Amerikansk-israelisk aggression, Jemen, och det kommande kriget mot Iran: de fantastiska prestationerna av propaganda

16
6928

Ingress: DN och andra medier rapporterar ”Minst 103 personer dödades och 211 skadades efter två explosioner i staden Kerman i södra Iran, uppger iranska medier. Explosionerna inträffade nära toppgeneralen Qassem Soleimanis grav. Irans inrikesminister säger att de ansvariga kan vänta sig konsekvenser från Irans säkerhetsstyrkor. Tusentals iranier hade på onsdagen samlats vid Qassem Soleimanis grav för att hedra generalen, som på dagen för fyra år sedan dödades i en amerikansk drönarattack, skriver Washington Post. Soleimani var general för Islamistiska revolutionsgardet.” https://www.dn.se/varlden/over-70-doda-vid-toppgenerals-grav-i-iran/. ”Enligt den iranska statliga myndigheten Tasnim låg det två påsar som innehöll bomber vid ingången till byggnaden Gulzar Mausoleum på begravningsplatsen i Kerman, som troligen fjärrdetonerades.”…”Ledaren för den islamiska revolutionen Ayatollah Seyyed Ali Khamenei säger att de som beordrade och utförde de dubbla terrorattackerna i Kerman definitivt kommer att möta ett passande straff och ett hårt svar.
Iran har officiellt inte pekat ut några gärningsmän efter attentatet, men det är inte långsökt om det sätts i samband med tisdagens drönarattack i Beiruts södra förort Dahiyeh, där en Hamas ledare, Saleh al-Arouri dödades.”…”Den obevekliga israeliska militärkampanjen mot Gaza har dödat minst 22 185 människor, de flesta kvinnor och barn. Mer än 57 000 individer har också skadats.” https://www.nyhetsbanken.se/2024/01/103-doda-i-terrordad-i-kerman.html

Andi Olluris artikel pekar bl.a. mot sannolika bakomliggande förövare. Läs vidare nedan!

 

_

Andi Olluri

_______________

Under de senaste tre veckorna har media översvämmat med ilska över att Houthi – de facto regenter av Jemen – antingen kapat eller försökt bomba skepp intill Jemens kuster på väg till Israel. De motiverar de handlingarna som en solidaritetsyttringar med Gazaborna, som utstår israelisk etnisk rensning, och som ett självförsvar mot israelisk ockupation av södra delar av Jemen.

Det hade inte varit svårt att förstå varför Jemen, regionens fattigaste land på grund av pågående västerländsk-arabisk attack mot sig, skulle vilja visa sin sympati för palestinierna, hade någon önskan att förstå funnits till att börja med. Jemen, liksom Palestina, utsätts nämligen för brutal västerländsk-israelisk terrorism.

Det mest grundläggande faktumet om Jemen är att Jemen har sedan 2015 utsätts för skoningslös attack och ockupation av en koalition bestående av västerländska och arabiska stater, vilket fortsätter än idag. Syftet med attack har varit att “bossa” de oberoende nationalisterna i landet, och därmed “skydda” västerländska “energi- och säkerhetsintressen i regionen”, som interna dokument från State Department formulerade det, vilket förresten också lett till 0.5-1.5 miljoner dödade jemeniter, ifall någon råkade bry sig.1

Det är ett talande faktum att Väst i åratal, och än mer på sistone, illegalt attackerat och konfiskerat jemenitiska oljefartyg och andra resurser från denna patetiskt fattiga och svältande befolkning, värda tiotals miljarder dollar. Detta sker i samband med att västerländska och arabiska militära ockuperande styrkor öppet stjäl måttlösa mängder flytande naturgas, som skeppas från Jemens kuster med amerikanska, europeiska, emiratiska och koreanska kommersiella fartyg under beskydd från västerländska krigsskepp stationerade på jemenitiska kuster. Allt detta har dokumenterats till en ovanligt omfattande grad, men naturligt nog kan ingenting nå den Fria pressen. Det lär chockera en del indoktrinerade västerlänningar, skrupulöst isolerade från omvärldens fakta och som inte höjer ett ögonbryn medan vi fördömer jemenitiska “pirater”.2

Vad det visar är att precis varje västerländsk reaktion till Houthis “attacker” mot skepp är ett propagandajippo, pur hyckleri, jämförbart med att Belarus eller Ryssland fördömer västerländsk och israelisk aggression medan de själva angriper Ukraina. Den noggrant orkestrerade hysterin över Houthi har sannerligen övergått till en feberyra, baserat på det outtalade antagandet att Väst måste få friheten att angripa vem de vill med total straff- och följdfrihet. Ingenting orsakar lika mycket ursinne som minst antydan på att offret (vare sig Palestina, Jemen eller någon annan officiell Fiende) försöker försvara sig, vilket är en skandalös förargelse, till och med aggression mot oss.

Det finns förresten inte minsta spår någonstans i media på rop efter att västländerna sanktionerar sig själva, skickar tiotals miljarder dollar i form av vapen till Jemen och Palestina, och att vi ger dem blankofullmakt att döda – ifall man anpassar siffrorna utefter befolkningsmängd och antal dödade i Jemen och Gaza – fler än hundra miljoner amerikaner, svenskar, européer generellt och israeler, medan Hamas och Houthi implementerar fullskaliga blockader mot europeiska och amerikanska städer och svälter deras befolkningar. Vad man än må tycka om dessa förslag, har de åtminstone lika mycket merit som den rätt till massmord Israel tilldelats av den nästan hundraprocentigt eniga mediaapparaten. Faktum är att dessa förslag har mer merit än så: Israel och de ockuperande väststaterna är, trots allt, de illegala angriparna och ockupanterna, medan Palestina och Jemen är de angripna och ockuperade.

Men denna banala och elementära truism är så pass exotisk, så främmande från att vara ens psykologiskt tänkbar, att den inte kan gå från örat in till sinnet. Kort sagt, media har framgångsfullt uppfyllt sin roll och hjärntvättningsplikt.

En neurotisk panik inleddes om att Iran förklarat krig mot Väst via sin beväpnade och styrda “Houthi-proxy” – något som av State Department, västerländska underrättelserapporter och tekniska akademiska undersökningar om Houthis så kallade koppling till Iran erkänns vara blott ett påhitt, eftersom Houthi är “en självförsörjande enhet. De behöver inte iranierna till förfogande” och “är väldigt autonoma i sitt beslutsfattande”.3 Men de som ännu inte fallit rov för det mäktiga indoktrineringssystemet letar ännu förgäves efter en förklaring någonstans i den liberala pressen till varför det skulle vara fel för Iran att skicka vapen till en ockuperad och brutaliserad nation som försöker försvara sig från ett gäng bestialiska stormakter.

Jemen militärparad

Annorlunda är det däremot apropå Västs $100+ miljarder i militärt stöd till Ukraina.

The New York Times grämde sig över “fientligheten mot USA och Israel” som visats av Houthi (utan att fråga om varför de är “fientliga”), och hävdade att “Vita Huset inte visat någon aptit för att svara militärt på Houthi”. USA har visat denna brist på “aptit” genom att attackera landet, delta i och finansiera ockupationen av det, stjäla dess resurser, och ha en mer eller mindre permanent marin närvaro intill dess kuster för operationer, och så vidare. Därutöver, förklarade Times, har de angripande amerikanerna och saudierna desperat försökt avsluta sin ockupation (ett ord tidningen aldrig använde), men kan inte göra detta av någon mysteriös anledning. Detta beror till överväldigande del på “Irans viktiga förlängda arm av ‘Axeln av Motstånd’”, som är “idealiskt positionerad för att eskalera regional konflikt”. Det framställer den ockuperade som den aggressiva, och de illegala ockupanterna som fredsmäklande diplomater – en imponerande och vanlig prestation i den Fria pressens agitprop.

Samma artikel var förresten rubricerad: “Houthi tilltar räder, trotsar amerikansk operationsstyrka”, utan att fråga vilken rätt amerikanska, franska, brittiska och andra krigsfartyg har till att omringa det land de attackerar – nämligen ingen. Lägg märke till att detta trycktes som “Nyheter”.4

När du trotsar Mafioso, måste flåbusarana skickas för att krossa benen på dig och lära alla omkring en läxa.

Den amerikanska flottans örlogsfartyg lyckades skjuta ned billiga Houthidrönare, såsom USS Carney, vars besättning besöktes av CENTCOM-chefen Erik Kurilla, som belönade dem med “över ett halvt ton barbecue” för deras heroiska tapperhet.5 Samtidigt svälter 18+ miljoner jemeniter från den illegala amerikansk-saudiska blockaden, implementerad uttryckligen i strid med resolutioner från FN:s Säkerhetsråd.6 Situationen är likartad i Gaza under israeliska terroristattacker och belägring, i vilket 40% av befolkningen utsätts för “katastrofal svält”, som FN nyligen beskrev situationen.7

Vi finner en extremt tydlig självuppfattning hos en laglös terrorstat avslöja sig i västerländska tidningar, vilka glatt och öppet förespråkar aggression mot arabstater, Iran i huvudsak, på ett sätt säkerligen inte mycket annorlunda från de typer av diskussioner som hölls i Nazitysklands Generalstab när de planerade sitt “självförsvar” mot Balkan och Lågländerna.

The Wall Street Journal krävde att “Biden utför sin plikt som Överbefälhavare” och krossar “de iranska proxystyrkorna”, och förklarade utan ironi att “amerikanska styrkor” desperat försöker försvara sig själva mot “dödliga attacker mot amerikanska baser i Mellanöstern”.8 Vi bör försöka föreställa oss vilka reaktionerna hade varit ifall exempelvis Irak, Jemen eller Iran etablerade illegala militärbaser i Washington, genomförde regelbundna illegala bombardemang och lönnmordskampanjer mot Kongress- och Pentagonmedlemmar, och USA försökte försvara sig mot dessa, varpå Mullorna brister ut i ramaskri över “dödliga attacker mot arabiska baser i Amerika”.

Men även detta ligger bortom diskussion, och med vår mobbarinstinkt tar vi för givet att araberna måste tolerera de imperiella manér som är en västerländsk specialité.

Chefen för Yorktown Institute, Seth Cropsey, varnade för en iransk “kampanj mot Israel och Amerika”, och Teheran tillämpar makt som “Napoleons Frankrike och Sovjetunionen”, vilket “ökar risken för omringandet” av Israel – det vill säga det land i regionen som konstant invaderar och attackerar andra. Som tur är kan USA “genomföra en blixtattack … genomföra en luftbombardemang-tung kampanj och markinvasion för att åstadkomma en rask seger”, och samtidigt attackera Syrien och Libanon – vilket de två regelbundet gör, råkade han glömma. Alltså bör USA “offentligt acceptera behovet av en militär aktion mot Syrien och Libanon nästa år”, och därmed försäkra “ett fridfullt Mellanöstern”. Med andra ord: Krig är Fred.9

Återkalla de okontroversiella fakta. Det är USA och Israel som utför konstant aggression mot Iran, inklusive genom att utföra lönnmord mot Irans högsta politiska och militära ledare, enorma sabotage mot kritisk infrastruktur inuti Iran, illegla kapningar av iranska oljefartyg samt stölder av Irans monetära tillgångar, liksom massiva offensiva attackövningar intill Irans gränser med det uttryckta syftet att attackera landet, och så vidare. Effekten dessa fakta har på propagandan är precis noll, såsom förväntat. Vi vänder oss nu till ett mikroskopiskt urval av dessa illegala aggressioner, och fokuserar endast på de som utfördes i 2023, endast mot Iran och inte de för-många-för-att-räkna aggressioner mot Syrien och Palestina.

Netanyahu och Ganz. Bild inte i Israel Times utan hos Carlos Latuffe.

Dåvarande försvarsminister och numera krigskabinett-minister Benny Gantz, förklarade för Israels Flygvapen att de lär attackera Iran inom “två till tre år”, efter att tillsammans med Washington ha genomfört otaliga “attacksimuleringar” mot Iran. “Israel har markant ökat sin förberedelse under de senaste åren och förbereder sig för möjligheten av att attackera Iran”, förklarade Gantz.10 Mot slutet av månaden genomförde USA och Israel Juniper Oak 23, “den största amerikansk-israeliska militära exercisen någonsin”, och inkluderade “elektroniska angrepp, angrepp mot fiendens luftvärn, attack-koordinering” för att därmed åstadkomma en “framgångsfull attack mot” Iran med hundratals attackjets, krigsfartyg och nästan 10 000 soldater.11

Juniper Oak 23 genomfördes, återigen, efter ett oräkneligt antal “attacksimuleringar” – jag syftar såklart på amerikansk-israeliska sådana mot “hjärtat av Iran”, inte iranisk-jemenitiska vid Miamis kuster. Juniper Oak 23 passerade förbi mer eller mindre helt obemärkt i massmedia, som var upptagna med att fördöma ledarna i Teheran, “de främsta förövarna som försökte mobba sig till större makt och inflytande genom att brutalisera sina grannar”.12

U.S. Army Gen. Mark A. Milley, 20th Chairman, Joint Chiefs of Staff, poses for a command portrait in the Army portrait studio at the Pentagon in Arlington, Va., Sept. 26, 2019. (U.S. Army photo by Monica King)

Spektakulärt nog, deklarerade 29:e mars dåvarande USA:s överbefälhavare, Mark Milley, att den iranska armén “är vad vi behöver sikta på [target], och att sikta på dem mycket hårdhänt över tid, och det är precis vad vi planerar att göra”.13 Dagen därpå, 30:e mars, fälldes domen av ICJ, Internationella Domstolen i Haag (den högsta juridiska instansen på Jorden), att USA bröt mot internationell lag genom att beslagta ekonomiska tillgångar från iranska företag, och beordrade Washington att betala skadestånd till Teheran. Det avfärdades utan kommentar, och illustrerade ännu en gång hur man betraktar internationell lag och rättvisa i en terroristisk supermakt.14

Vi må fråga hur många referenser till detta faktum som finns i den nuvarande jingoistiska hysterin över att Houthi saboterar internationell “handel och finans”. Den Fria pressens skändlighet kunde inte bli mer hisnande.

IDF-chefen Herzi Halevi förklarade en vecka efter Milleys uttalande: “Vi är redo att agera mot Iran. Den Israeliska armén har förmåga att angripa länder både fjärran och nära”.15 Under sommaren ökade Israel och USA radikalt krigsberedskapen. The Jerusalem Post noterade att – frånsett att Israel “ligger bakom hundratals luftangrepp och andra operationer mot det iranska nukleära programmet” genom “lönmord av högt uppsatta iranska vetenskapsmän, och cyberattacker mot nukleära anläggningar” – “Israels pågående militära övningar är syftade till att förbereda landet för ett flerfrontskrig, vilket är scenariot Israel förväntar sig ifall man attackerar Iran”.16

Kort därefter, informerade israeliska Underrätelsemyndigheterna att de skapat en särskild underrättelseenhet, vars uppgift är att “förbereda för ett potentiellt Israel-Iran-krig”. En israelisk överstelöjtnant förklarade: “Varje dag ansamlar vi fler måltavlor i en tillfredsställande hastighet, och lär oss hur vi skall attackera dem effektivt. Vi har redan fördubblat våra måltavlor i Iran, frånsett deras kärnkraftverk”. Eftersom aggression planeras mot officiella Fiender finns ingen anledning att höja ett ögonbryn, eller ens lägga märke till att det sker.17

Under de följande månaderna genomförde amerikanska bomb- och attackjets “simuleringar” av en “gemensamt attack mot Irans nukleära anläggningar” för att “förbereda Israel för en potentiell missilattack på flera fronter”, som Times of Israel noterade. Att recensera dessa hade inte resulterat i mycket mer än att sparka in öppna dörrar.18

Det pågår en enorm kampanj av att fabricera ett iranskt “kärnvapenhot”, vilket USA hjälplöst försöker åtgärda. Glöm, då, att Washington unilateralt drog sig ur kärnvapenavtalet med Iran, JCPOA, och sedan dess vägrat återansluta sig till det under Viennaförhandlingarna – till skillnad från ett desperat och vädjande Iran. Såsom begrips fullständigt väl av CIA och israeliska Mossad, “ägnar sig Iran inte just nu åt den kärnvapenutveckling som krävs för att producera kärnvapen”, för att citera US Director of National Intelligence-rapporten, som produceras direkt åt Vita Huset.19 Eller Pentagons bedömningar, som noterade att “Iran inte har kärnvapen, och vi tror inte de försöker skapa några”. Eller CIA:s chef, William Burns, rapport från februari 2023: “Till vår bästa kännedom, tror vi inte Irans högsta ledare fattat belsutet att återupta kärnvapenprogrammet”.20

Ifall Iran hade försökt skaffa kärnvapen, hade dessa varit enbart defensiva, eftersom landet konstant attackeras och hotas öppet med invasion av världens två ledande skurkstater. Man skall hursomhelst inte låtsas om att det inte finns ett “kärnvapenhot”. Det finns. Nämligen, av den nuvarande aggressorn i Tel Aviv, Benjamin Netanyahu, som 22:a september 2023 deklarerade inför FN:s Generalförsamling: “Främst av allt – främst av allt – måste Iran utsättas för ett trovärdig kärnvapenhot”.21

Det måste understrykas, återigen, att inte ett enda av dess fakta har minsta påverkan på den nuvarande krigspropagandan – maskerad som “nyheter” – som serveras av en unison media- och politisk apparat dag in och dag ut, som deklarerar att “Vi krigar mot Houthi … Jag har sagt i sex månader att vi måste attackera Iran. De har oljeanläggningar ute i det öppna, deras högkvarter för Revolutionsgardet kan man se från rymden. Spräng dem från jordens yta”, för att citera senator Lindsey Graham.22

Vad vi bevittnar är en verkligt fanatisk nivå av indoktrinering, som går långt bortom vad Orwell någonsin kunde ha föreställt sig. Kanske en unik nivå av hjärntvätt i historia, jämförbar endast med extrema dogmatiska sekter, och som får det ryska propagandasystemet att framstå ganska rationellt i jämförelse.

John Bolton

“Väst har nu inget annat alternativ än att attackera Iran”, förklarade krigsbrottslingen och mediagunstlingen John Bolton, för dess “senaste aggressionshandlingar” mot oss, i en referens till Houthis missilattacker med absolut inga som helst bevis någonsin presenterade för att Iran var involverade, för att inte tala om ansvariga. “Den väsentliga sanningen [sic] här är att Iran var direkt ansvariga för krigshandlingar mot vad de trodde vara israeliska måltavlor”, fortsatte Bolton, och beskyllde ynkryggarna i Vita Huset för att “inte ha etablerat villkoren för avskräckning, vilket därmed ökar risken för att konflikten kyls ned” – ett allvarligt problem, helt klart. Han avslutade med att öppet kräva att Väst “störtar” Irans ledare i Teheran, “och ersätter dem med någon annan typ av regering”,23

Låt oss, frånsett att alla Boltons påståenden är precisa uppochnedvändningar av fakta, följa hans logik. Iran attackeras konstant, hotas öppet med invasion och nukleär förintelse, och “har nu”, enligt Bolton, “inget annat alternativ än att attackera” fientliga element som hotar landet, inklusive mer eller mindre all västerländsk liberal press, Washington och Tel Aviv. Därefter, skall Iran invadera dem, störta deras regeringar, “och ersätta dem med någon annan typ av regering”.

Däremot kan den fanatiske läsaren av all media belönas med sporadiska korn av sanning. Således berörde Iran-specialisten från CIA, Douglas London, den amerikansk-israeliska aggressionen mot Iran (som han entusiastiskt förespråkar), i en artikel som utan ironi rubricerades: “Iran hunsar Biden”.

Västs aggression “illustrerades träffande efter att USA dödade Revolutionsgardets kommendör Qasem Soleimani i 2020. USA demonstrerade sin villighet att i det öppna utföra en krigshandling mot en ledare vars rang var jämförbar med USA:s överbefälhavare och högsta militära rådgivare. Då ökade USA markant sin militära närvaro i regionen med skepp, flygplan och marinsoldater. Iran avlossade ett dussin kryssningsrobotar mot amerikanska baser i Irak – och missade varenda, förmodligen med mening. Den iranska militären valde att knyta näven i fickan snarare än att bjuda in en massiv amerikansk militär respons”. “Nu”, fortsatte London, “är det dags för USA att planera synliga cyberattacker som temporärt paralyserar Irans elektriska infrastruktur, banksystem, olje- och hamninfrastruktur, och ansvaret för dessa attacker skall även kunna förnekas av oss. Cyberoperationer kan också angripa Irans TV- och radiostationer, och använda dem för” propaganda. “Washington måste tydliggöra att man är redo att angripa kinetiska måltavlor”, det vill säga regelrätta missilattacker mot Iran.24 För endast några dagar sedan (25:e december 2023), lönnmördade Israel ännu en iransk militär chef, Seyed Mousavi, Irans toppkommendör i Syrien.25

Dessa är några av propagandasystemet större triumfer, vilka snart kommer föra världen in i ännu ett krig. Det kan även då kallas för ett “mediakrig”, också.

Referenser

1. International Crisis Group, “Ending the Yemen quagmire: Lessons for Washington from four years of war”, US Report #3, 15 apr. 2019.

2. Se e.g. Covert Action Magazine, Andi Olluri “The Yemeni ‘peace process’ is a sham though you wouldn’t know that from watching U.S. news or reading Foreign Affairs”, 11 apr. 2023, för noggrann dokumentation.

3. Se förra referensen, fotnoter 18-24.

4. New York Times, “Gouthis step up raids, defying U.S. task force”, 22 dec. 2023.

5. Australian Naval Institute, “USS Carney takes out drone swarm”, December 23, 2023.

6. Noel Brehony, “War in Yemen: No End in Sight as the State Disintegrates,” Asian Affairs, vol. 53:1, September 2020, p. 511; Stephen Day and Noel Brehony, Global, Regional, and Local Dynamics in the Yemen Crisis (New York: Palgrave Macmillan, 2020), p. 20.

7. Middle East Eye, “About 40 percent of Gaza’s population at risk of famine, UN says”, December 28 2023

8. The Wall Street Journal, Editorial Board, “Biden endangers U.S. troops”, December 26, 2023.

9. The Wall Street Journal, Seth Cropsey, “America needs a new Middle East strategy”, December 27 2023.

10. Times of Israel, Emanuel Fabian, “Gantz tells graduating pilots they could be flying to attack Iran in 2-3 years”, December 28 2023.

11. The Washington Post, David Ignatius, “The U.S.-Israeli simulation is a show of force to Iran”, January 26 2023.

12. Ibid, Jonathan Lord & Andrea Kendall-Taylor, “The West has captured thousands of Iranian weapons. Send them to Ukraine”, February 14, 2023. För omfattande diskussion om “attacksimuleringar” mot Iran, se min Bortom Ukraina, kap. 4.

13. Al-Monitor, “” Jared Szuba, “Top US general advocates targeting Iran’s IRGC Quds Force after Syria drone attack”, March 29 2023.

14. Reuters, “World Court rules US illegally froze some Iranian assets”, 30 March 2023.

15. Al Arabiya, “Israel ‘ready’ to attack Iran, can do so without US help: IDF chief”, April 5 2023.

16. The Jerusalem Post, Keren Setton, “On the brink: Unpacking Israel’s unilateral strike threat against Iran”, June 7 2023.

17. Ynet, Yoav Zitun, “New IDF intel unit preparing for possible Israel-Iran war”, June 11 2023.

18. Times of Israel, Emanuel Fabian, “Israel set to hold several major joint military drills with US in coming months”, August 30 2023. Se fotnot 12, Bortom Ukraina för diskussion.

19. Ynet, “US intelligence assessment says Iran not currently developing nuclear weapons”, Jul 10 2023.

20. Ken Klippenstein, “‘CIA does not know’ if Israel plans to bomb Iran”, May 24 2023.

21. The New Arab, “Iran accuses Israel of threatening a ‘nuclear attack’ after Netanyahu UN speech”, September 27 2023

23. Newsweek, “Lindsey Graham says US should hit Iran base: ‘Blow it off the map’”, December 28 2023.

24. The Daily Telegraph, “The West may have no option but to attack Iran”, December 29 2023.

25. The Wall Street Journal, Douglas London, “Iran is pushing Biden around”, December 27 2023.

26. Responsible Statecraft, Trita Parsi, “Did Israel kill Iranian commander to provoke a wider war”, December 26 2023.

Föregående artikelÄr det OK att stödja salafistisk extremism i Syrien, Morgan Johansson (och Gunnar Strömmer)?
Nästa artikelPutin lättar på krigsdimman i Ukraina

16 KOMMENTARER

 1. Olluri skriver: ”Vad det visar är att precis varje västerländsk reaktion till Houthis “attacker” mot skepp är ett propagandajippo, pur hyckleri, jämförbart med att Belarus eller Ryssland fördömer västerländsk och israelisk aggression medan de själva angriper Ukraina.”
  Vad gäller Rysslands och Belarus roll i konflikten i Ukraina så finns det få likheter med västvärldens agerande. Konflikten i Ukraina gäller en kamp mot etnisk rensning av ryssar i Ukraina, vilket manifesterats genom systematisk förföljelse och väpnade angrepp mot dem alltsedan 2014. Ska någon jämförelse mellan konflikterna göras så är det snarare Kievregimen och den sionistiska regimen i Israel som har de stora likheterna med varandra.

  • Håller med.
   Det borjar vara dags att folk läser in sig på frågan om Natos proxykrig mot Rysssland med hjälp av Nazistaten Ukraina. Kriget har planerats sedan 1991 och förts öppet sedan USA:s statskupp i Ukraina 2014.

  • Jag kommenterade ingenting om de ”få likheter med västvärldens agerande”. Jag jämförde snarare propagandan om respektive händelse – Houthis humanitära intervention och Rysslands invasion av Ukraina. Distinktionen är kristallklar och lättbegriplig, ifall man faktiskt läser vad jag skriver. Ifall du vill veta vad jag tycker om Ukrainakriget, kan du istället ta en titt på de bokstavligen hundratals sidor av dokumentation om proxykriget i Ukraina jag skrivit.

 2. Det skrivs att Ryssland angriper Ukraina! Sanningen är att Ryssland försvarar de ryska östra enklaverna i Ukraina mot kuppregimens anfall och efter att 14000 ryssar dödats av kuppregimens nazisoldater i bl.a Azovbataljonen! Ukrainska folket har ingen repr. i denna regim utan utnyttjas för USAs räkning!

  • Det finns ingen logisk motsättning mellan att Ryssland illegal attackerar Ukraina och samtidigt försvarar befolkningen i Donbas – om än invasionen ledde till ett radikalt försämrat säkerhetsläge för dess invånare. Att detta däremot skulle vara en motivering till varför Ryssland invaderade Ukraina är transparent fånigt, och visas så vara både av ryska officiella dokument och de få officiella studierna om bakgrunden till kriget som skrivits. Om det sista du skriver: jag har inte endast emfatiskt hävdat detta i flera år, utan snarare dokumenterat det på pränt.

 3. Skulle Iran bli anfallen av USA så är apartheid israels livslängd max en dag. Det har Iran meddelat USA.
  Bara Foli-ehattar skulle tro att det är tomma ord.

 4. Kan det måhända vara så, att attentatet i Iran vid Solemani:s hederscermoni som påstås har utförts av en Al Queda sympatisör eller två, i själva verket var en välfinansierat självmordsuppdrag, utfört mot betalning till Al Queda, som för övrigt både USA och Israel stöttat upp militärt och ekonomiskt på olika sätt under hela Syrienkriget. Vore inte det en rimlig förklaring? Annars blir det svårt att förstå varför Iran skulle ha kontroverser med Al Queda.( I alla fall inget som rapporteras i våra medier) så vitt jag har fattat). Varför ska man ”inte” tro, att USA och Israel ligger bakom även detta attentatet (kanske mot betalning)? Vilket de uppenbart upprepat ett antal gånger genom olika terrorhandlingar och sabotage mot Iran.( som Andi Olluri ovan beskriver).

 5. Med tanke på hur hotet om ett storkrig nu växer i Israels närhet kan det vara av intresse att påminna om vad som togs bort från Deagles webplats 2020 om en omfattande depopulation i världens länder
  Deagle har enligt länken bakgrund inom MIC
  https://nobulart.com/deagel-2025-forecast/
  Deagle 2025 prognos
  Publicerad : 20 augusti 2021 • Uppdaterad : 29 december 2023

  Land Pop. 2017 Pop. 2025 Pop. Förändring %
  Storbritannien 63 390 000 14,517,860 -77,1
  Irland 4 770 000 1,318,740 -72,4
  USA 316 440 000 99,553,100 -68,5
  Puerto Rico 3 640 000 1 165 780 -68,0
  Tyskland 80 590 000 28,134,920 -65,1
  Luxemburg 514,862 199 020 -61,3
  Israel 7 710 000 3,982,480 -48,3
  Libyen 6 000 000 3,253,820 -45,8
  Island 339,747 195,927 -42,3
  Frankrike 67 100 000 39,114,580 -41,7
  Spanien 47 370 000 27,763,280 -41,4
  Bahrain 1 410 000 837 800 -40,6
  Jag tog inte med allt
  För Sverige var det -25%
  För världen som helhet var det -4.9%

  • Hittade följande kommentar på siten ”Jag tror att Deagel 2025-prognosens siffror är baserade på ett antagande, eller kanske kunskap, att det är en storm på väg – sammanflödet av folkmord , tillverkat kaos och förväntade jordförändringar .

   Deagel.coms [ökända] 2025- prognos togs bort från deras webbplats någon gång under 2020. Innehållet återges här för referens- och utbildningsändamål.”

   • Det är inte en kommentar från läsare utan det är vad den siten nobulart anser är intressant och som dom hämtar från en annan websida
    Och om du läser vidare ser du att originalsiten Deagle förklarar hur de resonerar och det är västvärldens kreditvärdigheter som bedöms leda till kollapsen. Kina Ryssland och Iran får inga stora befolkningsminskningar.
    Det är väst som är i kris.
    (Man kan klicka under tabellern till fler sidor)
    Och det är alltså inte kärnvapenkrig och pandemi inräknat.
    Mot den bakgrunden tycker jag att det verkar plausibelt att en del i väst nu vågar ta större risker än nånsin. Och att just kärnvapenkrig kan vara en sån risk man är beredd att ta.
    Och att Deagle tog bort det 2020 berodde väl på att det skulle associera till pandemin annars. Deagle skriver ju om att Ebolas höga dödlighet egentligen skulle bli ännu högre om det drabbade fler samtidigt
    Att Deagle kallas ökänd av andra ska nog inte tolkas som att det är avsett att missleda.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here