Världens farligaste man?!

4
3427

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett-två år sedan och idag” återpubliceras denna artikel som är aktuell i högsta grad…

 

 

 

 

 

 


Världens farligaste man?!

Denna video på drygt 11 minuter är en mycket intressant intervju med Andrew Fowler, som träffat Julian Assange flera gång. Han har skrivit boken ovan med en lockande titel – eller hur?

Beskrivning av boken av utgivarna:

Om de al-Qaida-terrorister som angripit USA 2001 ville försvaga Väst, uppnådde de detta uppdrag genom att slå till i hjärtat av demokratin.Sedan 9/11 har regeringar, inklusive i USA, Storbritannien, Frankrike och Australien infört en hård, skrämmande lagstiftning som motverkar legitima aktiviteter i en undersökande press, vilket så väl behövs efter Irakkriget, som visade att man inte kunde lita på regeringen.

Bakom argument om att försvara den nationella säkerheten och bekämpa kriget mot terror, kriminaliserade regeringar legitimt journalistiskt arbete, och angrep journalisters källor, och de visselblåsare som är så viktiga . Genom detaljerad forskning och analys, förklarar den här boken, som innehåller intervjuer med ledande figurer på området, inklusive Edward Snowden, hur massövervakning och antiterrorlagar är av tveksamt värde när det gäller att bekämpa terrorism, men att de har haft en ”avkylande effekt” på en av grunden för demokratin: avslöjande journalistik.

Föregående artikelProtester mot marknadshyror i centrala Stockholm nu!
Nästa artikelVem vill höra om en galen, helt skruvad konspirationsteori om den 6 januari på Capitolium?
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

4 KOMMENTARER

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here