Hur USA dödat ledaren för sin skapelse IS (Obama) med hjälp av Ryssland, Irak, Syrien och Turkiet?

30
2337

Olika medier rapporter att USA:s president Donald Trump igår rapporterar att man oskadliggjort Abu Bakr al-Baghdadi, ledaren för terroristorganisationen Daesh i Syriens Idlib. Han tackade Ryssland, Irak, Syrien och Turkiet för deras hjälp i uppdraget.


DN skriver ”USA:s president Donald Trump tackade Ryssland vid flera tillfällen under sitt tal på söndagen….Trump beskrev hur man informerat Ryssland om att USA skulle flyga in i ett område där rysk militär befann sig och att Ryssland gett sitt medgivande ”utan att ställa frågor”….”I en kommentar från Rysslands försvarsdepartement, via den statliga nyhetsbyrån Ria Novosti på söndagen, säger en talesperson att man inte känner till att Ryssland skulle ha assisterat USA på något vis.

”Vi har inte upptäckt några luftangrepp utförda av amerikanskt flyg eller flyg tillhörande den så kallade internationella koalitionen under lördagen eller de följande dagarna”, säger generalmajor Igor Konasjenkov i ett uttalande och fortsätter:

”Rysslands försvarsdepartement har ingen tillförlitlig information som bekräftar att amerikanska soldater skulle ha genomfört en insats för att ’ännu en gång’ ha eliminerat den tidigare IS-ledaren Abu Bakr al-Bagdadi i den turkiskkontrollerade delen av Idlibs säkerhetszon.”

Enligt Ryssland är det osannolikt att al-Bagdadi skulle ha tagit sig till ett område kontrollerat av Jabhat al-Nusra som ”brukar döda IS-medlemmar på fläcken”, skriver nyhetsbyrån Tass.

Konasjenkov sa också att uppgifterna om att al-Bagdadi skulle ha dödats knappast skulle förändra situationen i Syrien på något särskilt sätt”. Ryssland ifrågasätter Trumps tack – andra länder hyllar.


Sputniknews skriver att den turkiska presidentens talesmannen Ibrahim Kalin har berättat att det var ”intensiv” militär samordning med USA före Baghdadi-operationen.”Våra militära och underrättelseenheter var i kontakt med sina amerikanska motsvarigheter i denna fråga och de samordnade. Speciellt natten när operationen genomfördes.

Uttalandet kommer efter att Trump tillkännagav Baghdadis död och hävdar att Ryssland i synnerhet ”behandlade [den amerikanska militären] storartat” och öppnade det syriska luftrummet för den amerikanska helikopterflottan för att få åtkomst till Daesh-ledaren. Det ryska försvarsdepartementet uppgav i sin tur att det inte hade några tillförlitliga uppgifter om den amerikanska operationen och hade skäl att ifrågasätta sanningen i tillkännagivandet.

Sedan Baghdadi först fick rubrikerna 2014 har det rapporterats om hans död flera gånger. Det ryska försvarsdepartementet sade att Baghdadi kunde ha dödats till följd av en strejk av de ryska rymdstyrkorna den 28 maj 2017, i de södra förorterna till Raqqa. Men i september 2017 kom en påstådd ljudinspelning av Baghdadi och väckte ett nytt tvivel om terroristledaren var död eller levande. Sputniknews


Min kommentar:
Från USA rapporteras att man hade med sig tidigare insamlat DNA till operationen (!? och snabbt fastställde att det verkligen var Bagdadi som dödades. Låt oss anta att det stämmer och att det inte en propagandagrej av Trump som pressats av hård kritik för att han dragit tillbaka USA från dess olagliga intervention i och krig mot Syrien.

Innebär att USA dödat ledare för sin skapelse IS, liksom USA tidigare dödade ledaren för sin skapelse al-Qaida. I skapelsen av IS deltog dock inte Ryssland, Irak, Syrien eller Turkiet, fast Turkiet senare stött och köpt olja av IS. En del menar att det är konspirationstänkande att påstå att USA skapat IS. Ja, då är förres USA-presidenten Obama, andra ledande politiker och militärer ledande konspiratonsmakare.


USA:s stöd till IS och andra trrroristorganisationer.

Låt mig nedan ge några uppgifter som avser IS för kritisk granskning av Dig. Ibland avser uppgifterna bara ”terroristorganisationer” och då är det svårt att veta om just IS avses. Andra stora terroristorganisationer som Jabhat Fateh al-Sham (al-Nusra) har liknande program som ISIS. Till bilden hör att en del terrorister vandrar fram och tillbaka mellan olika organisationer.
Här en första smakbit
. Utbildningen av terrorister i Syrien – CIA:s största fiasko?

* Och det är mycket väl belagt att Israel stödjer ISIS. Newsweek, Wall Street Journal: Israel stödjer terroristerna i Syrien.

Efraim Halevy, före detta chef för Mossad vittnar om Israels stöd till ISIS.

1. DN återgav 13/5 2015 en intervju med president Obama i den Londonbaserade arabiskspråkiga tidningen Asharq al-Awsat. Obama sa ”Islamiska staten (IS) är i förlängningen ett resultat av den USA-ledda invasionen av Irak”.Obama hök untitled
2 I en intervju våren 2015 uppgav pensionerade generallöjtnant Michael Flynn, en tid Donald Trumps säkerhetspolitiske rådgivare, att USA:s administration medvetet “släppt fram” Al Qaeda och ISIS i Syrien och Irak. Michael Flynn är före detta chef för amerikanska Defense Intelligence Agency (DIA), en viktig militär säkerhetsorganisation. Obama, Biden, USA-general: Vi har medvetet släppt fram al-Qaida och ISIS i Syrien
3. Förre presidentkandidaten och f.d. militäre NATO-chefen Wesley Clark menar live i CNN våren 2015 att ISIS är skapad och finansierad av ”våra närmaste allierade.” General Clark & Biden ”ISIS ett verk av våra närmaste allierade” – USA:s falska krig.

4. I ett tal till studenter i Harvard 2/10 2014 sa USA:s vicepresident Joe Biden att ISIS är en skapelse inte av USA utan av USA:s allierade .”Asked about US policy in Syria, Biden touched on the dirty secret of the current US-led war against the Islamic State in Iraq and Syria. ISIS (or ISIL as the Obama administration terms it) is essentially the creation its allies who fomented civil war in Syria against the government of President Bashar al-Assad.Referring to Turkey, Saudi Arabia and the United Arab Emirates”.

Vem tror att detta i så fall ska ha skett vid motstånd från USA?

5. BBC och sedan bland annat Reuters och Newsweek samt även SVT:s Rapport, i mer kryptiska former, rapporterade i november förra året att USA och kurdiska SDF i bussar transporterat bort uppemot 3.500 IS-krigarterrorister-Akiloviter från Raqqa till kommande strid i Idlib. USA och kurdiska SDF hjälper IS att fly från Raqqa (BBC).

BBC skrev Raqqas smutsiga hemlighet
”BBC har avslöjade detaljer om en hemlig överenskommelse som tillät hundratals IS-fighters och deras familjer att fly från Raqqa, under översyn av den USA-ledda koalitionen och kurdiska styrkor som kontrollerar staden. En konvoj innefattade några av IS: s mest kända medlemmar och – trots försäkringar – dussintals utländska soldater. Några av dem har spridit sig över hela Syrien, till och med gör det så långt som till Turkiet.
Den av kurder ledda SDF rensade Raqqa från media. ISIS flykt från basen skulle inte fotograferas och finnas på TV.

Syrien 171115 BBC raqqa-secretBild från BBC

BBC uppger att SDF offentligt sagt att endast ett fåtal dussin lokala IS-krigare hade kunnat fly.
En lastbilchaufför berättar för BBC att det inte är sant.
”Vi tog ut omkring 4000 personer inklusive kvinnor och barn i våra och deras fordon. När vi kom in i Raqqa trodde vi att det var 200 personer som skulle fraktas bort. Bara i mitt fordon tog jag 112 personer. En annan förare säger att konvojen var 6-7 kilometer lång. Den inkluderade nästan 50 lastbilar, 13 bussar och mer än 100 av den islamiska statens egna fordon. IS-krigare med täckta ansikten satt ovanpå några av fordonen.

Filmer som togs i hemlighet skickade till oss på BBC visar lastbilar med släpvagnar som är fulla av beväpnade män. Trots ett avtal om att endast få ta med egna vapen tog IS-soldater med allt vad de kunde bära. Tio lastbilar lastades med vapen och ammunition. ”

Aftonbladet, men inte DN, SvD eller Expressen skriver ”De har fått grönt ljus att evakuera trupper som slagits mot IS från krigshärjade staden Raqqa. Men USA-stödda koalitionen Syrian Democratic Forces har också forslat hundratals IS-krigare in i IS-kontrollerade områden i Syrien – där de kunnat fortsätta till Turkiet och Europa.
Det avslöjar BBC.”

Aftonbladet
ISIS 170309 IIISIS får hjälp av USA
Sedan BBC avslöjat detta har både USA-koalationen och SDF bekräftat saken. Pål Steigan

5. Business Insider skrev hösten 2015 ”Since 2013, the CIA has been training and equipping various moderate rebel elements in the Syrian civil war in an effort to undermine the regime of Syrian President Bashar al-Assad and force him to the negotiating table. Among the range of munitions and supplies that the CIA has funneled to the various brigades of the Free Syrian Army and other moderate groups through Saudi Arabia, Jordan, and Turkey are TOW anti-tank missiles.”Business Insider
6. Förra utrikesministern Hillary Clinton kände till stödet till ISIS Clintons e-mail och Patrick Cockburn i CounterpunchI ett e-mail i augusti 2014 skrev Hillary Clinton ”“While this military/para-military operation is moving forward, we need to use our diplomatic and more traditional intelligence assets to bring pressure on the governments of Qatar and Saudi Arabia, which are providing clandestine financial and logistic support to ISIL [Isis] and other radical Sunni groups in the region” .
isis-toyota-trucks
7.

Motion i USA:s kongress mot USA:s stöd till terroristorganisation.

H.R.608 – Stop Arming Terrorists Act föreslogs av kongressledamoten och presidentkandidaten Tulsi Gabbard, demokrat från Hawaii den 23 januari 2018. Dess ursprungliga medsponsorer var en blandning av republikaner och demokrater.
gabbard
”I åratal har vår regering tillhandahållit både direkt och indirekt stöd till dessa beväpnade militanta grupper, som arbetar direkt med eller under befäl av terroristgrupper som Al-Qaida och ISIS, i deras ansträngningar för att störta den syriska regeringen”, sa Gabbard i en intervju tidigare i år.
Texten på propositionen är enkel. Den anger endast att det ska vara förbjudet att använda federala medel att till. Denna video återger protester av
Tulsi Gabbard mot USA:s stöd till terroristorganisationer. https://youtu.be/_qdf2WH4g9k

Sammanfattningsvis: Bevisen för stöd från USA och allierade till terrorister är enstämmiga och starka. Lika stark som tystnaden i svenska media om detta.

Andra enheter i USA och dess militär bekämpar högljutt men med klart begränsade resurser också IS, för att motivera sin brutala, olagliga närvaro i bl.a. Syrien. Ett slags dubbelspel.

Jag har i åratal förgäves via mail sänt denna och ytterligare information om USA:s stöd till IS och andra terroristorganisationer till etablerade svenska medier – utan resultat.

Varför det?

Föregående artikelVarför smädar Hillary Clinton Tulsi Gabbard?
Nästa artikelUSA-stödda ”moderata” rebeller slaktar kurder i Syrien
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

30 KOMMENTARER

 1. Både namn och utseende tycker jag antyder en västerlänning.
  Märk väl jag inte vill bli kallad rasist bara för jag påpekar människor från olika världsdelar kan se olika ut.
  Det är som om geopolitiken blivit mer komplex och komplicerad för imperalism- och USA-hatare. Den förut så förenklade bilden då kommunister m.fl. kunde måla ut USA som en elak bläckfisk och folkens entydiga fiende har märkbart eroderat då USA strävar anpassa sin utrikespolitik för mer globala gemensamma behov. Det är i varje fall så det verkar vara tänkt att uppfattas. Jag tänker situationen blir allt mer brydsam för redaktören och hans vänner.
  Jag undrar hur länge till ni kan försöka hålla USA utanför gemenskapen?

  • Genom återkommande krig i strid med FN-stadga och folkrätt, olagliga sanktioner och (försök till) statskupper ställer USA sig utanför ”gemenskapen” som vill ha fred, respekt för internationell rätt och demokrati.

   • Det är inte alltid länder med tillräcklig styrka accepterar internationell folkrätt. De är tillräckligt starka för att inte vara tvingade att göra det. Sverige skulle aldrig kunna göra så. Vi är för små och svaga och blir av den anledningen ett lydrike till det större.
    Ta exemplet Ryssland som annekterade halvön Krim under oklara omständigheter. Vad kan omvärlden göra åt det mer än kritisera? Det är ju precis samma sorts kritik som USA utsätts för ibland. När jag var liten brukade min pappa med visdoms ord i munnen säga: Öst är Öst och Väst är Väst och aldrig ska de mötas. Det här var redan i början av 60-talet men nu så här långt senare tycker jag påståendet är minst lika befogat. Men när pappa sa det förstod jag ingenting alls.

    Mitt engagemang på den här internationellt inriktade bloggen är på sätt och vis halvhjärtat. Syftet är närmast att försöka hänga med i geopolitiken utan att fördenskull försöka ändra något. Ett större engagemang kan jag tänka mig för inrikes frågor som jag ser som desto viktigare. Resultatet tycks dock verka bli att jag inte engagerar mig alls förutom att jag lägger min röst vid allmänna val. Men jag måste erkänna att det lockar lite att vara med bland diskussionerna här. Benny har jag lärt mig. Han ogillar USA, det är väl den åsikten jag främst uppmärksammat.

    • Sveriges deltagande i krig i Afghanistan, med trupp i Irak, med sanktioner mot Syrien och Ryssland är inte förenliga med internationell rätt. Troheten till världens ledande anti-folkrättsstat USA med uppgivande av alliansfriheten väger tyngre.

  • Arbetarklass, ditt problem är ju att USA är den värsta skurknationen i världen! Men du tycks sakna förmåga att ta till dig fakta. Och ja, det finns många människor i USA som också hatar skurkarna i Washington.

 2. Vi får avvakta om mer information läggs fram. Det finns dock vissa faktorer som talar för att Trump talar sant. Han är omgiven av en massa folk som vill se honom avgå. Och det fanns garanterat sådana bland dem som övervakade operationen. Att då bluffa i en sak som denna skulle bli en stor belastning för honom i valkampanjen.

  Viss skepsis uttrycktes inledningsvis av ryska militära källor och de sade att inget flyg hade registrerats. Men så gick det inte till heller enligt Trump. Kommandot kom med lågt flygande helikoptrar från nära håll i Turkiet. Och Dimitri Peskov, ryske presidentens talesman, sade idag att han inte kunde dementera Trump och att det i så fall var ett värdefullt bidrag i kampen mot terroristerna.

  Trump vill dra sig ur Syrien och nu är ett lägligt tillfälle – om det inte vore för den obotliga åkomman att vilja plundra Mellanöstern på deras olja. Trump ser inga som helst hinder för att USA stjäl Syriens olja – och ingen i presskåren hade några invändningar då han sade att låt oss ta oljan. Och så fyllde han i med att Irak bör ge USA förmånligare koncessioner – för när man en gång är där, varför nöja sig med bara ett land.

  Erna Solberg kunde således inte skydda al Baghdadi, den moderate halshuggarchefen, som gömde sig just i Idlib dit Norges biståndsmiljarder strömmat in. Norge gjorde bara för några månader sedan PR för hur de stöder undervisningen i Idlib. När Eva Thomassen frågade efter vilken läroplan de följer i Idlib blev svaren undvikande – men inte är det den syriska skolplanen i Baghdadiskolan. Bunkern som al Baghdadi höll till i var förmodligen levererad av franska Lafarge som försett terroristerna med allt det byggmaterial som de behövt för sina befästningar. Alltså lyckades inte heller Macron skydda terrorchefen. Räkenskapens timma kommer allt närmare för terroristernas sponsorer.

 3. Intressant, den ryska militären har inte full koll på vad som händer. Det tog tydligen ett tag för Kreml att bestämma sig för vilken linje man skulle följa. Pervyj Kanal var helt tyst i morgonens (28 oktober) nyhetssändning. Nu har man uppenbarligen bestämt sig, och i vanlig och förutsägbar ordning även Jan Nybondas.

  • Jag har ingen koll på vad de anser i Ryssland om al-Baghdadi men noterar att Alexander Mercouris på theduran i intervju med Alex Christoforou anser som jag. Det räcker för mig – och, förresten du behöver fortsatt en ny bullshit-detektor.

  • Du ska nog koncentrera dig på att kommentera det sönderfallande Ukraina, där du för övrigt inte har ett rätt heller!

 4. Det är nog lika bra att utgå från att den officiella versionen är lögn. Sprängde sig själv skrikande och gråtande i en grotta? Ja, då behöver man inte visa upp något lik eller dumpa det i havet. Han har väl rakat av sig skägget och lever gott på skottpengarna i en trygg asyl. Ungefär som den libanesiska kristna lydmilisen som med kristna symboler på gevären mördade tusentals kvinnor, barn och åldringar i palestinska flyktingläger. Världen är skvatt galen och en början kan ha varit mordet på FN:s medlare Folke Bernadotte. FN svalde utmaningen vilket resulterade i att respekten och förtroendet för organisationen försvann för all framtid i Israel, arabstaterna och efter gulfkrigen i både öst och väst. Arbetet med att täcka över Picassos tavla Guernica i FN-skrapan är nog fåfängt framöver.

  • Jag tror du har absolut rätt där. Vi har absolut inga bevis för något, att en räd ens tog plats, att DNA ens testades, eller att det fanns ett lik. Allt är bara lösa ord från en av världens mest kända pratkvarnar som sällan håller sig till sanningen. Rent instinktivt, berättelsen hänger inte ihop, hade den verkliga Baghdadi anfallits och tvingas in i ett hörn eller situation där det är svårt att fly hade han snarare slagit tillbaka för att dö en hjältes död och komma till himlen. Baghdadi kan mycket väl ha övertalats att gå i pension, med en rundlig summa, och ny identitet i USA eller kanske Australien. Vem vet. Vad vi vet är att Trump sällan håller sig till sanningen utan diktar och skarvar, och att USA har världens mes effektiva propagandaorganisation och propagandakanaler. Glöm aldrig att det som någon inte vill att vi skall få höra är det viktigaste, och det kommer aldrig genom massmedia som kontrolleras av USA eller svenska staten. Historien känns verkligen skev och underlig.

 5. IS är ett försök att återskapa kalifatet, ett liv i underkastelse under Mohammeds bok. Islam har expanderat med våld i alla tider, USA har dominerat i åttio år. IS är inte en produkt av USA, utan följer islamistisk tanke och sed, 1400 år gammal.

  USA har en överenskommelse med huset saud. Saudi köper mängder av vapen av USA, utan tvivel stöder saudi IS. USA bekämpar IS på slagfältet, och säljer vapen till saudi som de sen möter på slagfältet.

  • De heliga texterna behöver sina uttolkare, det gäller alla religioner och över alla epoker, bl.a. judendomen, kristendomen och islam. Genom att ta fasta på valda aspekter kan samtliga fås att stödja ömsom fred ömsom våld. När kristenheten expanderade till Amerika, Syd och Nord, och ursprungsbefolkningen utrotades skedde detta med ena handen på bibeln, var fanns kärleken till nästan som påstås vara grundtesen ?

   Redan britterna kom på den smarta idén att uppodla de radikala aspekterna av islam och främja sekter som gärna tillgrep våld. Sådana grupper kunde utnyttjas för att söndra och härska bl.a. i Indien och i Mellanöstern där Muslimbröderna blev favoritinstrumentet. I Saudiarabien lyftes de mest reaktionära till makten med brittiskt stöd. I Egypten motarbetade Muslimbröderna landets nationalister som ville bli fria från koloniherren Storbritannien.

   Men att det sålunda skapats en allvarlig kris, det kan jag hålla med om. Den från al Qaida avhoppade islamisten som förekommer under pseudonymen Aimen Dean hävdar i sin bok ”Nine Lives” att den våldsbejakande linjen rotat sig så starkt att de inte längre låter sig påverkas av moderata muslimer. Enligt honom kan dessa endast nås inifrån, att någon läromästare med tillräcklig auktoritet kan få dem att tänka om. Och det är som det heter på engelska ”A tall order”, en ytterst besvärlig process.

   • ”När kristenheten expanderade till Amerika, Syd och Nord, och ursprungsbefolkningen utrotades skedde detta med ena handen på bibeln, var fanns kärleken till nästan som påstås vara grundtesen ?”

    Jag är endast lekman men lite har jag förstått av Bibeln ändå. Man måste förstå Bibeln är indelat i två böcker. Gamla och Nya Testamentet. Nya Testamentet är tiden med Jesus och Gamla Testamentet är tiden före. I Gamla Testamentet utlovades land åt judarna. Landet blev Israel men som romarna senare splittrade. Det är just de gammaltestamentliga löftena om nytt land som bl.a. de portugisiska och spanska upptäckstresarna kunde med Bibelns hjälp grundlägga kolonierna på. Även Nordamerika blev en liknande upptäckt men där dominerade engelsmännen utom nordligaste delen där fransmännen var som aktivast.

    Vänsterns gullande med Islam trodde jag på från början men numera har jag insett det är ett förräderi mot vår tradition och ett försök att grunden förändra vårt samhälle. För alltid. Vad jag tycker om det får du räkna ut själv.

 6. I varje brottsutredning ställer man sig frågan ”Vem gynnas?”

  Vem gynnas av att muslimer framstår som komplett galna och mördar varann?

  Vem gynnas av stölden av olja från Syrien?

  Vem gynnas av vapenförsäljningen och belåningen av länder för att finansiera krigen?

  Vilka gynnas genom spridningen av reaktionär extrem islamism i världen, vilken begär underkastelse av sektmedlemmarna och uppmuntrar dem till extrem barnavel, vilket skapar populationstillväxt?

  Vilka gynnas av de konflikter som detta kommer skapa?

  Frågorna pekar på finanskapitalet i alla inblandade parter. De har ganska öppet bedrivit terror, d.v.s. begått krigsförbrytelser, mot suveräna stater, enligt i stort sett fascistiska principer, förutom att rikedomarna inte har tillfallit deras folk, men fåtalet finanskapitalister.

  Missnöjet från folken med den fascistiska politiken kanaliseras i de fascistiska medierna på ett sätt som gör att det missnöjda folket röstar på SD, ett parti som också har drag av fascism, ex. stödjer nazi-sionismen i Israel.

  Högerhydran har olika huvuden, men samma kropp. Den riktiga vänstern, d.v.s. den som inte är för EU-medlemskapet, eller är för reaktionär islamism i vårt land, eller är för barnavel som förstör den ekologiska hållbarheten, kan lära av högerns taktik, istället för att trycka ned varann under 4%-spärren genom fraktionering utan samtidig valsamverkan.

  Högern har t.o.m. visat prov på valsamverkan för att få KD över spärren. Vad gör vänstern? Trycker ned varann. Skäms!

  • Lägg till: Vilka gynnas då kristna och muslimer slår ihjäl varandra? vem är det som hånler och utnyttjar samt tjänar på det? Sionister, vem annars!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here