Kom med i Gretas gamlingar! Idag, fredag kl 12!

10
2714
Gretas gamlingar

Inspirerade av Greta Thunberg och ungdomsrörelsen dyker gruppen av ”Gretas gamlingar” upp runtom i Sverige och övriga världen.

Nya grupper finns nu i Högdalen, Orust, Habo och Tiveden, förutom i Burgsvik, Sundbyberg, Farsta, Enskede, Gävle, Södermalm och Bergshamra.

Och nu börjar vi på Kungsholmen – Greta Thunbergs stadsdel.

Se Enskedegruppen här!

Hör Gretas gamlingar sjunga

Och nedan har vi Bergshamra-gruppen!

Gretas gamlingar. Bergshamragruppen 191213

Upprop och information i Kungsholmen, Stockholm

Vi ses på Kungsholms torg fredag 20/12 kl 12!

Vi är ett antal pensionärer, som vill hjälpa till att värna om miljön och få makthavare att bromsa försämringen av klimatet.

Vi är ganska kunniga men inga experter på området, men vi vet att det finns massiv forskning på området, som visar på vad som är på gång och hur vi kan stoppa det.

Liksom Greta Thunberg fokuserar vi på forskningens resultat och bedömningar.

”GG – Gretas Gamlingar” kallar vi oss i sympati med Greta Thunberg och hennes opinionsbildande. GG startade på Gotland i somras – nu vill vi sprida den till Kungsholmen.

I Stockholm finns det en GG-grupp i Sundbyberg, i Enskede, på Södermalm och nu börjar vi på Kungsholmen.

Vi tror att klimatengagemang är något vi kan ha som utgångspunkt i samtal med andra i stadsdelen.

Vi har hört att unga människor frågar äldre ”Vad gör ni? Varför har ni lämnat oss och vår framtid i sticket?” Vi vill visa att, vi ställer upp både för dem och oss själva.

Slutligen, vi är just nu varken en förening eller en sammanslutning. De som kommer till torget är välkomna. Vi står där en halvtimme och pratar med varandra och andra.

Kanske sjunger vi om vi får lust. Sen går vi, dom som vill, och tar en fika och pratar om hur vi gör nästa fredag.

Gretas Gamlingar finns på Facebook. Och GG är en del av ”Friday for future”.

Kontaktperson på Kungsholmen: Anders Romelsjö, tel.:070-4888823


Vi stöder Greta Thunbergs kamp för klimatet

Vi vill precis som många barn och ungdomar agera för att rädda klimatet och få en hållbar värld.
Vi vill att alla bidrar med det vi kan för klimat et.

Vi kräver att politikerna följer Parisavtalet.

Vi kräver att politikerna beslutar om planer, lagar, skatter, regler och tidsfrister som är så kraftfulla att de minskar koldioxidutsläppen och i grunden förändrar våra samhällen.

Vi kan genom att visa vårt engagemang:

*Bli en plattform för äldre att demonstrera sitt klimatengagemang
* Vara delaktiga i arbetet för klimatförbättringar
* Visa på att unga och gamla har gemensamma klimatkrav
* Trycka på politikerna så att de tar ett större ansvar för klimatet

Gretas Gamlingar finns runt omi Sverige. Vi samarbetar med Fridays for Future.

Vi träffas på fredagar kl 12 utanför en närbutik för att visa vår oro och påminna om nödvändiga åtgärder för klimatförbättringar.
Vi finns på facebook.com/gretasgamlingar

VÄLKOMNA!

Föregående artikelFör vems skull är Sverige i Irak?
Nästa artikelInget valfusk i Bolivia! 98 internationella experter
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

10 KOMMENTARER

 1. Vi är ett antal pensionärer, som vill hjälpa till att värna om miljön och få makthavare att bromsa försämringen av klimatet.

  Vi är ganska kunniga men inga experter på området, men vi vet att det finns massiv forskning på området, som visar på vad som är på gång och hur vi kan stoppa det.???

  • Inget sakargument mot forskarmajoritetens bedömningar av hotande allvarliga klimatförändringar, främst orsakade av människan.

 2. Eliterna vill driva fram undantagstillstånd för att strypa yttrandefriheten och det är i ett betydligt kortare perspektiv ett större hot än fortsatt fossilanvändning. Greta och andra irrationella auktoriteter som de ni utgör bara späder på risken för det ovannämnda hotet. I Tyskland har detta nyligen varit på tapeten där kritikerna påpekar att det till skillnad från Greta-vinklingen finns verkliga nu existerande miljöproblem som handgripligen behöver åtgärdas vilket klimatalarmismen tar bort uppmärksamhet från.
  Att jag kallar er irrationella är pga allt ni bortser från, inte det vetenskapliga för jag litar på att GW pågår men INTE så snabbt att vi ska tappa bort det andra och låta de eliter som vi brukar kritisera kuppa igenom en tyrannisk ordning.
  VAKNA! Se hotet från den kuppen och låt er inte ryckas med av de rikas psykkrig.

  • Peter
   Greta är idag den enda röst som går emot överheten och säger att vi istället måste lita till folkliga krafter.
   Det som efter WWII tvingade överheten att gå med på demokrati och välfärd var just folkliga krafter, som arbetarrörelsen och det enda som kan hindra överheten från att avskaffa dessa rättigheter är folkliga krafter.
   Du säger att nu vi skall gå emot dom som vill bygga en rörelse på folkliga krafter, men du redovisar ingen annan lösning på hur vi skall förvara demokratin.
   Detta min vän, sätter ditt eget agerande i ett synnerligen märkligt ljus. Vill du gå emot det enda som idag skulle kunna bli en rörelse mot det du kritiserar, så behöver man inte var ovanligt konspirativt lagd för att misstänka dig själv för att vara en del av elitens eventuella kampanj mot demokratin.

   Du behöver visa oss din alternativa plan för hur vi skall försvara demokratin om du inte skall förlora allt vad trovärdighet heter här.
   Historien är full av femtekolonnare så jag anser mig ha stor rätt att vara misstänksam.

 3. Fast enligt Putin så är det ingen som vet vad klimatförändringen beror på. Är du inte överens med honom, Anders?

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here