Bill Gates strypgrepp på vanliga medier. Skrämmer mig och andra.

50
6055
Bill Gates - Photo: Dfid.gov.uk, CC BY 2.0
”Speaking ahead of the Gates Foundation’s Living Proof project launch with One International, the couple discussed their experience working on vaccines, malaria, education and reproductive health as well as the challenges of innovation, measurement of aid and the foundation’s role in developing countries”. – Bill Gates – Photo: Dfid.gov.uk,
CC BY 2.0

I serien ”Aktuella artiklar för ett-två år sedan och idag” återpubliceras denna artikel. Ett av flera exempel på inskränkning av yttrandefriheten.

Denna artikel har skrivits av frilansjournalisten Karen Harradine och publicerades först av tidningen Conservative Woman. Det är del 2 av en artikel som Rolf Nilsson har översatt. Den första delen finns här. Harradine har skrivit flera artiklar om Bill Gates och hans makt i media, vid universitet och internationella hälsoorganisationer. Man behöver inte dela alla hennes värderingar för att dra nytta av hennes avslöjanden. En lista över hennes artiklar om Bill Gates finns efter artikeln. Artikeln har publicerats av Pål Steigan. Informationen är skrämmande tycker redaktören.

Andra artiklar om Bill Gates finns längst ned på sidan.


Bill Gates strypgrepp på vanliga medier

Med en förmögenhet som uppskattas till 128 miljarder dollar är Bill Gates, enligt Forbes, världens fjärde rikaste man. Endast Amazon-ägaren Jeff Bezos, Bernard Arnault och Elon Musk är före honom på listan.

Gates har lämnat den dagliga driften av Microsoft, företaget som han grundade 1975. Han ägnar nu mest uppmärksamhet åt så kallat filantropiskt arbete, genom Bil & Melinda Gates Foundation (GF), och är mest känd för sitt globala vaccinations- och anti-malariaprogram.

Det som är mindre känt är att han har stöttat nyhetsmedia med hundratals miljoner dollar. Denna verksamhet har gjort GF till en av journalistikens främsta grindvakter. Enligt Tim Schwab från Columbia Journalism Review, hade mer än 250 miljoner dollar hittat vägen till nyhetsmedia. Dessa inkluderade BBC, NBC, ProPublica, National Journal, Guardian, Financial Times, Univision, Medium, Atlanten, Texas Tribune, Gannett, Washington Monthly, Le Monde och Center for Investigative Reporting. Dessutom hade välgörenhetsorganisationer, anslutna till nyhetsmedia, fått stöd, såsom BBC:s Media Action och New York Times ’Neediest Cases Fund.

Som rapporterats i del 1 av denna artikelserie, kanaliseras de flesta under det fantastiska namnet GF heading of Gobal Policy and advocacy. BBC är en stor mottagare av dessa medel. Inte konstigt att deras journalistik om Covid-19-vaccination och klimatförändringar inte känns särskilt nykter.

Det är inte bara BBC som manipuleras ekonomiskt av GF. Från 2016 till 2020 mottog Financial Times 2,3 miljoner dollar från GF, inklusive 1,3 miljoner dollar för ”global hälsomedvetenhet.” The Guardian är en annan tidning som herr Gates öser sin generositet över. Precis som BBC har de sin egen ”globala utvecklingssida”, och båda har i botten stöd från GF. Deras påstådda redaktionella oberoende motsägs av deras uttalade och enda kampanjsyfte: att fokusera specifikt på de åtta målen i FN:s millennie-deklaration som antogs 2000. Guardian har så till den grad gått in i detta att de huvudsakligen fungerar som en vördsam PR-kanal för båda FN och GF.

Samarbetet med GF för att rikta världens uppmärksamhet mot global utveckling går tillbaka 11 år i tiden. Detta är en sofistikerad propagandamanöver för att övertyga allmänheten om att Gates investeringar i ett antal utvecklingsprojekt inom vaccin- och klimatförändring är av det godartade slaget. Det hjälper till att säkra att alternativa vinklar eller kritik har liten chans att få en plattform i de media som Gates strösslar sina miljoner över.

Sedan augusti 2011 har GF gett Guardian 12,2 miljoner dollar. Det senaste bidraget var nästan 2 miljoner i september förra året. Tidningen har inte bara aktivt främjat millenniemålen utan också deras avkomma, FN:s 2030-agenda för hållbar utveckling. Detta är ännu ett snyggt schema för att ta in avlat från västens skattebetalare och ge dem till världens despoter och diktatorer. Allt i klimatets namn.

Men som jag redan har varit inne på: Mycket lite information finns tillgänglig om hur pengarna investeras och om vem som drar nytta av dem. Ingen information har offentliggjorts som visar att det har gjorts kostnadseffektiva och gynnsamma investeringar för ekonomi och välfärd i de 193 länder som har undertecknat dessa avtal.

Det brittiska folket har fått denna propaganda intravenöst år efter år genom olika GF-stödda vanliga språkrör, såsom BBC. Det är det ekonomiskt ömtåliga väst som betalar för 2030-agendan och dess klimatåtgärder, och därmed tappas på sina resurser, medan auktoritära regimer som Kina stärker sina finanser och sin dominans i FN. Allt under få protester från de vanliga medierna.

Det bekymmersamma är att GF inte bara har fått kontroll över vänstermedierna i Storbritannien. De har också fått inflytande i det så kallade  mitten och till höger. The Telegraph, till exempel, tackade ja till 3,4 miljoner pund från GF i november 2017 för att öka medvetenheten om global hälsa. London Evening Standard tilldelades också pengar samma år. De fick 20 000 pund för att sprida GF-propaganda om den ”globala hälsokrisen”.

Mainstream-medias växande ekonomiska beroende av en kombination av statlig reklam och GF:s generositet, har redan äventyrat deras objektivitet. Hotet förvärras ytterligare av GF:s finansiering av ett globalt nätverk av unga ”journalister”. Projektet med Namnet The international Centre of Journalists har fått 20,4 miljoner dollar för att öka människors medvetenhet om global hälsa. Den USA-baserade organisationen anställer aktivister för att främja ”bättre regeringar” och göra ”samhällen säkrare och friskare”, bland andra ”woke” ideal (stay awake, politisk term som uppstått i USA och som beskriver en uppvisad medvetenhet om frågor som rör jämlikhet mellan raser och mellan kön, samt social rättvisa, ö.a.). Deras årsrapport för 2020 lägger förutsägbart nog tillräckligt vikt vid att rikta sökarljuset mot rasmässig orättvisa, klimatförändringar samt att motverka ”desinformation” om Covid-19.

Som Robert Kennedy Jr. har påpekat: Gates pressmutor har gett resultat. Under pandemin behandlade köpta och hjärndöda nyhetsmedia Bill Gates som en hälsoexpert, trots hans brist på medicinsk utbildning och brist på erfarenhet av att styra hälsopolitiken.

Gates finansierar också en armé av oberoende faktakontrollanter, inklusive Poynter Institute och Gannett, som använder sin plattform för att tysta meningsmotståndare och ”avvisa” anklagelser mot Gates, som falska konspirationsteorier och desinformation. Bland dessa anklagelser är att han har kämpat för och investerat i tvivelaktiga idéer som biometriska datachips, vaccinpass och satellitsystem.

Men bevisen är bara ett musklick bort. I mars förra året påbörjade Gates sin vaccinpass-kampanj. De GF-stödda Guardian och BBC har utan tvekan applåderat denna form av digitalt slaveri. År 2018 gav Gates ett satellitföretag 1 miljard dollar för att bygga ett system som sänder realtidsvideo globalt. Vilket bättre sätt finns att se till att småfolket uppför sig än att skapa ett satellitsystem som övervakar oss alla? Trots alla protester från ”GF-finansierade” faktakontrollanter” har Gates byggt sina vaccinfabriker för Covid-19 och verkar vilja ha något i gengäld för sina investeringar.

Många sörjer den sjunkande journalistiska standarden i vår nya ”mörka medeltid”. Bland de ansvariga för att förvandla, på sin tid lysande, brittiska medier till okritiska propagandaspridare, har GF spelat den ledande rollen.

De vanliga medierna är nu, precis som regeringen, inget annat än nyttiga idioter för GF och dess destruktiva politik. Dessa aktörer sjunger tanklöst med i de strofer om utveckling, klimatpolitik och Covid-19 som förmedlas till dem av GF, vars ”lösningar” på dessa problem förstör det fria välmående väst.

Förvänta dig inte att vanliga journalister protesterar. De har för länge sedan blivit uppköpta, betalade för och på köpet hjärntvättats.

Karen Harradine om Bill Gates:

Bill Gates and the world health juggernaut

Revealed, how Bill Gates’s influence spreads virally into UK public health policy

Friends and allies: The Gates Foundation and British scientists

Friends and allies: The Gates Foundation and British scientists

Bill Gates’s stranglehold on the MSM: Part 1


Några andra artiklar om Bill Gates på denna blogg.

Kanske kan Bill Gates rädda planeten?
Bill Gates lömska filantropi – Del 3.
Rockefeller och Bill Gates – monopolkapitalister med pandemier som affärsidé. Gates nu störste bidragsgivare till WHO
Bill Gates: “Kapitalismen kan inte rädda klimatet” – Är han socialist?

Föregående artikel”Sverige ansluter sig till USA:s härskarmakt – Natomedlemskapet är odemokratiskt och oklokt”
Nästa artikelKrigsförbrytare – en flexibel term
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

50 KOMMENTARER

 1. ”Med en förmögenhet som uppskattas till 128 biljoner dollar är Bill Gates, enligt Forbes, världens fjärde rikaste man.”
  Biljoner här, skall vara miljarder. Men låt det stå kvar. Snart stämmer det. När de har tagit kontroll över kryptovalutasvineriet är det helt kört.

 2. Det är sant att Gates grepp är skrämmande och oroande. Men herrens eller ödets nycker är outgrundliga. Därför är det numera en offentlig hemlighet att Bill Gates var bundis med självaste Jerry Epstein (Lolita express, etc). Alltså ljög Gates när han sa att han inte alls hade umgänge med Jerry (Lolita express) Epstein. Avslöjandena innebär att Bill Gates är numera en ”liability” som jänkarna säger. Att ses och umgås med honom ska undvikas annars är risken att man hängs också ut bland hans smutsbyk.

  Om Gates/Epstein När? Var? och Hur? och mera därtill: https://sputniknews.com/us/202107181083409144-bill-gates-visited-epstein-at-nyc-home-multiple-times-despite-saying-they-were-not-friends-report/

 3. Man måste ändå se allt i ett större sammanhang. Bill Gates är, trots alla pengar som strömmar till öppna media och som mäktig offentlig person, ändå trots allt en person som verkar för det öppna samhället och en progressiv samhällssyn grundad på vetenskap och logik och inte primitiva magkänslor, som ofta är fallet till höger i Förenta staterna.

  Det betydligt värre hotet i media kommer snarare från medier i Murdoch-imperiet.

  Jämför gärna med Murdochs gärningar som totalt har politiserat och polariserat och närmast helt ödelagt civiliserad media i Storbritannien och Förenta staterna och infört hetsjournalistik och politisk närmast paranoid misstro i samhället i de drabbade länderna, inklusive Australien, Murdochkoncernens hemland.

  Hellre än upplyst Bill Gates än en maktgalen och paranoid Murdoch-koncern.

  Vid en jämförelse tror jag de flesta på detta goda forum kommer fram till samma slutsats.

  • Kanske är Bill Gates ännu mäktigare. Se artiklarna om Gates längst ned. Och både han och Murdoch strävar väl efter samma mål – ännu starkare kapitalism, dvs. mindre demokrati och rättvisa.

   • Inte bara det…..värre är väl att han strävar efter att decimera jordens befolkning på ett mkt inhumant sätt samt efter att beslagta tillräckligt mkt mark så att han får makten över vår livsmedelsförsörjning. Ingen trevlig man😔

  • Du måste väl skämta när du skriver att gates står för ett öppet samhälle o progressiv samhällsyn baserad på vetenskap..Det är ju precis det artikeln handlar om att han iiinte gör utan går på den ’primitiva magkänslan’ (hans alltså, som uppenbarligen är primitiv) (min är sofistikerad inbillar jag mig och kallas för instinkt) där alla (90% av befolkningen) räknas som fiender mot hans sionistska talmudtribe (nej, de är varken judar, kristna el muslimer. Bara parasiterande infiltratörer) och om de inte resonerar som han och de andra rotschld/rockfellrlakejerna ska raderas fr jordens yta. Jmf hans indiska ’vaccn’experiment på småbarn vilket ledde till döden för åtskilliga 1000, och där han mutade sig ut för några 100mlj dllr och sedan lade locket på via sin ’öppna media’. Eller hans chemtrail-experiment med schwabben, för att utestänga solen för oss (el rättare sagt se till att jorden inte kan ventilera ut värmen vilket leder till global temphöjning). Fö är gates det som kallas för fattigtriljardär, dvs ca 1,5 trilj kr(12nollor) jmf med rotschld/rockefellrn som tillsammans har stulit ihop 5000trlj kr, och dessutom såklart äger forbes, the economist etc och därför kan dölja vem de verkligen är, the main parasites. They are coming at us from all angles all the time, and we have to wake up

   • Jag föreslår att Du ägnar Dig åt voltairskt trädgårdsarbete än att arbeta vidare på just dessa tankegångar Du nu framfört.

    • Jag har verkligen försökt visa dig respekt (mkt ansträngning till det nu men inte tänkt säga det, beroende av ditt svar) o nu har jag fattat att du e en klassisk utskickad betald shill. Tror dock inte denna replik kommer träffa forumet, men skulle gärna se att så skedde. Alla dina 5-6 sk repliker har handlat om att skifta bort uppfattningar fr verkligheten. Vad du menar med trädgård etc, förstår jag inte. Just nu bedrivs ett krig mot oss Mänskligheten o det är det som är ww3. Vi måste snarast vakna till..

     • Bäste forumkollega pz!

      Min mening var inte att vara minsta oförskämd eller nedlåtande!

      Min uppmaning att ordna i den voltairska trädgården kommer från den giftige franske upplysningsfilosofen Voltaire som uppmanade oss (alla!) ”att odla sin trädgård” – d.v.s. ständigt hålla reda på tankar och ordval som skarpa och slipade vapen mot de reaktionära bakåtsträvarna i denna världen.

      D.v.s. för Pz:s del ta en städrunda i ordets makts trädgård då jag i pz:s massiva ordval och kraftfulla ordmassa INTE klart och tydligt förstår vad ’pz’ kommenterar från klarhet till klarhet i vad jag skrivit, och vilka svar av mig som är ”falsifierade” genom betalning av vem det nu vara må…

      Jag uppmanar alla (inklusive mig själv!!) att skriva tydligt, fråga och påstå utan insinuationer, och gå från klarhet till klarhet – och att vi håller god ton och är artiga och schyssta mot varandra och håller Global Politics med hög och allt högre verkshöjd och stoltserar med DET!

      Att jag skulle vara betald av någon mystisk politisk kraft kan vi nog utesluta direkt!! Däremot!!…kan jag erkänna… -har dessa från ”främmande makt” erbjudit mig flera svarta portföljer fullproppade med dollar och guld (ett tag skickade de oftast patroner i kuvert…) -FÖR ATT HÅLLA KÄFT FÖR EVIG TID!!

      Men det tänker jag inte följa! Jag gav CIA-dollarna till Edward Snowdens kursverksamhet i Uralbergen! 😎

      Väl mött i fler ordutbyten för en bättre värld här på Global Politics bäste kamrat PZ!! Jag ber om ursäkt om jag sårat Dig!

      Trevlig helg!
      / Nåkke.

   • Vill även bara förtydliga vv dig, att i altforum håller man sig till sakfrågan, thats it. Som jag förstått det iallafall

    • Johan, hehe nedå du har inte sårat mig men tack för ursäkten och den är naturligtvis godtagen. För mig är det inte personligt utan sakligt. Vi veet att där är en grupp som angriper Mänskligheten. Vi veet detta nu därför att deras livslögner inte längre går att hålla ihop. Såg f ö att flera andra altsajter, Newsvoice, Vaken, skickade en artikel om schwabbens nu uttalande om chemtrails..chemtrails som de självklart förnekat hela tiden att de förpestar jorden med och som leder till att vår Planet inte kan ventilera sig. Dessa massmarodörer har alltså för avsikt att värma upp planeten, genom att utestänga solljuset samtidigt som gifterna som stänger ute det livsviktiga ljuset också gör att värmen inte cirkulerar ut. Det är dessa vi har emot oss, och det gör vi klokast i att snarast inse..

     • Vad som kallas Chemtrails har varken någon fysisk, kemisk eller vetenskaplig verklighets förankring. Det kan bäst hänföras ”tomtar på loftet” och livlig fantasi hos ett antal tanter utan någon relevant kunskap eller utbildning. Solförmörkelser, bisolar, halos, corona, mirages, Novaya Zemlya effekten, osv brukade även hänföras till övernaturliga krafter. Spåren efter jetmotorerna på himlen har varit desamma sedan jetmotorer en gång kom i bruk, då var jag själv med och kommer mycket väl ihåg fenomenet, som inte har förändrats något.

     • Ohh, nejdå det är inte alls kontroversiellt. Inte bland realisterna, tvärtom där är det bekräftat och alla vet det som har ögonen mot skyn. Dagens flygmotorer är hälften till antalet per flygplan (2 mot tidigare 4), pga motorerna är så effektiva samtidigt som de inte släpper ut ngt otillbörligt, mer än på direktiv. Ett kondenstrail följer planet i ngn minut och försvinner sedan. Ett chemtrail ligger kvar för att kunna sprida sig och sedan förpesta jorden (var kommer bi- och humledöden ifrån..) med tungmetaller. Det är bara dom som är delaktiga i detta, ett av deras planetförstörande projekt, som förnekar. Bl a wikipedia är totalt övertaget av dom, som resten av västinfot. Uppstartaren har sagt det och helt lämnat sidan

  • Johan de Naucler..
   Vad är orsaken till att vissa hatar Ryssar men älskar Ukrainare?
   Vi vet att i USA t.ex odlas den utbredda, vanföreställningen att Ryssland fortfarande är en kommunistisk stat med avsikt att sprida marxistisk doktrin och undergräva västerländska demokratier.
   Om att invadera andra länder är standarden för att bedöma en nation som omoralisk och farlig, placerar USA:s historia sedan Vietnamkriget USA i topposition.

   Så vad orsakar hatet mot Ryssland? Hatas Ryssland på grund av dess oligarker? Redogör då om Bill Gates, Steve Jobs, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos, Rockefellers och Carnegies på den amerikanska sidan. Är dessa oligarker rättfärdiga? Kennedys, Bushes, Clintons, etc.
   Hur är det med korruptionen av Joe Biden och hans son?
   Är det Rysslands omfamning av traditionskristna värderingar och dess ihärdiga vägran att acceptera homosexualitet som normalt?

   Eller är det möjligheten att ett återuppstått Ryssland utgör ett hot mot den endemiska korruptionen som håller på att ruttna det västerländska samhället?

   • Enligt internationella korruptionsindex är Ryssland avsevärt i sämre läge än något, mig veterligen, s.k. ”västland”.

    Kritik av ett lands politiska klass eller dess politik, t.ex. mot amerikansk eller rysk gör inte dessa åsikter de minsta ”anti-amerikanska” och ”anti-ryska”. Ett folk, ett land och dess kultur är inte siamesiskt ihopväxt med det landets tillfälliga politiska styrande klass som representerar sig själv och i bästa fall dess väljare.

    Man kan kritisera ett lands inrikes- och/eller utrikespolitik av faktisk kärlek för det landet.

    Är kritik av amerikanska söderns lynchningar och historiska apartheid som beslutats av dessa delstaters väljare och parlament därför ”anti-amerikansk”? Det skulle ytterst få anse.

    Kritik mot andra, t.ex. ryska politiska inslag i nutida politik är därför vare sig ”anti-rysk” eller någons slags kyrkortodox motsvarighet till antijudiskhet i form av ”russofobi”.

    Detta är en slags antiintellektuella generaliseringar som borgerligheten i väst började med en gång i världen där de alltid ansåg sig representera hela sina länders befolkningar och precis alla andra samhällsklasser (som inte röstar på dem).

    Att man är kritisk mot inslag i ett lands politik, i form av förtryck och hånande av vissa minoriteter innebär inte vare sig direkt att man är anti-amerikansk, anti-rysk eller något annat, precis som om kritik mot svenska sjukhus patientförening då automatiskt skulle vara en ”anti-svensk” politik.

    Politik handlar om kritik, analys, debatt, beslutsunderlag och genomförande och analys av resultaten. I allt detta måste det finnas kritik på varje nivå för att hitta slutligen den mest effektiva modellen.

    Det är länder med levande och fri opposition och opinion som utvecklas; och där har -tyvärr- dagens ryska modell gått in i stagnationstunneln. Det gör Ryssland och dess samhällsmodell ineffektiv, ojämlik och orättvis. Om Ryssland vill bli ett effektivt land måste dess politiska styrande klass lära sig att älska och omfamna kritik, debatt och opinion. Så är tyvärr inte fallet. Och det säger jag inte i form av antirysk politisk ståndpunkt, utan för att jag vet att det mäktiga och välutbildade ryska folket kan få ut så mycket mer och förtjänar så mycket bättre!

    Idag är Kalifornien, med c:a 40 miljoner invånare en större ekonomi än den ryska, med 150 miljoner invånare. Det har Kalifornien blivit genom öppna sinnen, tolerans, innovationer och rentav genomgående anti-konservativ nyfikenhet.

    Så länge dagens Ryssland sitter fast i sin nutida Aleksandr III-konservatism kan landet aldrig någonsin bli en av de ledande ekonomiska länderna i världen, trots sina enorma råvarutillgångar och mycket välutbildade stora befolkning; därför att dagens ryska politiska klass har stängt den utvecklingen.

    • Nonsens! Det är real ekonomi som räknas och Kalifornien precis som resten av USA är bara uppblåsta låtsasekonomier!

     • Med tanke på att datorprogrammen Du skriver på i detta nu är utvecklade i Kalifornien kanske Du få dämpa Din populistiska högsommaråska en aning.

      Ingen kunnig ekonomisk insatt person kan påstå att det inte funnits en ovanligt stark drivkraft i det synnerligen progressiva och toleranta Kalifornien. Det är precis som med Nordens högeffektiva ekonomier: öppna, inkluderande, anti-konservativa, toleranta och demokratiska.

      Det är sådana länder som växer, utvecklas och leder -och framför allt INTE stagnerar socialt och ekonomiskt som Italien, det republikanska USA eller dagens Ryssland.

    • Johan.. Du har just lyckats avslöjat dig själv.
     Ryssland tillsammans med Kina är ledarna på vägen mot framtidens nya världsordning.
     Du verkar tro att upprepad mångordig ”Rysslandskritik” behagar någon.
     Fortsätt att sprida politiska analyser och vanföreställningar om Rysslands hemska politiska klass, i samma andetag som du berömmer Kaliforniens (och därmed Bidens) öppna sinnen på väg mot sin undergång.

     • Och vad har då putinismens Ryssland bidragit med för innovativt på exportmarknaderna?

      Vad hittar Du för ryska varor att köpa i Europa förutom bensin och hushållsgas?!?

     • Haha…Johan kanske skulle läsa på hur Windows kom till?…Idel stölder av andras jobb ligger bakom! Kalifornien har ingen dynamisk ekonomi utan är en delstat fullständigt kört i botten med en infrastruktur i förfall och folk i USA flyttar därifrån i stället som ersätts med latinos! Hört talas om Linux? Tja, vapen, raket och kärnteknik och en massa annat finns att köpa från Ryssland om man nu vill läsa på. Att kalla USA för dynamisk ekonomi är ju en skymf mot ordet ekonomi. USA är bara en jättelik parasit på resten av världen, inget annat! Och vad för något tillverkat i USA har Johan köpt på sista tiden? En Tesla för 1.5 subventionerade miljoner kanske?

    • Johan de Naucler 23 juli, 2022 At 12:16 Var väldigt försiktig med dessa begrepp som internationella korruptionsindex. Mät-skalan är skapad av västerländska och främst amerikanska krafter helt efter amerikanska och västliga värderingar. Resultatet är helt utan värde. Hur kan ett land listas som helt utan korruption. Möjligen genom att praktisera den värsta korruptionen möjlig för att erhålla resultatet korruptionsfritt. Nya Zeeland är listat som korruptionsfritt, medan, jag lovar, landet är ett av de värst korrupta på planeten. Inköpschefen på Auckland’s flygplats blev påkommen att finnas på leverantörernas avlöningslistor, leverantörerna drog till och med preliminärskatt på mutorna. När man gör affärer på Nya Zeeland utgår man automatiskt från att någon eller några sticker fram en hand som kräver att bli smörjt. Vad som är korruption i USA kan vara normala affärsmetoder i Kina .

     • Men Gunnar, det var väl ändå ett slag under bältet -fast jag delar helt Din åsikt och inställning om amerikanska sociala problem- men jag talade strikt om makroekonomi och de strukturer som ger utveckling för ett samhälle.

      Visst, USA har västvärldens sämsta och närmast obefintliga socialpolitik, som löses med fängelsestraff eller hemlöshet. Det ÄR förskräckligt. Men alla länder och system kastar både ljus och skuggor.

      Ryssland av idag lär ha den industrialiserade världens största och högsta ojämlika inkomstskillnader. Sverige har bland de hårdaste narkotikalagar som finns i Europa, och leder trots denna politik som oftast i de europeiska dödstalen i narkotikarelaterad dödlighet, precis som om vi faktiskt skulle ha en helt lössläppt libertariansk narkotikapolitik.

      Min poäng var ju att ett samhälle med en anda av kombinerad tolerans, fri debatt och press och innovationsförmåga ger så goda synergier (samlad energi där typ 1+1 blir 3 eller rentav 4) och att länder skulle ha mycket att vinna på att inse att totalpolitisk kontroll över precis allt och alla gör att det landet tappar kraft. Och det är tyvärr i den stagnationen, istället för den tilltänkta STABILITETEN, det ryska samhället hamnat i.

      Visst brände sig Ryssland på jeltsinismens importerade ekonomiska kaos och nyliberala lekstuga (som vi vet tog livet av på tok alltför många människor i förtid på 1990-talet). Men dagens ryska ekonomi, där många företag återförstatligats i samlande koncerner, har hamnat i en slags branschkorporativism, medan små nya företag och lokala initiativ dör sotdöden mellan korruption och närmast statlig klappjakt på enkla små nyföretagare, typ turistguideföretag eller lokala kooperativ i olika former som går under.

      På Marx tid fanns inte vare sig kunskapen om eller teorier om mikroekonomi. Avsaknaden av den kunskapen lider den post-sovjetiska sfären svårt av än idag, det gyllene undantaget de alltid flitiga balterna, som har en enorm mikroekonomisk kraft i sina länder.

      Ryssland idag har inte många tankar och projekt om sin makroekonomiska framtid efter fossilbränslenas epok. Det borde de ha!

      Men det är väl som oftast: stort land – stora utmaningar, litet land – mindre utmaningar.

     • Johan
      Jag slog mot det här, ungefär vid solar plexus och om det är under bältet, så sitter det oroväckande högt upp.
      ”Det har Kalifornien blivit genom öppna sinnen, tolerans, innovationer och rentav genomgående anti-konservativ nyfikenhet.”
      Jag lyssnar ibland på en amerikansk komiker som bor i Kalifornien. Han påstår att han ser uteliggare under varje bro och att det skulle vara enkelt att åtgärda. Ta exempelvis en skitsumma från krigsbudgeten. Men det kommer inte att hända, trots att pengar och resurser även finns i många andra fickor.

     • Gunnar, men ett lands, eller denna mycket stora delstat, inställning till mångfald och innovationsförmåga till modern inkluderande stats- och lagstiftning står ju inte det minsta i motsättning till att det finns permanenta och latenta sociala problem.

      Vare sig Norden eller Kalifornien kan på minsta vis kallas bakåtsträvande eller konservativt reaktionära, men det är inte detsamma som att vi inte skulle ha vare sig hemlösa eller narkotikaproblem o.s.v.

      Det är ju två helt skilda saker.

      Man ska ju komma ihåg att väldigt många med allvarliga sociala problem i Amerika vill för allt i världen i sitt liv ha myndighetsinblandning för att lösa sina problem.

 4. Det skall ej heller förglömmas att Bills far var högsta hönset i organisationen som ville depopularisera jorden, sådan far sådan son.
  Om samhället fått växa organiskt, som det gjorde förr, istället för teknokratiskt som nu hade det sett helt annorlunda ut. Dessa datafreaks med sina modeller tjänar storkovan även om modellerna är helt uppåt väggarna men det är här pengarna-media-oligarkerna kommer in. Tjänar det oligarkernas syften mutar dom sig fram, räcker inte det mördar dom sig fram.
  Journalistisk frihet och oberoende finns knappast längre, iallafall inte hos MSM, dom är köpta papegojor, de flesta en och annan sticker ut men gammaldags journalism för man sök på nätet!
  om en tidning som GH&S hade funnits idag hade den blivit uppköpt, chefredaktöre sparkad och personalen hotad med sparken om de inte inrättade sig i ledet, vilket verkar ha skett nu med flesta s. k. fria media i väst.
  Lärdom finns att hämta från post-ryssland, nu försöker Klaus Shwabe o co bygga ett nytt komu-rike, dock med hela världen som mål! Vad kan gå fel…

  • Tja, jag måste erkänna att jag har kvar min eminenta och en gång mycket dyra och tysta elektriska skrivmaskin när jag bestämt mig för att tröttna på PC:n och måste skriva mina allra hemligaste och ospårbara konspirativa spiondokument!!

   ;-))

 5. Så när ni läser alla dessa ”oberoende” media som MSM och Public Service, glöm aldrig vem som verkligen talar. Amerikanska oligarker, CIA, NSA, USA, och glöm inte historien om köpta journalister (Gekaufte Journalisten) av Udo Ulfkotte, som troligen mördades för han inte ville skriva vad han blev tillsagd, precis som en gång journalister Michael Gerlich (15 februari1883 – 30 juni 1934) som skickades till koncentrationslägret Dachau. I grunden har inte mycket förändrats.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Fritz_Gerlich

  • I Europa kommer numera hotet mot Public Service avgjort från höger; eller så har Public service sakta övertagits och blivit ren statspropaganda som i t.ex. Ungern och delvis också i Polen.

   Politikens tilltagande -ska vi kalla det för ”emotionalisering” d.v.s. folk reagerar med känslor istället för med kunskap och logik i politisk uppfattning och opinion; har medfört att många ämnen i något politiskt läger är ”högervriden” och i nästa ämne för en annan grupp är då den ”vänstervriden” trots att nyheterna i sig bara innehar t.ex. en lätt kontrollerbar statistisk uppgift som är utförd och utforskad med vetenskaplig objektivitet; t.ex. utförda anmälda brott av ett slag eller en viss typ av skattesänkning.

   Den nya högern har vänt upp och ned på mycket av det som förr var objektiv Public service-journalistik genom att införa magkänslornas despoti i hur nyheter och samhället skall tolkas: d.v.s. ALLT ÄR SUBJEKTIVT. Allt är då emotionellt, och på de grunderna skapas dåliga politiska lösningar och tankar på lång sikt.

   Inga högerradikala och nationalistiska partier som styr länder är heller särskilt produktiva: Ungerns ekonomi är i uselt skick och socialt stagnerar; Polen överlever i stort sett genom att vara största mottagare av EU-bidrag numera (källor: läs i Eurostat).

   • Här i Sverige är det dock sossarna som räknas till vänstern som kapat makten över media! SR/SVT av idag måste betraktas som regimmedia och många tidningar också dessvärre som är beroende av presstöd som vi skattebetalare får punga ut med! Och Sveriges ekonomi är i uselt skick som de flesta andra ekonomier inom EU! Det är väl bara Tyskland och några andra som har ordning på torpet! EU har nog ingen större framtid om det inte reformeras ASAP och blir mer självständigt och framförallt mer demokratiskt!

   • Public Service och MSM är idag ren statspropaganda. Det är bara att läsa vad dom skriver. Amerikansk statspropaganda som driver USAs narrativ mot länder som Iran, Ryssland och Kina. Att förstå de tär bara att läsa innantill.

 6. Nja, det har gjorts en hel del undersökningar om svensk media och public service och att de skulle allvarligt luta åt endera hållet har inte påvisats; mycket av de duktiga politologerna vid SOM-institutet vid GU, och de finner inte att media i Sveriges Public service är vare sig höger- eller vänstervriden.
  Jag tror det beror på ämnena: brott och straffteman känner vissa mer för; marknadslösningar i offentlig sektor gör andra kanske redan argare ännu mer arga osv.

  Det större problemet är nog snarare monopolen för vissa mediahus: häromdagen rapporterades om Bonniers nu nya monopol för dagstidningar i stora delar av södra Götaland.

  Vår epok är så emotionell och känsloåsiktsstyrd (typiskt högerlutande) istället för att ledas av logik och rationalitet(typiskt vänsterstyrd). Jag har alltid noterat att högermänniskor är mer emotionellt och subjektivt åsiktsstyrda, medan vänstern gärna vill basera sig på statistik, vetenskap och experter. (Marxisterna var ju de allra första i historien som tog sig an naturvetenskapen som bas för vetandet och existensen i den materialistiska dialektiken, därför var många vetenskapsmän i slutet på 1800-talet och på 1900-talet just marxister och kommunister: t.ex. hela familjen Curie som alla var kända radikalt progressiva).
  Vår tids hyperindividualism gör oss mer egocentriska och mer åsiktsstyrda; där har högern numera en klar fördel, det ser vi också att de högerpopulistiska partierna ökar i europeisk opinion, men vid makten åstadkommer de i princip sällan (aldrig) något konstruktivt bestående förutom ren samhällsnedrustning och rent förstörande av rättsstrukturer.

  • Kanske inte någon höger eller vänsterinriktning, men när det gäller utrikespolitik, så i allra högsta grad än USA-inriktning. Deras utrikeskorrar låter som papegojor till CNN:s reportrar, de kanske är bästa polare, sitter på samma restauranger och sover på samma hotell. De kostar mycket pengar i lön och traktamente och eftersom de inte verkar ha egna självständiga reportage har jag ofta tänkt på att vi kan sänka avgiften och slopa dem, och de reportrar som vi har i studion kan istället informera oss om vad olika utländska kanaler ger för information om nyhetshändelser. Den som jag anser värst av dem är Bert Sundström som rapporterar från Ryssland, han kan på intet sätt hålla sig neutral, vilket man bör vara som reporter. Han darrar av upphetsning och magen pumpar upp och ned på honom när han får möjlighet att säga något negativt om Putin. Det är skamligt att han får vara där, när han rapporterar från Ukraina så har han aldrig nämnt de stora nazistdemonstrationerna som pågår i Kievs centrum. Vilket andra stora media ex. The Guardian som haft en stor artikel om ungdomsläger i Ukraina med nazistiska symboler överallt och ledare som man kan finna lojala mot nynazister i Ukraina. BBC har haft en dokumentär om hur nynazismen frodas i Ukraina. Nyligen var en delegation av franska politiker i Kiev och var helt chockade över att bevittna hur nazistiska dokument såldes öppet och folk som stod i kö till Azov-tältet. De spelade in allt på video och skrev en begäran till utrikesministern.
   Dessutom har jag både ringt och skrivit till flera av SVT:s inbjudna experter som varit på intervjuer hos SVT, och ifrågasatt deras information och hur den kan tolkas av lyssnarna. De har då sagt till mig att intervjun egentligen var mycket längre, men att SVT begränsat den så att de viktiga delar som jag ansåg borde varit med för att tydliggöra sakfrågan, har SVT klippt bort. I en del fall har de från början fått begränsningar om vad de får tala om, vilket SVT har valt åt dem.
   En mellanöstern expert, som jag lyckades få tala med dagen efter intervjun i SVT, han suckade stort och sa till mig du vet ju hur de är. Detta gällde då jag ifrågasatte hur de kunde påstå att Iran bröt mot EU:s sanktioner, för Iran behöver ju inte följa EU:s sanktioner, vilket experten intygade till mig att de naturligtvis inte behövde göra. SVT framförde nyheten om att England beslagtagit ett iranskt fartyg för att Iran bröt mot EU:s sanktioner som om detta var helt rätt, vilket det naturligtvis inte var. Listan kan göras lång hur de fejkar med nyheterna.

   • Vad du skriver är väldigt viktigt att förstå. Styrning av information, med ett annat ord, propaganda. Svenska media är i realiteten bara en amerikansk propagandakanal som levererar USAs och CIAs narrativ likt lydiga vältränade papegojor. Det är ännu värre när det gäller Kina. Vältränade särskilt utvalda papegojor på Public Service, MSM, Bonniers i särklass, lydigt levererar. Dom kallas ”kinaexperter” men är i verkligheten bara grova bedragare, som Kejsaren nya kläder. Ta som exempel fejknyheten om att Kina har satt 2 miljoner i koncentrationsläger. Hur skulle ni reagera på nyheten att Sverige har satt 2 miljoner i koncentrationsläger. Sant eller inte. Ändå repeteras fejknyheten ändlöst enligt Josef Goebbels doktrinerna i svenska media för att göra det till en sanning. Det är ibland inte bättre på dessa trådar på GP. Ibland frågar man mig efter ”källa”. Mina kunskaper efter över 50 år i Kina som ”källa” avvisas omedelbart som ointressanta och opålitliga, det är först när jag reducerats till samma papegoja och idiot som dessa som enfaldig kopierar andra som informationen gäller.

 7. Ja dom tassar på i ullstrumporna, SVT. Minns när den franska dokumentären om ukraina skulle sändas för några år sedan. Den blev stoppad vilket ledde till ett j-a liv som tur var, men sändes till sist i en lätt omarbetad version. Alltså, både SVT och SR dryper av aktivism och daltande med makten.
  För ett tag sedan var det ett reportage om yasirernas situation i spåren av IS härjningar där reportern vädjade till regeringen att rädda dessa, alltså…ska en journalist bete sig så?
  Det finns nästan inga riktiga journalister kvar i sverige längre, bara överbetalda mähän som jamsar med, påtalar man detta för dom anser dom att man bedriver hat!!

  • Man får vänta i månader på svar från Granskningsnämnden och då är frågan ofta passé.

 8. Oliver Stones filmer älskas och ses över hela världen. De beundras, skapade av en stor skicklig mästare. Så klart.

  Hans två senaste skakande filmerna om västliga krafters inflytande och odlande av det fascistiska och nynazistiska rörelserna i Ukraina har inte -mig veterligen- visats på tv som de eminenta dokumentärer de är i något land med öppen pressfrihet och hela raddan av värdeladdade ord som vi känner till: objektivitet, fri media osv.

  Varför visas inte Oliver Stones två sista filmer (som var om Ukrainas högernationalistiska sönderfall) någonstans i ”den fria världen”? Det är ett varningstecken.

  Nu har jag sett båda -tyvärr krävdes en massa letande krångel som inte alltid var på rent legala hemsidor om man säger så, men jag fick se filmerna, utrotade av det ”fria ordet” i väst. De blev en alltför obekväm sanning.

   • Visst, de finns på internets skuggsidor och ofta bakom betalvägg. Men så högaktuella ämnen borde finnas i ordinarie television och i dagsdebatten.

    Bara för att Oliver Stone lyckades intervjua President Putin som kan regionens historia och de flesta politiker på hög nivå i övrigt insåg ämnets sprängkraft, så avstod de, skamligt nog. Då måste liksom också PUBLIC SERVICE i klassiska öppna samhällen som i England och Skandinavien (som verkligen förr visat verkligen obekväma politiska teman vare sig det var Vietnam, Sydafrika eller Irak) nu HELT AVSTÅ. Det är skrämmande!

 9. Nyligen försvarade Anna-Karin Larsson på SR, att man måste skilja de musikaliska verken från individens kriminalitet gäller det också hos Sveriges Radio när det gäller politiska åsikter och uttalanden frågade jag henne men fick inget svar.
  Det är dags att påminna om vad som hände pianisten Valentina Lisitsa år 2015 och som gäller fortfarande i dag. Hon blir trakasserad av Ben Nimmo och får sitt twitterkonto nedstängt då och då.
  Den världskända och talangfulla pianisten Valentina Lisitsa är född i Ukraina men har bott i väst under många år. Valentina svartlistades i Kanada för ”fel åsikter” då hon inte gillar fredskrig och nazister med automatvapen. Valentina får som straff därför inte längre spela tillsammans med Torontos Symfoniorkester. – Kolla in en utmärkt video från kanadensiska ”Press for Truth” om censuren…

  https://www.youtube.com/watch?v=T3jxcjKBVvk&feature=emb_logo

  Norrköpings Tidningars liberale kulturchef Mats Granberg, erkände att han mörkade hennes pianokonsert för hennes kritiska uttalanden om den USA-närstående regimen i Kiev.
  Märkligt hon är en av världens främsta pianister.
  När hon skulle spela Beethovens fjärde pianokonsert hade etablerad media bestämt sig för att inte recensera framträdandet.
  Granberg fick medhåll av Mikael Skillt tidigare frivillig i en av Kiev Regeringens nationalistiska milisgrupper och i nazistiska Svenska motståndsrörelsen, som sa att hon är en talangfull trash.
  Liberalen Voronov uppmanade läsarna i Eskilstunakuriren att stanna hemma från konserten och ber kommunen avboka spelningen..
  Det är en hycklande värld jag befinner mig i, när man med ljus och lykta försöker finna något rasistiskt som SD sagt medan en skicklig pianist som Valentina Lisitsa blir utfryst och mobbad i Sverige och även i Canada när hon avslöjar nynazister.
  Läs vad hon säger och lyssna på henne!!!
  https://twitter.com/ValLisitsa/status/978559232508416000

   • Vi ser väldigt mycket av detta i samhället idag. Det är viktigt att förstå att vad vi upplever är just det system att styra samhället som en gång Nazisterna fulländade. Mörka och indoktrinera. Vi ser samma metoder tillämpas när det gäller många områden och länder, speciellt Iran, Ryssland och Kina. Otroliga framsteg i både samhällssystem och teknologi som systematiskt mörkas. Kinas drönare är nu så tekniskt avancerade att USA inte ens klarar att kopiera dom, utan har valt att förbjuda dom under det falska förespeglingen av ”nationell säkerhet”. Sverige är inte bättre, man har ju förbjudit Huawei och bekämpar WeChat intensivt. Därmed bekämpa Sverige sin egen utveckling och framtid. Framtida generationer kommer att få betala priset, och det kommer att bli mycket högt. Sverige är redan ett teknologiskt U-land med ett otroligt föråldrat samhällssystem som inte klarar att utvecklas. Sverige är i relativiteten en alltmer hårdför diktatur, och visar precis just dessa symptom som ett ökande våld, droger, och parallella samhällen och rättsväsen.

 10. Ytterst bedrövligt ytterst bedrövligt. Medierna ska jag inte ens gå in på,det är EXAKT som ovanstående skriver och värre. Ytterst bedrövligt utan motstycke. ”Oberoende”som är värre än katastrofens katastrof

 11. Instämmer med mycket som Karl W brukar skriva förutom att man kan tillägga att nazismen frammanades av det brittiska imperium som Johan Naucler kallar ’klassiskt öppet samhälle’ och att Goebbels förebild var amerikanen Edward Bernays.
  England var i stället ett extremt intrigerande maktcentrum liknande sin Venetianska förebild och låg bakom två världskrig och hade i Churchill en minst lika grovt rasistisk ideolog som Hitler. Hitlers och nazisternas obligatoriska läsning var författad av en brittisk inflytandeagent. Och George Orwell som var insider i brittiska imperiets hierarki fick inspirationen därifrån till 1984, som egentligen var tänkt att betitlas 1948
  citat ur artikeln om Gates
  ”..för att förvandla, på sin tid lysande, brittiska medier till okritiska propagandaspridare, har GF spelat den ledande rollen”
  Britterna hade aldrig såna media utan var särskilt from 1900 extremt propagandistiska och styrdes av Rhodes nätverk som gjorde om Usa till sitt beklagliga tillstånd.
  Att dom likt Adam Smith kunde skriva attraktivt betyder inte att det dom skrev var sant eller relevant utan bara mer begåvad propaganda. Högre IQ
  Eller som J M Keynes citerade från Lord Halifax efter WW2 : Dom (Usa) har sina penningpåsar men vi har alla hjärnorna.

 12. Ett par exempel på indoktrineringen.
  —DN skriver att USA har nått en milstolpe då 5% av bilarna nu är elektriska.
  ”USA har passerat viktig milstolpe för elbilar”
  Man mörkar att Kina har nått 40% elektriska bilar redan. Kina ligger här minst tio år före USA, och Sverige, men genom att mörka fakta i artikeln får DN det att falskt framstå som att USA och väst är ledande. Verkligheten är att USA och Sverige ligger mycket lång efter. Över tio år efter.
  —DN skriver om elflyg och drar fram det tjeckiska elflygplanet Onix.
  ”Maria Gunther: Ny batteriteknik behövs för att elflyget ska lyfta”
  Samtidigt mörkar DN att Kina har producerat två och fyrsitsiga elflygplan i omkring 7 år redan, och Kina har det färdigutvecklade Ehang, världens mest avancerade drone för gods och passagerartransport.
  —Hur mycket fet och tjock propaganda får nu serverat dagligen om hur bra det går för Ukraina i USAs krig mor Ryssland, fastän verkligheten är den motsatta. Det senaste.
  ”Tecken på att krigslyckan vänder för Ukraina – men stödet från väst avgörande”
  Kina har nu kommit ikapp USA i chip tillverkning. Det är en enorm viktig nyhet, men svenska media mörkar det.
  —Chinese chipmaker overcomes US sanctions – Bloomberg
  https://www.rt.com/news/559419-china-semiconductors-smic-sanctions/
  Att svensk militär nu är aktiva stridande deltagare i Ukraina och sköter svensk artilleri mörkas. Sverige är nu alltså en aktive stridande part i Ukraina på USAs sida.
  —Glöm aldrig hur detta byggdes. ”väst”, den vite mannen, koloniserade världen, plundrade och sög ut andra folk, det skapade oligarkerna, som idag styr regeringarna i väst, medan folkviljan är effektivt blockerad att ha inflytande. När ni läser MSM media, glöm inte vem son talar. Ni tror er lyssna till ”forskarna”och ”experter” men i själva verket lyssnar ni till betalda propaganda kampanjer ifrån oligarkernas globalt stora företag med ekonomiska intressen som går före både folkvilja och folkhälsa.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here