En skandal – militärstrategisk analys saknades för Nato-medlemskapet

7
1497
Mali. Svensk militär. Foto Försvarsmakten.

Återigen en mycket viktig artikel på Alliansfriheten.se! Återger första delen. Läs hela artikeln!

https://www.alliansfriheten.se/enn-skandal-militarstrategisk-analys-saknades-for-nato-medlemskapet/

En skandal – militärstrategisk analys saknades för Nato-medlemskapet

När  regeringen den 18 maj gick in med en ansökan om medlemskap i Nato framhävdes den säkerhetspolitiska rapporten som ett av de viktigaste underlagen.

Statsminister Magdalena Andersson hänvisade den 9 april till denna rapport som då höll på att färdigställas. Den säkerhetspolitiska analysen gjordes av regeringen och riksdagspartierna.

Statsministern underströk betydelsen av analysen och hävdade att den skulle vara avgörande för ett beslut om medlemskap och därför måste vara särskilt noggrann och omfattande.

”Jag anser själv som statsminister att det är viktigt att vi först analyserar, vänder och vrider på läget och sedan bestämmer vägen framåt. Jag kommer alltid [att] sätta Sveriges säkerhet främst”, sade Magdalena Andersson den 9 april.

Rapporten på 51 sidor har mindre än en sida om de militärstrategiska konsekvenserna av ett medlemskap.

Det mest konkreta i rapporten finns under rubriken ”Utveckling av existerande försvarssamarbeten vid ett svenskt Natomedlemskap” där man säger att existerande försvarssamarbeten med andra länder kan fortsätta vid ett Nato-medlemskap.

Inte en rad fanns med om hur ett medlemskap skulle påverka det svenska försvaret.

 

Föregående artikelHyllning till Julian Assange på 51-årsdagen!
Nästa artikelRyssland i rampljuset i ”vetekriget
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

7 KOMMENTARER

 1. Den militärstrategiska analysen är klar sen 1810. Ryssland är enda hotet mot Sverige, oavsett regering.

  • Det är nog korrekt om man bortser från det korta kriget med Danmark, vilket tillskansade Sverige Norge 1814 (freden i Kiel).

  • De stora hoten mot Sverige som självstyrande land är EU, USA, Islam och som ”Jonas Sjöberg” kanske märkt så är alla dessa tre hot redan på plats och har stort inflytande, för att inte säga avgörande inflytande på Sverige som land….Allt detta har hänt för att Sverige befolkas av det ”sovande folket”!

 2. Detta va den största VIDRIGA kuppen under 2000talet. Februari-2022 Sverige kommer EJ gå med in i Nato det är helt säkert. Över 200års av alliansfrihet är något Sverige även borde vara stolta över. 2mån senare Maj-2022 är det HELT annat och det är HELT klart. Efter att Erdogan fått förnedra oss dagligen inför öppen ridå,långt över månad in på Juni-2022 lyckas man slutföra kuppen i Madrid. Inga seriösa debatter har fått äga rum ALLS. Man har för fan EJ hunnit blinka ens. Detta var överlägset 2000talets VIDRIGASTE kupp mot svenska folket. Som kommer påverka flera generationer framåt med mina egna barn bland första fronten

 3. Helt vansinnigt att de inte ens lyckades ljuga ihop en FALSK analys utan förlitade sig på att ingen skulle bry sig om att kontrollera. Det säger en del om Sverige, media och hur stort folkets inflytande faktiskt är och om hur säkra dessa landsförrädare är på att komma undan med sin kupp.
  Sätter 20 kronor på att Magdalena Andersson inte kommer få EN ENDA kritisk fråga om NATO-kuppen under debatterna!
  Alla hennes repliker under debatterna kommer dessutom vara upprepning av vad som än sägs i hennes ”ear-piece” i vanlig ordning, antagligen förberedda meningar som arbetats fram av partiet under lång tid med hjälp av konsulter och PR-människor. Svensk politik, och därmed Svensk demokrati, är ett skådespel.

 4. Vägen in i Nato påbörjades långt innan själva ansökan gjordes! Vi har varit förda bakom ljuset under långtid i Sverige! Det är inte regeringen som fattar beslut om Sveriges framtid! Det är den ” djupa staten” som man brukar beskriva osynliga makthavare t.e.x. det militärindustriella komplexet ( försvarsindustri, försvaret m.fl.) De styr USA, som styr Nato som styr Sverige! Sverige har inte några vänner utanför västvärlden! Det är det val regeringen har gjort! Rysshatet tar sig allt groteskare former och påverkar Sveriges relationer till många länder i Asien, Latinamerika, Afrika m.fl. Det kommer att stå oss dyrt!

 5. Sverige la ner sitt försvar när sovjetunionen brakade ihop. När nu Putin återfört den ryska imperialismen till dagordningen finns bara två möjligheter; att investera helt otänkbara summor i eget försvar inklusive kärnvapen att skrämmas tillbaka med, eller gå med i Nato, där andra håller i avtryckaren. Valet är uppenbarligen lätt.

  Det kan vara värt att veta att Sverige under dugligare tider haft försvarsbudgetar på 4% av budgeten, alltså dubbelt så mycket som dagens politiker säger sig sträva efter just nu, som säkerligen inte kommer att uppnås. Detta hände sig vid den tid då socialdemokraterna var ett manligt arbetarparti, inte ett kommunalarbetarparti i knytblus, och vi tillverkade lok och fartyg. Allt detta är borta, och som grädde på moset har vi en femtedel av befolkningen med utländsk bakgrund, sexårig folkskola och hälften är bidragsförsörjd. Hela tiden kommer det dessutom nya, nu för säkerhets skull inte potentiella arbetare, utan bara släkt till dem som redan släppts in.

  Den tidens kommunister låtsades heller inte vara försvarsvänner, de motarbetade aktivt försvaret, trots att vi var ”neutrala”. Majbritt Theorin et consortes blir nu följdriktigt avtackade med landets Natoanslutning, den har de jobbat på riktigt länge.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here