Mer om OPCW:s bluffrapport om gasattacken i Syrien!

3
1563

Det blir ännu tydligare att OPCW:s rapporter om gasattack i bl.a. Douma och den syriska regeringens ansvar för detta är en bluff. Här en rapport av inspektören Ian Henderson.

En belöning för den som hittar en rapport om detta i etablerad svensk press!

Däremot fanns det många rapporter om gasattacken i april 2018, vilken ledde till flygangrepp av USA, Storbritannien och Frankrike. Här en SvD.

Andra artiklar om gasattacker i Syrien.

Newsweek tystade journalist som skriver om OPCW:s gasskandal. “Fake News” genom utelämnande..
Nobelpristagaren OPCW:s manipulering i Syrien kräver en ny granskning av Skripal-fallet!
OPCWs rapport om den påstådda användningen av kemiska vapen i Östra Ghouta, Syrien, var en bluff – precis som i Khan Shaykhun.
Öppet kritiskt brev till OPCW om “fake” i rapporter om gasattacker.
Skripal: Tio osanna eller osannolika punkter.
Skripal – ett år senare är några saker klarare.
Skripal-fallet är en brittisk provokation enligt israelisk säkerhetsexpert – mot Putinvännen Skripal.
Vad händer i Skripal-fallet
Schweiziska OPCW- experter: Har Skripals INTE (främst) förgiftats av Novichock men av Nato-medlet BZ?
Skripal-historien visar på skadskjuten anglo-amerikansk plan
Tjänstefel av Margot Wallström & Co i Skripalaffären? Att dömas utan bevis.
Sverige bidrar till en mycket farlig situation i konflikten mot Ryssland
Chefen för Storbritanniens lab bekräftar INTE att giftet är från Ryssland.
Västs diplomatiska krigföring mot Ryssland – förberedelse för krig i Europa?
Storbritannien pressar sina forskare att hitta (på?) stöd för att Ryssland är skyldigt till Skripal-storyn.
Spionhistorien i London utan bevis mot Ryssland – för att bereda grunden för anfall i Syrien? 14/3
Storbritannien anklagar för fullt utan att ha presenterat bevis. Mothugg Corbyn. Frankrike? 15/3
Hotfulla stormakts-anklagelser mot Ryssland som har förstört sina kemiska vapen enligt OPCW. Kan Novichock tillverkas i garage? 16/3
Labourledaren Corbyn vågar ifrågasätta anklagelser utan bevis. Vilken fräckhet!

Föregående artikelVi måste förhindra att fler läkare lämnar vården
Nästa artikelEU, USA och Ryssland och Venezuela – vem är ”mest demokratisk”?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

3 KOMMENTARER

 1. Visselblåsare riskerar sin egen karriär, därför är de så sällsynta. När Daniel Ellsberg kopierade Pentagonpappren nämnde han en siffra på hur många som kunde ha gjort som han, men lät bli. Över tusen personer, om jag minns rätt. Och Henderson är inte kvar på sitt gamla jobb han heller. Det som speciellt hedrar OPCW:s experter är att det är fler som har gjort likadant, bl.a. en som intervjuades för en tid sedan. De har stöttat varandra mot sina korrumperade chefer.

  Det finns inte en enda påstådd gasattack som kunnat kopplas till den syriska regeringen. Ett år före denna attack påstods sarin ha använts och experter kunde genast avslöja att det hade varit omöjligt för räddningspersonal att vistas på platsen utan skyddsdräkter, vilka de saknade på de fejkade bilderna.

  OPCW:s rykte är förstört och låter sig inte repareras så länge USA tillåts kontrollera organisationen. USA vägrade Henderson inresevisum till USA så att han endast kunde höras via videolänk.

 2. Det är viktigt att som Jan Nybondas påminna oss om kemgasattacken i Khan Sheikoun år 2017 som med all sannolikhet också var iscensatt. Tycker bilderna därifrån redan borde ha fått vemsomhelst att inse att det hela var fejkat, men ändå svarade USA med missilattacker mot Syrien, vilket sporrade de verkliga förövarna att pröva samma sak ett år senare.

  Tänk om västvärlden också skulle börja lyssna på president Assad, som direkt sade att händelsen var iscensatt. Det borde ju vara helt klart för alla, att Assad är den som bäst vet vad som sker i Syrien,. Dessutom borde man alltid fråga sig vem som har mest att vinna på en gasattack, och svaret är ju givet i denna konflikt.

  Tyvärr verkar det som om man inte heller lyssnar på OPCWs experter när de kommer med ”fel” analyser, och västmedierna har varit förvånansvärt tysta om dessa verkligt sensationella avslöjanden.

 3. Det var ju några som direkt ifrågasatte de påstådda attackern och Assads skuld, bl a i USA Tulsi Gabbard, Tucker Carlson och Ron Paul m fl, och så förstås Syrian-Partisan Girl, Eve Bartlett, Vanessa Beeley m fl.

  I USA tiger MSM förstås och 0 personer har bett Tulsi om ursäkt för den vilda smutskastning de utsatt henne för som påstådd fan av Assad och hans gaskrig mot sin befolkning. Han utrotar dem som kackerlackor skrek Kamala Harris. Men, Gabbard verkar inte söka vinna några poäng i sina valtal att hon hade rätt i sina tvivel, kanske bedömer hon att det är en för teknisk fråga att tala om just nu i sin valrörelse?

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here