Det är en svart dag idag!

18
1482
Bild Wikipedia.

Det är en svart dag idag!

Sosseregeringen och borgerskapet har kapitulerat för Turkiets alla krav, och Sverige ”bjuds nu in” till medlemsskap i krigsorganisationen NATO, där man inte ens kan stava till ”fred och fredspolitik”. Orden finns inte i Nato-skallarna i Bryssel, såvida man inte menar dem i orwellsk mening, dvs krig är fred, lögn är sanning.

Rysslands anfallskrig på Ukraina var efterlängtat. S k forskare, som t ex Gudrun Persson, FOI – sommarpratare 29 juni – har vid sex tidigare tillfällen förespått krigsutbrott längs något avsnitt av det Nato-inringade Rysslands gränser. Nu fick hon rätt. Det är inte illa – 14 % prognossäkerhet. Det sägs att även en blind höna kan hitta ett korn. Hade det gällt SMHI:s prognoser fanns kanske risk att folk stormat myndigheten och rivit husen.

Gudrun Persson, forskningsledare, FOI. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT

Men, när det gäller NATO-älskare som personalen på FOI, så accepteras allt, bara man hyllar NATO – versaler! – inget annat duger. Tänk om det fanns en enda Nato-kritiker på FOI – det skulle vara som att i fikarummet på Forsmark framträda som kärnkraftskritiker! Vem har det modet? Idag ingen på FOI. Men, vem vet, kanske sipprar en dag insikten även in på Nato-borgen FOI? Krigsförberedelserna i Ukraina, bl a genom svenska officerare, är inte fredspolitik. Det är enfald, genom att lyssna på Hegemonen ”over there” på behagligt avstånd – som vanligt – från krigsskådeplatserna. Och till slut lyckades man provocera fram proxykriget mellan Ryssland och Ukraina. Hegemonen visar stor mod, och är beredd att strida till sista ukrainare.

Om den ryska statsledningen kan nås av de dånande signalerna från den lilla – sedan 24/2 – europeiska fredsrörelsen, avslutar man anfallet och förklarar att man vunnit en stor seger. Först då kan fredsförhandlingar – utan alltför stora revanschistiska propåer – inledas. Men, vad säger då Hegemonen – på behörigt avstånd? Tänk om han inlägger veto? Och hur skall Gudrun Persson et consortes vid FOI förhålla sig det? Tja, det spörs, men låt oss ta ett steg i taget.

Hoppet om fredsförhandlingar och att anfallskriget från Ryssland slutar tvärt.

Föregående artikelG7: Sprickor i västvärldens enighet om Ryssland
Nästa artikelSjälvbedrägeri – eller konsten att dela upp Ryssland i USA:s intresse
Ulf Karlström
Ulf Karlström var för omkring 50 år sedan ordförande i DFFG, De Förenade FNL-Grupperna, en av Europas då starkaste antiimperialistiska rörelser. Han har varit med i styrelsen för Folkrörelsen Nej till EU. Han är filosofie doktor i limnologi och driver Macoma miljöutredningar. Ulf spelar teater och tävlar som historieberättare.

18 KOMMENTARER

 1. Detta var mer än svart dag.Det var en historiskt svart katastrof dag. Vilket teater man bevittnade igår,men som tyvärr kommer påverka generationer framåt. Historiskt svart katastrof dag

 2. Turkstatens förföljelser av ”bergsturkar” (=kurder) utanför det ockuperade Anatoliens gränser kan Sverige inte hjälpa till med. Turkarna är mycket medvetna om att de fördrivit grekerna från Anatolien och söker ständigt stöd för sin ockupation, parallellt med fortsatta trakasserier av grekerna.

  Om turkstaten vill köpa JAS, pansarskott och artilleriradar måste svaret bli nej. Turkstaten är inte demokratisk, inte pålitilig och ingen partner. Turkiet är Natos sydöstra flank pga sovjetstatens alla aggressioner, och hemvist för islamisk terror.

 3. Hur kunde det bli så fel för en hel generation som verkade och trodde på en annan och bättre värld med ledord som nej till kärnkraft och internationell solidaritet.
  Minns även reformerna här hemma på arbetsmarknaden under 60-70 talet och hur sossarna aktivt verkade på den internationella arenan för fred och nedrustning.
  Och nu när vi skriver 2022 på väg in i en katastrofal krigsorganisation och LO-folket på gräsrotsnivå väljer delvis att sympatisera med högerkonservativa samhällsbyggare. Därtill har deras egentliga parti (S) övergett sin historia och blivit som vilket annat borgligt parti, till den milda grad att den högsta beslutande församlingen, nämligen kongressen saknar demokratisk betydelse för dem, på grund av att folkopinionen är upptagen med annat för dem internt och enskilt intresse.
  Sammantaget ett ämne om ett samhällsbygge som kräver en djuplodad analys av historiska dimensioner.
  Det är bara att beklaga och upptäcka hur den tidigare brinnande lågan som inspirerande vägledning numera befinner sig i ett hopplöst flämtande tillstånd. Är det möjligt att den kan återhämta sig?

 4. Som vanligt när herr Karlström gör ett uttalande består detta i huvudsak av hat mot väst men den här gången finns en mening som är helt omöjlig att förstå.
  Han skriver att ”Om den ryska statsledningen kan nås av de dånande signalerna från den lilla – sedan 24/2 – europeiska fredsrörelsen, avslutar man anfallet och förklarar att man vunnit en stor seger.”

  Detta är helt omöjligt att tolka. Vad menas? Skall man tolka det som att bara Putin kan höra ”fredsrörelsen”, vilken den nu är, så kommer han att avsluta det folkrättsvidriga anfallet av Ukraina? I så fall borde han stoppat för flera veckor sedan för den så kallade ”fredsrörelsen” har hörts i många år.

  • Ulf Karlström har alldeles rätt!!!
   Ryssland måste avnazifiera hela Europa! De ”militär-tekniska” åtgärderna få se till att Rysslands pansarfordon måste parkeras vid Paris gator – 1812 igen fast 2022.

  • Ulf Karlström har alldeles rätt!!!
   Ryssland måste avnazifiera hela Europa! De ”militär-tekniska” åtgärderna få se till att Rysslands pansarfordon måste parkeras vid Paris gator – 1812 igen fast 2022. Lilla-Britannien kan sättas på plats med några Zircon missiler👌Apartheid israel imploderar liksom Ukraina👏

 5. Tyvärr så tror jag att om Ryssland ”avslutar …. anfallet och förklarar att man vunnit en stor seger.” då kommer medierna i väst att manipulera oss att tro att Ryssland har mött sånt motstånd av de modiga ukrainarna och hela Nato-väst, att de anser att de måste ge upp sina planer på att lägga beslag på just Ukraina, typ. Och folk kommer att tro att det är extra viktigt att vi går med i Nato.
  Jag tror att vi i vänstern istället skulle ha gett oss den på att förklara själva bakgrunden till att Ryssland gick in i landet, och att det är skillnad på att försvara sitt land (även om det måste ske i ett grannland) och ett krig för att ockupera ett annat land för att de 1%-en ska kunna maximera sina vinster. Det hade kostat mycken möda, men vi hade haft sanningen på vår sida.

 6. Vad har Sverige varit i världspolitiken alltsedan 1960-talet under stark socialdemokratisk ledning? Sverige har tydligt varit en del av USA:s intressesfär. Det var inte Finland. Om det varit landsförräderi, en skamlig handling, eller en svart händelse så begicks den redan för mer än 60 år sedan. Vår alliansfrihet är nu bara även formellt dödförklarad. Detta är bra. Nu blir det tydligare linjer. Sikten har klarnat och det antiimperialistiska arbetet slipper gå in på en del återvändsgränder. Nu kommer alla svenskar att allt tydligare förstå Sverige som natomedlem på riktigt är en lydstat till USA.

 7. Svenskt medlemskap i Nato är en styggelse. Men kom ihåg; Putins anfall på Ukraina drev oss dit.

  • Urdåligt anser jag att skylla ifrån sig/lägga över ansvar på Putin för de beslut som han måste ta för att behålla sitt lands suveränitet, och inte få det uppdelat som USA vill i 4-5 olika länder. Vilket förmodligen skulle bli Europas Mellanöstern med ständiga krig och konflikter.

   Det finns duktiga militära analytiker som Ritter Scott f.d. Vapeninspektör och Jaques Baud f.d. Schweizisk underrättelseofficer och f.d. Natorådgivare i Ukraina. Scott anser att Putin är en ovanligt ärlig person som alltid handlar i Rysslands intresse och kom till makten i ett enormt korrupt Ryssland där oligarkerna tog för sig och lade sig i politiken och trots denna omgivning blev han aldrig själv korrupt, Baud sa att Putin var tvungen att göra något då en enorm provokation utfördes av Zelensky som ökade beskjutningen av Donbass med 40% och dessutom hade gjort ett väldigt krigiskt uttalande att han tänkte ta tillbaka Krim med våld.

   Den person som inte sett hur man arbetat de senaste 8 åren för att vi skall gå med i NATO, måste vara både blind och döv.
   När beslutet om värdlandsavtalet togs var det mycket NATO propaganda i SVT, och Svenska Freds fick bara några minuter.
   Så har propagandan fortsatt man har gått ut och låtsas att vi skall vara neutrala, men det är inte vad jag sett.
   FOI har ju ett nära samarbete med både England och USA, och Hultqvist uttalade sig om att det gjorde ingenting att USA spionerade på oss för vi var ju kompisar.
   Hirdman uttalade sig om att det fanns ingen anledning att tro att Ryssland skulle anfalla Sverige, så i stället för att skylla på Putin borde man gå ut och försvara den åsikten. Verkar vettigare anser jag.
   Den som måste stå till svars är den som tar beslutet, till dem skall klagomålet gå. Kakabaveh har sagt att alla kurder skall låta bli att rösta på socialdemokraterna. Det är vettigare vi kan bara påverka politiken med vår röst. så använd rösten på ett bra sätt, och klaga på dem som är ansvariga för beslutet: Socialdemokraterna.

  • Nej, det var statskuppen 2014 orkestrerad av USA som drev oss in i krigsorganisationen Nato! Man kan inte annat än att konstatera att maffian som styr USA är väldigt listiga jobbar långsiktigt och helt utan skrupler när det gäller att fixa fram ny kanonmat för Natos alla krigsäventyr. Nato är den globala fascist-liberalismens krigsmaskin för övrigt!

 8. Magdalena Andersson har ALDRIG fått en enda röst i ett Rikstadsval. Hon utsågs, som DEN ENDA kandidaten, av sitt parti för att efterträda Löfwen. Hon river upp den äldsta politiska traditionen vi har i vårat land, neutralitetspolitiken, efter bara TRE månader som ”Statsminister”. Detta efter att hon på partikongressen i november, tre månader tidigare, lovat sitt parti, deras väljare och Svenska folket att fortsätta med neutralitetspolitiken. När hon fattar detta beslut hänvisar hon till att det nu finns en ”kraftig majoritet” för ett NATO-medlemskap. Som bevis för detta finns två opinionsundersökningar, med 1000 personer som urvalsgrupp, som visar på en majoritet mellan 54- 58%. Undersökningarna är gjorda av DN/IPSOS som ägs av Bonnier-familjen. Att vänta på nästa val innan medlemskapet skickas in GÅR inte, det är för bråttom, hävdar Magdalena. Att föra en djupare debatt i samhället om frågan skulle dessutom enligt Magdalena ”öppna dörren för ryska påverkningskampanjer” av våran demokrati samt riskera att avslöja information om rikets säkerhet. Att folkomrösta är inte heller på tapeten då frågan är för ”komplicerad” för vanliga Svenskar att förstå. Detta trots att vi folkomröstade om både EU & EMU. Att det i vår grundlag, närmre bestämt i Regeringsformen, stipuleras att det för ”traktat med främmande makt” krävs en majoritet av 3/4 av Rikstaden, sopas under mattan av Magdalena med hjälp av media. Att en alternativ grundlagsändring skulle kräva beslut av två regeringar med mellanliggande val, struntas också i.
  Magdalena Andersson är landsförrädare, men mer än det hon är en FOLKFÖRRÄDARE. En falsk Statsminister som agerar, i sann fascistisk anda, för att driva igenom förändringar i vårat land som ALDRIG varit förankrade i folkets vilja.
  Magdalena ”Skräckhäxan” Andersson och hennes kumpaner bör alla ställas inför rätta för deras brott mot vårat land omedelbart!

 9. Jag har skrivit till Vänsterpartiets Noshi Dagdgostar, Maj Karlsson, Hanna Gunnarsson, Aron Etzler, Ali Esbati och Hanna Gedin, samt till Miljöpartiets Per Bolund, Rasmus Ling och Annika Hirvonen. Ingen besvärar sig med att svara, förutom Hanna Gunnarsson (V), som skriver
  ”Vi deltar i olika diskussioner om hur beslutsprocessen om ett eventuellt nato-medlemskap kommer gå till och vad som krävs. Jag deltog nyligen på en föredragning om detta med partiernas gruppledare och vice, och det finns flera olika åsikter i frågan från olika experter. Vi följer såklart detta noga.”
  Jag ville att de skulle kräva att frågan prövas utifrån grundlagen (som Stefan Lindgren 8 dagar föreslagit) och har efterlyst aktion och debatt.
  Jag antar att de inte vill stöta sig med (S) utifrån ett eventuellt regeringssamarbete efter valet, eller att de helt enkelt inte är intresserade av kontakt med vanliga medborgare/väljare. Demokratiförakt skulle jag säga! Karl Wang har tyvärr rätt i det han brukar skriva i sina kommentarer.

 10. Tyvärr så tror jag att om Ryssland som Ulf Karlström skriver ”avslutar …. anfallet och förklarar att man vunnit en stor seger.” då kommer medierna i väst att manipulera oss att tro att Ryssland har mött sånt motstånd av de modiga ukrainarna och hela Nato-väst, att de anser att de måste ge upp sina planer på att lägga beslag på just Ukraina, typ. Och folk kommer att tro att det är extra viktigt att vi går med i Nato, för ”hur ska vi annars kunna försvara oss mot Ryssland som vill lägga under sig alla andra länder.”

  Jag tror att vi i vänstern istället skulle ha gett oss den på att förklara själva bakgrunden till att Ryssland gick in i landet, och att det är skillnad på att försvara sitt land (även om det måste ske i ett grannland) och ett krig för att ockupera ett annat land för att de 1%-en ska kunna maximera sina vinster. Det hade kostat mycken möda, men vi hade haft sanningen på vår sida. Håller också med Rolf Nilsson om att Karl Wang har haft rätt hela tiden.

 11. Man undrar ju egentligen varför man har lagar och förordningar som ska reglera Sveriges politiker när man så lätt kan manipulera och sätta dessa ”lagar” ur spel precis som ”Maggan” gjort i neutralitetsfrågan? Det är ju uppenbart att främmande maktcentra (Bryssel, Washington) har väldigt stort inflytande på hur Sverige styrs och många verkar inte ha något emot detta…Det värsta är att de flesta inte ens inser vad som pågår eller ens bryr sig men det kommer en dag då avigsidorna kommer ifatt och då är det för sent att opponera sig. Sverige kommer att bli ett fattigt land under globalismens stövel och kommer alltmer att styras av globalister och oligarker där den superrika procenten kommer att styra och ställa efter behag om inte folk vaknar upp snart och sätter stopp för detta! Att väcka det ”sovande folket” verkar dock vara svårt.

 12. Är Nato ett hot mot världsfreden.. eller en garanti för fred?
  De strategiska kärnvapenstyrkorna i den nordatlantiska alliansen, särskilt USA, är den högsta garantin för Natos säkerhet.
  De oberoende strategiska kärnvapenstyrkorna i Storbritannien och Frankrike spelar sin egen avskräckande roll och ger ett betydande bidrag till den övergripande säkerheten för den nordatlantiska alliansen. Strategin för kärnvapenavskräckning beror också på anpassningen av styrkorna och samverkan mellan medlemmarna i den nordatlantiska alliansen, såväl som deras bidrag.
  Samtidigt kommer Nato ”att vidta alla nödvändiga åtgärder för att säkerställa tillförlitligheten, effektiviteten, säkerheten och säkerheten för det nukleära avskräckningsuppdraget”, till vilket flygplan med dubbla ändamål ger ett enormt bidrag.
  ”Vi kommer att fortsätta att investera i vårt försvar mot kemiska, biologiska, radiologiska och nukleära hot. Vi kommer att förfina våra policyer, planer, träning och övningar och utvärdera vår förmåga för att säkerställa att dessa krav integreras i vårt avskräcknings- och försvarssystem.

  Tidigare under dagen, vid NATO-toppmötet i Madrid, kallade alliansens ledare Ryssland för det mest betydande och direkta hotet mot dess säkerhet och stabilitet i den euroatlantiska regionen.
  Samtidigt sägs det att Nato förväntar sig att upprätthålla kommunikationskanaler med Moskva för att minska riskerna och förhindra eskalering.
  Den centrala händelsen under det tre dagar långa NATO-toppmötet i Madrid var godkännandet av det strategiska konceptet fram till 2030. Experter förutspådde att blocket i detta dokument skulle utse Ryssland som ”det mest betydande och direkta hotet” mot säkerheten.
  https://iz.ru/1357203/2022-06-29/nato-nazvali-vysshei-garantiei-bezopasnosti-iadernye-sily-ssha

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here