”Väst diskuterar uppdelningen av Ukraina”

16
1053
Detta är en artikel av redaktionen för Steigans nättidning. https://steigan.no/2024/04/vesten-diskuterer-deling-av-ukraina/

Verkar troligt att denna fråga diskuteras på flera ställen.

2019 hade Ukraina intrycket att vägen in i Nato var tydlig. Det målet verkar längre bort än någonsin.

Flera västerländska mainstream-medier, som Bild i Tyskland och La Repubblica i Italien, har publicerat artiklar baserade på en läcka som påstås härröra från källor i Nato. En plan för en framtida uppdelning av Ukraina efter kriget diskuteras.

MSN har en sammanfattning av nyckelpunkterna i dessa artiklar:

Kriget i Ukraina har pågått i mer än två år – men freden verkar fortfarande långt borta. Även om det för närvarande inte pågår några officiella förhandlingar för att avsluta striderna, håller man på att definiera positioner bakom kulisserna. Nato ska nu ha presenterat en explosiv fredsplan.

Kommer Ukraina att delas?

Som den italienska tidningen La Repubblica rapporterar är västvärlden tydligen redo att ge upp de territorier som ockuperats av Ryssland. I gengäld bör det kvarvarande ”västra Ukraina” omedelbart gå med i Nato och därmed hamna under försvarsalliansens skydd. För att göra detta skulle Kiev behöva ge upp inte bara områdena i öst och söder som har gått förlorade sedan 2022, utan också Krim, som annekterades av Moskva 2014.
Detta förslag sägs inte bara ha diskuterats vid det senaste Nato-toppmötet, utan också redan ha erbjudits Putin genom informella kanaler. Även om detta inte är en officiell ståndpunkt från väst, bör scenariot inte vara orealistiskt, särskilt med tanke på det amerikanska valet i november.
Historiskt påminner fredsplanen om delningen av Tyskland efter andra världskriget eller Korea 1953. Det är helt oklart om Kiev kommer att gå med på en sådan plan. Hittills har president Zelenskij alltid betonat att han vill ta tillbaka alla ockuperade områden.

Washington Post: Utan någon väg ut ur ett allt värre krig ser Zelenskys alternativ dåliga eller sämre ut

Om planen inte är officiell så är det helt klart att tunga mainstreammedia värmer upp allmänheten för ett sådant resultat. Washington Post, som mycket ofta har varit ett språkrör för CIA, skriver:

Zelenskij har sagt att Ukraina kommer att acceptera inget mindre än återlämnandet av hela sitt territorium, inklusive mark som Ryssland har kontrollerat sedan 2014. Men eftersom stridslinjerna har förändrats lite under det senaste året och militärt återerövra områdena i östra och södra Ukraina som Ryssland ockuperar nu – omkring 20 procent av landet – verkar allt mer osannolikt.

Som vi rapporterade igår säger västerländska medier också att Ukrainas östfront är på väg att kollapsa.

Den ökända 153 Mechanized Brigade är inte längre mekaniserad, utan har reducerats till infanteri.

Ukraina är ett delat land

Långt innan detta krig nådde den nivå det har nu var det uppenbart att Ukraina är ett delat land. 2014 ställde Gallup en fråga om ukrainarnas inställning till att gå med i Nato och det var bara i västra Ukraina, i de tidigare polska områdena, som det fanns majoritet för detta med 53,2 %. Åsikterna fördelade sig geografiskt enligt följande:

Det är rimligt att anta att det finns rykten om en västerländsk delningsplan, men i väst finns en illusion om att Ryssland kommer att kunna acceptera ett västra Ukraina integrerat i Nato. Vårt antagande är att det löser räkningen utan en värd. Ryssland har inte fört detta blodiga och kostsamma krig för att få Natobaser i västra Ukraina.

Se även denna kommentar av Alexander Mercouris:

Föregående artikelDet heliga kriget
Nästa artikelFinland köper vapensystem från Israel som samordnar med Nato
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

16 KOMMENTARER

 1. Framtiden stavas Landet 404 – no more ukraina”. Allt annat är önsketänkande från de besegrade (USA/väst).

  Ryssland dikterar villkoren för kapitulation. Genocide Joe bidet skriver under. Punkt slut

 2. Det kan absolut bli såsom artikelförfattarna säger. Att Ukraina ”maximalistiskt” kommer helt att återerövra Donbas och Krim framstår som helt orealistiskt. Dagens närmast helt ”oväntade” framgångar för drönarkrigföring, permanent satellitövervakning av slagfältet och de fixerade fronterna som inte rör sig i någon riktning sedan ett år tillbaka – medan klassiska tanks och örlogsfartyg gjort närmast improduktiv sorti ur kriget, medför att det finns i mångt och mycket inte mycket att sätta in i dagens rysk-ukrainska krig.

  Det som mycket väl kan inträffa i just Ukraina är nog snarast ett ultranationalistiskt ”Majdan-uppror” eller rentav försök till någon slags högerkupp.

  Om kriget verkligen nu enat landet och stora delar av landets befolkning, kan ett fredsstillestånd bli mycket delande och upprörande inom landet och rentav slutet för dagens ukrainska styre och Zelenskyj som syndabock.

  Alla som råkar ha ukrainska bekanta och vänner vet hur utleda man är på kriget i stora befolkningsled och hur, märkligt nog, folk i allmänhet vill ha slut på kriget och våldet.

  Frågan är hur landets hårdföra ultranationalister som Dmytro Jarosj liksom många andra kan hållas lugna? De kan och kommer snabbt bli ett inrikes faromoment inom landet.

  • Här bland de ukrainska ultranationalisterna skulle kommunisten Che Guevara platsat om han levat.
   Med laddade revolvrar i händerna.
   Fosterlandet eller Döööööö sen bara skjut på ryssimperialisterna.

   Jag kan inte låta bli att uppfatta Che Guevara som en våldsverkare.
   Förmodligen var han det inte från början men krig och dödande gjorde honom till det.
   Många soldater från krig blir tyvärr mentalt skadade. Ibland kroniskt.
   Långt från alltid samhällena hjälper till att återställa.
   Flaskan och självmord vanligt.
   Jag tror Fidel Castro ville bli av med Che Guevara.
   Därför hamnade han i något befrielsekrig i Afrika där amerikanarna hade intressen och såg till att han blev avrättad.
   Som en skjutglad som till slut själv faller offer för kulorna.

   • Che Guevara skulle sannolikt snabbt insett att dessa ukrainska ”nationalister” minsann strider för USA-imperialismen, Kub as huvudfiende. Han dödades då han var tillsammans med en gerillagrupp i Sydamerika, Bolivia tror jag.

    • Redaktören! Det gjordes ju för ett antal år sedan en fantastisk film för bio (och tv) om den unge Che Guevara när han åkte omkring på en motorcykel i Sydamerika (jag har tyvärr glömt vad den heter) – men kanske någon vet?!?

     Män som Guevara och bröderna Castro, liksom många andra, vägleddes hårdfört av idealism och framtidens progressiva ideologier i en för Latinamerika mycket dyster social, politisk och ekonomisk miljö. Dessa länder må ha sedan då länge frigjort sig formellt från kolonialmakter men knappast mentalt, och absolut inte i förhållande till Washington.

     I såväl dagens Ryssland och Ukraina råder ett i övrigt ganska högernationalistiskt tankesätt socialt, religiöst, historiskt och ekonomiskt. Det är svårt att som vänsterperson finna mycket positivt inspirerande just i detta krig överhuvudtaget.

     Apropå dagens artikel här ovan, så intervjuade BBC:s skarpa journalist Stephen Sackur igår i BBC:s ”Hard talk” förre ukrainske premiärministern Arsenij Artsenjuk – det slog åtminstone mig att han redan nu levde i en slags redan förgången och förlorad värld av Bidens amerikanska snitt och miljö. Den mannen hade inte lärt en enda lektion sedan året 2014. Ta en titt!

    • Anders R,
     Jag saknar relation till Che Guevara
     Jag har aldrig varit någon 68-kommunist.
     Mitt politiska uppvaknande kom långt senare.
     Men jag kommer ihåg Che Guevara hängande som poster på väggar i pojkrummen när jag var tonåring.
     Som en hjältefigur. En manlig förebild.
     Men idag kan jag nog tycka bilden var en kommunist-jesus.
     Jag hade inga bilder på väggarna, men skulle jag haft hade det nog blivit på en sportig moped eller en frän motorcykel.

   • Du ”arbetarklass” avslöjar bara en häpnadsväckande okunnighet om Kuba Fidel och Che. Che var en stor frihetshjälte och proletär internationalist. Che vigde sitt liv för befrielse kampen för jordens fördömda. Che är en antiimperialist ikon och det finns ett flertal bra Che biografier där du bör uppdatera dina kommunist fördomar. Din världsbild är full av motsägelser.

    • Karl Tingström,
     Du har säkert helt rätt i att min världsbild är full av motsägelser.
     Dock tror jag det beror på att vår värld är just full av motsägelser.
     Olika perspektiv, olika situationer, ingenting är egentligen enhetligt då vi är skapade som individer. Med gemensamma behov förstås.

     Den kommunistiska ideologins likriktning av människan har hitintills alltid misslyckats.
     Kanske beroende på att vi människor är fulla av motsägelser.
     Då människan är en emotionell varelse blir vi också påverkbara.
     Vilket är just vad all politik handlar om.

     Förresten tycker jag den känsliga och överempatiserade vänstern förstört Sverige.
     Det tillsammans med de giriga Borgarna som vill göra pengar av allt.
     Äldre damer kan inte gå ut på gatorna längre utan riskera att bli överfallna av knivmördare.
     Försöker de sedan skaffa sig en elchockapparat för att skydda sig blir de själva kriminella och anklagade för att skada den knivbeväpnade anfallaren.
     Allt för att demokratin inte längre klarar att skydda sin befolkning från de direkta hoten.
     Absurditeten gör att rörelser gror i det här landet som vill störta Demokratin.
     Det sociala Sverige är en nedåtgående spiral igångsatt av vänsterpolitiker medan ekonomin är en uppåtgående spiral driven av kapitalismen.
     Felet med Demokratin är att det endast är det ekonomiska resultaten som räknas.

     Jag tror på en systemförändring.
     Jag har uppfattat att du gör det också.
     Problemet är bara att din systemförändring blivit föråldrad och inaktuell.
     Kommunismens ideologi dog med Sovjetunionen och går aldrig mer att väcka till liv.
     Framtidens protester tillhör andra rörelser.
     Social inflation och bristande trygghet tror jag kan bli den tändande brasan för framtida protester i de Västerländska samhällena.
     Vänsterns klimatrörelse tror jag inte riktigt på.
     Därför den vilar på en grund som inte delas av folket i allmänhet.
     Klimatrörelsen är precis som kommunismen.
     En skapelse av och för en intellektuell elit.

 3. Fransk flygvapenöverste berättar varför Macron har förlorat det historiska minnet
  Pilot i franska flygvapnet: Macron är en marionett för USA, men Ukraina har ingen chans.
  Alexander I bevarade Frankrikes integritet efter nederlaget för Napoleons armé. Under president Macron har den franska elitens historiska minne gått förlorat, även om fransmännen älskar Ryssland.

  Pilot i franska flygvapnet: Macron är en marionett för USA, men Ukraina har ingen chans
  Frankrike och Ryssland har alltid varit tacksamma mot varandra. De rysk-franska relationerna har alltid varit speciella om vi kommer ihåg att den ryske kejsaren Alexander I bevarade Frankrikes integritet efter nederlaget för Napoleons armé, medan britterna ville stycka upp landet.
  Den sovjetiske ledaren Josef Stalin insisterade på att Frankrike skulle tas med i FN:s säkerhetsråd efter andra världskrigets slut. Vi kan också erinra oss den förre presidenten Nicolas Sarkozys positiva roll i lösningen av den rysk-georgiska konflikten för Ryska federationen och Frankrikes långa vägran att bevilja militärt medlemskap i Nato.
  Efter Krimvåren bjöd den tidigare presidenten Francois Hollande in sin ryske motsvarighet Vladimir Putin att delta i firandet av 80-årsdagen av landstigningen i Normandie under andra världskriget.
  ”Vi må ha meningsskiljaktigheter med Vladimir Putin, men jag glömmer inte och kommer aldrig att glömma att det ryska folket gav miljontals liv” under andra världskriget, sa den tidigare franske presidenten då.
  Och endast i Frankrike är den store Fjodor Dostojevskijs verk mer kända och älskade än i Ryssland.

  Fransk flygvapenöverste: Macron är en amerikansk marionett och en ”psykopat”
  Sedan dess har mycket vatten runnit och under president Emmanuel Macron har Frankrike blivit fientligt inställt till Ryssland och förlorat sitt historiska minne.
  ”Det moderna Frankrikes utrikespolitik dikteras av två omständigheter: Macrons beroende av USA och hans otillräcklighet”, säger den pensionerade franska flygvapenöversten Régis Chamagne.
  Experten förklarade den franske presidentens stridslystna uttalanden* med två omständigheter:
  ”han sändes av Förenta staterna för att genomföra dess politik genom ombud”.
  Han är ”en psykopat som inspireras av förmågan att kontrollera sina medborgares liv”.
  ”Ukraina har ingen chans att vinna det här kriget”
  Chamagne är övertygad om att Ukraina är dömt att besegras av Ryssland på grund av brist på folk, vapen och motivation.
  ”Den ukrainska armén är på nedgång. Kriget kommer till en punkt där den ryska armén kan röra sig framåt mycket snabbare. Uttalandena från rysk sida visar att det är bättre för Ukraina att acceptera Rysslands villkor. Ukraina har ingen chans att vinna det här kriget, säger experten.
  Enligt honom är Rysslands militära kapacitet ojämförligt starkare än koalitionen mellan Ukraina och väst.
  Fransmännen vill inte förlora banden med Ryssland.
  Chamagne påminde om att ”den systematiska förstörelsen av den franska staten har pågått sedan Sarkozys tid”:– Många fransmän älskar Ryssland. Vi minns mycket väl hur Alexander I, den ryske kejsaren, förespråkade bevarandet av vår territoriella integritet efter Napoleonkrigen, medan England ville stycka oss. Jag är säker på att det inte finns något hat mot Ryssland och ryssar bland vårt folk. Vi är inte glada över att människor som Macron sitter vid makten.”
  Enligt en opinionsundersökning från CSA för Europe 1, CNews och JDD motsätter sig 76 procent av fransmännen att skicka franska trupper till Ukraina. Och denna mycket stora majoritet är ganska homogen när det gäller kön (77 % av männen, 75 % av kvinnorna).
  Den 26 februari nämnde Emmanuel Macron för första gången att han skickat västerländska trupper för att strida på Ukrainas territorium. Denna ståndpunkt upprepades den 16 mars: ”Kanske kommer vi någon gång (jag vill inte ha detta, jag kommer inte att ta initiativet) att behöva genomföra operationer på marken.”

  Stabschefen för de väpnade styrkorna, general Pierre Shill, bekräftade i en artikel som publicerades i tidningen Le Monde den 20 mars att ”armén är redo”. En bataljon på cirka 800 franska soldater är stationerad i Rumänien vid Cincu, och ytterligare 20 000 soldater kan mobiliseras.
  https://www.pravda.ru/world/2000656-macron-ukraine/

  • Det var inte bara det ryska folket som förlorade sina liv under andra världskriget det var Sovjet, hur många av dessa var egentligen ryssar??

   Finns siffror på hur många européer som tror att Ryssland vinner kriget. Det var bara i Ungern och Grekland som siffrorna kom något över 25% för rysk seger. I Portugal svarade endast 11% på rysk seger. Det är helt uppenbart att Ryssland förlorat kriget redan i februari 2022. Ryssland kommer säkert att förlora i Ukraina, menar en kinesisk Rysslandsexpert

   https://www.economist.com/by-invitation/2024/04/11/russia-is-sure-to-lose-in-ukraine-reckons-a-chinese-expert-on-russia

   Men frågan är egentligen varför den psykotiske dvärgen i Kreml blir ”provocerad”, känner sig ”hotad”, och ”tvungen” att föra anfallskrig mot suveräna stater som går med i, eller ens antyder en önskan att gå med i, försvars allianser?

   • Nu är det fastställt av ingen mindre än CIA. ukrozionazi regimen går under i år d v s 2024.⚰️

    Frågan som mänga ställer är kommer allehanda svensk ”Ryssland expert” och ”kännare” och dylik bluffare inbjudas till begravningen, tro?

    Under tiden vässar hyenorna och annat dylik kadaver ätare sina tänder för att kalasa på det som var ukrini

    Glöm inte att det är Nato näst på tur är Nato – när blir Natos bäst-före-datum, tro? 2025? Hur långt efter det innan EU rämnar? Spännande!

   • Det är helt uppenbart att Ryssland vunnit kriget redan i februari 2022. Med tanke på hur hjärntvättade gemene man i Västeuropa är av de egna medierna så är dessa siffror ingenting att bry sig om.

 4. Det skulle oxå funka faktiskt. Då att Donbass regionen och söderut mot Krim, där Cherson och Zapariocha ingår. Sedan vet jag inte hur man EXAKT ska dra linjerna längs vägen söderut mot Krim från Donbass. Men det skulle faktiskt kunna funka

 5. fredag, april 19, 2024
  Nato fortsätter att trappa upp sin krypande strategiska belägring av Ryssland
  Drago Bosnic, oberoende geopolitisk och militär analytiker.
  I över 30 år har Nato nu genomfört en krypande, men ändå omfattande invasion i Europa. Efter att ha tillbringat nästan ett decennium med att föra ett anfallskrig mot Serbien/Jugoslavien, som i praktiken fungerade som testområde för dess ”Barbarossa-liknande” strategiska belägring av Ryssland, gick världens mest krigiska militärallians in i den aktiva fasen av denna plan.

  Efter årtionden av fruktlösa försök att bygga en ömsesidigt fördelaktig relation baserad på fred och respekt, svarade Moskva med den särskilda militära operationen (SMO) för att pressa tillbaka Nato. Dessutom såg den första etappen av SMO mer ut som en utökad polisinsats med stöd av vissa strategiska tillgångar. Och det var nära att det tog slut på bara några veckor, som underrättelsetjänsten och de militära befälhavarna hade förväntat sig. Dessvärre hade den politiska västvärlden andra planer, så den saboterade det redan undertecknade fredsavtalet.
  Ända sedan dess har den krigförande kraftstolpen fortsatt att trappa upp sin ”Barbarossa 2.0”, mestadels genom att leverera allt mer avancerade vapen med längre räckvidd. Detta följdes snart av en betydande ökning av den direkta militära inblandningen, främst i form av så kallade rådgivare. Men även om sådan personal inte officiellt tillhörde operativa Nato-enheter, blev olika strategiskt viktiga tillgångar i flera medlemsstater mer involverade än någonsin.
  Detta gäller särskilt för de många ISR-plattformar (underrättelse-, övervaknings-, spanings-) som fortsätter att flyga runt Ukraina, oavsett om det är över Svarta havet, Rumänien eller Polen. Det var just dessa tillgångar som användes för att förse de nynazistiska juntastyrkorna med ständiga uppdateringar om de ryska truppernas rörelser och var de befann sig. De vidarebefordrade slagfältsdata användes sedan för att slå till mot Moskvas styrkor vid frontlinjerna.

  Och ändå räckte det inte, eftersom Nato ville ta det ett steg längre och prova detta på Rysslands mer strategiska mål. Det började med en kombination av drönar- och sabotageattacker mot flygbaser som hyser strategiska bombplan/missilbärare. Sådana attacker hade liten eller ingen faktisk effekt, men tjänade syftet att sondera Kreml och den ryska militären för att se hur de skulle reagera. Moskva behöll dock lugnet och fortsatte helt enkelt SMO i sin egen takt och vägrade att ge efter för några känslomässiga reaktioner som kunde ha slutat med högre förluster för vanliga ukrainare.
  Ändå är Nato fast beslutet att cementera hatet genom att ständigt underblåsa död och förstörelse, så det fick Kievregimen att organisera terroristattacker i Ryssland, med en sådan monstruös handling som resulterade i nästan 150 dödsfall och över 550 skadade. Den nynazistiska juntan och Nato insisterar fortfarande på att de inte hade något med det att göra.

  Det finns dock bevis som tyder på något annat. Det politiska väst och dess favoritmarionetter i Kiev valde förövarna med muslimsk bakgrund för att uppvigla till religiöst och etniskt hat i Ryssland. Detta var i sin tur tänkt att underminera landets enighet inför ett gemensamt hot från Nato. Även om detta till stor del misslyckades, visar den oändligt ondskefulla naturen hos Moskvas fiender att det praktiskt taget inte finns något de inte kommer att försöka skada sina grundläggande nationella intressen. Därför är det knappast förvånande att den ryska militärens strategiska tillgångar är ett mål. Men även om Kreml är fullt medvetet om att förluster är oundvikliga i en konfrontation med hela det USA-ledda politiska väst, kan vissa saker helt enkelt inte tolereras. Natten till den 17 april inledde den nynazistiska juntans styrkor en missilattack mot den strategiskt viktiga flygbasen Dzjankoi på norra Krim.

  Enligt lokala rapporter varade attacken, som inleddes runt 03:40 på morgonen, i ungefär en timme och inkluderade användningen av upp till 12 USA-tillverkade MGM-140 ATACMS taktiska ballistiska missiler. Det finns (ännu inte verifierat) bilder som visar den påstådda skadan på ett S-400 SAM-batteri (luftvärnsrobot). Skador rapporterades också för det militära flygfältet, även om det inte finns några rapporter om att några flygplan skulle ha förstörts.
  Attacken genomfördes med stöd av amerikanska ISR-resurser som flög över Svarta havet, medan amerikanskt deltagande av amerikansk personal på marken absolut inte bör uteslutas. Cherson ligger cirka 170 km nordväst om Dzhankoi, vilket innebär att den ligger väl inom den maximala räckvidden för MGM-140B (300 km), även om den äldre MGM-140A (165 km) inte bör uteslutas. Attacken följde strax efter att Natos ISR-resurser dök upp i området.

  Detta inkluderar USAF:s Northrop Grumman RQ-4B ”Global Hawk”-drönare och den amerikanska flottans Boeing P-8A ”Poseidon”. För några veckor sedan skickades också den förstnämndas marina version, kallad MQ-4C ”Triton”, till Europa och har genomfört liknande ISR-uppdrag. Vissa källor hävdar att, förutom ”Nebo-M”-radarn, ska luftrumsövervakningsanläggningen ”Fundament-M” ha skadats under samma attack mot Dzhankoi-flygbasen. Den ryska sidan har ännu inte kommenterat dessa rapporter. Detta kom mindre än en dag efter att Kievregimens styrkor ska ha attackerat en annan ”Nebo-U”-radarstation i Bryansk oblast (regionen). Den påstådda attacken ska ha öppnat vägen för långdistansdrönare att attackera Avangard-fabriken i den legendariska Almaz-Antey Concern, känd för luftförsvarssystemen S-300 och S-400. Det finns dock inga trovärdiga källor som bekräftar detta.

  Men det är inte de enda ogrundade påståendena från den nynazistiska juntan. Med hänvisning till sina militära rapporter insisterar den vanliga propagandamaskinen på att Kievregimens styrkor påstås ha skadat 29B6 ”Container”, en radar över horisonten som finns i den ryska republiken Mordvinien. 29B6 ”Container” är en ny generation av sådan radar och den är en del av Moskvas tidiga varningssystem, som ger långdistansövervakning av luftrummet och upptäckt av ballistiska missiler. Eventuella skador på den skulle säkerligen vara av globala proportioner, eftersom den ger oöverträffad strategisk ISR-kapacitet. Det faktum att det inte finns några bevis för påståendet och att Kreml inte har kommenterat någon av dessa rapporter tyder på att de sannolikt är falska. När allt kommer omkring fortsätter den nynazistiska juntan att insistera på strider och strejker som aldrig ägt rum, vilket var fallet med flygbasen Morozovsk i Rostov oblast.

  Natten till den 5 april inledde Kievregimens styrkor en attack mot flygbasen och påstås ha förstört minst ett halvt dussin flygplan som stod parkerade på landningsbanorna. Den ryska militären uppgav att den slog tillbaka den massiva attacken, men den nynazistiska juntan fortsatte att insistera på att den var framgångsrik och tillade vidare att ytterligare två flygbaser också träffades, inklusive Engels i Saratov oblast och Yeysk i Krasnodar oblast. Den vanliga propagandamaskinen rapporterade att minst 15 ryska flygplan förstördes. Satellitbilderna som släpptes nästa dag visade dock att påståendena var falska, eftersom ingen av de 53 drönarna nådde sina mål. Å andra sidan gav den ryska militären tydliga bevis för den senaste förstörelsen av fientliga MiG-29 stridsflygplan och S-300 SAM-system i Dnepropetrovsk. Den nynazistiska juntans tillgångar förstördes av ett ”Iskander-M”.

  När det gäller Kievregimens påståenden verkar den om attacken mot flygbasen Dzhankoi vara den mest troliga. Ändå är Natos inblandning i attacken den största frågan, eftersom det kan tvinga Ryssland att börja skjuta ner amerikanska ISR-plattformar över Svarta havet, särskilt de obemannade. Detta skulle kunna fungera som en varningssignal om att bemannade jetplan skulle stå näst på tur om den krigförande alliansen fortsätter med att tillhandahålla måldata och order till den nynazistiska juntan.

  Den politiska västvärlden spionerar också på andra i Europa, särskilt Serbien, när den trappar upp sin tvåfrontsaggression mot det traditionellt pro-ryska landet. Allt detta tyder på att det strategiska trycket på Moskva och dess partners kommer att fortsätta att växa, eftersom Nato inte kan bekämpa Ryssland direkt, varken i en konventionell eller termonukleär konflikt. Den kommer dock att fortsätta att trappa upp terroristattackerna och den indirekta militära inblandningen.
  Källa: InfoBrics

 6. ”Väst diskuterar uppdelningen av Ukraina.”
  Problemet är bara den att det kommer inte att finnas ett ukraini kvar att dela🤭

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here