De odödligas regemente marscherar ännu idag!

8
1014

Nazi-Tysklands allra främsta besegrare, Sovjetunionen, till priset av över 20 miljoner dödade firar segern. Demoniserande, USA-styrda politiska ledare i Väst har inte varit med under senare år.

Föregående artikelAndra världskrigets ursprung
Nästa artikelLyssna på Den Pobedy idag!
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

8 KOMMENTARER

 1. Väldigt mycket om ww2 här de senaste dagarna. Dick Erixon på Samtiden påstår Andra Världskriget egentligen inte tog slut förrän 1989 då hela Östeuropa blev befriat.

  Arbetet.
  Jag tycker arbetet är viktigt. För mig är så i alla fall. Utan arbete – ingen framgång.
  I bästa fall stagnation eller tillbakagång.
  Henrik Jönssons senast film som kom idag handlar om arbetet. Du borde se den Anders Romelsjö.
  Arbete är egentligen detsamma som företagande. Företagandet har en uråldrig historia som man kan se i HJ:s film. Samma nu som då. Man byter tjänster med varandra och på så vis skapar välstånd och utveckling.
  HJ påpekar också det här är en (skapar)kraft som kommer från människan själv men som samtidigt kan störas eller t.o.m förhindras.
  Just nu ska vår rödgröna regering lägga massor av miljarder av skattebetalarnas pengar (eller ta lån?) för att ge till företagen som någon slags ”hjälp” i Coronakrisen.
  Samma med medier och kultursektorn. Staten vräker in pengar där.
  Jag tycker det inte är riktigt sunt. Jag är för rädda liv men varför rädda företag och ekonomiska verksamheter?
  Saknas efterfrågan och behov tycker jag det kan vara bättre att låta de få en värdig död och sedan låta människors skaparkraft bygga nya verksamheter som bättre svarar mot behovet.
  Då skulle man slippa den ekonomiska stagnationen som var den egentliga orsaken till det kommuniststyrda Sovjetunionens totala sammanbrott.
  Vi måste tro på människor, nu som för 20.000 år sedan.

  • ”då hela Östeuropa blev befriat” Om vi skall göra en bedömning på de grunderna pågår ju WW2 fortfarande för Västeuropa är ännu inte befriat på samma grunder, och det gäller även Japan, Sydkorea, Filippinerna, för det amerikanska ockupationstrupperna finns ju kvar ännu. Snarare har WW2 utökats, exempel är den amerikanska ockupationen av Irak, och de amerikanska anfallsaktiviteterna i åtskilliga länder och områden. Sydkinesiska Havet, Tibet, Xinjiang, för att inte nämna Jemen, Afghanistan, Libyen, och varför inte – Sverige, man kan hålla på länge. Vi lyckades, till ett mycket högt pris, avsluta Tredje Riket, nu måste avsluta Fjärde Riket – USA. Militärt skulle det kosta för mycket, men USAs svaga punkt är deras vanskötta ekonomi, instabila politiska system, och vi måste försöka montera ner deras massiva propagandasystem, där som bekant Svenska MSM och statsmedia utgör en integrerad del. Håll ögonen på vad som händer i Kina, med ny teknologi häller vi på att få ett nytt system för media. Det svenska media systemet drivs från toppen, vilket har gjort de möjligt för det amerikanska propagandasystemet att ta kontroll över det. Den som bestämmer kursen är den som kontrollerar rodret på fartyget. I det nya systemet i Kina som växer fram finns ingen central styrning, utan det är gräsrotsstyrt, i nätverk, likt en motståndsrörelse som arbetar i celler, varenda mobiltelefon en cell, det går inte att ta kontroll över uppifrån som har skett i Sverige.

 2. SOVJETUNIONEN, NAZI-TYSKLAND OCH ”VESTEN”
  Finns det några andra logiske förklaringar til västerns frånvaro från ”Moskva-jubileet” (Victory of Nazi-Germany) annat än en politisk fadese…
  Västens önskan att Röda Arme`n och Nazi-Tyskland skulle förstöra varandra så att alle länder i ”Vest” kunde bli slavar under det västlige kapitalistiska systemet. I dag er ca. 80 % i USA slavar og resten stöder makteliten (les Noam Chomsky).

  Norge och Kongsvinger
  9.mai2020
  Knut Olsen.

 3. С Днём Победы!

  Yepistimiuy Stepanova födde nio söner. Den äldste avrättades av
  kontrarevolutionärer under inbördeskriget, en son stupade
  i slaget vid Chalichin-Gol mot japanerna 1939. Hennes
  sju söner som fortfarande levde 1941, stupade alla på
  östfronten.
  När hon vid 92 års ålder avled, lade nio vitklädda flickor jord
  på hennes grav hämtad från de nio platser där hennes sönder stupat.

  På Ukrainas krigsmuseum finns en monter där man på
  den vänstra sidan kan se bilder Stepanovas söner, och
  på den högra en bild på en gammal gumma omgiven
  av åtta dekorerade och grånande män. Alla hennes
  söner stred i kriget och alla överlevde.

  När min frus farbror återvände till Kiev efter fyra
  år på östfronten, hade 97% av hans årskamrater stupat.

  • Desto värre att dagens Ukrainska ledning inte viill hedra deras insatser för Sovjetunionen.

 4. [4:21:10] !!!

  ”Det uppstod ett fel. Försök igen senare. (Uppspelnings-id: KqOYOBsLvEMrDQco )”

  Fyra timmar!
  Skall ”De odödligas regemente” bli sedd av många behöver en populärversion bantas ner till max 90 minuter.

 5. Heder åt Norge som hedrade Sovjet för deras insats som ledde till befrielse av nord Norge. Det var mer än vad EU gjorde, även ryska flaggan hissades under ceremonin.
  Norge kommer aldrig glömma Röda arméns krigsinsats när Øst-Finnmark i norra Norge befriades från Nazityskland, sade kung Harald vid 75-årsjubileet av den sovjetisk-norska offensiven i andra världskriget.

  Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov fanns bland åhörarna i staden Kirkenes när den norske kungen talade om de över 6 000 sovjetiska soldater som offrade sina liv i insatsen.

  Vi vet vilka förluster och uppoffringar den krävde. De många soldaterna som deltog på den sovjetiska sidan är också våra hjältar, sade kungen.
  Kirkenes i Finnmark fylke låg vid frontlinjen och när den nazityska armén gjorde reträtt förstörde de stora delar av regionen med den brända jordens taktik, varpå två tredjedelar av befolkningen tvångsförflyttades.

  Sergej Lavrov talade också och tackade Norge för att landet bevarar minnet av de sovjetiska soldater som dog där.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here