Hur tänker USA:s försvarsminister? Livsfarlig?

3
846

https://transnational.live/2024/03/04/%E2%9D%97u-s-war-secretary-austin-just-frankly-outlined-the-road-to-full-scale-nato-russia-war/

Läsaren Tom Appel har uppmärksammat mig på denna artikel av den framstående fredsforskaren Jan Öberg.

”Kära läsare

Arkivera den här mindre än 2 minuter långa videon så att du kommer ihåg vem som presenterade denna perversa eskatologiska – sluttider – vision först.

Försvarsminister Austin avslöjar här hur det verkliga Nato är allt annat än vad du får veta: det är offensivt, bedriver operationer utanför området (t.ex. Jugoslavien), villig att bekämpa en motståndare som vi får höra är ett enormt hot och som Nato är underlägsen.

Och därför har den verkat i fullständigt brott mot fördragets fredliga, defensiva bestämmelser. Han sa inte att Nato kommer att slåss om Ryssland attackerar ett Nato-land. Han säger att Nato kommer att bekämpa Ryssland om Ukraina faller. Ukraina är ett icke-NATO-land (vilket Nato inte borde ha något att göra med).

Fråga dig själv vem som hotar vem.

Fråga hur du tror att folk i Moskva kommer att tolka och reagera på hans ord.

Lägg märke till hur han söker efter ord och uppfinner på språng eftersom hans sinne inte är klart – och det borde vara i sådana här frågor. Lägg märke till hur han postulerar det ryska hotet ur det blå och utan en gnutta bevis eller sannolikhet. Och ryser över att han inte säger – ”men vi måste göra vad vi kan för att undvika det” eller ”det vill vi såklart inte.” Nej, Ryssland ska förstöras i Ukraina eller i Ryssland.

Har du någonsin hört Putin prata om att bekämpa Nato eller att förstöra dess medlemsländer? Det har inte jag. Ju mer sådana oansvariga, antiintellektuella, oetiska och hotfulla saker uttalas, desto svårare blir det att ändra kurs eller backa i framtiden. Lloyd Austin är en fruktansvärt dålig strateg.

Georg Kennan

Och allt detta händer för att täcka upp för Natos Himalaya-misstag att expandera till Ukraina mot varningar från massor av människor som kunde deras bransch inklusive t.ex. George Kennan, Jack Matlock och nuvarande CIA-chefen William Burns – som alla hade varit USA:s ambassadörer i Moskva. Dessutom, om du hade frågat experter i internationella angelägenheter vid något tillfälle fram till den ryska invasionen, skulle de ha sagt till dig att Ukraina var av liten eller ingen strategisk betydelse för USA/NATO-världen.

Förutom – nu – har NATO förvandlat det till en språngbräda till Armageddon.

Enligt min åsikt är det massiva främjandet av Ryssland som ett hot inget annat än en psykopolitisk projektion från Nato av sina egna värsta sidor på Ryssland. Under 75 år har vi hört att Sovjetunionen och Ryssland kommer. Men de har aldrig attackerat en NATO-medlem eller en neutral stat.

I verkligheten är det dock Nato som kommer till Ryssland. Väst har gjort det förut…

Läs om denna man vars hela liv har varit militär. Han bär en inre såväl som en yttre uniform och verkar inte veta vad det verkliga livet är. Alltså, som jag sa ovan, extremt farligt.

Föregående artikelBara bra med tillfällig hjälp till Gaza från USA via tillfällig pir?
Nästa artikelVad är internationella brottmålsdomstolen ICC som utfärdade en ”arresteringsorder” för Putin?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

3 KOMMENTARER

  1. Jag började lyssna, men…
    Har någon orkat lyssna på hur alla de här narcissisterna tar ut svängarna under 2 timmar och 5 minuter för att hitta de 2 minuterna, när Austin försäger sig?

    F.ö. tycks de mig livsfarliga hela gänget.

    • Nej jag orkade inte heller. Men i slutet vid cirka 1 timma 58 minuter lägger miss Escobar upp bollen för Austin, som tar ett steg framåt, lyckas missa bollen, ramla framlänges och slå huvudet i bordskanten…

  2. Det finns mycket jag inte gillar med Putins regering men har förståelse för ”den fullskaliga invasionen” (hade man något val?) . Putin verkar också vara en av dessa få politiker som fortfarande anser att ord har betydelse. Enligt min bedömning gör man det man säger att man ska göra och det börjar bli sällsynt i vår värld.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here