Nato-chefen: Sverige ska vara berett med krig mot Ryssland, medan stödet för Nato minskar

3
769

En nyligen publicerad artikel ”Blivande riksbankschef Jens Stoltenberg vill att svenskarna ska ställa upp i ett krig mot Ryssland” börjar så här ”Blivande riksbankschef Jens Stoltenberg vill att svenskar ska vara beredda att offra sina liv i ett krig mot Ryssland, men svenskar blir allt mer NATO-skeptiska. Enligt en undersökning gjord av SIFO mellan juli och november 2023 har stödet för NATO minskat från 65 till 57%.”

Läs resten här: Newsvoice

Newsvoice>: https://www.tv4.se/artikel/326xNNohNkOJvCzyzLHtSy/stoedet-foer-svenskt-nato-medlemskap-minskar

Föregående artikelUkraina och Mellanöstern – Full fart framåt mot avgrunden
Nästa artikelDemonstration och protester mot SvT:s nyhetsförmedling och för yttrandefrihet i Stockholm igår.
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

3 KOMMENTARER

 1. Så fort ämnet NATO och folkmord tas upp till diskussion minskar stödet för USA/NATO:s folkmord och krigsförbrytelser.

  Det är enbart genom ensidig globalistisk fascistisk fulmedia-propaganda som stödet kan öka, genom den fårskock som villigt bänkat sig framför den.

  Igår var det demonstration mot SVT:s lögner i Stockholm och Göteborg, vilket jag länkade till på Vetenskapliga partiets WordPress-hemsida. Gick ni med i tåget?

  Vissa av deltagarna anklagas för ”högerextremism”, men ju mer jag kommunicerar med dem, så ser jag att de slutar att luras av hatet mot andra folkgrupper

  Jag ser även hur hatet mot socialister/kommunister minskar i takt med att vi ser ett gemensamt klassintresse mot monopolkapitalismens bankmaffia.

  Jag ser tydligt hur de börjat kanaliserar energin alltmera rätt. Är det inte hoppfullt?

  Vad gäller vår olika syn på statligt ägande, skattesatser och välfärd, så kommer vi kanske aldrig bli eniga, mer än att försöka lägga oss på en balanserad nivå som gör en stor majoritet relativt nöjd.

  MEN det är en sekundär fråga, jämfört med fred och friheten det innebär att få ha en strålande god hälsa, istället för biverkningar av fascismens påtvingade experiment, eller nukleär vinter och kärnvapenstrålning, eller hur?

 2. Jag kunde nu se i en SVT artikel som bekymras över Ungerns ovilja att ta upp frågan om Sverige i NATO att Sveriges medlemskap i NATO snarast beror på USA:s egna intresse.

  Det är alltså inte Sverige som Ryssland ”hotar” utan snarare USA:s säkerhetspolitiska intressen som USA begär att Sverige ska vara en del av.
  Därav skall alltså USA:s vapen och soldater placeras i Sverige.

  Jag tycker det hela verkar väldigt bekräftat och visar USA:s betydelse för svensk politik.

  USA:s ambassadör i Ungern, David Pressman, uttryckte sig så här i det ungerska parlamentet:
  ”– Sveriges Nato-inträde är något som direkt påverkar USA:s nationella säkerhet, säger han.”

  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ungerska-oppositionen-om-orbans-spel-mot-sverige-en-tragisk-historia

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here