Glenn Diesen på världsscenen

7
1339
Rysslandsexperten professor Glenn Diesen.

Källa: Glenn Diesen på världsscenen

Red Steigan, no: Professor Glenn Diesen har fått ett sensationellt genombrott som intervjuare och debattör i sociala medier. Professor Diesen är expert på rysk utrikespolitik och geopolitik, och bara det räcker för att mobilisera inkvisitionen här hemma. En analytisk och faktabaserad debatt om Ryssland bör till varje pris undvikas, tycks vara doktrinen. Diesen, som är både censurerad och osynlig i traditionella medier, har använt YouTube och Twitter för att komma runt censuren.

Globalpolitics har också publicerat artiklar av eller med Glenn Diesen

Se här.

Han har lyckats väldigt bra med detta hittills. Vi delar gärna några av hans senaste videor med våra läsare för att sprida dem ännu mer:

Här är en intervju som den indiska kanalen Wion hade med Diesen om det så kallade fredsmötet i Jeddah:

Glenn Diesen på verdensarenaen

Föregående artikelFrihetens hägring
Nästa artikelVår tids stora tävling är mellan mänsklighet och imperialism: USA, Kina, Kuba och Corona.
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

7 KOMMENTARER

  1. Glenn Diesen framträder faktiskt ganska ofta i den utmärkta multiglobala tv-kanalen Al-Jazeera English, i just såväl diskussioner som mer heta debatter och dessutom mot mer ”västetablerade” röster i de ryska frågorna; ett debattklimat som självklart vore helt otänkbart i kanaler som CNN eller BBC av idag. Diesen möts av mycket mothugg och motargument och jag hoppas det inte avskräcker professorn att vidare medverka i framtiden.

    Al-Jazeera English kör verkligen den ”gamla typen” av klassisk journalistik där taket är högt och åsikterna rejält fria.

  2. Kan med varm hand rekommendera alla Glenn Diesens bok Russophobia. Propaganda in International Politics. (Palgrave Macmillan 2022)

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here