Är det OK att stödja salafistisk extremism i Syrien, Morgan Johansson (och Gunnar Strömmer)?

11
3125
al-Nusra (f.d. al-Qaida) är en viktig grupp bland terroristerna i Hayat Tahrir al-Sham i Idlib.

Ingress: I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett eller flera år sedan och idag” återpubliceras denna artikel som verkar vara aktuell i högsta grad…

1 januari 2022:
Jag tar mig friheten att återge ett inlägg på Facebook av Patrik Paulov.

Är det ok att stödja salafistisk extremism i Syrien, Morgan Johansson?

Tillsammans med sina justitieministerkollegor i EU har Morgan Johansson diskuterat stoppandet av utländsk finansiering av radikala islamistiska grupper i EU.
Naturligtvis ska inte Gulfens kungadiktaturer eller Turkiet tillåtas finansiera extremistgrupper i Sverige.

Men det finns ett stort mått av hyckleri hos Morgan Johansson och övriga EU-ledare.
De är oerhört kritiska när salafistisk extremism sprids i EU, samtidigt som flera EU-länder själva stött sådana krafter i andra länder.
I Nederländerna har stora skandaler kring Syrien-biståndet avslöjats. Miljontals euro har gått till väpnade extremistgrupper i Syrien, som är ökända för att ha begått krigsförbrytelser.

Också Sverige är medskyldigt. Tiotals miljoner svenska skattekronor har betalats ut till syriska oppositionella som själva erkänt att de samarbetat med just radikala salafistiska terrorgrupper, som den av FN terrorstämplade syriska grenen av al-Qaida.

Om Morgan Johansson menar allvar med att han är bekymrad över att Qatar och Saudiarabien finansierar salafistisk extremism i Sverige, då är det hög tid att regeringen också börjar tala öppet om Sveriges och övriga EU-länders stöd till salafistisk extremism i Syrien.
Då är det hög tid att de erkänner att Sverige och EU, tillsammans med länder som Qatar, Saudiarabien, Turkiet och USA, stärkt religiös extremism och terrorism i Syrien, vilket vi vet fått fasansfulla följder.

Jag har länge försökt resa dessa frågor till diskussion, bland annat i de två debattartiklarna nedan och i min bok Syria’s silenced voices – Syriens tystade röster.

Så här långt har såväl S-regeringen som alla övriga partier i riksdagen bemött den här skandalen med tystnad.
Det är hög tid att tystnaden bryts.
https://www.svd.se/hog-tid-att-granska-sveriges…
https://www.gp.se/…/stoppa-sveriges-st%C3%B6d-till-al…

Syriens tystade röster

Relaterat

”Hög tid att granska Sveriges Syrienbistånd” Patrik Paulov
Syriens tystade röster. Unikt reportage. Patrik Paulov
Så blev svenskt bistånd stöd till terror i Syrien. Patrik Paulov

Föregående artikelHur bankerna blev ekonomins största exploatörer  
Nästa artikelAmerikansk-israelisk aggression, Jemen, och det kommande kriget mot Iran: de fantastiska prestationerna av propaganda

11 KOMMENTARER

 1. Jag skulle ÄLSKA om man kunde redovisa hur och vart biståndet går till. Det är LÖJEVÄCKANDE hur KORKAT man använder skattebetalarnas pengar år efter år. Detta pågår jämt i det tysta,år efter år alla dessa miljarder. Man betalat till terrorismen i flertalet länderna,men även rena diktaturer som till och med har svenska medborgare gripna. Man bara pungar ut alla dessa pengar,utan minsta koll och uppföljning, eller ens några krav. Hur pantade kan man ärligt vara. Kolla bara till vilka länder pengarna går till ÅR efter ÅR,bara detta decenniet nu. Usa förstört flertalet av dessa länder,och vi bara betalar alla dessa pengar,år efter år till renodlade terrorister och deras familjer,så dom ska ha gratis sjukvård och skolor till sina barn som tränas direkt,till morgondagens nya terrorister. Jag vill veta och se redovisning dessa10år nu,till vilka länder och hur mycket vi betalat. Vi förtjänar att veta hur mycket vi betalar och till vilka länder. Lägg då märke till (hur många tjejer och kvinnor)som fått det så mycket bättre med dessa alla pengar. Det är en mening som ständigt använts falskt,detta ska hjälpa flickor och tjejer ur all deras elände! Låt oss då få veta några exempel eller resultat på detta också. Sverige är på riktigt en uttagsautomat och man är så naiva,och man skiter fullständigt i vart och hur pengarna slösas. Det handlar bara om att man ändå ÅR efter ÅR betalar dom alla miljarderna,och det är ALLT. Resten kvittar. Så länge målet hålls år efter år som det gjort,så kvittar det att alla dessa miljarder går åt papperskorgen och mycket värre än så också för OFTA. Redovisning av länderna dessa 10år och summorna önskas veta, Morgan Johansson

 2. Stödet till mångkultur är officiell svensk feministisk politisk linje. Salafismen passar utmärkt med jök-regerandet.

 3. https://www.youtube.com/watch?v=HT7IzVxw3bU

  Titta noga på denna video från Damaskus där fru Assad möter en sal med begåvade studenter och deras familjer och håller ett festtal för att hylla dem. Titta noga på alla ansikten fyllda av glädje, stolthet och värdighet.

  Och föreställ er sedan att EU-regeringarna inte bara finansierar extremister överallt i regionen för att göra livet till ett helvete för vanliga medborgare. Nej, det är mycket värre än så. Terroristerna kan Syrien i dagsläget kontrollera i viktiga delar av landet.

  Men Magdalena Andersson och alla övriga EU-ledare anser att de familjer ni ser på videon inte skall få leva ett normalt liv. De skall inte kunna köpa mat, läkemedel, byggmateriel, apparater och maskiner de skulle behöva för landets återuppbyggnad. Deras bankväsende har skurits av från alla kontakter med Europa. De skall inte få ta emot pengar från sina släktingar utomlands eller själva köpa något från Europa. Det skall EU:s sanktioner se till.

  Det är Magdalena Anderssons och hennes kollegors bidrag till dessa ungdomars framtid.

  • Asma al-Assad är en stolt och modig kvinna som solidariskt har stått upp för sin man och Syrien, hennes närmsta familj är i England, där hon är uppvuxen och utbildad. Richard Black som ett flertal gånger varit i Syrien och träffat Assad berättar att Assads barn går på vanlig skola, den blev bombad av al-Qaida, dagen efter bombningen tog Asma al-Assad barnen i händerna och promenerade till skolan. Du är rikets första dam, det är farligt blev hon varnad, men hon svarade: Jag är syrier, och jag skall gå som alla andra med mina barn till skolan och inte ha några speciella privilegier. Var skulle det kunna ske undrar Richard Black inte i Amerika

 4. En färsk artikel av Patrik Paulov, som berör Issa Touma och hans vistelse i Sverige.
  Den var utlagd av Kevork Almassian, som även lagt ut flera tweet om Sverige och vårt förhållande till syriska islamister. Nu får hans 32000 följare över hela världen se hur journalister i Sverige är styrda av en politisk propaganda från svenska regeringen. Ingenting att vara stolt över, vår journalistkår som befinner sig på de stora etablerade medierna.
  Issa Touma sa: I Sverige kunde de oppositionella syrierna säger praktiskt taget vad som helst, och det blev publicerat utan någon faktakontroll om det var sant eller inte. Dessa syrier skulle rentvätta krigets smutsiga sidor så att de skulle få stöd av EU.
  Issa Touma blev skrämd över vad han såg i Sverige. Han såg kulturcentra och människorättsorganisationer kontrollerade av syriska extremister.
  Han säger om det var frihetskämpar som kom varför flydde då 80% av invånarna till det regeringskontrollerade området som enligt väst var den diktatoriska sidan, Om det var frihet de kom med borde de väl gått åt andra hållet?
  Hans bostad ligger i gränsen mellan väst och öst Aleppo, så han kunde betrakta allt från sitt fönster.

  https://covertactionmagazine.com/2022/01/15/syrian-extremists-had-free-access-to-western-media-says-award-winning-syrian-photographer/

 5. Om han bodde mellan västra och östra Aleppo så såg han nog hur ryssarna säkrade en eldkorridor för de civila att ta sig ut ur salafistterrorn i östra Aleppo. Man minns med äckel vad vår prisbelönade korre i Kairo skrev (från ett hotellrum i Amman tror jag?) om ryssarnas befrielse av Östra Aleppo. Något så vidrigt att hon tar en plats i journalistikens ”Hall of Shame”. Enligt henne så slaktade ryssarna civilbefolkningen och deras blod flöt på gatorna. Så vitt jag vet har hon aldrig stått till svars för sin propagandaartikel.

  I östra Aleppo där man hittade en eldgivningscentral och tog en bunt officerare med brallorna nere. Officerare från främst Saudiarabien men även en amerikan och någon annan från NATO som alla hjälpte islamisterna och halshuggarna i striden mot SAA och Ryssland. Syriens eminente delegat i FN läste upp namnen på dem inför världen, på dem som stöttat halshuggarna att upprätta ett kalifat.

  Sveriges politiker (definitivt sossarna) stöttade också Kalifatet i Syrien genom sitt stöd till Muslimska Brödraskapet som sedan slussat pengarna vidare till sina halshuggarbröder. Man ville se det syriska folket halshuggas, plågas. Man ville se de kristna folkmördas, fördrivas (förmodar jag?).
  Inte heller detta svenska avskum kommer någonsin att ställas till svars för sina handlingar.

  Nu så är det dags igen. Denna gång skall det underbara ryska folket dödas. Vad gör dem på Den Djupa Statens mineralrika mark. Rotschilds muttrar. Hatet piskas upp i media som en gång i Nazityskland.

  Även Kineserna svartmålas och värre lär det väl bli. Den växande ekonomien med Kina och dess asiatiska handelspartners måste tryckas ner och stoppas. När skall EU folken tröttna på USA’s diktat?
  Det verkar dock som att de svenska småspararna tror på Kina och ekonomierna runtomkring bl.a. Indien då man rusar till asienfonderna. Vill dem verkligen se ett USA som förstör deras besparingar och framtid?
  Dags att kasta av det amerikanska oket från Europa, ett ok som bara medför elände och förstörelse.

 6. Fantastiskt Kina skickar 4000 ton ris till Syrien, eftersom undernäring ökar i Syrien.
  Detta till skillnad av vad USA har gjort. De har stulit vete av Syrien, som är framodlat för att motstå vissa sjukdomar till USA för att rädda sitt eget vete. Sedan har de bränt ned stora vetefält i Syrien .
  Därefter skickat förgiftat vete till Syrien, till kurdiska delen, men syriska regeringen fick tag i en del och undersökte den och menade att om den sprids kommer den förgifta stora odlingsområden.
  De goda hjälper dem som svälter och skickar ris.
  De onda stjäl vetet som är specialframställt, eldar upp det bra vetet och skickar sedan förgiftat vete till de människor som de stulit ifrån.

  https://twitter.com/SamRamani2/status/1482838674605842432

 7. FN-stadgan ger ingen stat eller annan utomstående rätten att av- eller tillsätta en enskild stats regering. Det syriska folket är de enda som har detta mandat i Syrien. Detta gäller oavsett om al Assad är diktator eller inte. USAs med bundsförvanters framfart i området är ett veritabelt hån mot allt vad folkrätt heter och har i fallet Libyen, där regeringschefen mördades på gatan inför rullande kameror, gjort landet till en laglös stat utan rättsordning och fungerande infrastruktur, med pågånde inbördeskrig mellan rivaliserande grupper. Även Sverige medverkade till övergreppet genom att bistå med spaningsplan som pekade ut lämpliga bombmål!
  Kriget i Syrien drar ut i det oändliga eftersom regeringschefen vägrar att låta sig besegras av de utomstående krigarna av alla tänkbara kulörer, från början indragna och stödda av USA. Och Irak, som USA invaderade under falska premisser, har fortfarande inte hämtat sig efter krig och ockupation.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here