Lönande med coronadiagnos i USA!

21
2385

Det rapporteras att läkare får mer betalt om de sätter COVID-19-diagnos. Det finns regler för dödsorsaksregistrering. Många av de som har coronainfektion vid dödstillfället har även andra sjukdomar.

Vilken diagnos ska då sättas som underliggande dödsorsak? Jag har viss erfarenhet av detta, dels som tredje amanuens på patologiska institutionen i Uppsala 1969 och dels som författare av vetenskapliga artiklar som analyserade dödsorsaker.

Det finns regler för detta, men utrymme finns för olika tolkningar vid vissa sjukdomar och sjukdomsdiagnoser även för seriösa läkare. Se nedan

Sjukhus betalar mer för att lista patienter som Covid-19 och tre gånger så mycket om patienten får respiratorbehandling enligt The Spectator. Detta framgick vid en diskussion på bl.a. Fox News 14/4.

Dr. Scott Jensen, läkare i Minnesota och republikansk delstatssenator, berättade för en lokal station att han fick ett 7-sidigt dokument som uppmanade honom för att fylla ut dödsintyg med en Covid-19-diagnos utan ett laboratorietest som bekräftelse på att patienten faktiskt hade viruset.

Dr. Jensen avslöjade också att sjukhusen betalas mer om de listar patienter med en Covid-19-diagnos. Och sjukhus får tre gånger så mycket om patienten sedan går till respiratorbehandling. Nu bestämmer Medicare att en Covid-19-patient på sjukhus ger 13 000 dollar. Om Covid-19-patienten får respiratorbehandling får man 39 000 dollar, tre gånger så mycket. Ingen kan säga mig efter 35 år i läkemedelsvärlden att detta inte påverkar vad vi gör sa dr och senatorn ScottJensen.

Angående dödsorsakscertifiering.

”Underliggande dödsorsak

”Den underliggande orsaken definieras som ”(a) den sjukdom eller skadeorsak som inledde den kedja av sjukdomshändelser som direkt ledde till döden eller (b) de omständigheter vid olyckan eller våldshandlingen som framkallade den dödliga skadan”. Definitionen har varit oförändrad sedan ICD-6 och stämmer inte längre alltid med vad som faktiskt redovisas i statistiken. Senare revisioner av ICD har innehållit allt fler specialinstruktioner för vissa dödsorsaker, och reglerna i ICD-10 leder i ungefär 20 procent av fallen till att man inte redovisar det inledande tillståndet i statistiken utan istället en kombination av det inledande tillståndet och något annat. Den årliga statistiken över dödsorsaker sammanställs enligt den underliggande dödsorsaken.”

Bidragande dödsorsak

Som bidragande dödsorsak uppger läkaren på dödsattesten de orsaker som ogynnsamt inverkat på utvecklingen av det tillstånd som lett till döden och på så sätt bidragit till döden. Den bidragande dödsorsaken kan igenkännas i materialet.”

Det är inte alltid så enkelt att fastställa underliggande dödsorsak. Kolla sid 10-12 i denna publikation.

I praktiken tror jag att alla som dör med positiv Coronatest och även lätta symptom får denna diagnos.

Föregående artikel”Gasattacken i Douma” – lögner för ett krig.
Nästa artikelJan Myrdals refuserade svar till DN (EN SKILJEFRÅGA)
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

21 KOMMENTARER

 1. Om någon ger en patient Covid-19 diagnos utan att så är fallet är det rent bedrägeri och skall behandlas som sådant. Om däremot patienten har Covid-19 viruset tycker jag det låter rimligt att sjukhuset får mer betalt då isolering och säkerheten som skall till är på en helt annan nivå än exempelvis en lunginflammation.

  • Många sjukdomar fordrar större insatser än genomsnittet. Diverse cancerbehandlinar och operationer, allvarliga skador etc.

     • Delvis sant men det är eínte vad artikeln handlar om. Mig veterligen har ingen med Covid-19 nekats behandling

     • Artikeln ger ett exempel på hur ekonomiska incitament kan snedvrida diagnostiken. Andra exmpel finns, även från Sverige.

    • Det som kan synas logiskt för en försvarare av ett väl synligt ruttnande kapitalistiskt system, är inte med nödvändighet logiskt för det stora folkflertal i USA som önskar sig ett rättvisare sjukförsäkringssystem; ett system de vet att de aldrig kommer att få.

     • Bertil, absolut borde ett så rikt land som USA erbjuda åtminstone en vettig sjukförsäkring till alla sina invånare. Att flertalet i USA önskar ett rättvisare sjukvårdssystem är väldigt intressant. Var kan man hitta dessa uppgifter?

     • H2, Hur många människor känner du som vill ha dålig sjukvård?

      Att många i USA har lurats av överheten till att tro att offentligt finansierad sjukvård är någonting dåligt, betyder naturligtvis inte att dom inte vill ha bra sjukvård för USA:s befolkning.

     • Den ryska regissören Nikita Mikhalkov hävdar att miljardären Bill Gates kanske försöker implantera mänskligheten med mikrochip i form av vaccination, försöker kontrollera människor och i slutändan ”lösa” överbefolkningen.
      Den pågående koronaviruskrisen har producerat ett antal vilda konspirationsteorier, eftersom vissa försöker hitta de ”hemliga” orsakerna bakom pandemin. En handfull av dem handlar om Microsofts grundare Bill Gates och hans ansträngningar för att utveckla ett vaccin mot Covid-19.

      Ett Microsoft-patent som nyligen fick internationellt erkännande har funnits av många ”sanningssökande” som särskilt oroande. Patentet WO / 2020/060606 beskriver ett ”Cryptocurrency-system som använder kroppsaktivitetsdata”. Eller snarare ”tilldela cryptocurrency till den användare vars kroppsaktivitetsdata är verifierade”, som patentet abstrakt säger.

      Patentet undkom inte Nikita Mikhalkov, den berömda Oscar-vinnande filmregissören, som drev en teori i ett nytt nummer av ‘Besogon TV’ (grovt översatt som ‘demonförvisare’), kallad ‘I vars ficka staten är?’ avsnittet sändes av Rossiya 24-TV-kanalen på fredag, men togs sedan tyst ned från sitt schema och upprepades inte – något Mikhalkov har tagit för en ”censur”.

      Mikhalkov hävdar att själva namnet på patentet har en ockult mening i det, anklagar Gates för att faktiskt försöka implantera människor med mikrochips för att kontrollera dem och binda det till sitt potentiella vaccinationsprogram.
      Därefter fortsätter Mikhalkov med en uthyrning om en dystopisk framtid där det digitaliserade (och mikrochippade) samhället delas upp i två ojämlika delar, nämligen eliten och de mänskliga drönarna som de kontrollerar.
      På jakt efter Gates globala ”med-sammansvärjade”, pekar ha med fingret på Herman Gref, chef för Rysslands statsägda bank Sberbank, en känd förespråkare för samhällets digitalisering.
      Direktörens teori kommer dock inte att förklara hur detta system skulle lösa överbefolkningsproblemet – eller varför Ryssland skulle vara angelägen om att följa den amerikanska affärsmagnatens ledning för den delen.
      Liksom alla andra upprörande teorier av en kändis gick den nya utgåvan av ‘Besogon TV’ viral online och fick cirka 700 000 visningar på mindre än på en dag.
      Mikhalkovs slutsatser kan vara ganska långtgående och patentet WO / 2020/060606 är inte direkt kopplat till Gates, som tekniskt har avgått från Microsofts styrelse för att fokusera på att driva hans och hans hustrus Bill & Melinda Gates Foundation.
      Det nämns inte heller mikrochipping, i stället beskrivs ”sensorer” i kombination med en ”enhet” för att registrera kroppsaktiviteten. Ett påstådd syfte med en sådan teknik som beskrivs är att uppmuntra till en hälsosam livsstil med användare som tilldelats cryptocurrency för att träna.
      Borde det vara en hype mördare då? Knappt, som vissa fortfarande skulle bli lurade av de potentiella Black Mirror-esque-tillämpningarna av denna teknik, medan diskussionen om teknikens intrång (och olika former av kontroller) i vårt dagliga liv aldrig har varit mer relevant.
      Och de som är rädda för att bli kraftigt mikrochipade av ett ont företag, bör förmodligen först kontrollera sina egna fickor för en liten ”spårningsenhet” som kallas en smartphone, som de köpt och bär omkring frivilligt.
      https://www.rt.com/news/487634-mikhalkov-bill-gates-microchip-implants/

 2. Här i Kina har läkarna fast lön, diagnos eller behandling påverkar den inte. All covid-19 behandling har varit gratis, det har ansetts vara ett nationellt intresse. Däremot är statistiken intressant. Den las upp av byråkrater, inte läkare. Alla som funnits bära på viruset registreras som smittade. De som avlider registreras som avlidna smittade, men ingen hänsyn tycks ha tagits till de verkliga dödsorsaken. Det gör att det talet är för högt, men vi vet inte hur mycket för högt. Samtidigt vet vi att många kan bära på viruset helt utan symptom. Det gör att antalet registrerade smittade är för lågt. Hur mycket för lågt vet vi inte. Seriöst menade gissningar har varierat från multipler på 2 till 90. På samma sätt påverkar detta siffrorna för tillfrisknade.

 3. I den här artikel https://www.pressenza.com/2020/04/the-elites-covid-19-coup-against-a-terrified-humanity-resisting-powerfully , som innehåller en uppsjö av länkar, kan man läsa följande

  So, for example, US physician Dr. Annie Bukacek observes that ‘The real number of COVID-19 deaths are not what most people are told and what they then think. How many people actually died from COVID-19 is anyone’s guess. … Based on inaccurate, incomplete data, people are being terrorized by fear-mongers into relinquishing freedoms.’ See https://www.youtube.com/watch?v=_5wn1qs_bBk ‘Montana physician Dr. Annie Bukacek discusses how COVID 19 death certificates are being manipulated’.

  Jag kan tillägga att franska läkare som ordinerar billig chloroquine (”Raoult-behandlingen”) utanför sjukhusen riskerar att bli av med sin läkarlegitimation, och att den vanligaste och billigaste malariamedicinen, som påstås hjälpa, är förbjuden i landet, om den information som jag har läst är korrekt.
  Att allmänheten tycks indragen som aldrig före i en vetenskaplig kontrovers (det har förekommit namninsamlingar) tyder på att det inte är bara i den anglosaxiska världen som det pågår märkliga saker under täckmantel av det som känns alltmer som en uppblåst pandemi.

  Myndigheterna i Frankrike verkar vilja prioritera vaccinspråret (alltså firman Sanofi-Pasteur), kosta vad det kosta vill i form av respiratorbehandling och onödiga dödsfall medan det jobbas på något hypotetiskt vaccin.

  Det franska läkemedelsverket har tidigare gjort bort sig ordentligt i stora skandaler, så ingen bör bli förvånad om patientsäkerheten visar sig vara av underordnad betydelse för läkemedelsindustrin, som i praktiken tycks bestämma var skåpet skall stå hos den myndigheten.

  Som lite udda grej förkunnades att Luc Montagnier (Pasteur-forskare) ansåg bevisat att SARS-CoV-2 framställdes i Kina, till skillnad mot vad andra forskare ansåg vid den tidpunkten, alltså att det viruset INTE kunde ha framställts i laboratorium.
  (Vad som gäller nu vet jag inte.)

  • BigPharma börjar ta till extrema mått för att skydda sin försäljning, och hålla kontroll på sin försäljarkår – läkarna.

 4. Till Anders – Den frågan har ju ett givet svar. Kvalitén på sjukvård är inte detsamma som hur den finansieras.
  Utan tvekan håller sjukvården i USA mycket bra kvalitet medans försäkringssystemet har brister. Problemet är inte de ca 90% som kan finansiera sin försäkring utan de som inte har råd med detta. Som jag redan sagt, USA är tillräckligt rikt för att kunna ge dessa en anständig försäkring men det finns inte den politiska viljan och/eller inte en tillräcklig opinion för att detta skall göras.
  Möjligen kan COVID-19 situationen ändra på detta för troligen kommer inte alla de som blir utan arbete kunna betala sin försäkring någon längre tid.

  • Wikipedia skriver ”Cirka 15,3 procent av befolkningen saknar helt sjukförsäkring och runt 35 procent är underförsäkrade.”. Sjukvård i USA.Vet inte om siffrorna är aktuella.

   • Jag är ingen beundrare av USA:s sjukförsäkring som jag tycker är vida underlägsen vårt land. Men ändå, jag har bestämt för mig alla USA:s medborgare får akut sjukvård även om de saknar sjukförsäkring.
    Rätt eller fel?

    Sedan tvivlar jag på en politisk detaljstyrd sjukvård som vi har i Sverige är det bästa.
    Kanske sjukvården skulle fungera mer som utbildningen, med specialiserade ledningsgrupper?
    Jag är inte helt övertygad om politiskt lekmannastyre alltid är att föredra. Särskilt inte inom en så krävande sektor som sjukvården.
    Liknande inom rättsväsendet. Politiskt tillsatta nämndemän som kan avgöra rättsfallen, varför?

    • Det finns exempel på att medborgare i USA inte får adekvat sjukvård. I Sverige finns inte politiskt detaljstyrd sjukvård, vi har en privat sektor som ökat starkt detta millenium.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here