Kiev erkänner terroristattacker, medan väst håller tyst

18
1642
Kirill Budanow

 

En ny artikel av Thomas Röper https://www.anti-spiegel.ru/2023/kiew-gibt-terroranschlaege-zu-der-westen-schweigt/?doing_wp_cron=1684765985.3711669445037841796875 har upphittats av läsaren ”M”. Tack ”M”.

Under den senaste veckan har det varit ett antal sensationella uttalanden i Kiev som har hållits tysta av västerländska medier. Ledande företrädare för Kievregimen har upprepade gånger öppet uppmanat till mord på ryssar, inklusive vanliga civila.

Jag har redan rapporterat att Kirill Budanov, chef för underrättelseavdelningen vid det ukrainska försvarsministeriet, öppet erkände på tisdagen att hans underrättelsetjänst låg bakom mord på ryska journalister. Men det var inte hans enda uttalande från Kiev den senaste veckan.

I samma intervju sa Budanov också vad som skulle hända med folket på Krim om halvön blev ukrainsk igen:

”Efter segern åker jag till Sevastopol, det här är min hemstad. Det blir mycket jobb där. Vi har tre miljoner människor som levde under rysk propaganda. Det här är förändrade människor som väntar på att bli fysiskt utplånade.”

Men det var inte allt. Mikhail Podoljak, en av de viktigaste rådgivarna till den ukrainske presidenten Zelenskij, förklarade i veckan att varje ryss som kunde hittas i världen borde mördas. Det var inte på något sätt hans enda uttalande av det här slaget. För ungefär en månad sedan sa han i en intervju att det inte var lätt, men möjligt att ”fysiskt förstöra” varje ”pro-rysk” person i Ukraina.
https://youtu.be/wpertxuknk0

Jag har ofta rapporterat att dessa uttalanden görs om och om igen och att de faktiskt genomförs i områden som kontrolleras av Kiev. Men västmedia döljer detta och västerländska politiker ignorerar det.

Det var dock ett ämne på rysk TV:s veckovisa nyhetsrecension och jag översatte det ryska segmentet. Början av översättning:
Uppmaning till mord: Väst sprider hat mot ryssar

Det var ett viktigt uttalande av Nikolai Patrushev, sekreterare för det ryska säkerhetsrådet, om inblandning av amerikanska underrättelsetjänster i terrorattacker i och mot Ryssland. Och inte bara deras deltagande, utan den medvetna samordningen, så att USA styr dessa kriminella handlingar.

”Enligt vår information genomfördes terrorattackerna i Ryssland, inklusive mordet på Darya Dugina och Vladlen Tatarsky alias Maxim Fomin, bombningen av Zakhar Prilepins bil, explosionen av Krimbron, bombningen av Nord Streams gasledning och andra planerade attacker under samordning av de amerikanska underrättelsetjänsterna. Terrorattackerna som utfördes i Ryssland åtföljdes av en mediekampanj som förbereddes i Washington och London som syftade till att destabilisera den sociopolitiska situationen i Ryssland och undergräva Rysslands konstitutionella grundval och suveränitet. Frågan är av särskild vikt med tanke på de ökande aktiviteterna av ukrainska underrättelse- och sabotagegrupper, internationella terrororganisationer, såväl som radikala och extremistiska strukturer på ryskt territorium, säger Patrushev.

Med andra ord förstår vi nu varför Kievregimen beter sig på ett så fräckt och oförskämt sätt. USA står inte bara bakom det, USA styr och kontrollerar det. Därav arrogansen. Chefen för Ukrainas militära underrättelsetjänst, Kirill Budanov, är stolt över att ha dödat ryssar. Han är inte rädd för någonting, han känner sig trygg och är inte rädd. På frågan om de kan ”fånga” Solovyov, Simonyan och Dugin, hänvisar Budanov till vad han anser vara ”framgångsrika” upplevelser. Det låter som ett direkt hot: ”Vi har redan fångat många människor. Det finns dessa medier, offentliga fall som blev allmänt kända.”

Mikhail Podoliak, rådgivare till Ukrainas presidentkansli, talar i exakt samma nazistiska form – genomsyrad av hat mot ryssarna: ”Ukraina hatar dig. Ja, vi kommer att följa dig. Alltid och överallt. Det finns inget att prata med dig om, du förstår inte mänskligt språk. Ja, dagarna av ditt traditionella gnäll som hade en hypnotisk effekt på världspolitiken är över. Ukraina kommer att få varenda en av er oavsett hur, juridiskt eller fysiskt.”

USA och det en gång ”upplysta” Europa stöder det, och de stöder det inte bara, de ger energi till det. Samme Budanov förklarade också: ”Vi har dödat ryssar och kommer att fortsätta att döda ryssar över hela världen. Fram till Ukrainas fullständiga seger.”

I detta avseende skickade det ryska utrikesministeriet ett officiellt brev med Budanovs uttalanden till FN:s säkerhetsråd, och krävde ett FN-svar på uppviglingen till etniskt våld. Svaret var vagt: FN:s generalsekreterare talesman Stéphane Dujarric ”kan inte verifiera citatets äkthet” men i allmänhet är ”organisationen motståndare till alla terrordåd och utomrättsliga våldshandlingar”.

Den ryska FN-delegationen beskrev denna reaktion som ”konstig” och uppmanade FN:s ledning att undvika dubbelmoral i politiska bedömningar och att svara på lämpligt sätt på de uppenbara uppmaningarna om att mörda ryssar.
översättningens slut

Det är inte konstigt att Ryssland ser sig själv bekämpa nazismens återkomst, för alla skulle göra det – och det med rätta! – ropa ut i fasa när sådana hot riktas mot judar. Men när det kommer till ryssarna är inte bara västvärlden tysta, även FN slår dövörat till.

Föregående artikelFör Washington tar kriget aldrig slut
Nästa artikelEfter Bakhmut…
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

18 KOMMENTARER

 1. En mycket farlig väg västvärlden nu beträder när man brännmärker den enskilde ryska människan.
  Ett förhållande som inte är steget långt efter vad hände i nazityskland under tid där
  hatet mot oliktänkare fick förödande mänskliga konsekvenser.
  Att inte Socialdemokrater och Vänsterpartister inte förstår vad sker bakom USA;s kulisser är minst sagt mycket oroväckande och beklagansvärt.
  För övrigt gå gärna in på Facebook och läs vad Socialdemokratens Jamal El-Haj skriver om sitt motiv och ställningstagande för att deltaga i Palestina-konferensen som skedde i helgen.
  Ett modigt agerande som fler vänsterrepresentanter borde följa i fråga om att värna utsatta och förföljda, oavsett ras religion och härkomst.

 2. Det är inte bara västvärlden som håller tyst, alla länder hycklar även Kina. FN är värst som en egendom till USA.
  Business styr elitklassen i öst och väst, det spelar ingen roll om de är socialister eller fascister. Ryssland är alldeles för snälla och tålamodiga, men mest intelligenta.
  Världen har skapat sin syndabock.

  • @Carina Lundström 31 maj, 2023 At 09:07
   I Kina uttrycker man faktiskt detta i relativ klartext, det är bara att ni aldrig får veta för media mörkar, eller väst propagandan förfalskar översättningen.

 3. Det är bara en tidsfråga hur länge Budanov kan fortsätta med dessa uttalanden.
  Det borde även stämma till eftertanke vad gäller alla de svenskar som passerat en antal röda linjer när det gäller krig, NATO och hetsen mot ryssar…

 4. Detta är varför och anledningen till varför många av mina inlägg genom HELA krisen, varit ”starka” Raka puckar”hetsiga” vad man vill kalla det för. Många glömmer att det är HELT Usa Natos propaganda som kommit och kommer ut genom HELA krisen, med MASSOR av lögner på löpande band. Krigskåta Massmediernas agerande under HELA krisen saknar motstycke för fan. Det är HELT GALET. Detta och MASSOR med annat har hela tiden bara stärkt vad Moskva sagt och säger HELA tiden, men utan man fått höra något. Tiggaren Zelenski och hans regim har sedan längesedan fått grönt ljus av Usa Nato EU att agera värre än diktator, vilket dom också gjort hela tiden. Ska EJ gå in på långa listan nu, gjort de redan förut här upprepade gånger. EU är hjärndöda åsnor och medhjälpare till alla GROVA brott Zelenski regimen begått och begår

 5. Åter en amerikansk politiker som uttrycker sig fascistiskt och vedervärdigt. Han anser att alla millioner dollar som USA satsat är värt det, för alla ryssar som de fått dödade för dessa pengar.
  “The Russians are dying… it’s the best money we’ve ever spent,” US Senator Lindsey Graham of South Carolina said with a pleased smirk during his meeting with Ukrainian President Vladimir Zelensky. 

  Russia issues arrest warrant for Sen.Graham over celebrating Russian deaths

  Russia has issued an arrest warrant for Lindsey Graham after the US senator was caught on tape celebrating the deaths of Russian soldiers in the Ukraine war.

  • Vad som är väldigt allvarligt är att så många journalister från stora media som CNN, Europeiska statsmedia är helt i avsaknad av moral. I programmet Redacted berättar Patrick Lancaster som är med soldaterna vid fronten, att videor han filmat över Ukrainas övergrepp mot civilbefolkningen i Donetsk visas i västs nyhetsmedia som Rysslands övergrepp.

   Han sålde själv några av sina filmer till Reuters tills han upptäckte att de visades som ryska övergrepp mot Donetsk vilket han anser vara helt absurt, att Ryssland skulle angripa sina egna civila områden i Donbass. Han slutade sälja till dem, då de ljög om vem som var angriparen mot de civila. Han är den enda engelskspråkiga journalisten som är på plats och vet vem som bombar vem.

   https://m.youtube.com/watch?v=PlYmLpJb5_I

 6. Var finns texterna på ukrainska? Översatta av en godkänd översättare?

  Samtidigt så bör man komma ihåg att fascismens överlöpare tidigare har blivit bestraffade, så varför skulle de inte bli det nu? Eller vad säger du. Anders?

  För övrigt så tar inte kriget slut förrän Moskva är jämnat med marken.

  • Jag tror tyvärr inte krigen kan ta slut förrän Västvärldens, särskilt det angloamerikanska, Kapitalistväldet är jämnat med marken.

   Tyvärr är det så därför mycket vill alltid ha mer.

   Men om Österns länder går samman och får den Afrikanska kontinenten och delvis Latinamerikas länder med sig så är det elitiska borgarväldet inte längre oövervinnerligt.

   När den revolutionen är överstökad så tror jag det kan finnas förhoppningar om att bygga en fredligare värld.

   Jag tror det är kapitalismens jakt på makt och rikedom som är det största problemet.
   Det, eftersom kapitalismens jakt inte förmår hålla sig inom det aktuella landets gränser.
   Om den begränsningen skulle uppnås fordras statligt styrning vilket en liberal demokrati aldrig kan tillåta.

   Problemet ligger alltså i demokratin.

  • Så då blev jag än en gång censurerad. Är censuren på GP något som man borde informera DN om? Vad säger du Anders?

   Global Censorship?

 7. Så här talade washingtonfinansierade trotskij på 30talet, om Europa och europas folk, att bolsjevikerna skulle göra slut på den kontinenten och omvandla den till ett slavläger för vita. Det är bolsjevismen som återvänt, inte ’nozismen’. Putin försvarar sig mot washingtonbetalda terrorister, precis som Hitler gjorde

 8. Om det nu är så att Ukraina erkänner terroristbrott så är väl det bra, vad nu terroristbrott innebär. Däremot har jag inte hört talas om att Ryssland har erkänt några terroristbrott. Kan det verkligen vara så att Ryssland är oskyldiga till sådana brott, eller är det kanske så att de båda sidorna har olika definitioner av terrorism.

  • @Göran Gustafsson 31 maj, 2023 At 15:32

   En definition som har skapats i en antiterror-resolution från FN:s Generalförsamling lyder:[15]

   ”Terrorism är en handling som syftar till att döda eller allvarligt skada civila eller icke-stridande, med avsikt att skrämma en befolkning eller utöva tvång på en regering eller en internationell organisation. ”
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Terrorism

   I princip är definitionen av terrorism detsamma: riktad mot civilbefolkningen eller icke stridande parter.

   Under dom senaste nio åren har Ukraina systematiskt egnat sig åt terrorism: avsiktligt bombat civil befolkningen. Hitintills har jag inte läst någonstans att Ryssland bombat civila mål, utan militära mål.

  • //Göran Gustafsson 31 maj, 2023 At 15:32//
   Har du funderat varför vi aldrig fått reda på ukrainska brott mot befolkningen i Donbass under alla dessa 8 år, eller är du helt okunnig om vad som hänt efter att USA gjorde kuppen i Ukraina år 2014.
   Nu kan du läsa om detta i en bok som du kan ladda ned gratis, och M.S. Grigoriev som är ansvarig för boken, han är en mycket skicklig intervjuare. Jag har sett honom intervjua människor i Donbass som varit utsatta för kriminella handlingar av Ukrainsk regim.
   Denna bok handlar om vad som skedde år 2017 till 2020 alltså flera år innan Ryssland gick in militärt i Ukraina, och var också en av orsakerna till att de gick in.

   Bokrekommendation: UKRAINISKA KRIGSBROTT OCH MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER.

   ◾Den beskriver de många brotten som begås av de ukrainska ”dödsbataljonerna” och krigsförbrytelser i Ukraina, kränkningar av de mänskliga rättigheterna, landets systemiska politik att glorifiera nazismen och dess medbrottslingar, fakta om censur och förföljelse av journalister och media, trakasserier av rysk-ortodoxa Kyrka och antisemitism. Boken innehåller också intervjuer med tidigare ukrainska politiska fångar, samt med journalister, advokater och vetenskapsmän.

   Tyvärr över de senaste fyra åren, brott och mänskliga rättighets kränkningar som begåtts av den ukrainska regimen, har inte bara blivit utbredd utan har blivit en integrerad del av makten i Ukraina.
   Den nuvarande ukrainska regeringens ideologi bygger på en bisarr kombination: ryssofobipolitik, för att bekämpa det ryska språket, skapa en atmosfär av hat mot den ryska kulturen och ryssar och förhärliga nazistiska kollaboratörer, inklusive de erkände som sådana vid Nürnbergrättegångarna, som har blivit officiella hjältar av moderna Ukraina (med firande av statliga helgdagar på deras födelsedagar, byta namn på gator och skapa statliga museer och monument i deras ära) vars biografier studeras i skolor och universitet, samt att förkunna Ukrainas europeiska och euro-atlantiska politik (det senare är fastställt i ingressen till landets konstitution).

   Denna ideologi implementeras våldsamt genom att döda, slå och tortera invånare i Donbass, oppositionspolitiker och journalister genom många ukrainska ”Death Squads”, censur och masskränkningar, yttrandefrihet som införts i landet, förbjuder oliktänkande media, arresteringar av journalister, förföljelse av de ukrainska ortodoxa kyrkan m.m.

   Den systematiska förstörelsen av Donbass civila, dess sjukhus, dagis, universitet, hus och infrastruktur av den ukrainska försvarsmakten under det pågående inbördeskriget. Alla dessa handlingar klassificeras som krigsförbrytelser enligt internationella humanitära åtgärder och lag. Men i dagens Ukraina gjordes alla hänvisningar till inbördeskriget
   on-air uppmanar till omedelbara verifikationer, ett förbud mot media och arrestering
   av den som tog upp frågan.

   Ett brutalt förtryckarsystem tillåter den ukrainska politiska klassen fortsätta att berika sig själv för att behålla makten. Samtidigt dess handlingar har lett till en oroande ekonomisk situation, industrins kollaps, förstörelse av företag och en drastisk nedgång i levnadsstandarden. där är också direkta förmånstagare av detta system. Dessa är regeringen tjänstemän som har skapat ett repressivt system. Några av dem har blivit mångmiljonärer och miljardärer under flera år. De Ukrainska oligarker som utsätter landet för hög exploatering och den amerikanska politiska eliten som inte bara använder Ukraina mot Ryssland utan också är det också direkt involverad i plundring av miljarder dollar.
   Det etablerade systemets förmånstagare är också många ukrainska offentliga organisationer, som aktivt används mot opposition politiska krafter, oliktänkande politiker och journalister.

   Ukrainas rättsliga och brottsbekämpande system är antingen aktivt inblandad i kränkningar av mänskliga rättigheter eller är demoraliserad och gör olaglig, politiskt partiska beslut. Alla dessa fakta finns också i boken.
   Protester mot denna politik skulle vara mycket bredare om det inte var för den brutala nivån av förtryck av de ukrainska ”Death Squads” och specialtjänster. Folk är rädda för att de eller deras anhöriga skall, om de gör det, bli dödade, torterade, arresterade, skjutna, slagna eller trakasserade. Talrik exempel på detta ges också i denna bok. Många av de ukrainska
   experter tror rimligen att den ukrainska regimen inte kan existera utan ett system för undertryckande av oppositionen.
   Allt detta sker med direkt stöd från länder som t.ex USA och många EU-länder, som visualiserar Ukraina som ett politiskt instrument för att bekämpa Ryssland.

 9. Man minns när det fanns en tid år 2014-2015 då man EJ döljde dessa renodlade nynazister och fascister. Högerextremister, nynazister och fascister. Man intervjuade dess många ledare utspridda över landet. Dessa ägde ju klubbar och föreningar, lokaler där ENDAST likasinnade var välkomna. Flera hade tusentals medlemmar HELT öppet. Affischer och slogans i klubbarna och olika lokalerna, där man klart och tydligt visade upp HÅLL Ukraina vitt. ALLA som EJ är ukrainare är icke välkomna och ska dödas. Dessa tusentals och tusentals var starka. Då man även direkt hade inflytande över högerextrema partiet. Som sedan ökade och blev värre. Man begick öppet terroristattacker mot främst Donbass regionen då på löpande band, som man även skröt om på nätet. Man skröt om hur många man lyckades mördat. Man kunde så många gånger ju öppet se dessa beväpnade(som då var”vanligt”beväpnade och inte som nu under krisen, som direkt HELT gått åt skogen. Där man direkt skröt om att ena hade skjutit ihjäl 8personer, och annan svarade att han hade haft ihjäl 5personer. Vissa även tävlade mot varandra om hur många man lyckades mörda. Vissa av dessa klubbar och föreningar/lokaler hade även rasistiska nynazistiska”priser”för dom som hade haft ihjäl fler än 10personer. Bevara Ukraina ukrainskt och vitt. Ryssar och ALLA övriga minoriteter skulle bort och slaktas var deras mål. Sedan började detta från år 2016däråt att HELT tvättas bort lite i taget. Men mycket målmedvetet. Plötsligt fanns inte så många av dessa först, TROTS att man kunde se på nätet HELT öppet. Sedan fanns inga ALLS och det var bara fåtal personer. TROTS att nätet sprängdes av ALLA deras videon och olika”evenemang” Många gånger hånade dessa grupper EU också kunde man klart och tydligt se. Men tog tacksamt emot alla pengarna och vapen självfallet. Man reste statyer efter statyer. Bytte namn på flertalet orter och dess gatunamn till nazistiska hjältar. Men medierna höll tyst om detta. På politiken och militären HELT samma sak. Plötsligt fanns EJ dessa flera tusentals och tusentals farliga klantskallarna och det var ”Rysk propaganda” Man tvättade rent dessa. Samtidigt som man började odla rent rysshat som ALDRIG tog slut i medierna. Det var rysshat på ALLT och ALLA kanter och hörn. Ryssofobiska hatet bara blev värre och brutalare för varje år. Man kunde EJ tro de man såg, läste jämt. Detta TROTS att Ryssland var högst diplomatiska jämt, och därför tillkom Minsk avtalet också. Minsk avtalet som visade sej vara rena lögner bakom ryggen på Ryssland. Jag förstod ärligt talat ALDRIG varför Ryssland hade det tålamodet, man jämt hade år efter år. Man fortsatte vara högst diplomatiska och hade värsta tålamodet. Terrorister som dessa nynazister högerextremister, och facister går EJ att tämjas. Fatta det fan. Det kommer såsmåningom även att slå hårt tillbaka, då dessa har inflytande överallt. Då tänker främst på politiken, samhället och militären mm. Ryssland har dödat tusentals av dessa utan tvekan. Men det finns tusentals till kvar. Jag hoppas Putin sitter kvar över nästa val, som är nästa år. Ryssland malt sönder denna vidriga proxy kriget. Tar någon annan än Putin över, nästa år kommer denne att vara stenhårdare än vad Putin varit. Då ökar risken för direkt kärnvapen krig mellan Ryssland och Usa Nato. Någon annan kommer köra sönder ukrainska regimen och militären jävligt brutalt och fort. Folk fattar EJ att Putin är mildare än flesta han omger sej med. Detta kommer ta slut före dess är jag säker på, Ryssland kommer fortsätta mala sönder denna vidriga proxy kriget. Ukraina har EJ mycket manskap kvar, och jag undrar hur Usa Nato svarar då. Finns EJ alternativ för dessa enligt mej bortsett från direkt kärnvapen krig mellan dessa då. Man har ENDAST förlängt och förvärrat lidandet och förstörelsen, med alla 100tusentals HELT onödiga liv också, så som dessa korkade idioter agerat och fortsätter agera. EU är dom största hjärndöda åsnorna Gud någonsin skådat när gäller denna krisen HELT klart. Detta är största misslyckandet av EU på så många år, oavsett hur man tittar på detta

 10. Den USA backade naziregimen i Kiev är inget annat än en nära identisk kopia av den tidigare i Berlin förra seklet. Själv räknar jag även in regimen i USA i den grupperingen. Jämför fakta som krig, våld, hot, död och lidande som lösning på allt, makten koncentrerad till ett fåtal i en maktelit, och en intensiv propaganda via stora media och omfattande förföljelser för att bibehålla systemet. Allmänheten effektivt blockerad för utöva inflytande.

  • Jo det finns likheter men den gemensamma nämnaren är att hjärnan bakom både nazismen och USAs 1900-tals-realitet var det brittiska imperiets elit som både frambringade nazismen zionismen och till stor del har designat det moderna USAs maktstruktur. Både dess typ och de individer som har dominerat där under den relevanta tiden.
   Men britterna lyckades få med sig amerikanerna i sitt angloamerikanska broderskap så det är väldigt tyst om den brittiska länken.
   Nazismen var inte ett självständigt uppkommet fenomen utan en sekt skapad enligt brittiska intellektuellas generella ideer från slutet av 1700-talet och tillämpade på en önskad konflikt mellan Tyskland och världens finanskretsar.
   Detta för att förhindra fredlig handel i ömsesidig anda att breda ut sig. Där Tyskland hade mycket goda förutsättningar för att spela en positiv roll.
   Jag vill också påminna om den tyske filosofen Leibniz som var mycket intresserad och respektfull inför Kina och ville se samarbete mellan Europa och Kina.
   (Britterna lyckades få den oerfarne Wilhelm II, kusin med prinsen av Wales, att avskeda Bismarck och att bli inblandade mot Kina iom att Ryssland och Storbrittannien hade motsatta mål.
   Sun Yat Sen som var medveten om det insåg att Bismarck så länge han hade inflytande var en klokare statsman.)
   Åter till Leibniz.
   Han hade tom en viss möjlighet att ta över som Englands kung men de lyckades utmanövrera honom och britterna har även sökt förminska hans vetenskapliga bidrag.
   Nazismen är en ockult irrationell sekt/kult och britterna spelade en betydelsefull roll under 1800-talet för att målmedvetet driva fram irrationalitet av det slaget.
   Deras ide var att behålla sitt imperium genom att lära av studiet av Rom och det gick ut på att frambringa irrationella rörelser som kunde spelas ut mot varandra.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here