Enorma demonstrationer i Washington och andra städer till stöd för Gaza

17
522

Den största demonstrationen någonsin för Palestina hölls nyligen i Washington:

I Frankrike är det som ni vet förbjudet att demonstrera för Palestina, men det hade ingen betydelse för folkmassorna i Paris:

London:

Irak:

Israel:

Och i Gaza fortsätter terrorn:

Israel-Palestina live: Israel bombar flera flyktingläger igen

Denna artikel publicerades först på https://steigan.no/2023/11/forbrytelsene-mot-gaza-mott-med-kjempedemonstrasjoner-i-washington-og-andre-byer/. Gina Lindberg rapporterade om detta på Sveriges Radios Nyheter. Hon sa att hundratals organisationer stod bakom och att man i manifestationer krävde att Biden avbryter vapenstöd till Israel.

Föregående artikelUSA tvingade Ukraina att förkasta fredsavtal med Ryssland uppger förre tyske rikskanslern Gerhard Schröder
Nästa artikelDagens USA-imperialism, Ryssland och Wolfowitzdoktrinen
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

17 KOMMENTARER

  • Ja, mycket engagerande och med bra stämning. SvT anger att det var 2000 deltagare. Jag uppskatta som deltagare att det var minst dubbelt så många, liksom förra lördagen.

   Nästa manifestation är på lördag 11/11.

 1. Fantastiskt att de demonstrerar mot förtryckarna, För det otroliga Palestinska Folket. Må det fortsätta, och öka exponentiellt. Det är så parasiterna bekämpas, och endast så.

  Till er på Global Politics vädjar jag nu att ni bidrar till att på hemmaplan biistå i kampen mot ”,vår” förtryckande regim. Om 3veckor kommer sk who/ie world homocide organisation ta beslut om ratificering av ett one world organisation document, där de kommer äga hälsosituationen i 194 länder och kommer kunna utlysa ”,nödläge” närhelst det passar blackrocks kassakistor.

  Ni är en inflytelserik altmedia sida och kan vara med i oppositionen mot detta vansinne. Elsa Widding, den enda av 349 vad jag vet, har precis alarmerat om det tokeri, och Margareta Skantze har skickat en artikel på Newsvoice. Alla läsare här, vänligen ta del och engagera. Det är bara så vi kan få stopp på de korrupta. I kommentarsspalten finns länken till ExitWho.

  Hur fruktansvärda parasiternas krig än är, med igångsättandet av masslakten på Östukrainare två veckor innan Ryssland gick in och satte stopp eller falseflagen 7/10 för att etniskt folkmörda Palestinierna, så ska vi inte bortse ifrån att detta kan vara en del i citygangsternas försök att dra uppmärksamheten bort från ”who”ratificeringen. När dessa monster kickar igång, så ämnar de alltid göra mer än en vinst. Som slutar med förlust för oss. Nu katastrof. De mååste stoppas, annars stoppar de oss. För lång tid framåt

 2. När kommer svenska institutioner, hjälporganisationer och media(!) dra igång insamlingar för Gazas barn?

  Kommer det någonsin att ske? Det är en kritisk fråga som mycket få ha tänkt på.

  En insamlingskväll på SVT eller TV4 ”för Gazas barn”. En tyst minut för Gazas oskyldiga offer?

  Är det ens möjligt?

  Nej, inget av dessa är möjliga i Sverige idag.

  • Nej Johan,
   du bör förnya dig och inse det inte är en demokratisk möjlighet.
   Israel betraktas som demokrati så det offentliga stödet går till Israel.

   Det som finns att tillgå är det folkliga stödet som för den intellektuella delen ligger utanför den girige Borgarens räckhåll.

   Det stöd som Borgaren kan rekvirera från exempelvis svenska institutioner, hjälporganisationer och media går istället oavkortat till kriget i Ukraina för att utvidga demokratin inpå Rysslands gränser.
   Ryssland och dess folk känner sig hotat från de demokratiska Västländerna.
   Samt inte minst den den ryska befolkning i Donbass som upplevt artilleribeskjutning av deras bostäder från ukronanazisterna i snart nio års tid.
   Men troligtvis är nu ukrofästningen Avidijvka under belägring av Ryssland och då kommer ukroattackerna mot Donetsk att upphöra.
   Avidijvka har ukro gjort till en fästning så det blir förmodligen en väldigt blodig batalj liknande den i Bakhmuth eller Mariuopel.
   Då det i Avidijvka finns en stor kemisk fabrik ukrainska brigader förskanskat sig.

   Hur det går för demokratins expansion i Ukraina mot Ryssland hänger på hur mycket vapen och militär hjälp Västvärlden kan leverera.

   Som jag sa ovan så levererar det Borgerliga Sverige så mycket resurser de kan (och mer därtill) till kriget mot Ryssland i Ukraina.
   Samt i jämförelsen ingenting till den behövande befolkningen i Gaza då de inte betraktas som demokrater utan snarare som terrorister.

   Som väl är har de hjälten Rajdjip Erdogan från Turkiet med sig.

   Turkiet, ett NATO land, som kan ge NATO en splittring som den väl behöver för att säkra Världsfreden.
   En Världsfred som inte bygger på den demokratiska Världens förtryck.

   • Finns ingen uppdelning i ”borgerliga”, ”vänster”, ”liberaler”, som jag ser det. Hela väst är sionistkapat/citykapat, så enda uppdelningen idag är prosionism eller kontrasionism. Lätt val för mig självklart, att vara ultrakontra

  • Bra tänk där, nej det kommer såklart inte ske. Och heller inte för de antivaccinskadade. Det går emot kleptokraterna, och de som sagt styr i princip varenda sk politiker i väst. Där är mycket att åtgärda framöver

  • Det kommer aldrig att ske. Det är jo husse som är och slaktar barn, kvinnor och civila. Så det så.

   Voltaire lär ha sagt ”Vill du veta vem som härskar över dig, ta reda på vem du inte får kritisera”

   Och det stämmer mer än väl idag

 3. Det gläder mig att det demonstreras för palestinierna i USA.

  Under Vietnamkriget var det våldsamma studentdemonstrationer i USA mot kriget.
  Hoppas det upprepar sig nu som solidaritet för befolkningen i Gaza.

 4. Det kan faktiskt vara så, att i tumultet skapat av Israel-regimen så skadas och dör fler israeliska barn och ungdomar än det dör palestinska barn. https://lionessofjudah.substack.com/p/meanwhile-in-israel-8-year-old-vaccine

  En annan sak. Israel-regimen har beskjutit sina egna civila och kör nu in bepansrade fordon (utan understödjande infanteri) som Hamas givetvis skjuter sönder. Det ser ut som självmord. Vad är syftet? Vilka israeler är det som offras? Dödas de israeler som är kritiska till regimen? Dödas de vaccinskadade israeliska soldaterna?

  Varför ställer ingen i media dessa viktiga frågor?

 5. FN:s generalsekreterare har idag uttalat sig att ”Gaza håller på att bli en kyrkogård för barn”.

  Nu rasar väl snart anti-semitismstämplandet mot honom och man undrar ju om svensk media (ens) kommer att återge detta uttalande. För ”passande” är det ju knappast och inte.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here