan.
      Vaccinet ska bygga på mer traditionell teknik där man använder proteiner.
      Du kan läsa mer om det nedan.
      Jag vet tyvärr alldeles för lite om vacciner och medicin.
      Jag håller med dig om att det borde finnas mer valfrihet att välja vacciner.
      Det är en skam att inte myndigheterna i EU inte godkänt den kinesiska vaccinerna som verkar fungera mycket bra.
      Skulle det vara annorlunda borde det redan framkommit.
      Men förmodligen är det helt onödiga politiska hinder som gör att de kinesiska vaccinerna inte blir godkända här.
      Den liberala demokratin är inte liberal.
      Den liberala demokratin är många gånger auktoritär och det helt i onödan.

      https://www.friatider.se/nytt-coronavaccin-rekommenderas-i-sverige

 3. Äntligen en kommentar som värderar vår tid utifrån en bra analys. Vänstern i bred mening har haft rätt när det gäller neddragningen av t ex äldrevården.
  Högerkrafterna i form av bl a World Economic Forum och Young Global Leaders torde vara rätt nöjda med att vänstern inte sett bortom detta faktum.
  Analysen måste gå djupare som Jan-Eriks gör.
  Systemkritiken har lyst med sin frånvaro.
  EUs planering av medicinska pass som började flera år innan 2020.
  Förutom delvisa tvångsvaccineringar, läkemedelsbolagens profiter och digitaliseringens expansion, så kommer nu också russofobin som ska disciplinera oss fåkunniga.
  Coronan var ett test i hur lydiga vi medborgare är och ett sätt att än mer trycka in oss i den digitala världen där vi inte styr ett skvatt utan blir slavar under system, koder, bankid.
  Bankid är en privat produkt som frontas av även offentliga myndigheter, så långt har det gått och det går längre.
  Det sägs ju att ”det positiva med coronan” är att vi lärt oss mer av det digitala; dvs mer slavar under det digitala i klarspråk.
  Corona, digititalisering och russofobi korrelerar väl i tid om än det inte verkar finnas kausalt samband

 4. Äntligen en djupare analys av samtiden ur ett vänsterperspektiv. Vänstern har rätt i nedskärningarnas konsekvenser för äldre i influensatider.
  Men olika grupper torde vara glada över att vänsterns insikter inte når bortom denna punkt.
  Det gäller World Economic Forums ambitioner efter coronan. EUs vägkarta för bl a vaccinpass som började gälla 2018. Folkhälsomyndighetens fusk med att först 14 dagar efter att någon fått vaccinet räknas som vaccinerad: Blir en person sjuk en vecka efter vaccinering räknas personen i kategorin ovaccinerade.
  Var går gränsen för vår svenska tilltro till myndigheter.
  Covid har varit ett stort test i hur lydiga vi är. Hur godtrogna vi varit att ta till oss storkapitalets digitala lösningar. Och nu som lök på laxen kommer russofobin och desinformationen kring Ukraina.
  Kanske är det digitaliseringen som kommer ha störst konsekvenser. EUs har en ambitiös agenda i sammanhanget med åtskilliga miljarder euro – Horizon Europe.
  Vi använder okritiskt den privata produkten bankid. T o m myndigheter frontar denna privatiering av vår identitet. Detta trots att Skatteverkets digitala id skulle kunna fylla funktionen.

  • ”Var går gränsen för vår svenska tilltro till myndigheter”. När skall en fungerande demokrati kunna införas i Sverige. Riktigt folkstyre, där man inte bara kan välja personer, utan kan både styra eller påverka deras beslut, och viktigast av allt, folkligt avlägsna de olämpliga och inkompetenta, eller galna.

   ”Kanske är det digitaliseringen som kommer ha störst konsekvenser” Kanske, troligen, och det är just därför makteliten är så angelägen att få kontroll över den. Bankid är i realiteten en form av övervakning, men det tror inte medelsvensson på. Vad som är intressant är hur Kina nu bygger system så dom av rent tekniska orsaker inte kan brukas för övervakning. Staten kan då inte övervaka individen, men det kan heller inte skurkstater som USA, eller en framtida diktatur och fascistregim. Just därför försöker stater som Sverige och USA stoppa dom, som Huawei. Massövervakning är en nödvändighet för överlevnad för alla diktaturer. Förra seklet litade tyskarna på nazistregimen, och både dom och andra fick betala ett mycket högt pris. Lita aldrig på myndigheter, ge dom aldrig tilltro, granska och övervaka dom konstant, och Sverige behöver metoder för att avlägsna dom vid behov.

 5. Bra artikel. Tråkigt att tidningen Internationalen inte tog in den. Hade kunnat bli en bra diskussion.
  I det stora hela har stats/oligarkmedia lagt locket på, så hoppet står till mindre publikationer/bloggar för att kunna få fram alternativa fakta.
  Om dessa bangar ur är läget bekymmersamt.

 6. Oj då! Inte ens den heliga marknaden – i detta fall försäkringsmarknaden – har förtroende för de ny moderna vaccinerna. Av den anledningen har privata Läkemedelsförsäkringen inte lyckats återförsäkra sig utan tvingas sänka det årliga eventuellt utbetalda försäkringsbeloppet från 150 miljoner till 20 miljoner. Och av den anledningen har staten sett sig tvungen att gå in och agera försäkringsbolag för vaccinens biverkningar. Detta framgår av regeringens lagrådsremiss.

  ”Fram till den 31 december 2020 begränsades ersättning för serieskador enligt denna paragraf till 150 miljoner kronor för samtliga serieskador som hänförs till ett och samma kalenderår. Den 7 december 2020 beslutade försäkringsgivarens styrelse om att ändra dessa villkor. Ändringen trädde i kraft den 1 januari 2021. Ändringen består i ett tillägg med lydelsen: ”För skador ingående i en serieskada orsakade av läkemedel som svenska staten eller svenska myndigheter rekommenderat, påbjudit eller erbjudit och som distribueras via svensk vårdinrättning eller svenskt apotek för vaccinering mot av WHO deklarerad pandemi som hänförs till ett och samma kalenderår är ansvaret begränsat till högst 20 miljoner kronor.” Försäkringsgivaren har innan denna ändring kontaktat Socialdepartementet för att informera om ändringen. Vid dessa kontakter har företrädare för försäkringsgivaren anfört att orsaken till ändringen är att försäkringen inte lyckats erhålla återförsäkring som möjliggjort ett tak på 150 miljoner kronor. Innebörden av ändringen är att försäkringen enbart kommer att utbetala maximalt 20 miljoner kronor för serieskador till följd av vaccinering i syfte att skydda patienter mot covid-19. Då läkemedelsförsäkringen är en helt och hållet privat försäkring saknar staten möjlighet att påverka åtagandet.” (sid. 14-15)
  https://www.regeringen.se/49d896/contentassets/c492c0c4bb7f4bf1ad603bc569b1d55a/statlig-ersattning-for-personskada-orsakad-av-vaccin-mot-sjukdomen-covid-19.pdf

 7. En påminnelse:
  Neil Morris Ferguson heter ”vetenskapsmannen”, som piskade upp hysterin kring överdödligheten kring Covid. Detta och Johns Hopkins Univeritys kumulativa dödsräknande utifrån missvisande PCR-test lade grunden för injektionerna, som mer eller mindre tvingades på en oförberedd befolkning.
  Aldrig något tal om naturlig immunitet eller fungerande behandling.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here