Sverige är Ikea-, Abba- och Kinahökarnas land

2
501

Jag kompletterar med länkar till några artiklar om Sveriges behandling av Kina och Huawei.

 

Den här artikeln är skriven av Lars Birkelund och är publicerad hos https://steigan.no/2024/03/sverige-er-landet-til-ikea-abba-og-kina-hauker/

Av Lars Birkelund.

Den så kallade nordatlantiska försvarsalliansen, Nato, har som bekant långt större ambitioner än att försvara sina medlemsländer.

Vad var USA/NATO:s syfte med att locka Sverige (och Finland) in i Nato, förutom att stärka kriget mot Ryssland? Kan det ha varit för att få deras hjälp för (hybrid)kriget mot Kina?

Det kan vi lugnt anta. 2018 lyckades Jens Stoltenberg blidka Trump, som hotade att ta USA ur Nato, genom att säga att Nato kan användas mot Kina.

Här från Klassekampen den 14 mars: ”ledaren för Natos nyaste medlem (har) dundrat in i en uppflammad europeisk debatt genom att säga att Europa nu måste erkänna USA:s ”legitima säkerhetsintressen” inför ett kinesiskt hot (…)”

Klassmatchen: Sverige tillför kraft till USA:s Kinamatch

Samtidigt rasar Kinadebatten inom Nato, där inte minst generalsekreterare Jens Stoltenberg ständigt vidarebefordrar USA:s Kina-varningar (…)

Trita Parsi

Trita Parsi är chef för den amerikanska utrikespolitiska tankesmedjan Quincy Institute i Washington DC. Han menar att Sveriges ställningstagande till Kina inte bara är ett brott med en neutral tradition, utan ”placerar svenskarna utanför det europeiska samförståndet om Kina och kan hjälpa till att driva Nato mot konfrontation med Peking”.

I en text med titeln ”Sverige är Ikea, Abba och Kina-hökarnas land” skrev han förra året i Foreign Policy att ”det är förvånande hur hökaktigt Sveriges perspektiv på Kina har blivit”.

Sweden Is the Land of Ikea, ABBA—och China Hawks

Baserat på offentliga svenska säkerhetsbedömningar pekar Parsi också på hur en förändring av Sveriges syn på Kina har skett mycket plötsligt.

Falling out of Favor: How China Lost the Nordic Countries

Att Kina är ett hot mot USA är förstås bara en lögn, i det här fallet från Sveriges statsminister Ulf Kristersson. Det handlar alltså bara om vem som kommer att stå överst på prispallen. Men USA, NATO och Jens försöker lura oss att tro att det finns mer, att Kina vill ha krig.

Kina blev en supermakt UTAN att föra krig. Det är ett farligt exempel för USA, som blev en supermakt genom att föra krig över hela världen. Och det är därför Jens Stoltenberg och andra försöker lura oss med anti-kinesisk propaganda.

 

Kan vara en bild på 2 personer och text som säger 'KLASSKAMP NYHETER Åsikter KULTUR FÖRDJUPNING I och med Sveriges inträde i Nato stärks den del av den västerländska militäralliansen som vill nå en tuffare uppgörelse med Kina. Sverige ger makt till USA:s Kinamatch EUROPA EirikGrasaas-Stavenes, 14 mars Grasaas-Stavenes, 14 mars Regeringen Regeringen'

____________________________________________

Utdrag ur en artikel från hösten 2020 på Globalpolitics.se

Svenska myndigheter har meddelat begränsningar för kinesiska 5G-utvecklare att ansluta sig till landets 5G-nätverksbyggande, under det obevisade skenet av ”nationell säkerhet”. En sådan åtgärd, i linje med den amerikanska anti-Kina-kampanjen, kommer oundvikligen att leda till skada på ekonomiska och handelsrelationer med Kina och sätta svenska företags verksamhet i Kina i fara.

Post- och telestyrelsen (PTS) sa inför de kommande auktionerna som planeras den 10 november att ”nya installationer och ny implementering av centrala funktioner för radioanvändning i frekvensbanden får inte utföras med produkter från [kinesiska] leverantörer. Huawei eller ZTE. ”

Det tillade att tidigare installerade produkter från de två kinesiska företagen för vissa funktioner måste fasas ut före 2025. Sverige är värdland för Ericsson, en av de bästa 5G-utvecklarna i världen. I stället för att skydda en utvecklingsmiljö för den nya generationen nätverk, siktar Sverige på att pressa ut kinesiska företag baserat på grundlösa antaganden, fastän Huawei har erbjudit sig att underteckna ”inga bakdörr” -avtal för att lindra dessa påstådda bekymmer.

Under ledning av USA
har västerländska länder politiserat ekonomiska frågor och handelsfrågor och utövat diskriminerande och exklusiv politik i den nationella säkerhetens namn riktat mot Kina, snarare än verkliga säkerhetsfrågor.Vad tycker man i Kina om Sveriges behandling av Huawei och av Kina?

Relaterat.
Stoppade Sverige Huawei av rädsla för USA?
Spionage är den verkliga orsaken till Huawei-konflikten.
Undantagstillstånd i USA på grund av Huawei!
Spionen som åker ut i kylan.

Föregående artikelGlenn Diesen: Därför är västmedias ”bevakning” av Ryssland otroligt farlig
Nästa artikelFAKE NEWS! Den stora lögnen är inte vad du såg eller läste om, utan det som inte rapporterades
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

2 KOMMENTARER

  1. Nato är aggressiva och en organisation FULLT med lögner. Dess historia bevisar detta också. Och varför utpekades Kina och Ryssland som Natos motståndare för flera år sedan, så fort Biden tog över. Kina och Ryssland var huvudmotståndare sa man upprepade gånger. Varför?? Vad gjorde dessa år 2020-2021. Svaret på varför kan jag. De kan dom flesta också om man är seriös. Men ska inte skriva längre insändare nu. Nato behövde ett skäl för sin relevans om man kortfattar de. Aggressiva krigskåta och manipulation FULLT med lögner är vad man sysslat med. Nu ägnar sej dessa krigshungriga galningarna åt ett vidrigt Proxy krig mot Ryssland sedan två år bakåt. Kosta vad de vill kosta. För ett land som inte ens är ett Nato land. Dessa krigshungriga galningarna är livsfarliga. Krigskåta lögnare som äger informations kriget och manipulerar befolkningen i Europa. Sverige och Finland hade annars ALDRIG blivit medlemmar. Det var historiskt KORKAT misstag. Detta kommer märkas längre framåt när Ukraina krisen lagt sej. Sverige blev dessutom medlemmar ENDAST pga att Finland blev det. Januari-2022 var Nato HELT uteslutet och det fanns EJ chans. Men redan april-2022 ändrar dom ryggradslösa sossarna sej och skickar in ansökan i maj månaden efter. Vilka renodlade hjärndöda åsnor. Racka puckar de sanningen

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here