Amazon säljer och tjänar pengar på Azovbataljonens emblem!

14
1741
Azovbataljonen

 

Tomas Bresky, en läsare i Luleå tipsade mig idag:

”Hej Anders! Efter ett tips hittade jag Amazons ”erbjudande” på deras hemsida. Värt att uppmärksammas tycker jag./TB, Luleå

Text:

Bland de stridande förbanden i Ukraina finns Azovbataljonen. Som symbol på uniformer och andra plagg har man Varghaken, med tydlig knytning till gamla nazistiska ideal. Och kopplingen till såväl ny- som traditionell nazism förnekas inte. Tvärtom

När nu svenska och internationella företag vill visa sin solidaritet med det ukrainska folket har det uttryckts på många olika sätt. Amazon har valt sitt sätt. Via hemsidan kan man köpa muggar och t-tröjor försedda med Varghaken.

En annan läsare fäste också min uppmärksamhet på t-tröjor och muggar.

 

Azovbetaljonen T-shirt hos Amazon. Azov Battalion, Ukrainian T-Shirt War in Donbass, I Stand With Ukraine Tshirt, Nationalist Volunteer Battalion T-shirt Sweatshirt Hoodie
$18.99

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nedan: Amazon säljer denna bild på en symbol för Ukrainas armé. Eventuell anknytning till Azovbataljonen oklar. Kostar 105,41 kr. Skriver ”Copytec Patch ZSU Ukraina Heer armé ukrainska markstyrkor # 35208
Varumärke: Copytec
105,41kr
En lapp säger mer än 1 000 ord.
75 x 65 mm
Iögonfallare på varje uniform eller jacka
perfekt för klubbar, grupper eller reservister
Motivönskning? Vi designar för dig gratis! Kontakta oss innan du köper.
Vill du återvinna dina elektriska eller elektroniska apparater gratis? ”

 

 

Men inte bara det.

 

Andra artiklar om Azov-bataljonen finns här.

 

 

Föregående artikelVästs hyckleri: Ukraina mot Afghanistan…
Nästa artikelSkripal-historien 4 år. Stor framgång för god journalistik och saklig analys – eller för desinformation och fake?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

14 KOMMENTARER

 1. Det är ingen varghake. Det är en symbol som härrör från storfursten Volodymyr I av Kiev. Några ser det som en treudd och en del andra ser det som en stiliserad jaktfalk. Symbolen på den gula flaggan på den första bilden är däremot en varghake.

  • Det är en symbol som är knuten till någon del av Ukrainas markstridskrafter. Förtjänar att undersökas ytterligare.

   • Allt detta är ett minfält av information. Symbolen kommer från Tyskland och heter på tyska ”Wolfsangel”, lite slarvigt översatt ”varghake” Den fanns långt innan nazismen uppfanns och har använts i otaliga familje- och släktvapen långt tidigare. Det finns en bra artikel med bilder här.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Wolfsangel
    Det är en steriliserad bild av en historisk vargfälla. Tecknet har använts som ett vidskepligt skydd mot onda makter.
    Nazisterna anammade den som en symbol under WW2.
    Det är inte den enda symbolen som är knepig. Hakkorset är välkänt och i Europa associerat med nazisterna men egentligen kommer fån Buddismen i Asien som en religiös symbol, och syns flitigt även idag i Asien. I till exempel Tibet målar folk ett hakkors på huset i samma syfte som sydeuropéerna målar ett kors.
    Dubbel SS förknippas med nazisternas Schutzstaffel, men i Kina har tecknet används som en symbol för kvalitet.
    En symbol med en uppåtriktat pil anser många är en nazisymbol, men i Kina är det en mycket vanligt skrivtecken som betyder ”antal”. Tecknen 九月 betyder nio och månad, alltså September, men skriver man 九个月 så betyder nio stycken månader, alltså till exempel från mars till december. Står det 二个50 元 i affären betyder set, betala 50 Yuan och få två av produkten.
    Vad svenskarna kalla ”nazihälsningen” lär komma från den romerska fredshälsningen, man sträckte ut högerarmen för att visa vänskap och att man inte bar på vapen.
    Tummen upp betyder OK, och är ett officiellt dykartecken, men i delar av Mellanöstern är det samma sak som att ge någon långfingret.
    OK-tecknet, att sätta samman tummen och pekfingret, är ett annat officiellt dykartecken, men en del sätter samman det med nynazismen. I delar av Stilla Havet betyder det att man letar efter betalt sex.
    OSV Tungan rätt i munnen.

   • Helt makalöst! Kan vi komma överens om att aldrig köpa någonting från Amazon i fortsättningen. Alla spridare av nazism måste bekämpas.

 2. Enligt Wikipedias rubrik ”Ukranian ground forces” representerar emblemet Ukrainas markstyrkor, alltså vapenslaget armén.

  • Azovbataljonen är en del av Ukrainas markstyrkor. Det är endast Azovbataljonen som använder ”Wolfsangel” symbolen. Azovbataljonen anses vara en oberoende elitstyrka inom Ukrainas markstyrkor. Korset med de korslagda svärden är symbolen för Ukrainas markstyrkor.

   • Nej, men här på bloggen är det ju mycket vanligt med relativisering.
    Speciell när någon påpekar brott som någon stat gjort sig skyldig till måste det alltid följas upp med en kommentar om hur mycket USA gjort.

 3. Det talas här nu mycket om Västvärldens sanktioner mot Ryssland.
  Ett land som inte tillhör Västvärlden men som brukar förknippas med Västvärlden är landet Israel i Mellanöstern, eller Främre Orienten kanske?
  Som jag fattat har inte Israel riktat några sanktioner mot Ryssland trots sina täta band med Väst.
  Någon som kan bekräfta det här eller kan jag ha fel?
  Om det skulle vara så borde där finnas en klyfta mellan Israel och USA/Europa?

  Jag läste på Fria Tider att Rysslands (judiska) oligarker nu flyr till Israel via privata jetplan.
  Lite oroväckande…. Är något på gång i Ryssland?

  Eftersom fredsförhandlingar i konflikten hållits i Israel så borde väl Israel förhålla sig neutralt?

  Sverige verkar inte neutrala alls längre då vapenleveranser och militär utbildning levererats till den ena stridande parten, Ukraina, samt Ryssland sänt varningar till Sverige.

  Jag trodde Sverige var ett alliansfritt land än så länge men det verkar inte vara så i praktiken.
  Är det så här svenska folket vill ha det?
  Samt vilka krafter här i landet har styrt mot den riktningen?
  Kan säga det är i varje fall inte jag.

  Här tror jag radikalvänstern har sin största och viktigaste uppgift en lång tid framöver.
  Eftersom jag tror och hoppas rätt många är fredliga av sig i det här landet Sverige så tror jag uppgiften kan stärka radikalvänstern liknande de krafter som förverkligade radikalvänstern på 1960-talet.
  Så skit nu i kapitalister, privatiseringar och marknadskrafter för det är ändå en återvändsgränd då folk faktiskt vill ha marknadskapitalism och valfriheter och inte vill ha halvsocialismen tillbaka.
  Ungefär lika döfött som att försöka bygga upp kommunisternas Sovjetunion en gång till.
  För så kommer aldrig att ske.
  Så snälla kommunister, satsa nu på fredsarbetet och NATO-motståndet istället!
  Jag lovar, då är jag med!
  Eller som man säger i Ryssland:
  Бог с нами !

 4. Det är inte bara Israel,men jo Israel har varit i konflikt med EU kring Palestina frågan i åratal nu. Även övriga Mellanöstern har inte hängt med Usa när gäller att ta Ukrainas sida,till amerikanska stora besviken. Turkiet räknas inte,som är ett Nato land. Gulf länderna med Saudiarabien i spetsen och Syrien, Iran, Irak. Pakistan kan komma att terror stämplas som land nu av Usa för att man vägrat ställa sej på Ukrainas sida. Men det är även tjaffs med dom två stora Indien och Kina också som är allierade till Ryssland. Indien har även stoppat ett amerikanskt vapen köp värt miljarder dollar pga detta. Usa hotar och mobbar övriga världen att ställa sej i ledet,men detta har misslyckats grovt. Tycker ärligt talat att detta är spännande ändå. Västvärlden med Usa i spetsen är ensamma här. Har slutat dessa dagar att titta på SVT och övriga här hemma,och sökt mej till Asien med Indien och Kina,och sedan Mellanöstern istället

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here