SvT visar åter ”The last men in Aleppo” – propagandafilm för terroristvännen White Helmets (Vita hjälmarna).

2
2877

Igår slog jag av en händelse på SVT24, en av de 4 kanaler vi har tillgång till nu på sommaren. Där visades ”The last men in Aleppo”, en av de tre propagandafilmerna för terrorister i Syrien. denna film visades även 15 juli 2018 på TV 2.

Tre artiklar om två andra filmer med liknande inriktning:
Oscarsnominerad film ”The Cave” som stödjer terroristerna i Syrien finansieras till mer än 50 % av svenska skattepengar…
Media lovordar terroristpropaganda – Syrienfilmen “Till min dotter” – “Hur man förnekar de verkliga offren för kriget i Syrien”
Media lovordar ännu en film om Syrien som är terroristpropaganda – filmen “Till min dotter”.

Läs gärna också The Veto – se hur CNN och andra media publicerar “fake news” om Syrien


SvT visar åter ”The last men in Aleppo” – propagandafilm för terroristvännen White Helmets (Vita hjälmarna)

TV2 skriver i juli 2018 ”Prisbelönt dansk dokumentär från 2017. Efter fem års krig förbereder sig invånarna i Aleppo för belägring. De frivilliga i räddningstjänsten De vita hjälmarna är deras sista hopp när bomberna faller över staden. Khaloud, Subhi och Mahmoud tvekar aldrig att rycka ut för att rädda liv eller bara att hjälpa civilbefolkningen att uthärda en vardag fylld av död och smärta. Samtidigt tvingas de själva välja om de ska fly med sina familjer eller stanna till slutet. En intim berättelse om vänskap och mod i skuggan av krigets fasor. (Last men in Aleppo, Feras Fayyad och Steen Johannessen, 2017)

Efter 2018 har White Helmets utmärkt sig som leverantör om falsk, lögnaktig information om en påstådd gasattack av Syrien i Douma. Att så är fallet är väl belagt av bland annat lokalbefolkning och läkare i Douma. Men etablerade media tiger om detta.

Mot slutet har jag lagt till länkar till andra artiklar om White Helmets.

Jag har tidigare anmält ett annan terroristglorifierande program i public service TV till ”Granskningsnämnden”, i en utförlig anmälan. Avslogs utan närmare motivering.Granskningsnämnden accepterar propaganda för terrorism på SvT

Artikeln.
SvT visade kvällen 31/5 2017 ”The Last Men in Aleppo”. Den presenterades så här:
Prisbelönt dansk dokumentär från 2017. Efter fem års krig förbereder sig invånarna i Aleppo för belägring. De frivilliga i räddningstjänsten De vita hjälmarna, VH är deras sista hopp när bomberna faller över staden. Khaloud, Subhi och Mahmoud tvekar aldrig att rycka ut för att rädda liv eller bara att hjälpa civilbefolkningen att uthärda en vardag fylld av död och smärta. Samtidigt tvingas de själva välja om de ska fly med sina familjer eller stanna till slutet. En intim berättelse om vänskap och mod i skuggan av krigets fasor. (Last men in Aleppo, Feras Fayyad och Steen Johannessen, 2017)

Filmen, som glorifierar Vita Hjälmarna (White Helmets), (de antidemokratiska, kvinnoförtryckande, religiöst extremistiska terroristorganisationernas al-Nusras och ISIS hjälpreda) presenteras här

* Detta motsäger inte att det finns idealistiska individer bland de som arbetar i Vita hjälmarna och det är filmens perspektiv. Inte heller att övergrepp skett av Syriens regering. Men filmen måste ses i sitt politiska sammanhang och fakta om Vita hjälmarna måste fram

Tidigare i vår visade SvT en film som presenterade terroristorganisationen al-Nusras syn på kriget. Jag har anmält den filmen till Granskningsnämnden. SvT visar ”Cries for Syria” – propaganda för al-Qaida

Av filmen ”The Last Men in Aleppo” framgår nog inte att VH endast arbetar i terroristkontrollerade områden, åt terrorister och att de i praktiken är en propagandaorganisation för främst terroristorganisationen al-Nusra, men de hjälper även ISIS. Beläggen för det är omfattande:

* Svensken Jan Öberg som tillbringade några dagar i bl.a. bombade östra Aleppo i samband med befrielsen, där han kunde röra sig tämligen fritt berättar att han inte såg till White Helmets, och att människorna inte kände till WH. Svenska ögonvittnet tillbaka från östra Aleppo. Se artikeln ”Rapport från Aleppo” i nr 1 av Folket i Bild Kulturfront. Maila

White Helmets beskrivs officiellt som neutrala men de är de inte alls. De har förbindelser med terroristorganisation al-Nusra (Jabhat Fateh al-Sham) och arbetar bara i terroristkontrollerade områden.

white-helmets-al-qaidaWhite Helmets och al-Qaida

white-helmets-a-no-fly-zone-support_72

Raed Saleh, som leder White Helmets, föreslår en ”flygförbudszon» över Syrien (https://www.whitehelmets.org/), vilket verkligen skulle gynna terroristerna.
White Helmets stöds bl.a. av USA:s utrikesdepartement med 23 miljoner dollar, dvs 200 miljoner kronor och får också stöd av USAID, Storbritanniens Conflict, Stability, and Security Fund , och regeringarna i NATO-länderna Danmark, Nederländerna och Japan.
I sin marknadsföring använder White Helmets falska videor om barn som räddats: (http://www.globalresearch.ca/the-us-uk-financed-white-helmets-humanitarian-organization-fake-syria-child-rescue-videos/5528871).
• Om White Helmets se denna video! https://youtu.be/5k6hSS6xBTw
White Helmets är trots hjälpinsatser främst ett slags alibi för kriget mot Syrien av USA och allierade samt terrorister.
• White Helmets bildades i mars 2013 i Istanbul och leds av James Le Mesurier, en tidigare brittisk militär underrättelseofficer som deltagit i några av de mest tvivelaktiga Natointerventionerna, bland annat i Bosnien och Kosovo, Irak, Libanon och Palestina. Den saknar bakgrund och reell förankring i Syrien.

* White Helmets framträdde vid ett seminarium i Stockholms 24/11 2016.

Jag publicerar åter Christer Lundgrens referat från detta seminarium.

”Vid Utrikespolitiska Institutets (UI) möte ”Vita hjälmarna i det syriska infernot” idag fick organisationens företrädare svara på flera skarpa frågor.
Vita hjälmarna, som officiellt kallar sig ”Syriens civilförsvar”, ska i morgon tilldelas Right Livelihood-priset ”för sitt utomordentliga mod, medlidande och humanitära engagemang i räddandet av civila från det syriska inbördeskrigets förstörelse”.

Vid Utrikespolitiska Institutets möte företräddes organisationen av sin chef Raed al Saleh, tolkad av sin PR-chef Farouq Habib. I panelen fanns UI:s företrädare Per Jönsson och Bitte Hammargren. Moderator var UI:s direktör Mats Karlsson.
Efter att organisationen presenterat sig, inledde Per Jönsson med att be Vita hjälmarna kommentera tre kritiska frågor som ställts i sociala media:
1. Vita hjälmarna säger sig vara politiskt och religiöst opartisk, men dess finansiering kommer huvudsakligen från USA, Storbritannien och andra Nato-länder. Ser ny detta som ett problem för er trovärdighet?
2. Varför verkar organisationen bara i terroristkontrollerade områden?
3. Hur kommenterar ni de videofilmer som tyder på att Vita hjälmarna stöder terroristorganisationen al-Nusra och rent av medverkar i avrättningar av fångar?

Bitte Hammargren var mer okritisk och citerade ”en bekant” som sagt att Vita hjälmarna är den enda organisation i Syrien som man kan lita på.
Raed al Saleh gjorde sitt bästa för att framställa Vita hjälmarna som en humanitär och opolitisk organisation, men en fråga från publiken fick honom att tappa fattningen och utbrista i en lång harang mot president Bashar al-Assad, som han påstod var ”fiende till hela det syriska folket” (vilket strider mot såväl valresultat som opinionsmätningar och opartiska bedömare av läget i Syrien).
Flera frågor från publiken speglade skarp kritik mot Vita hjälmarna och indirekt mot att organisationen belönas med Right Livelihood-priset, men en företrädare för svenska utrikesdepartementet framhöll att Sverige officiellt har en positiv hållning till Vita hjälmarna även om Sverige inte tillhör de länder som hittills stött organisationen.”

*

Margot Wallström tweetar

Wallström: Ärad att möta White Helmets Raed Saleh (dvs. terroristvännen)

”Honoured to meet Raed Saleh of The White Helmets – @SyriaCivilDef. Heroic humanitarian workers saving lives in Syria’s war.” (https://twitter.com/margotwallstrom)
white-helmets-och-wallstrom-161125

* Professor Marcello Ferrada de Noli, ordförande i organisationen SWEDHR (Swedish Doctors for Human Rights) har i två artiklar i The Indicter Uppdaterade bevis för att White Helmets utför falska ”livräddande” insatser på barn, och för oacceptabla medicinska åtgärder och Indicter 6 March påvisat att Vita Hjälmarna utför hälsovådliga insatser på barn som förefaller vara livlösa eller medvetslösa. Detta har rapporterats i media i flera länder och även i FN:s säkerhetsråd.

*

I en artikel av Tony Cartalucci med titeln ”Fake News Alert: CNN Finally Admits “White Helmets” Staged Fake Video” framgår att CNN och ”White Helmets” bad om ursäkt för publicering av falsk video.

* Nedanstående film på drygt 7 minuter visar bilder från fransmannen Pierre Le Corf på vandring i Aleppo efter befrielsen. Han har bott i staden i ett år. Man ser hur White Helmets högkvarter ligger vägg i vägg med al-Nusras högkvarter. Inne i White Helmets högkvarter finns inte bara deras logga utan också symboler för al-Nusra och även för Daesh (IS/ISIS). Om nu någon tvivlade på dessa organisationers väl belagda samarbete.
Jag har publicerat ett tiotal artiklar om White Helmets. Om man vill läsa en av dem kan man ta denna White Helmets får en Oscar.
White Helmets fick Right Livelihood-priset 2016 och nominerades till Nobels fredspris. Barbariet går segrande fram i Västvärlden, eller är det för mycket sagt?

white-helmets-al-qaida

*

Filmen ”The White Helmets” fick i våras ”Oscar” (Academy Award) för bästa dokumentär – ”The White Helmets – Orlando von Einsiedel and Joanna Natasegaradouble-dagger”.
Man undrar vilken kunskap och vilka värderingar som florerar i Holywood. Det sades innan att årets utdelning av Academy Awards skulle vara ovanligt politiskt. Men vilken politik är det som stöds?
* Nyligen har White Helmets (Vita Hjälmarna) hyllats av talesman för Jabhat Fateh al-Sham, f.d. al-Nusra (al-Qaida i Syrien)

Terroristorganisationen al-Nusra hyllar White Helmets

https://youtu.be/VuNW00GjRKk

white-helmets-161127-ii

Tre andra videor:

https://youtu.be/9p8oGQ4RPFQ

*

Sålunda: Etablissemanget, de politiska ledarna, de etablerade massmedia – och filmindustrin hjälps åt att glorifiera terroristorganisationer – hur konstigt det än verkar för den som vill tro på demokrati och objektivitet. Vad ska vi göra år det? Annat än att informera och kämpa för en bättre värld

Relaterat.
Vita hjälmarna medger att de arrangerade en falsk gasattack i Syrien – Assad fick skulden.
Al Nusra planlägger en ny gasprovokation i Idlib, Syrien
OPCW har manipulerat uppgifter om gasattacken i Douma
Oscarsnominerad film ”The Cave” som stödjer terroristerna i Syrien finansieras till mer än 50 % av svenska skattepengar…
Media lovordar terroristpropaganda – Syrienfilmen “Till min dotter” – “Hur man förnekar de verkliga offren för kriget i Syrien”
Media lovordar ännu en film om Syrien som är terroristpropaganda – filmen “Till min dotter”.
The Veto – se hur CNN och andra media publicerar “fake news” om Syrien

Den nya undersökningen om kemgasvapen i Syrien förkastas av insiders på OPCW.
Mer om OPCW:s bluffrapport om gasattacken i Syrien!
OPCW har manipulerat uppgifter om gasattacken i Douma

Stora massmedia tolererar inte kritik av White Helmets
Min kommentar i Washington Post om White Helmets
White Helmets får en Oscar
Forum för levande historia, Rio Bio och Margot Wallström stödjer terroristvännen ”White Helmets
Vilka är Vita hjälmarna?
White helmets: Ska al Qaidas skyddslingar få Nobels fredspris
Nobelpriskandidaten White Helmets: Fin hjälporganisation eller med på anfallskrig och imperialism?
Vita hjälmarna:Hjältar eller terrorister?
Kriget i Syrien: Ett hundratal artiklar

white-helmets-161124-bild

Föregående artikelGoldman Sachs: – Dollarns ställning är i fara
Nästa artikelErdogan och Löfven – bort med tassarna från Syrien!
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

2 KOMMENTARER

  1. SVT följer Sveriges officiella utrikespolitik att stödja dem som vill fälla Syriens regering, inklusive terrorister. Dessutom stöder man att terrorister i Turkestan Islamic Party (TIP) stridsutbildas i Syrien tillsammans med svenskstödda terrorister för att skickas till provins Sinkiang för destabilisering av Kina.

  2. Filmens titel ska vara ”De sista TERRORISTERNA i Aleppo”. SvT har slarvat bort en alldeles viktig detalj. För övrigt njuter Aleppo bo av att terrorist-råttorna som förpestade staden rensades för gott av den mäktiga Syriska armén. Vi vet att de sista råttorna har samlats i Idlib och att det dröjer inte allt för länge innan råttrensningen påbörjas även där.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here