Kräv att utrikesminister Billström agerar mot kriget mot Gaza!!

5
814
Tobias Billström. Bild regeringen.

Jag fick följande i ett mejl från en vän och skickar själv ett mejl till Tobias Billström

”Kopiera följande i ett mejl till Tobias Billström

Mejladress:

Ämnesrad:

Jag kräver omedelbar vapenvila. Det borde du också göra, Tobias.

Mejladress:

Jag kräver omedelbar vapenvila. Det borde du också göra, Tobias.

Mejl:

Hej Tobias.

I över 100 dagar har det internationella samfundet iakttagit den dödligaste konflikten under 2000-talet, och samtidigt misslyckats med att uppnå eldupphör i Gaza och Israel – den enda humanitära åtgärd som nu verkligen betyder något. Jag tänker inte bara stå bredvid. Tillsammans med miljontals människor runt om i världen kräver jag omedelbar vapenvila och jag kräver att du – Tobias Billström, som Sveriges utrikesminister – faktiskt vågar se lidandet och agera därefter. Gazas befolkning är desperat: kräv vapenvila nu.

Mer än 90 % av Gazas befolkning lider av extrem hunger och om inte eldupphör inrättas och det humanitära stödet omedelbart skalas upp riskerar befolkningen att svälta. 250 människor dödas varje dag i Gaza. 1,9 miljoner palestinier har fördrivits från sina hem, över 50,000 är skadade samtidigt som sjukhusen bombats sönder, tvingats stänga, är överbelastade eller förlorat elförsörjningen.

Vattenbristen är dessutom akut, där varje person beräknas ha tillgång till 2 liter vatten varje dag – men det dagliga behovet är 15 liter. 2000 personer per dusch och 500 personer per toalett gör att sjukdomar sprider sig snabbt. Antal fall av diarré är 40 gånger fler än förra året. Oxfam beräknar att utöver de hundratals som varje dag dör på grund av attackerna så kommer ännu fler dö av hunger och sjukdomar.

Jag vägrar stå bredvid när Sverige inte gör tillräckligt. Du är politiker med möjlighet att påverka; du borde också vägra stå bredvid och se våldet eskalera och dödssiffrorna stiga. Det här är min vädjan till dig: kräv vapenvila du också, Tobias.

Från

<Ditt namn>

 

 

Föregående artikelMaktkampen fortsätter i Kiev
Nästa artikelÄr houthierna Irans ombud?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

5 KOMMENTARER

  1. Tobias Billström bör fråntas sitt medborgarskap och utvisas till apartheid israel.

  2. Sveriges regering har EJ sagt SKIT på snart månad. Sedan senaste uttalandet som även det var dåligt, som var den 19 januari. Man hänvisar till det uttalandet den 19e januari när man blev frågade förra veckan om detta. Det förbereds mark offensiv mot självaste Rafah där ca1, 5miljoner internflyktingar håller till under ALLA vidriga förhållanden. Rafah som ligger i södraste Gaza precis intill gränsen till Egypten. Det är pågående folkmord mitt framför världens alla ögon. Märkt också hur LITE av lidandet och döden som Public service SvT visar, jämfört med många andra kanaler. Så var det EJ MINSTA lilla med Ukraina. Där varenda detalj slogs på 1a sidorna och man ägnade HELA program åt det DAGLIGEN

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here