Erdogan och Löfven – bort med tassarna från Syrien!

4
1812

Föreningen Syriensolidaritets paroller.

Föreningen Syriensolidaritet ordnade en manifestation till stöd för Syrien på Soltorget i centrala Stockholm i lördags, 1 augusti. Flygblad utdelades, och styrelseledamoten Hans Öhrn som besökte Syrien 2012 höll tal.


Erdogan och Löfven – bort med tassarna från Syrien!

Bild Wikipedia.
Turkiets president Tayyip Erdogan lät nyligen högsta domstolen i landet förvandlade museet Hagia Sophia i Istanbul till en moské. Med rätta hävdade Erdogan att det var ett turkiskt beslut, men han sa också att det gjordes för att skydda religionen. Men det var orätt.
För samtidigt som han säger sig vilja värna religionen i sitt eget land har han skickat in sina trupper och anhang i grannlandet Syrien. Där mördar, våldtar och skändar Erdogans soldater. Där bränner Erdogans anhang ner religiösa byggnader. Det är därför viktigt att förstå att Erdogans politik ingenting har med religion att göra, vare sig i Turkiet eller Syrien.
Erdogan har trasslat in sitt land i krig, inte bara i Syrien, utan även i Libyen. Men det är varken religion eller turkiska intressen som driver Erdogan. Han försöker bara tjäna de intressen som ytterst garanterar hans maktinnehav.
Det är militäralliansen Natos, och därmed främst USA-imperialismens intressen som Erdogan tjänar. Han har själv gjort sig till en knekt i imperialismens tjänst. För att dölja detta säger han sig vilja värna religionerna, men Erdogan är en falsk profet och sådana ska man akta sig för. De kommer till oss förklädda till får men i sitt inre är de rovlystna vargar.
“Vår nation är alltför värdefull för att överlämnas till Nato, andra USA-vänliga krafter och jihadister. Regeringens syrienpolitik, som förkastas av en majoritet av det turkiska folket , måste ändras och alla turkiska soldater dras tillbaka från syrien”.
En röst ur det turkiska politiska livet som betydligt bättre speglar folkmajoritetens, än Erdogan politik finns här..

Erdogan säger sig vilja värna religionen, men håller på att dra med sig sitt land i fördärvet. Erdogan är en hycklare!

Men han är inte ensam, det får vi inte glömma.
Stefan Löfven, Sveriges statsminister, säger att vi måste rädda Syriens barn.
“Varje dag dödas civila i Syrien, bland dem försvarslösa kvinnor och barn. De dör för att deras regering bekämpar sin egen befolkning”, slog han en en gång fast i ett sommartal.
Med mänskliga rättigheter som förevändning har Stefan Löfven deltagit i korståget mot Syrien ända från början. Han har varit med om att ta beslut om stöd till samma terrorister som Erdogan nu använder i Syrien.
Han har varit med att införa olagliga hårda ekonomiska sanktioner mot Syrien. Sanktion som hindrar att Syrien återigen kan byggas upp och livet sakta återvända till det normala. Sanktioner som hindrar att medicinsk utrustning når landet för att bland annat bekämpa den pågående pandemin.
För USA:s, EU:s och Sveriges ekonomiska intressen har Stefan Löfven gång på gång attackerat Syrien och landets regering. Men han har aldrig nämnt att det handlar om ekonomiska intressen. Han har sagt att hans korståg gäller mänskliga rättigheter.

Erdogan säger sig dra i fält för religionen, Stefan Löfven för mänskliga rättigheter.
Stefan Löfven är en falsk profet – Erdogan är en falsk profet!
Samma hycklare här som där!

Därför säger vi:

Inget svensk stöd till kriget mot Syrien!
Upphäv alla ekonomiska sanktioner mot Syrien!
Låt det syriska folket självt bestämma sin framtid!

Föregående artikelSvT visar åter ”The last men in Aleppo” – propagandafilm för terroristvännen White Helmets (Vita hjälmarna).
Nästa artikelTa hem de svenska soldaterna i Irak

4 KOMMENTARER

 1. Väl talat, hycklarnas och gycklarnas marknad är det. En demokratisk senator har i dagarna avslöjat sig genom att beskylla Trump för att kuppen i Venzuela misslyckades.

  Löfven har helt slutit upp bakom denna maffians världsordning där det tillkommer västmakterna att avgöra vem som skall regera. Därför introducerades termen ”rules-based order”, regelbaserad ordning. På något diffust plan infann sig insikten att det inte var bra att åberopa folkrätten eller internationell rätt. Det vore alltför lätt att kolla upp. Regelbaserad ordning där man själv sätter och ändrar på reglerna och samtidigt kräver monopol på att agera domare – det var en mer praktisk metod.

  Även om Löfven är en marionett i spelet borde han åtalas och här har vi problemet. Nürnberg-principerna är även de satta ur spel. Den svit av krig som följt efter 1990 med statskupper som mål har aldrig lett till några som helst konsekvenser för anstiftarna, som tvärtom kunnat kamma hem fredspris för sitt mördande. Skulle någon komma på tanken att tilldela Löfven ett förtjänsttecken med inskriften ”syriska folkets vän” skulle han ta emot det utan att rodna. Så fräcka är etablissemanget.

 2. ”Jag har ingen religion, och ibland jag önskar att alla religioner låg på havsbotten. En svag ledare, han behöver religionen för att upprätthålla sin regering; det är som om han skulle vilja fånga sitt folk i en fälla. Mitt folk kommer att lära sig demokratins principer, sanningens diktat och vetenskapens läror. Vidskeplighet måste bort. Låt dem dyrka som de vill; varje människa kan följa sitt eget samvete, förutsatt att det inte stör mentalt friskt resonerande eller ställer honom mot hans medmänniskors frihet.”
  /Mustafa Kemal Atatürk

  ”I have no religion, and at times I wish all religions at the bottom of the sea. He is a weak ruler who needs religion to uphold his government; it is as if he would catch his people in a trap. My people are going to learn the principles of democracy, the dictates of truth and the teachings of science. Superstition must go. Let them worship as they will; every man can follow his own conscience, provided it does not interfere with sane reason or bid him against the liberty of his fellow-men.”
  /Mustafa Kemal Atatürk

  • Jaa… Den nya ”klimatreligionen” är väl det senaste tricket från västvärldens svaga ledare att behålla sitt grepp om makten och folkmassorna och på det viset fånga in dem i politiskt korrekta fållan.
   All opposition mot den måste bekämpas med samhällets alla tillgängliga medel.
   På skattebetalarnas bekostnad naturligtvis.
   För det är ju en ”gemensam” angelägenhet.
   Långt viktigare än exempelvis våldtäkter, mord, rån, gängkriminalitet och nu den senaste avslöjandet av falska körkort och dito körskolor. Falsk tandvård har vi redan sett där oseriösa tandläkare lurat samhället på tandvårdsstödet. Men nu är det körskolornas tur. Allt går ut över det seriösa företag och företagare som finns och försöker göra sitt bästa.
   Men det senare är ju bara bagateller mot det hot klimatet utgör om vi inte röstar på ”rätt” politiska partier.
   Jag bara väntar på den dagen då människor ”långt till vänster” inser att den största delen av det rörliga kapitalet faktiskt finns hos den svenska staten.
   Det är där både de många och de stora transaktionerna utförs och som berör samhällets sociala tillstånd och resurser.

   • Klimatreligionen och dess överstepräster IPCC har ju precis som alla ”profeter” tvärsäkert uttalat att öar i söderhavet ska vara borta och att isen i Arktis skulle vara borta för länge sedan utan att detta hänt! Ja, i själva verket har inte ett enda av IPCC:s förutsägelser slagit in vilket bevisar att de är falska profeter! Jehovas påstod ju att 1975 senast skulle jorden gå under och IPCC med Greta i spetsen vill ju inte vara sämre utan senast 2028-30 ska det vara kört för jorden! Al Gore tror dock inte på detta själv eftersom han envisas med att köpa strandtomter…Fast han får ju dem billigt eftersom de förra ägarna tror att tomterna ska försvinna under havet haha…Det har Al Gore försäkrat dem om!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here